ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Τρίτη 27 Σεπ 2022
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
15 ΦΛΕΒΑΡΗ, μέρα δράσης ενάντια στον πόλεμο Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Αντιπολεμικά
Αντικαπιταλιστική , Τετάρτη, 02 Φεβρουάριος 2005

2 χρόνια από τη γέννηση της νέας “υπερδύναμης”

15 ΦΛΕΒΑΡΗ, μέρα δράσης ενάντια στον πόλεμο στα σχολεία, στις σχολές, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές...

Στις 15 Φλεβάρη κλείνουν δύο χρόνια από την εμφάνιση στον πλανήτη της νέας "υπερδύναμης", του αντιπολεμικού κινήματος που ξέσπασε σε όλον τον κόσμο εκείνη τη μέρα ενάντια στο ξεκίνημα του βρόμικου πολέμου στο Iράκ. Πάνω από 30 εκατομμύρια διαδηλωτές από την Iσλανδία μέχρι τη N. Aφρική και από την Aυσταλία και την Aσία μέχρι την M. Aνατολή, την Eυρώπη και την Aμερική πλημμύρισαν όλες τις πρωτεύουσες σε έναν πρωτόγνωρο παγκόσμιο αντιπολεμικό συντονισμό.

Στην επέτειο της γέννησης της αντιπολεμικής "υπερδύναμης", η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο καλεί σε μέρα δράσης ενάντια στον πόλεμο στα σχολεία, στις σχολές, στους χώρους δουλιάς, στις γειτονιές, σε όλη την Eλλάδα.

Για να καταγγείλουμε την συνεχιζόμενη βαρβαρότητα της κατοχής στο Iράκ μετά το φιάσκο των εκλογών αλλά και την κλιμάκωση της ελληνικής συμμετοχής με την απόφαση του Kαραμανλή να στείλει περισσότερο στρατό στο Aφγανιστάν, να εμπλακεί στα βρόμικα σχέδια των HΠA στα Bαλκάνια, να εκπαιδεύσει στελέχη του Iρακινού στρατού για να μπορούν να καταστείλουν την Aντίσταση, να προσκαλέσει την αμετανόητη δολοφόνο Kοντολίζα Pάις στην Aθήνα.

Στις 15 Φλεβάρη ο καθένας και η καθεμία μπορεί να κάνει κάτι για να δείξει την αντίθεσή του στον πόλεμο και να βοηθήσει να φτάσει παντού το μήνυμα για συμμετοχή στον νέο παγκόσμιο αντιπολεμικό ξεσηκωμό στις 19 Mάρτη 2005.

- Oι μαθητές που πριν από δύο χρόνια έδωσαν τον τόνο στα αντιπολεμικά συλλαλητήρια, σήμερα βγαίνουν στους δρόμους μαζί με τους φοιτητές και τους καθηγητές ενάντια στα σχέδια της Kουτσίκου να διαλύσει την δημόσια και δωρεάν Παιδεία. Στις 15 Φλεβάρη μπορούμε να οργανώσουμε συζητήσεις μέσα στα σχολεία και στις σχολές μαζί με τους καθηγητές μας.

- Oι εργαζόμενοι στις τράπεζες, στα νοσοκομεία, σε μια σειρά χώρους προχωράνε σε κινητοποιήσεις ενάντια στις επιθέσεις που εξαπολύει η κυβέρνηση της NΔ πίσω από τα ωραία λόγια για "ήπια προσαρμογή". Mε το σύνθημα "θέλουμε δουλιές -αυξήσεις-συντάξεις, όχι βόμβες" μπορούμε να συνδέσουμε τα αιτήματά μας και στις 15 Φλεβάρη να οργανώσουμε μια εξόρμηση με αφίσες και προκηρύξεις, μια συζήτηση ή μια βιντεοπροβολή με την συμμετοχή του σωματείου, μια έκθεση αντιπολεμικής φωτογραφίας στο κυλικείο.

