ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Τετάρτη 28 Σεπ 2022
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Ντροπή η απόφαση για χιονοδρομικό στον ΟΛΥΜΠΟ Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Φύση
Οικολογική Κίνηση Κοζάνης , Παρασκευή, 18 Φεβρουάριος 2005

Ντροπή η απόφαση για χιονοδρομικό στον ΟΛΥΜΠΟ

Από πότε το ομορφότερο και ιστορικώτερο βουνό της χώρας ανήκει μόνον στη Λάρισα, στην Ελασσόνα και στους εμπόρους τους;

Σας κοινοποιύμε κείμενο (τα σημαντικότερα αποσπάσματα) της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ.


Το κείμενο αφιερώνεται ειδικά σέ όσους από τους φορείς του Βελβεντού είναι υπέρ της κατασκευής χιονοδρομικού στα Πιέρια, με την υπογράμμιση οτι η "πελατεία" στην οποία υπολογίζουν μάλλον θα κατηφορίσει προς τον Ολυμπο.

Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΜΙΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ ΠΙΣΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ.

Τα υπάρχοντα χιονοδρομικά κέντρα της Δυτικής Μακεδονίας επαρκούν για να καλύψουν τη ζήτηση, αρκεί αυτή να οργανωθεί σωστά και να μην έχει τη σημερινή μορφή (ή του ύψους ή του βάθους). Κι ομως τα τελευταία χρόνια οι προτάσεις για χιονοδρομικά πέφτουν βροχή, (Γρεβενά, Βελβενδός κλπ). Αν όλες υλοποιηθούν, ποιος εγγυάται ότι θα είναι βιώσιμες και ότι θα έχουν το απαιτούμενο χιόνι (με δεδομένη την αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη);

Οικολογική Κίνηση Κοζάνης

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ
Τ.Θ. 30736 ΑΘΗΝΑ 10033
ΤΗΛ: 210/3243782
Αθήνα 1 Φεβρουαρίου 2005
 
Θέμα: Διαμαρτυρία για την Χωροθέτηση Χιονοδρομικού Κέντρου στον Όλυμπο
 
Αγαπητοί κύριοι , Βουλευτές ,Υπουργοί και Ιθύνοντες της Διοίκησης,

1. Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τον Τύπο , αλλά και αρμοδίως τις αποφάσεις και δράσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λάρισας, που αποσκοπούν στην δημιουργία Χιονοδρομικού Κέντρου και άλλων δράσεων δήθεν βιώσιμης ανάπτυξης στη θέση «Βρυσοπούλες» του Ολύμπου εντός της περιοχής του Εθνικού Δρυμού, ξεκινώντας από την υλοποίηση της σχετικής οδοποιίας η οποία ήδη εγκρίθηκε με ψευδεπίγραφη (δήθεν) Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων .

Συγκεκριμένα:

Α) Το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών με την απόφαση αρ.51036/ΕΥΣΣΑΠ2572/24-12-2004 ενέκρινε την εκπόνηση Μελέτης σκοπιμότητας-χωροθέτησης χιονοδρομικού κέντρου στον Όλυμπο και συγκεκριμένα εντός της περιοχής προστασίας (NATURA 2000) του Ολύμπου.

Β) Η Νομαρχία Λάρισας ζήτησε με αίτηση της (αρ.πρωτ. 7982 17/8/2004) από το ΠΕΠ Θεσσαλίας να χρηματοδοτήσει το έργο « Οδοποιία Σπαρμού Ολύμπου» ύψους 6.800.000 ευρώ ήτοι την διάνοιξη και ασφαλτόστρωση του υφιστάμενου χωματόδρομου που οδηγεί σήμερα στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης Χιονοδρόμων του Στρατού, μήκους 13.5 χιλιομέτρων αφού ενέκρινε και την σχετική μελέτη οδοποιίας (Δνση Τεχν.Υπηρ. αρ.πρωτ.2711/22-3-2004)

Γ) Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ζήτησε την διατύπωση γνώμης (σύμφωνα με τις υφιστάμενες διαδικασίες για την ένταξη του έργου στο ΠΕΠ Θεσσαλίας από το ΥΠΟΙΚΟ (έγγραφο αρ. 97785 Γ΄ΠΕΠ 6-10-2004)

Δ) Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΠΕΠ) Θεσσαλίας προχώρησε σε Κοινωνική –υποτίθεται- Διαβούλευση (6-12-2004) στη Λάρισα για την χωροθέτηση του Χιονοδρομικού Κέντρου Ολύμπου που στην ουσία εξέτασε εναλλακτικά σενάρια της χωροθέτησης του Χιονοδρομικού κέντρου που αποτελούν και την Α΄φάση της μελέτης σκοπιμότητας που εκπονείται από ομάδα συνεργατών της Αναπτυξιακής Εταιρείας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λάρισας (ΑΕΝΑΛ) .

