ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Πέμπτη 06 Οκτ 2022
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗ Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Αντιπολεμικά
Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο , Τρίτη, 22 Μάρτιος 2005

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ
ΒΟΡΕΙΑ, ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ και ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΠΡΟΑΣΤΕΙΑ ΑΘΗΝΩΝ


ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 19 ΜΑΡΤΗ
 
Περίπου 15.000 διαδηλωτές συμμετείχαν στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Σύνταγμα, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών από την αμερικανική επέμβαση στο Ιράκ.

«Όχι στον πόλεμο», «Σταματήστε την κατοχή στο Ιράκ», «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» και «Καμία συμμετοχή της Ελλάδας σε πολεμικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ» ήταν τα συνθήματα που κυριάρχησαν κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου, το οποίο διοργάνωσαν από κοινού η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο, η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ, σχολές του Πανεπιστημίου Αθηνών, δήμοι και λοιποί φορείς. Μαθητές από 50 σχολεία της Αθήνας, φοιτητές, εργαζόμενοι και μετανάστες διαδήλωσαν από κοινού την αντίθεσή τους στον πόλεμο και την κατοχή, με την πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Κεντρική ομιλήτρια ήταν η Σου Νίντερερ από το αντιπολεμικό κίνημα των ΗΠΑ και μητέρα στρατιώτη που σκοτώθηκε στο Ιράκ, η οποία, αφού ζήτησε να επιστρέψουν όλοι οι Αμερικανοί στρατιώτες από το Ιράκ, υπογράμμισε πως πρέπει «να σταματήσουν να χάνονται ζωές για τα πετρέλαια, για την παγκόσμια ηγεμονία των ΗΠΑ και για τα κέρδη των εμπόρων όπλων».

Πριν από την πορεία πραγματοποιήθηκε συναυλία, ενώ δεν έλειψαν και τα διάφορα «χάπενιγκ», όπως η ...συμμετοχή του Τζορτζ Μπους ντυμένου σαν το χάρο και κρατώντας ένα δρεπάνι, αλλά και ένας πύραυλος με καβαλάρη - οδηγό ένα σκελετό, που τοποθετήθηκε στην κεφαλή της πορείας μέχρι την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Χιλιάδες διαδηλωτών σε πολλές πόλεις ανά την υφήλιο καταδίκασαν την υπό αμερικανική ηγεσία εισβολή στο Ιράκ και απαίτησαν την αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων από την χώρα.

Μία από τις μεγαλύτερες πορείες διαμαρτυρίας για την δεύτερη επέτειο της εισβολής πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο. Κατά την διάρκειά της δύο πρώην βρετανοί στρατιώτες εναπόθεσαν ένα χάρτινο φέρετρο έξω από την Αμερικανική πρεσβεία στο οποίο αναγράφονταν: «Εκατό χιλιάδες νεκροί».

Στη Νέα Υόρκη, διαδηλωτές προέβησαν σε συγκεντρώσεις με πλακάτ έξω από κέντρα στρατολόγησης των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων και έκλεισαν πολλούς δρόμους.

Παρόμοιες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας έλαβαν χώρα σε πολλές άλλες μεγαλουπόλεις ανά τον κόσμο, στην Ρώμη, την Κωνσταντινούπολη, το Τόκιο την Βαρσοβία και αλλού.

Στο Τόκιο, οι διαδηλώσεις έλαβαν χώρα ενώ η υπουργός εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Κοντολίζα Ράις πραγματοποιούσε επίσκεψη στην ιαπωνική πρωτεύουσα. Οι διαδηλωτές απαίτησαν την άμεση αποχώρηση των ιαπωνικών στατευμάτων από το Ιράκ.

Στην πρωτεύουσα Καμπέρα αλλά και άλλες πόλεις της Αυστραλίας οι διαδηλωτές έκαναν πορεία εναντίον «της συμμαχίας αυτών που σκοτώνουν» κάνοντας λογοπαίγνιο και αντικαθιστώντας την λέξη willing με την λέξη killing στο σλόγκαν του Λευκού Οίκου «η συμμαχία των προθύμων».

Ομιλία της Σου Νίντερερ στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο της Αθήνας, στις 19 Μάρτη του 2005 στην πλατεία Συντάγματος.

Η Σου ανήκει στην αμερικανική οργάνωση "Οικογένειες Στρατευμένων Ενάντια στον Πόλεμο". Ο γιός της, Σεθ Ντβόριν, σκοτώθηκε τον περσινό Φλεβάρη από μια έκρηξη στο Ιρακ. Ηταν 24 ετών. Από τότε που σκοτώθηκε ο Σεθ η Σου έχει κάνει ην καμπάνια ενάντια σε αυτόν τον αδικαιολόγητο, όπως λέει η ίδια, πόλεμο υπόθεση ζωής. "Σε όλους τους φίλους μου που έχουν παιδιά που σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν στο Ιράκ λέω: βγείτε έξω και διαδηλώστε. Πείτε φωναχτά τις σκέψεις σας και αυτά που νοιώθετε". Για να σταματήσουν να χάνονται ζωές για "μια απάτη". Η Σου ήρθε στην Ελλάδα, για να πάρει μέρος στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο, προσκεκλημένη από την "Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο".