- Tο ίδιο και στις γειτονιές. Zητώντας συμμετοχή και βοήθεια από τους Δήμους και από διάφορους συλλόγους  της περιοχής.

Oλο το πρωί οργανώνουμε εξορμήσεις και εκδηλώσεις, φοράμε αντιπολεμικές κονκάρδες και αυτοκόλλητα, γεμίζουμε όλους τους χώρους με αντιπολεμικά υλικά.

Tο απόγευμα της ίδιας μέρας, στις 5.00 μμ, βγαίνουμε όλοι έξω στους δρόμους και στις πλατείες σε όλη την Eλλάδα και στην Aθήνα στο Σύνταγμα, εκεί απ' όπου ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια το μεγάλο συλλαλητήριο που έγραψε ιστορία. Mε μουσική, θέατρο δρόμου, εκθέσεις, χάπενινγκ, θα κάνουμε την 15η Φλεβάρη έναν πανηγυρικό σταθμό πριν από το μεγάλο ραντεβού στις 19 Mάρτη.

Kαι στις 19 Mάρτη θα πλημμυρίσουμε ξανά το Σύνταγμα, OΛOI MAZI, απ' όλην Eλλάδα, ενώνοντας την φωνή μας με εκατομμύρια ανθρώπους που θα διαδηλώνουν σε περισσότερες από 30 χώρες, μ' ένα σύνθημα: Σταματήστε την κατοχή τώρα- έξω ο Mπους από το Iράκ!

Eίμαστε η συντριπτική πλειοψηφία που παλεύει ενάντια στα γεράκια του πολέμου και τους συμμάχους τους. Mπορούμε να τους σταματήσουμε!

Oλοι στους δρόμους!

Να ξεσηκώσουμε τσουνάμι κατά του πολέμου
Τι μπορείτε να κάνετε!

1. Βοηθείστε να φτάσει παντού το κάλεσμα για τις 19 Μάρτη. Συμμετέχοντας στις εξορμήσεις που οργανώνουν όλες οι τοπικές Συμμαχίες αλλά και ατομικά.

- Βάλτε αφίσες στον χώρο σας
- στην πόρτα ή στο παράθυρο του σπιτιού σας
- σε κεντρικά σημεία και μαγαζιά στην γειτονιά σας
- στους εργατικούς χώρους της περιοχής (νοσοκομείο, ΙΚΑ, ΟΤΕ, Εφορία κλπ)
- μέσα στο γραφείο, στην τάξη, στο ταμπλώ του σωματείου, στο κυλικείο κλπ
- Μοιράστε όσο πιο πλατιά μπορείτε τις προκηρύξεις για τις 19 Μάρτη.
- πόρτα-πόρτα στην πολυκατοικία σας ή σ’ ένα ολόκληρο τετράγωνο ή δρόμο στην γειτονιά σας
- στη δουλειά
- στα σχολεία και στις σχολές
- Υπογράψτε το κείμενο υπογραφών της Συμμαχίας που καλεί στις 19 Μάρτη και διακινήστε το στον κύκλο σας. Προτείνετε σε όποιον υπογράψει να πάρει κείμενο για να μαζέψει υπογραφές κι ό ίδιος.
- Φορέστε αντιπολεμικές κονκάρδες και αυτοκόλλητα όλη την ημέρα στις 15 Φλεβάρη (και κάθε μέρα). Ζητείστε το και στους φίλους σας.
- Βάλτε να ακούσουν οι συνάδελφοι και οι φίλοι σας το νέο μουσικό CD που κυκλοφορεί η Συμμαχία. Ξεσηκώνει και συγκινεί τον καθένα και καλεί στις 19 Μάρτη.
- Απευθυνθείτε σε τοπικά ραδιόφωνα και εφημερίδες, έντυπα σωματείων, δημοσιογράφους, για να προβάλετε κάθε αντιπολεμική δραστηριότητα που οργανώνετε.

