ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Πέμπτη 23 Μάρ 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΗΘΟΡΥΠΑΝΣΗ, ΜΕΡΟΣ 5ο Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Απόψεις
Μανόλης Βουτυράκης , Τρίτη, 15 Φεβρουάριος 2005

ΗΘΟΡΥΠΑΝΣΗ, ΜΕΡΟΣ 5ο

ΗΘΟΡΥΠΑΝΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΜΟΛΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ

ΜΕΡΟΣ 5ο: ΟΙ ΡΥΠΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΤΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΝΔΑΡΙΝΟΙ

Μέσα στη δίνη της προεκλογικής περιόδου (το ρουσφέτι πάει σύννεφο), παρά τους φραγμούς του Ν. Πεπονή, ο τέως Υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε την πρόσληψη χιλιάδων νέων που θα στελεχώσουν τα σχεδιαζόμενα ανά την Ελλάδα, Γραφεία Εξυπηρέτησης του Πολίτη (με την διαδικασία της μερικής απασχόλησης, προκειμένου να αποφύγει τους συμβασιούχους). Έτσι, 150.000 άνθρωποι θα εμπλακούν στη διοργάνωση των ολυμπιακών αγώνων του 2004 με κονδύλια που θα φθάσουν μέχρι και 250 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο κ. Χριστοδουλάκης υπόσχεται 1.000 νέες θέσεις εργασίας στο τεχνολογικό πάρκο του Λαυρίου, από Χρηματοδοτήσεις του Υπ. Αν., ύψους 146,4 εκατ. ευρώ (50 δις. δραχμές), ενώ οι εκπτώσεις στα καταναλωτικά αγαθά κάνουν τον ψηφοφόρο να νοιώθει δέος για την κοινωνική πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης.

Αλλά και ο νυν υπουργός Εσωτερικών, μέσα από την διαδικασία της προσωπικής συνέντευξης μέσω του ΑΣ.Ε.Π, αλλά και με την παραπομπή των συμβασιούχων, παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις στο Συμβούλιο Επικρατείας, και ουσιαστικά την άρση της μονιμοποίησής τους, προωθεί τα γαλάζια παιδιά.

Όλα αυτά είναι καλά και προς τη σωστή κατεύθυνση, το πρόβλημα είναι ποιοι εργαζόμενοι θα καταλάβουν περισσότερες θέσεις, οι πράσινοι ή οι γαλάζιοι; τα δικά μας τα παιδιά ή τα δικά τους; και με ποια κριτήρια;

Μήπως είναι τυχαίο, ότι οι οικιστές που έπρεπε χρόνια τώρα, να απολαμβάνουν τα αγαθά του νερού και του ρεύματος, δημοσιεύονται σε δόσεις μέχρι τις εκλογές στον τοπικό τύπο. Κάθε τέσσερα χρόνια που θα ζητά η κυβέρνηση, είτε σε τοπικό είτε σε κεντρικό επίπεδο την ψήφο μας, το ρουσφέτι θα είναι πρώτη προτεραιότητα.

Η ιστορία όμως του ρουσφετιού είναι τόσο παλιά, όσο και η Δημόσια Διοίκηση, ύστερα από ένα αιώνα, με διαδοχικές επιστρωματώσεις, η υπερτροφική, πληθωρική, γραφειοκρατική και αντιπαραγωγική, δυσκίνητη και ανεγκέφαλη και κυρίως τυραννική για τον πολίτη, ροκανίζει το ένα τρίτο του προϋπολογισμού χωρίς ανάλογη ανταπόδοση.

Το 1989 υπηρετούσαν στον δημόσιο τομέα 680.000 άτομα, δηλαδή το ένα τέταρτο περίπου του ενεργού πληθυσμού της χώρας. Το 1992 ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων στην Ελλάδα ήταν αναλογικά ο πολυπληθέστερος σε όλη την Ευρώπη. Οι δαπάνες που βαρύνουν τους Έλληνες φορολογούμενους έφταναν τότε τα 1,3 περίπου τρισεκατομμύρια (κάθε υπάλληλος στοίχιζε στο δημόσιο ταμείο κατά μέσο όρο 1.900.000 δρχ.) Στη βουλή των Ελλήνων (συνεδρίαση 20 Μαρτίου 1991) Συμπολίτευση και Αντιπολίτευση διασταύρωσαν τα ξίφη τους για το προβάδισμα στο ρουσφέτι, χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος από τα πρακτικά της βουλής: Η μία πλευρά έλεγε «Έγιναν συνολικά 133 διαγωνισμοί στα δικά σας χρόνια. Μπήκαν 9.111 άτομα. Χωρίς διαγωνισμό εξεδόθησαν αποφάσεις για 80.000 προσλήψεις». Η άλλη πλευρά απαντούσε «Διορίσατε 41703, ενώ εμείς 32.308. Στα ΝΠΔΔ εσείς 51.000, ενώ εμείς 37.970». Απάντηση: Κάνατε 4.746 πράξεις προσλήψεων χωρίς διαγωνισμό 155.000 μονίμων 522.000 συμβασιούχων και 132.000 με μίσθωση έργου».