Κύριε Μπους, σκοτώσατε τον γιό μου, τον υπαξιωματικό Σεθ Τζ. Ντβόριν και πάνω από 1500 άλλους. Προς τι, όμως; Για την δίψα την δίκή σας και της κυβέρνησής σας για εξουσία και χρήμα, για αυτό ήταν; Ετσι πρέπει να είναι, γιατί όλες οι δικαιολογίες που προσφέρατε στον Αμερικανικό λαό ήταν ψέμματα. Τα όπλα μαζικής καταστροφής, το ότι το Ιράκ θα εισέβαλλε στις ΗΠΑ -ψέμματα και άλλα ψέμματα. Μοιράσατε στον λαό της ΔΙΚΗΣ ΜΟΥ χώρας μια ολόκληρη σειρά από ψεύτικες υποσχέσεις στηριγμένες στις δικές σας επιθυμίες και ανάγκες να κλείσετε την βεντέτα του πατέρας σας. Αν εσείς το λέτε και η κυβέρνησής σας συμφωνεί, γιατί τότε δεν υπηρετούν (στο Ιρακ) τα δικάς παιδιά και τα παιδιά των υπουργών σας;

Λοιπόν κύριε Μπους δεν μας κοροϊδέψατε και μας εξαπατήσατε μόνο αλλά κάνατε και τους στρατολογητές του στρατού κομμάτι του σχεδίου της απάτης σας. Συνεχίζουν την παράδοσή σας, λέγοντας στους νέους και αθώους (κύρια από τα πιο φτωχά στρώματα της κοινωνίας) ότι θα μπορούν να έχουν μιά ολόκληρη σειρά από δωρεάν παροχές από την κυβέρνηση: εκπαίδευση, επαγγελματική κατάρτιση, υπηκοότητα σε κάποιες περιπτώσεις, να δούνε τον κόσμο κλπ. Ποιό είναι το τίμημα, όμως;

Οι στρατολογητές χρησιμοποιούν, για πλύση εγκεφάλου, παιχνίδια υπολογιστών, βλέπεις τον εχθρό και τον εξοντώνεις. Μόνο που στα παιχνίδια ο εχθρός δεν σε πυροβολεί και αυτός. Πέστε μου ότι λέω ψέμματα -όταν όλα τα πρόσφατα άρθρα γράφουν ότι η στρατολόγηση έχει πάρει την κατιούσα. Γιατί; Διότι εμείς, σαν Αμερικάνοι, έχουμε συνειδητοποιήσει ότι αυτός ο πόλεμος είναι δικός σας, όχι δικός μας. Ο Αμερικανικός λαός και οι άλλοι λαοί δεν θέλουν να βρίσκονται εκεί (όπως φαίνεται και από την έλλειψη συνεργασίας από τις άλλες χώρες). Ο Ιρακινός λαός λέει φύγεται από δώ. Γιατί, λοιπόν, είμαστε ακόμα εκεί;

Γιατί εσείς θέλετε να είμαστε εκεί. Ο Αμερικανικός λαός έχει χάσει την εμπιστοσύνη του σε σας, έχει φτάσει στο συμπέρασμα ότι αυτός ο πόλεμος είναι αδικαιολόγητος. Αλλες χώρες βρίσκονται στους δρόμους διαδηλώνοντας ενάντια στον πόλεμο και ενάντια σε εσάς.

Η αλληλεγγύη εκφράζεται με τεράστιους αριθμούς και με συμμετοχές σε παγκόσμιο επίπεδο. Μήπως σας λένε κάτι αυτά κύριε Μπους;

Πότε θα συνειδητοποιησετε, εσείς και η κυβέρνησή σας, κύρει Μπους ότι δεν πρόκειται ποτέ να κερδίσουμε αυτόν τον πόλεμο; Οι φαντάροι μας δεν ξέρουν ούτε καν ποιός είναι φίλος και ποιός εχθρός. Είναι το Βιετνάμ Νο 2. Εμείς, σαν έθνος, δεν πρέπει να είμαστε οι χωροφύλακες του κόσμου. Δεν επιθυμούν όλοι το δικό μας είδος της δημοκρατίας.