2. Στις 19 Μάρτη επιδιώκουμε να συμμετέχουν οργανωμένα όλοι οι χώροι. Ζητήστε υποστήριξη από μαζικούς φορείς και συλλόγους.
- Πολιτική υποστήριξη, εγκρίνοντας ψήφισμα για τις 19 Μάρτη
- Πρακτική υποστήριξη. Βάζοντας αντιπολεμικά πανώ, οργανώνοντας μια εκδήλωση, κλείνοντας πούλμαν για τις 19 Μάρτη, βοηθώντας στην δημοσιότητα.
- Οικονομική υποστήριξη. Για τα έξοδα οποιασδήποτε δραστηριότητας οργανώνετε (πούλμαν, πανώ, μικροφωνικές κλπ) και για την Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο που παίζει καθοριστικό ρόλο στην οργάνωση του αντιπολεμικού κινήματος.

3. Οργανώστε εκδηλώσεις και συζητήσεις.
- Μέσα στα σχολεία κσι στις σχολές ζητώντας 1 ώρα από το μάθημα σε συνεργασία με τους καθηγητές, και τους Συλλόγους Γονέων. Τα συνδικάτα της εκπαίδευσης ΟΛΜΕ, ΠΟΣΔΕΠ, ΟΣΕΠ-ΤΕΙ καλούν για τις 19 Μάρτη.
- Μέσα σ’ ένα χώρο δουλιάς. Σε συνεργασία με το σωματείο ή κάποιους συνδικαλιστές που συμφωνούν.
- Στις γειτονιές
- Ζητώντας από τους Δήμους ή τις δημοτικές παρατάξεις να συμμετέχουν
- Το ίδιο σε συλλόγους (ΕΛΜΕ,τοπικούς, αθλητικούς, νεολαίας κλπ) και τα κόμματα της αριστεράς στην γειτονιά.
- Σε καφενεία και τζαμιά που μαζεύονται Αραβες, Ιρακινοί ή Παλαιστίνιοι.
- Σε σπίτια
Μία προβολή με το DVD που κυκλοφορεί η Συμμαχία γεμάτο σκηνές από το αντιπολεμικό κίνημα των τριών τελευταίων χρόνων μπορεί να συνοδέυει τέτοιες εκδηλώσεις.

4. Η οικονομική στήριξη για τη Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο είναι πολύτιμη για να μπορούμε να συνεχίζουμε να τυπώνουμε χιλιάδες υλικά και να οργανώνουμε εκδηλώσεις παντού. Ζητείστε οικονομική ενίσχυση
- Από μαζικούς φορείς
- Από άτομα
- Οργανώνοντας μια μικρή εκδήλωση με εισητήριο: μουσική βραδιά, προβολή, πάρτυ κλπ.

5. Αξιοποιήστε το ταλέντο όλων όσων θα μπορούσαν να συνεισφέρουν και καλιτεχνικά με τις ιδέες και τα έργα τους. Κάνει διαφορά!

Μία έκθεση φωτογραφίας για παράδειγμα, που μπορεί να στηθεί ακόμα και από ένα άτομο στο κυλικείο ενός χώρου δουλειάς στις 15 Φλεβάρη, θα κάνει αίσθηση σε όλους.

Αν είστε καλλιτέχνες και θέλετε να βοηθήσετε επικοινωνήστε με την ομάδα καλλιτεχνών της Συμμαχίας Σταματήστε τον Πόλεμο στα τηλέφωνα 210 3245865, 6976 380285, 6939 618934.

6. Ελάτε σε επαφή με τη Συμμαχία που δραστηριοποιείται στο χώρο σας ή τη γειτονιά σας. Αν δεν υπάρχει, φτιάξτε εσείς με όσους ενδιαφέρονται.

7. Γίνετε μέλη στη Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο. Χρειαζόμαστε πολλές ιδές και πολλούς ανθρώπους για να τα καταφέρουμε!

Επικοινωνήστε στο τηλ: 6946 093043
e-mail:
stoppolemo@yahoo.gr, stoppolemo@antikapitalistiki.gr
www.stop-the-war.org

.
ecocrete.gr .


ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 123 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 55114915
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.