Ε) Στα αναφερόμενα στην παρ. 1Δ παραπάνω πρακτικά η ΕΥΔΕ ΠΕΠ Θεσσαλίας ζήτησε βελτίωση της μελέτης σκοπιμότητας με περαιτέρω διερεύνηση εναλλακτικών σεναρίων χωροθέτησης (επί πλέον της θέσεως «Βρυσοπούλες» και την θέση «Καρυάς» ) ……και πρότεινε την ένταξη του προτεινόμενου έργου «Οδοποιία Σπαρμού Ολύμπου» στο Γ΄ΠΕΠ Θεσσαλίας».

Σημειωτέον ότι στην δήθεν Κοινωνική Διαβούλευση δεν συμμετείχε κανένας φορέας Προστασίας Περιβάλλοντος ή Πολιτισμού ούτε καν ο φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου ( Απόφαση 126519/2575 ΥΠΕΧΩΔΕ 2-7-2003) ενώ συμμετείχαν Δήμοι εκτός περιοχής Ολύμπου (Λιβαδίου Σαρανταπόρου, και απουσίαζε περιέργως ο Δήμος Λιτοχώρου). Επίσης άκρως περιέργως απουσίαζαν όλοι οι φορείς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην οποία ανήκει ο κύριος ορεινός όγκος του Ολύμπου.

2. Τόσον η έγκριση της μελέτης οδοποιίας Σπαρμού Ολύμπου όσο και το αίτημα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λάρισας για την ένταξη στο ΠΕΠ Θεσσαλίας ποσού 6.800.000 ευρώ ώστε να πραγματοποιηθεί το έργο της οδοποίας αυτής η οποία στην ουσία «ανοίγει τον δρόμο» για την κατασκευή Χιονοδρομικού Κέντρου στον Όλυμπο, βασίζονται σε Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που εγκρίθηκε στις 28/9/2001 από την ΔΙΠΕΧΩ της Περιφέρειας Θεσσαλίας (Μελετητές: «ΠΟΛΥΕΔΡΟΝ» Α.Τσιτσιπιλάμης και Σια Ε.Τ.Ε. , Α. Κοντανάς , Β.Κουτάλου ) κατά παράβαση των απαιτήσεων του Νόμου 1650/1986 για την Προστασία του Περιβάλλοντος και των προδιαγραφών περιεχομένου της ΚΥΑ 69269 /1990.

Εν προκειμένω, η πιθανότητα μια τέτοια οδοποιία να συνδυαστεί με την πραγματοποίηση χιονοδρομικού κέντρου στον Όλυμπο παρότι όχι μόνον είναι μεγάλη αλλά και πασίγνωστη από την δεκαετία του 1980 οπότε πραγματοποιήθηκε η πρώτη προσπάθεια «ανάπτυξης» του Ολύμπου δηλαδή κυριολεκτικώς περιβαλλοντικής άλωσης του, που χάρις στη διεθνή κινητοποίηση απεφεύχθη, αγνοείται πλήρως αν όχι επιμελώς αποκρύπτεται από τους μελετητές της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της οδοποιίας Σπαρμού Ολύμπου.

Την ίδια «άγνοια» όμως δείχνουν και οι υποτιθέμενες υπερασπίστριες του Περιβάλλοντος υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που όχι μόνον εγκρίνουν την ΜΠΕ αλλά εκδίδουν και την απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων (αρ.πρωτ. 3223 /21-1112-2001), παραλείποντας να σημειώσουν στο άρθρο ε1 της απόφασης υπό τον τίτλο «Περιβάλλον της περιοχής - Ευαίσθητα στοιχεία - Ειδικά προστατευόμενες ζώνες» οποιαδήποτε απόφαση από τις ισχύουσες για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος του Ολύμπου!!!

3. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΜΠΕ της οδοποιίας Σπαρμού Ολύμπου δεν κάνει καμία αναφορά στις επιπτώσεις της λειτουργίας αυτής της οδοποιίας στον Εθνικό Δρυμό του Ολύμπου που είναι στην άμεση γειτονία της .

Το γεγονός αυτό και μόνον αποτελεί επαρκέστατο δικαιολογητικό για τον Υπουργό Περιβάλλοντος να ανακαλέσει την απόφαση του για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων, σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ 8 του Ν 1650/86 που ρητά προβλέπει αυτή την περίπτωση.

4. Πως είναι δυνατόν να εγκρίνεται μία οδός που θα «φέρει τα πάνω κάτω» με τουριστική αξιοποίηση στο πιο γνωστό παρθένο και ιστορικό βουνό όχι μόνον της Ελλάδας αλλά του κόσμου ολόκληρου, με μελέτες κατάπτυστου «στρουθοκαμηλισμού» που κάνουν ότι το αγνοούν και με συμπαιγνίες τοπικών παραγόντων που τις εγκρίνουν;

5. Ο στρουθοκαμηλισμός όμως συνεχίζεται και με την δήθεν κοινωνική διαβούλευση για την χωροθέτηση του Χιονοδρομικού Κέντρου στην οποία έχουν αγνοηθεί όλοι οι φορείς Προστασίας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού .

Από πότε αλήθεια ο Όλυμπος ανήκει μόνον στην Λάρισα στην Ελασσόνα και στους εμπόρους τους;

Κανείς από αυτούς δεν μπορεί να καταλάβει ότι η διαχρονική φήμη του «βουνού των θεών» βασίζεται στην ανόθευτη μεγαλειώδη φύση του;

6. Η μελέτη σκοπιμότητας για την δημιουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου στον Όλυμπο την Α΄φάση της οποίας υπογράφει το γραφείο Γιάννης Μπαϊμπάς και Συνεργάτες (Νοέμβριος 2004) μπορεί να χαρακτηρισθεί όχι απλώς ελλιπής αλλά και αντιεπιστημονική για τους εξής τουλάχιστον λόγους:

Α. Βασίζεται σε στοιχεία κίνησης όσον αφορά τους πιθανούς επισκέπτες του Χιονοδρομικού, μέχρι το έτος 1994 τα οποία είναι τελείως ανεπίκαιρα δεδομένου ότι η εικόνα την τελευταία δεκαετία έχει πλήρως ανατραπεί με την πληθώρα των χιονοδρομικών κέντρων της χώρας που ήδη λειτουργούν, και μάλιστα στα γύρω από τον Όλυμπο βουνά. Δεν θα υπάρχουν δηλαδή οι σκιέρ που υπολογίζει.

Β. Αγνοεί προηγούμενες μελέτες του ΥΠΕΧΩΔΕ και του ΕΟΤ που αποφεύγουν συστηματικά προτάσεις δημιουργίας Χιονοδρομικών Κέντρων στον Όλυμπο καθώς και διδακτορικές διατριβές που συνιστούν ήπια ανάπτυξη του ορεινού όγκου μόνον μέχρι την ισοϋψή των 1300 μ.

Γ. Φαίνεται να αγνοεί τελείως το γεγονός ότι το ευρωπαϊκό μοντέλο ανάπτυξης ορεινών όγκων μεταβλήθηκε την τελευταία δεκαετία και απορρίπτει τις τουριστικές αναπτύξεις σε μεγάλα υψόμετρα, ενώ περιορίζει τις αναπτύξεις αυτές στα «ριζά» του βουνού και μάλιστα στα πλαίσια υφισταμένων οικισμών.

7. Αν έχει μείνει στοιχειώδης λογική στους «αναπτυξιακούς παράγοντες» θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι ο καλλίτερος τρόπος για να επωφεληθούν από τον Όλυμπο είναι να τον διατηρήσουν ως έχει προκειμένου να τον «προσκυνούν» οι περιπατητές και ορειβάτες . Μόνον τουριστικές αναπτύξεις στα «ριζά» του βουνού όπως π.χ. στο Λιτόχωρο έχουν νόημα και όχι οδοποιίες και χιονοδρομικά ex nihilo (εκ του μη όντος) που θα φέρουν στην συνέχεια ξενοδοχεία και βίλες πάνω στο βουνό .