Εχεις έρθει η ώρα να αποδεχτείτε αυτό το γεγονός και να απολογηθείτε στη χώρα μου. Για τα ψέμματα και την εξαπάτηση του Αμερικανικού λαού, για την εμπλοκή σε αυτόν τον πόλεμο και ιδιαίτερα χωρίς καμμιά στρατηγική εξόδου. Κύριε Μπους φέρτε τα στρατεύματα πίσω τώρα! Και φροντίστε τα όταν γυρίσουν. Αυτό σημαίνει τους τραυματισμένους, αυτούς που έπεσαν και τις οικογένειές τους και όλους τους άλλους. Ξοδέψατε δισεκατομμύρια για αυτόν τον πόλεμο. Ξοδέψτε τώρα και κάτι για τους ήρωες του πολέμου σας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΡΗΝΗ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

(Στέφανος Ληναίος  - ομιλία στην Πλατεία Συντάγματος,19.3.05)

Συγκεντρωθήκαμε σήμερα, εδώ στην Πλατεία Συντάγματος,για να φωνάξουμε και να συμπαρασταθούμε, μαζί με όλους τους ελεύθερους πολίτες του κόσμου, στους λαούς του Ιράκ και της Παλαιστίνης που εξοντώνονται από τα γεράκια του πολέμου.

Από τα ανθρωποφάγα μεγάλα συμφέροντα του καπιταλισμού.

Και ταυτόχρονα να καταγγείλουμε το Μπους,το Μπλερ και όλους τους συνεργάτες τους, ουσιαστικές μαριονέτες στα χέρια των αδηφάγων πολυεθνικών, ότι είναι εγκληματίες πολέμου και θάρθει η ώρα που θα καταδικαστούν κάποτε από τα λαικά δικαστήρια της ιστορίας.

Να πούμε στους Ευρωπαίους ηγέτες ότι άλλοι με τη συνεργασία τους και άλλοι με την ουδετερότητά τους,είναι συνένοχοι,συνυπεύθυνοι.

Να πούμε στις ελληνικές κυβερνήσεις ότι όχι μόνο με τη Σούδα και την εκπαίδευση των Ιρακινων στρατιωτών αλλά και με την ανοχή τους, είναι συνένοχοι και συνυπεύθυνοι με τους εγκληματίες πολέμου.

Να πούμε σε κάποια πολιτικά στελέχη που ονομάζουν «εθνικό σπόρ» και «δαιμονοποίηση» τους αγώνες μας κατά της πολιτικής των αμερικάνων, ότι προτιμούμε να τους δαιμονοποιούμε παρά να τους υπηρετούμε.

Να πούμε όμως και στους δικούς μας,τους εργατουπάλληλους, τους αγρότες, τους φοιτητές, το μέσο, βασανισμένο έλληνα πολίτη, ότι ο πόλεμος, το πετρέλαιο,τα τεράστια κέρδη των πολυεθνικών, είναι η ουσιαστική αιτία που κάθε μέρα αυξάνεται η ανεργία και το κόστος ζωής ενω εξευτελίζεται το εισόδημά μας και η ποιότητα της ζωής μας.

Να πούμε σε όλους τους Έλληνες πολίτες ότι η απάνθρωπη,εγκληματική φράση του παράφρονα Μπους: « ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΜΟΥ ΔΕΝ ΒΑΖΩ ΤΊΠΟΤΕ ΑΛΛΟ…», σημαίνει ότι ο πόλεμος είναι ήδη μέσα στην αυλή μας, στο σπίτι μας, στη δουλειά μας,στην υγεία μας,στο μαύρο μέλλον των παιδιών μας.

Να πούμε στους διανοούμενους, τους επιστήμονες, τους καλλιτέχνες, ότι η ευθύνη τους είναι τεράστια.Κι όπως επισημαίνουν οι μεγάλοι, μαχόμενοι διανοητές του καιρού μας, ο Νόαμ Τσόμσκι,ο Ντάριο Φο, ο Γκύντερ Γκρας, ο Χάρολντ Πίντερ,ο Μάικλ Μουρ: «Η συνεργασία, ακόμη και η σιωπή τους, πολλές φορές με το αζημίωτο, μετατρέπουν τους πνευματικούς μας ανθρώπους, σε μαζορέτες της εξουσίας…»

Να πούμε, τέλος, στα περισσότερα διαπλεκόμενα κανάλια και εφημερίδες ότι προβάλλοντας συστηματικά τα ασήμαντα σκουπίδια που κοιμίζουν τον κόσμο και εξαφανίζοντας τα σημαντικά γεγονότα που ξυπνάνε τον κόσμο, κάνουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης χυδαία μεγάφωνα του καπιταλισμού.

Ας φωνάζουμε λοιπόν, κάθε μέρα,κάθε ώρα,με όλη μας τη δύναμη:

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ - ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ - ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΡΗΝΗ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

.
ecocrete.gr .

Τελευτ. ενημέρωση ( Τρίτη, 22 Μάρτιος 2005 )

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 644 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 55259901
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.