ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Πέμπτη 01 Δεκ 2022
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Οι δημοσιογράφοι στο στόχαστρο Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Ενημέρωση
Νάσος Μπράτσος , Παρασκευή, 18 Φεβρουάριος 2005

Οι δημοσιογράφοι στο στόχαστρο

Σχεδόν δώδεκα χρόνια μετά τις περιβόητες σκουπιδοσακούλες του Σαμαρά (τότε υπουργός Εξωτερικών της Ν.Δ) που ήταν γεμάτες χρήματα για λαδώματα δημοσιογράφων, ξαναεμφανίσθηκε το ίδιο θέμα με τις περιβόητες λίστες.

Αφού θυμίσουμε ότι για να τα παίρνουν κάποιοι, θα πρέπει κάποιοι άλλοι να θέλουν να τα δώσουν, ας εξηγήσουμε τους λόγους της εμφάνισης αυτού του θέματος που δεν είναι άλλοι από: Την απόπειρα αναδιάταξης του τοπίου στα ΜΜΕ (βασικός μέτοχος, επαναπροκήρυξη αδειών στα ηλεκτρονικά μέσα) και την απόπειρα δημιουργίας εδάφους για εργασιακές επιθέσεις με τα επιχειρήματα για διπλοθεσίτες και υψηλόμισθους, για να μοιραστεί η φτώχεια αντί να μπεί χέρι στον πλούτο.

Κατηγορίες «διεφθαρμένων» φυσικά και είναι υπαρκτές, όμως είναι εξαιρετικά μειοψηφικές και σε απευθείας σύνδεση με την κυβέρνηση και τα εργοδοτικά κέντρα.

Για παράδειγμα στον δημοσιογραφικό χώρο στις εκλογές του 2003 για την ΕΣΗΕΑ, ο υποψήφιος με την δεξιά παράταξη Φώτης Ιγναντίου (και υποψήφιος σε βουλευτικές και δημοτικές με τη Ν.Δ) μοίραζε το βιογραφικό του που με καμάρι έλεγε ότι είναι υγειονομικός συντάκτης και ταυτόχρονα γραφείο τύπου σε μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες!

Πόσους αργόμισθους έχει η Μπακογιάννη στον Αθήνα 984 που σαν αντάλαγμα αρθρογραφούν υπέρ της στα άλλα ΜΜΕ που εργάζονται; Γιατί δεν δίνει την λίστα;

Γιατί επιχείρησε ανεπιτυχώς πριν από ένα μήνα να γράψει στην ΕΣΗΕΑ τον πρόεδρο του Οργανισμού Νεολαίας και Αθλησης, επιχειρηματία και όχι δημοσιογράφο (και γνωστό ακροδεξιό της περιοχής των Πετραλώνων) Λευτέρη Σκιαδά;

Δόθηκαν λοιπόν οι λίστες όσων εργάζονται σε ΕΡΤ, ΑΠΕ, ΜΠΕ και σε άλλους τομείς, χωρίς να εμφανίζεται το είδος της σύμβασης και το ύψος της αμοιβής. Ετσι βρέθηκαν μαζί με ελάχιστους πραγματικούς αργόμισθους πολυθεσίτες, συμβασιούχοι έργου των 300 εως και των 180 ευρώ το μήνα, με τρίμηνες συμβάσεις ημιαπασχόλησης, χωρίς δώρα, άδειες και επιδόματα, αλλά και με τον όρο στη σύμβαση ότι δεν υπάγονται στον κανονισμό προσωπικού της ΕΡΤ που απαγορεύει την δεύτερη δουλειά, χωρίς να ζητηθεί άδεια και να εγκριθεί και που φυσικά δουλεύουν και αλλού για να ζήσουν.

Αυτός είναι και ο λόγος που αρκετοί διαμαρτυρήθηκαν έντονα στην ΕΣΗΕΑ. Την στιγμή που εκρεμούν οι κρίσεις των συμβασιούχων με το Π.Δ. του Παυλόπουλου, εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι θεωρήθηκε σαν λίστα προγραφής αυτών που είναι πραγματικοί εργαζόμενοι.

Πρώτα βιολιά σε βάρος των «τρωκτικών του δημοσίου» ήταν η Απογευματινή (με εξειδίκευση στην μαύρη εργασία αθλητικών συντακτών, όπως καταγγέλθηκε στο πρόσφατο συνέδριο της ομοσπονδίας των δημοσιογράφων, όπου βγήκε και ψήφισμα) και η Αυριανή (του γνωστού πελάτη της επιθεώρησης εργασίας Κουρή, για την χρόνια και συστηματική παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας).

Δείξε μου λοιπόν τους φίλους σου να σου πώ ποιος είσαι που λέει και η παροιμία. Οι Financial Crimes με ανακοινώσεις τους θεώρησαν ότι το έδαφος για την επίθεση στρώθηκε με την άρνηση της ΕΣΗΕΑ να απαντήσει αγωνιστικά, συνολικά και συντονισμένα και να αναδείξει τα προβλήματα των εργαζομένων στα ΜΜΕ την τελευταία περίοδο (260 διαπιστωμένες απολύσεις την τελευταία χρονιά, χώρια οι εργασιακές παραβιάσεις άλλων ειδών).

Καταγγέλθηκε η υποκρισία του Ρουσόπουλου, αλλά και του υπουργού Απασχόλησης Παναγιωτόπουλου, διότι σαν πρώην δημοσιογράφοι εδώ και ένα χρόνο που είναι στην κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι γνωρίζουν από τα μέσα την πιάτσα στα ΜΜΕ, δεν υπήρξε καμία παρέμβαση ελεγκτικών μηχανισμών (επιθεώρηση εργασίας, ΙΚΑ, κλπ) στις γαλέρες που παραβιάζουν τα εργασιακά δικαιώματα.

Οι Financial Crimes τάχθηκαν υπέρ της δημοσίευσης των λιστών (με όλα όμως τα στοιχεία) και έδωσαν στη δημοσιότητα την λίστα των απολύσεων και των εργασιακών παραβιάσεων, απαιτώντας από την κυβέρνηση να πάρει θέση για την απουσία της από κάθε παρέμβαση υπέρ των εργαζομένων και από τα σωματεία των ΜΜΕ να κινηθούν απεργιακά και διεκδικητικά ενάντια στις απολύσεις, για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, για να ζούμε από μια δουλειά πλήρους απασχόλησης με συμβάσεις αορίστου χρόνου για όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, σε όποιο μέσο δουλεύουν.

Νάσος Μπράτσος
Financial Crimes

.
ecocrete.gr .

Τελευταίες δημοσιεύσεις:
Δημοφιλέστερα άρθρα:

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 114 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 56161820
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.