ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Δευτέρα 30 Ιαν 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Το αντιραστιστικό συλλαλητήριο της 2 Απρίλη Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Μειονότητες - Ρατσισμός
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ 2001 , Σάββατο, 02 Απρίλιος 2005

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το αντιραστιστικό συλλαλητήριο της 2 Απρίλη

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το σημερινό αντιρατσιστικό συλλαλητήριο, στο οποίο συμμετείχαν η Πρωτοβουλία Γένοβα, συνδικαλιστικές οργανώσεις, κοινότητες μεταναστών,αντιπαγκοσμιοποιητικές κινήσεις,κλπ.

Σήμερα 2 Απρίλη, πανευρωπαϊκή μέρα δράσης ενάντια στον ρατσισμό, διαδηλώσαμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, έλληνες και μετανάστες ενάντια στο νέο νομοσχέδιο για τους μετανάστες που προωθεί το Υπουργείο Εσωτερικών.

Ένα νομοσχέδιο που βάζει ξανά νέες προϋποθέσεις για τη νομιμοποίηση των χιλιάδων μεταναστών που ήδη ζουν στην Ελλάδα αλλά και όσων πρόκειται να έρθουν μελλοντικά.

Καταρχήν περιορίζει τον αριθμό των μεταναστών που έχοντας ζήσει πάνω από 5 χρόνια στην Ελλάδα θα μπορούσαν με βάση οδηγία της ΕΕ να πάρουν μακροχρόνια άδεια παραμονής. Η οδηγία θα εφαρμοστεί στην Ελλάδα το Γενάρη 2006 με αποτέλεσμα ακόμα και όσοι μετανάστες ζουν εδώ για χρόνια να πρέπει να περιμένουν μέχρι το 2011.

Το νομοσχέδιο όχι μόνο δεν απλοποιεί τις προυποθέσεις που υπήρχαν μέχρι τώρα (ένσημα κλπ) και που εξαιτίας τους χιλιάδες μετανάστες κατέληγαν "παράνομοι", αλλά αντίθετα, προσθέτει κι άλλες. Μεγάλο οικονομικό εισόδημα για όσους μετανάστες επιθυμούν να φέρουν την οικογένειά τους στην Ελλάδα, επαγγελματικοί περιορισμοί σε όσους θελήσουν να αλλάξουν κάποια στιγμή επάγγελμα, τραπεζικός λογαριασμός τουλάχιστον 60.000 ευρώ και συγκεκριμένο "επιχειρησιακό πλάνο" για όσους θέλουν να εργαστούν ως αυτοαπασχολούμενοι κλπ.

Οσοι θελήσουν να έρθουν στην Ελλάδα για πρώτη φορά, αντιμετωπίζουν στην πράξη κλειστά σύνορα και μια σειρά προυποθέσεις που είχε θεσπίσει ο ρατσιστικός νόμος που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη το 1991. Επίσης με τις διμερείς συμφωνίες ανάμεσα σε χώρες για εποχική απασχόληση μεταναστών και με τα διάφορα πρωτόκολα "επανεισδοχής" ανοίγει στην πράξη ένας νέος γύρος κυνηγητού και απελάσεων.

Πρέπει να τους σταματήσουμε! Χιλιάδες εργαζόμενοι και νεολαίοι, έλληνες και μετανάστες,  απεργούμε και διαδηλώνουμε ενάντια στη λιτότητα, την ανεργία, τον πόλεμο του Μπους στο Ιράκ, τον ρατσισμό και την ισλαμοφοβία. Ολους εμάς θα βρει μπροστά της για άλλη μια φορά η κυβέρνηση Καραμανλή σε οποιδήποτε απόπειρά της να βάλει νέα ρατσιστικά  εμπόδια και προυποθέσεις στους μετανάστες!

Είμαστε στο πλευρό των μεταναστών στην διεκδίκηση ίσων δικαιωμάτων σε όλα τα επίπεδα (εργασιακά, πολιτικά κλπ) και αντίθετοι σε κάθε περιοριστικό φραγμό στις διαδικασίες νομιμοποίησής τους. Ιδιαίτερα σε περιόδους σαν την σημερινή που οι πόλεμοι και η καταλήστευση των τρίτων χωρών από τις πολυεθνικές, δημιουργούν αλλεπάλληλα κύματα μεταναστών και προσφύγων, αποτελεί υποκρισία και πρόκληση, οι έχοντες ευθύνες λόγω της συμμετοχής τους (με διάφορους τρόπους) στις «επιχειρήσεις, απελευθέρωσης και αποκατάστασης της δημοκρατίας», να αντιμετωπίζουν τους μετανάστες και τους πρόσφυγες από τις χώρες αυτές  σαν «περιττό βάρος» που θα ήθελαν να ξεφορτωθούν ή στην καλύτερη περίπτωση να ξεζουμίσουν με ανασφάλιστη εργασία κάτω από μεσαιωνικές συνθήκες.

-Να κλείσουν τα κατ΄ ευφημισμόν «κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών» που βρίσκονται στην μεθοριακή γραμμή και  πρόκειται για ερείπια και σταύλους στα οποία οι αρχές «παρκάρουν» μετανάστες και πρόσφυγες.

-Ασφάλιση και πλήρη εργασιακά δικαιώματα για όλους τους μετανάστες, αναγκαίο μέτρο και για την σωτηρία των ασφαλιστικών ταμείων.

-όχι στο ρατσιστικό νομοσχέδιο Παυλόπουλου

-νομιμοποιήστε τώρα όλους τους μετανάστες

-κλείστε τις βάσεις, όχι τα σύνορα

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ 2001
για επικοινωνία
6932828964 Πέτρος Κωνσταντίνου
6946093043 Γιάννης Σηφακάκης

.
ecocrete.gr .

Τελευταίες δημοσιεύσεις:
Δημοφιλέστερα άρθρα:

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 138 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 57016616
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.