Αρκετές οι ασέβειες προς την Ελληνική Φύση. Ας διατηρήσουμε επιτέλους τα Σύμβολα του Ελληνισμού και της Ελληνικότητας ανόθευτα από την καταναλωτική μανία.

8. Ύστερα από τα παραπάνω προτείνονται τα εξής:

8.1 Να μην εγκριθεί η χρηματοδότηση της οδοποιίας Σπαρμού Ολύμπου από το ΠΕΠ Θεσσαλίας και να γίνει άμεση ανάκληση της απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων της οδοποιίας αυτής λόγω βασικότατης έλλειψης της ΜΠΕ όσον αφορά την εξέταση των πιθανών επιπτώσεων από τυχόν τουριστικές αναπτύξεις (κάθε είδους) που θα ευνοηθούν από την διάνοιξη και ασφαλτόστρωση της υφιστάμενης οδού, οι οποίες παντελώς αποσιωπήθηκαν.

8.2 Η μελέτη σκοπιμότητας του χιονοδρομικού κέντρου Ολύμπου να μετατραπεί ως προς το αντικείμενο και να περιλάβει μόνον «Δράσεις και έργα βιώσιμης ανάπτυξης στην περιοχή Ελασσόνος» όπως στο Λιτόχωρο.

8.3 Να υπογραφεί τάχιστα η υπό έκδοση ΚΥΑ για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος του Ολύμπου με ρητή απαγόρευση για την δημιουργία χιονοδρομικών κέντρων.

ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ

Παιδιά δώστε περισσότ
Επισκέπτης , 2005-02-18 19:22:09
Προσπαθώ να βρω το e-mail μιας έστω από τις δύο κινήσεις ή ομάδες που υποστηρίζουν τη διαμαρτυρία αλλά δεν μπορώ. 
α' πρόταση: Φτιάξτε ένα πιο σύντομο και μεστό κείμενο. Επειγόντως και στα αγγλικά. 
β' σελίδα επίσης, να βάλουμε εικονίδιο και σύνδεσμο και στο ecocrete 
γ' επικοινωνήστε με WWF και ζητήστε να σας δώσουν κάποιον από την Νομική Ομάδα Υποστήριξης Πολιτών. Η WWF έχει κάνει πολυ δουλειά πάνω στα χιονοδρομικά κέντρα και την αποτροπή τους. Επίσης, η Νομική Ομάδα μπορεί να σας δώσει ιδέες πως να κινηθείτε. 
δ΄ Στείλτε ένα κείμενο στους Οικολόγους Πράσινους θα σας φέρουν σε επαφή με το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα, 
ε΄ Κείμενο στην εφημερίδα "Εποχή", "Αυγή", "Ελευθεροτυπία", "Ριζοσπάστη". Η "Εποχή" θα το δημοσιεύσει αμέσως. Με στοιχεία επικοινωνίας βέβαια. 
στ' Συντάξτε ένα κείμενο διαμαρτυρίας σε ηλεκτρονική μορφή για να μπορεί κάποιος να υπογράψει 
ζ' Δεν ξέρω τι μπορεί να βγάλετε με την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας Αναρρίχησης. Αν έχουμε στοιχεία στα χέρια μας μπορούμε να αρχίσουμε μια καμπάνια και από την Κρήτη. 
θ΄ Στείλετε το στο Συνασπισμό και , στον Ευρωβουλευτή του κο Παπαδημούλη καθώς και στην κυρία Ξηροτύρη, βουλευτή. 
η΄ περιοδικό "Οικοτοπία" και στον κύριο Σταμέλλο από την Οικολογική Ομάδα Λαμίας (www.e-ecology.gr). Είναι και ορειβάτης και θα σας βοηθήσει. 
 
Λατρεύουμε τον Όλυμπο και πραγματικά είναι όπως τα είπατε: "Ανήκει σε όλους τους ανθρώπους της Γης και όχι στα συμφέροντα κάποιων "ευρω ($) - λιγούρηδων" 
Γιώργος Σπυριδάκης, Οικολογική Πρωτοβουλία Ορεινού Δήμου Μακρύ Γιαλού. 
orinoterra@yahoo.gr

.
ecocrete.gr .


ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 251 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 55125063
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.