ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Παρασκευή 24 Μάρ 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Για την αύξηση ισχύος στον Αθερινόλακκο Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Λάσιον Κοινόν , Δευτέρα, 07 Φεβρουάριος 2005
Εν όψει της συνεδρίασης του Ν.Σ. την Τρίτη 8/2 η κίνηση πολιτών Λασιθίου Λάσιον Κοινόν παρουσιάζει το κείμενο και το σχέδιο ψηφίσματος που προτείνει στο θέμα της αύξησης της ισχύος στον ΑΗΣ στον Αθερινόλακκο. Θα θέλαμε  να τονίσουμε ότι η πρόταση του Υπουργού Ανάπτυξης και της ηγεσίας της ΔΕΗ για την εγκατάσταση μονάδων παραγωγής άλλων 100mw στον ΑΗΣ Αθερινόλακκου, ουσιαστικά αποτελεί αποτέλεσμα της ενεργειακής πολιτικής της προηγούμενης κυβέρνησης και  ηγεσίας της ΔΕΗ η οποία είχε ήδη προετοιμάσει τον ΑΗΣ στον Αθερινόλακκο για παραγωγή έως και 500ΜW...

Λάσιον Κοινόν
Κίνηση πολιτών Λασιθίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εν όψει της συνεδρίασης του Ν.Σ. την Τρίτη 8/2 η κίνηση πολιτών Λασιθίου Λάσιον Κοινόν παρουσιάζει το κείμενο και το σχέδιο ψηφίσματος που προτείνει στο θέμα της αύξησης της ισχύος στον ΑΗΣ στον Αθερινόλακκο.

«Θα θέλαμε  να τονίσουμε ότι η πρόταση του Υπουργού Ανάπτυξης και της ηγεσίας της ΔΕΗ για την εγκατάσταση μονάδων παραγωγής άλλων 100mw στον ΑΗΣ Αθερινόλακκου, ουσιαστικά αποτελεί αποτέλεσμα της ενεργειακής πολιτικής της προηγούμενης κυβέρνησης και  ηγεσίας της ΔΕΗ η οποία είχε ήδη προετοιμάσει τον ΑΗΣ στον Αθερινόλακκο για παραγωγή έως και 500ΜW. Η τραγική ειρωνεία είναι ότι η πλειοψηφία του νομαρχιακού συμβουλίου στις 24/2/04 είχε υπερψηφίσει την συγκεκριμένη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του ΑΗΣ, που άνοιγε τις πόρτες σε περαιτέρω επιβάρυνση και με άλλες μηχανές παραγωγής, παρά το γεγονός ότι αυτό είχε επισημανθεί έντονα από τους ενιστάμενους Δήμους, από την επιτροπή περιβάλλοντος, από τις οικολογικές ομάδες, αλλά και από την δική μας την πλευρά. Ζητάμε, έστω και τώρα, η παράταξη της πλειοψηφίας του Ν. Σ. να αναγνωρίσει τις ευθύνες της και να ζητήσει συγνώμη από το Λασιθιώτικο λαό για το λάθος που διέπραξε ψηφίζοντας τους υπάρχοντες περιβαλλοντικούς όρους του ΑΗΣ, που επιτρέπουν στην ΔΕΗ την υποδομή(δεξαμενές καυσίμων κ.λ.π.) για εγκατάσταση και άλλων μηχανών παραγωγής. Από εκεί και πέρα δηλώνουμε την πλήρη αντίθεση μας σε κάθε νέα επιβάρυνση του Αθερινόλακκου με νέες μηχανές παραγωγής και καταθέτουμε σχετικό σχέδιο ψηφίσματος προς το Ν.Σ.»

Πρόταση ψηφίσματος για τον ΑΗΣ στον Αθερινόλακκο

«Το νομαρχιακό συμβούλιο Λασιθίου τονίζει την πλήρη αντίθεση του σε οποιαδήποτε προσπάθεια αύξησης των μονάδων παραγωγής του ΑΗΣ στον Αθερινόλακκο πέρα από τις τιμές που αναφέρονται στην υπάρχουσα απόφαση του Περιφερειακού συμβουλίου Κρήτης. Το νομαρχιακό συμβούλιο Λασιθίου δηλώνει ότι θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να αποφευχθεί μια τέτοια εξέλιξη και καλεί όλους τους θεσμικούς φορείς σε ενιαίο συντονισμό προς αυτήν την κατεύθυνση. Ακόμη, το νομαρχιακό συμβούλιο Λασιθίου δηλώνει ότι θα προβεί σε κάθε αναγκαία ενέργεια προκειμένου η ΔΕΗ να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της που απορρέουν από τους περιβαλλοντικούς όρους λειτουργίας. Στα πλαίσια αυτά, υποστηρίζει την πρόσφατη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λεύκης για την έναρξη υλοποίησης του έργου αναδάσωσης των 1.300 στρεμμάτων κοινοτικής έκτασης Αγίας Τριάδας που εφάπτεται του ΑΗΣ και για το οποίο υφίσταται θεσπισμένη περιβαλλοντική υποχρέωση».

.
ecocrete.gr .


ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 74 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 57575096
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.