ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Σάββατο 01 Απρ 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΤΑΪΛΑΝ Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Ανθρώπινα Δικαιώματα
Επιτροπή Αλληλεγγύης , Πέμπτη, 03 Φεβρουάριος 2005

Να κλιμακώσουμε το κίνημα συμπαράστασης

Εδώ και δέκα μήνες ο λαϊκός αγωνιστής  Σινάν Μποζκούρτ, γνωστός στο αντιϊμπεριαλιστικό κίνημα της χώρας μας ως Ταϊλάν, εξακολουθεί να βρίσκεται σε ένα ιδιότυπο καθεστώς ομηρίας στις φυλακές της Κομοτηνής. Κι’ αυτό, παρά το πρωτοφανές κίνημα αλληλεγγύης που απαιτεί την άμεση απελευθέρωσή του, παρά την απεργίας πείνας 45 ημερών που διακόπηκε για να ικανοποιηθεί η επιθυμία του υπουργού Δικαιοσύνης ο οποίος είχε δηλώσει ότι «δυσκολεύεται» να εκφράσει τη θετική του διάθεση «υπό πίεση».

Πρόσχημα για την απαράδεκτη και καταχρηστική κράτηση του Ταϊλάν είναι η αίτηση έκδοσής του απ’ τις γερμανικές αρχές που έχει ήδη απορριφθεί από το αρμόδιο Συμβούλιο του ¶ρειου Πάγου ως προς τα δύο πρώτα σκέλη της τα οποία στηρίζονταν σε αόριστες και αστήρικτες κατηγορίες οι οποίες κατέρρευσαν (συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και απόπειρα ανθρωποκτονίας που δήθε έγιναν στη Γερμανία την άνοιξη του 1995). Το ίδιο Συμβούλιο έκανε ωστόσο δεκτό το τρίτο σκέλος της αίτησης και γνωμοδότησε υπέρ της έκδοσης του Ταϊλάν για το αδίκημα της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας (ρίψη δύο μολότωφ σε αντίστοιχες τουρκικές τράπεζες στη Γερμανία) παρόλο που στην μια απ’ τις δυο περιπτώσεις αναφέρεται ρητά ως δράστης κάποιος άλλος και όχι ο Ταϊλάν, ενώ στην δεύτερη το μόνο που αναφέρεται είναι ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν το αυτοκίνητο του πατέρα του Ταϊλάν. Αλλά για τις συγκεκριμένες κατηγορίες ο Ταϊλάν που είχε συλληφθεί και κρατηθεί προσωρινά την άνοιξη του 1995, όχι μόνο δεν δικάσθηκε, αλλά και αποζημιώθηκε για την άδικη προφυλάκισή του, από το Γερμανικό Δημόσιο.

Παρά το ανυπόστατο των κατηγοριών που αποδεικνύουν ότι ο Ταϊλάν δεν διώκεται για κάποια εγκληματική του πράξη αλλά για τις ιδέες και τους αγώνες του ενάντια στο στρατιωτικο - φασιστικό καθεστώς της ¶γκυρας. Παρά τη ρητή επιταγή του άρθρου 5 του ελληνικού Συντάγματος σύμφωνα με το οποίο «Απαγορεύεται η έκδοση αλλοδαπού ο οποίος διώκεται για τους αγώνες του υπέρ της ελευθερίας». Παρά το αίτημα 46 βουλευτών του ελληνικού κοινοβουλίου, δεκάδων πολιτικών και κοινωνικών φορέων, του συνόλου των κορυφαίων συνδικαλιστικών οργανώσεων και εκατοντάδων πρωτοβάθμιων σωματείων που απαιτούν «Να μην εκδοθεί στη Γερμανία και να απελευθερωθεί αμέσως ο Ταϊλάν» - ο Υπουργός Δικαιοσύνης ο οποίος έχει σήμερα την τελική ευθύνη για την οριστική και αμετάκλητη απάντηση στο αίτημα της Γερμανίας εξακολουθεί να σωπαίνει. Αδιαφορεί για το πάνδημο αίτημα της άμεσης απαλευθέρωσης του Ταϊλάν. Αρνείται να δεχθεί και πάλι την Επιτροπή Αλληλεγγύης. Κωλυσιεργεί και παρατείνει τη σκανδαλώδη κράτηση και ομηρία ενός αγωνιστή του λαϊκού κινήματος. Γίνεται έτσι φανερό ότι αύτό που κύρια τον ενδιαφέρει είναι να μην δυσαρεστήσει τις γερμανικές αρχές  καθώς και η ευθυγράμμισή του με την διεθνή αυθαρεσία και «αντιτρομοκρατική» υστερία της ιμπεριαλιστικής Νέας Τάξης.

Επειδή όμως η συνέχιση της κράτησης και μια πιθανή έκδοση του Σινάν Μποζκούρτ - Ταϊλάν δεν στρέφεται μόνο ενάντια σε έναν αλλοδαπό αγωνιστή. Αλλά αποτελεί ταυτόχρονα προκλητική ανατροπή καταχτημένων με αγώνες και αίμα και συνταγματικά κατοχυρωμένων ελευθεριών στην ίδια μας τη χώρα και ενάντια σε έλληνες πολίτες - είναι ανάγκη όλοι όσοι εκδήλωσαν μέχρι τώρα την συμπαράστασή τους να κλιμακώσουν συγκεκριμένα και πρακτικά τις αγωνιστικές ενέργειες και κινητοποιήσεις τους. Να απαιτήσουν την άμεση απελευθέρωση του Ταϊλάν.

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΙΣ 10  ΦΛΕΒΑΡΗ  ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΙΣ 7 Μ.Μ. ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΦΟΡΕΩΝ και ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΕΚΔΟΣΗ και ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΙΝΑΝ ΜΠΟΖΚΟΥΡΤ (ΤΑΪΛΑΝ)

.
ecocrete.gr .

Τελευτ. ενημέρωση ( Πέμπτη, 03 Φεβρουάριος 2005 )
Τελευταίες δημοσιεύσεις:
Δημοφιλέστερα άρθρα:

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 90 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 57675228
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.