Βασίλειο της ρουσφετολογίας και της κομματικής συναλλαγής η Διοίκηση. Στα γραφεία των δημοσίων υπηρεσιών, γίνονται καθημερινώς παράνομες και χαριστικές πράξεις (διεκπεραίωση σε συμβούλια και επιτροπές κομματικών εκδουλεύσεων). Σπάνιο φαινόμενο η υπεράσπιση των δικαιωμάτων του πολίτη και η αξιοκρατία κατά τη διάρκεια των προσλήψεων. Φωτεινή εξαίρεση οι διαδικασίες που επέβαλε δια νόμου ο πανάξιος Υπουργός κ. Πεπονής, ο οποίος παραιτήθηκε από ευθιξία, όταν ο κ. Φυντανίδης μέσα από την εφημερίδα του τον κατηγόρησε, ότι διορίστηκαν επί υπουργίας του 60.000 δημ. Υπάλληλοι. Έκτοτε πληρώνει το τίμημα του θάρρους, της αξιοπρέπειας και της συνέπειας προς τα πιστεύω του, με αποκορύφωμα τον πόλεμο των συναδέλφων του που στις επόμενες εκλογές, τον άφησαν εκτός βουλής.

Ένα παράγωγο της γραφειοκρατίας και του ρουσφετιού που τα κάνει ακόμη πιο επικίνδυνα στους πολίτες, είναι το ΜΑΝΔΑΡΙΝΑΤΟ.

Με τον όρο Μανδαρινάτο ο κόσμος και ο Τύπος εδώ και πολλά χρόνια κατονομάζει μια μεγάλη κατηγορία ανωτάτων και ανωτέρων υπαλλήλων, που εκμεταλλευόμενοι την άγνοια της νομοθεσίας των υπουργών σε θέματα υπουργείου που αναλαμβάνουν, κάθονται στο σβέρκο των τελευταίων, εξασκώντας εξουσία στο λαό.

Στην Ελλάδα δυστυχώς η λέξη τίμιος ταυτίζεται με τη λέξη βλάκας. Σε καμιά χώρα του κόσμου οι τίμιοι δεν ντρέπονται τόσο πολύ για την τιμιότητά τους, όσο στη χώρα μας και αυτό γιατί τους κάνουν οι Μανδαρίνοι να την αισθάνονται σαν αναπηρία.

Το πόσο επηρεάζουν οι Μανδαρίνοι τη δημόσια διοίκηση και ποιο τρόπο ρυπαίνουν το περιβάλλον τους, υφαίνεται σε κάθε διαδικασία ορκωμοσίας, Υπουργών, και Νομαρχών και ανάληψης καθηκόντων. Όλοι εμφανίζονται σε παράταξη, κομψοί, καλοντυμένοι και μ’ ένα φάκελο στη μασχάλη. Μέσα στο φάκελο κρύβουν τα μεγάλα μυστικά και τη δύναμή τους. Μέσα στους φακέλους υπάρχουν συνήθως αποφάσεις, αναφορές, υπομνήματα και αιτήσεις που στηρίζονται σε κάποιους νόμους που μετά την αρχική τους διατύπωση, έχουν υποστεί ένα σωρό τροποποιήσεις προσθήκες, καταργήσεις κ.α. Κρύβουν πολύ καλά τα μυστικά και τους νόμους, από τους Υπουργούς και τους Νομάρχες και κυβερνούν τον τόπο κατά πως τους βολεύει.

ΜΑΝΟΛΗΣ ΒΟΥΤΥΡΑΚΗΣ
ΦΥΣΙΚΟΣ - ΠΕΡΙΒ/ΓΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Σ.Π.Α.Π.Ε.Κ.Ε.Ε.Κ.

.
ecocrete.gr .

Τελευταίες δημοσιεύσεις:
Δημοφιλέστερα άρθρα:

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 83 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 57562664
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.