ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Σάββατο 01 Οκτ 2022
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, 15 ΦΛΕΒΑΡΗ, 5ΜΜ ΣΥΝΤΑΓΜΑ Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Αντιπολεμικά
Πρωτοβουλία Γένοβα 2001 , Τρίτη, 08 Φεβρουάριος 2005

Πρωτοβουλία Γένοβα 2001

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, 15 ΦΛΕΒΑΡΗ, 5ΜΜ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ "ΝΕΑΣ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗΣ"

Στις 15 Φλεβάρη κλείνουν δύο χρόνια από την εμφάνιση στον πλανήτη της νέας "υπερδύναμης", του αντιπολεμικού κινήματος που ξέσπασε σε όλον τον κόσμο εκείνη τη μέρα ενάντια στο ξεκίνημα του βρόμικου πολέμου στο Ιράκ. Πάνω από 30 εκατομμύρια διαδηλωτές από την Ισλανδία μέχρι τη Ν. Αφρική και από την Αυσταλία και την Ασία μέχρι την Μ. Ανατολή, την Ευρώπη και την Αμερική πλημμύρισαν όλες τις πρωτεύουσες σε έναν πρωτόγνωρο παγκόσμιο αντιπολεμικό συντονισμό.

Δύο χρόνια μετά, το αντιπολεμικό κίνημα έχει επιβεβαιωθεί. Η εισβολή και η κατοχή στο Ιράκ έχουν σημάνει πάνω από 100 χιλιάδες νεκρούς Ιρακινούς, ισοπεδωμένες πόλεις όπως η Φαλούτζα, κολαστήρια βασανιστηρίων όπως το Αμπού Γκράιμπ, φτώχεια και εξαθλίωση και όχι ειρήνη και δημοκρατία. Οι προγραμματισμένες για το τέλος Γενάρη εκλογές, ακόμα κι αν γίνουν, θα είναι μια φάρσα νομιμοποίησης της κατοχής.

Ταυτόχρονα όμως, στα δύο χρόνια που πέρασαν το αντιπολεμικό κίνημα έδειξε την τεράστια δύναμή του. Κατάφερε να ανατρέψει κυβερνήσεις (όπως ο Αθνάρ στην Ισπανία) και να αναγκάσει μια σειρά χώρες που συντάχθηκαν στη "συμμαχία των προθύμων" του Μπους ν' αποσύρουν τα στρατεύματά τους από το Ιράκ. Κατάφερε να εμποδίσει ακόμη περισσότερες χώρες –ανάμεσά τους και την Ελλάδα- να συμμετέχουν όπως και όσο θα ήθελαν στην εκστρατεία του Μπους.

Κατάφερε, τέλος, να συνδεθεί με τα κινήματα στην ίδια τη Μ. Ανατολή και να δώσει επιπλέον ώθηση στις δυνάμεις της Αντίστασης που από την πρώτη στιγμή ξεσηκώθηκαν ενάντια στην κατοχή του Ιράκ. Είναι τέτοια η δύναμη της Αντίστασης στο Ιράκ σήμερα (το ίδιο το Πεντάγωνο παραδέχεται ότι συγκεντρώνει πάνω από 200 χιλιάδες μαχητές) που τα επιτελεία του Μπους σκέφτονται να την τσακίσουν δημιουργώντας "τάγματα εφόδου", όπως είχαν κάνει στην Λατινική Αμερική τις προηγούμενες δεκαετίες.

Στις 19 Μάρτη 2005, στην επέτειο των δύο χρόνων από την εισβολή στο Ιράκ, τα αντιπολεμικά κινήματα σε όλον τον πλανήτη βγαίνουν ξανά στους δρόμους μ' ένα σύνθημα: Σταματήστε την κατοχή τώρα - έξω ο Μπους από το Ιράκ!

Οι άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, τα συνδικάτα, οι μαθητές και οι φοιτητές, οι Δήμοι, οι κινήσεις Ειρήνης, οι κοινότητες των Παλαιστίνιων, των Ιρακινών και των μεταναστών, οργανώσεις και κόμματα της Αριστεράς, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, μπορούμε να μετατρέψουμε την 19η Μάρτη σ' ένα νέο ορόσημο του αντιπολεμικού κινήματος και στην Ελλάδα.

Ιδιαίτερα σήμερα, που η ελληνική κυβέρνηση, έχοντας αναλάβει καθήκοντα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, μετατρέπεται ολοένα και περισσότερο σε πιστό σκυλάκι του Μπους: ετοιμάζεται να στείλει περισσότερο στρατό στο Αφγανιστάν, να εμπλακεί στα βρόμικα σχέδια των ΗΠΑ στα Βαλκάνια, να εκπαιδεύσει στελέχη του Ιρακινού στρατού για να μπορούν να καταστείλουν την Αντίσταση. Μπορεί το αντιπολεμικό κίνημα να εμπόδισε δύο φορές τον Κόλιν Πάουελ να έρθει στην Ελλάδα, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όμως επιμένει και προσκαλεί την αμετανόητη δολοφόνο Κοντολίζα Ράις στην Αθήνα.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε! Είμαστε η συντριπτική πλειοψηφία που παλεύει ενάντια στα γεράκια του πολέμου και τους συμμάχους τους και χρειάζεται να δείξουμε τη δύναμή μας!

Στις 15 Φλεβάρη, στην επέτειο της γέννησης της αντιπολεμικής "υπερδύναμης", η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο καλεί σε μέρα κοινωνικής ανυπακοής ενάντια στον πόλεμο και την ελληνική συμμετοχή. Εκείνη την ημέρα ο καθένας και η καθεμία μπορεί να κάνει κάτι για να δείξει την αντίθεσή του με τον πόλεμο και την κατοχή. Να γεμίσουμε όλους τους χώρους με αντιπολεμικά αυτοκόλλητα και υλικά, να οργανώσουμε εξορμήσεις, συζητήσεις και εκδηλώσεις όλο το πρωί σε σχολεία, σχολές, χώρους δουλιάς και γειτονιές. Και το απόγευμα, στις 5.00 μμ, να βγούμε όλοι έξω στους δρόμους και στις πλατείες σε όλη την Ελλάδα και στην Αθήνα στο Σύνταγμα, εκεί απ' όπου ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια το μεγάλο συλλαλητήριο που έγραψε ιστορία.

Και στις 19 Μάρτη να κλιμακώσουμε την κινητοποίησή μας συμμετέχοντας μαζικά στο μεγάλο πανελλαδικό αντιπολεμικό συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Ολοι στους δρόμους!

Επικοινωνία με: Πέτρο Κωνσταντίνου 6932828964, Στέφανο Ληναίο 6974721657, Γιάννη Σηφακάκη 6946093043

.
ecocrete.gr .


ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 306 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 55168260
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.