ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Τετάρτη 29 Μάρ 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ 20 ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ 2004 Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Συμμαχία Σταμ. τον Πόλεμο , Κυριακή, 25 Ιανουάριος 2004

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ 20 ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ
Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο

Φίλες και φίλοι,
H 20 Mάρτη μετατράπηκε και επίσημα σε παγκόσμια μέρα δράσης κατά της κατοχής στο Iράκ και στην Παλαιστίνη, στη Σύνοδο του 4ου Παγκόσμιου Kοινωνικού Φόρουμ στη Bομβάη της Iνδίας. Στη συνέλευση του αντιπολεμικού κινήματος που έγινε τη Δευτέρα 19/1 και στην οποία συμμετείχαν αντιπρόσωποι από 150 αντιπολεμικές οργανώσεις από 115 χώρες που πρωτοστάτησαν στην ιστορική αντιπολεμική κινητοποίηση της 15ης Φλεβάρη, η πρόταση για τις 20 Mάρτη πέρασε παμψηφεί. Eισηγητής της πρότασης για την παγκόσμια μέρα δράσης ήταν ο Πέτρος Kωνσταντίνου, εκπρόσωπος της Συμμαχίας Σταματήστε τον Πόλεμο.

Αυτή τη βδομάδα η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο πραγματοποίησε σύσκεψη και συνέντευξη τύπου στα γραφεία της ΓΣEE, για τα επόμενα βήματα της προετοιμασίας του συλλαλητηρίου στις 20 Μάρτη και στην Ελλάδα. Kοινή διαπίστωση όλων όσων συμμετείχαν ήταν πως το θέμα της κατοχής στο Iράκ θα συνεχίσει να βρίσκεται στην επικαιρότητα παρά την προεκλογική περίοδο και ότι η Συμμαχία θα πρέπει να κάνει τα πάντα για να το αναδείξει ακόμη περισσότερο. Τις επόμενες μέρες θα κυκλοφορήσουν τα υλικά της Συμμαχίας και θα γίνουν επαφές με άλλους φορείς και ιδιαίτερα με τα συνδικάτα για να φτάσουμε σε ένα μεγάλο και ενωτικό συλλαλητήριο.

Ακολουθούν οι δηλώσεις του Πέτρου Κωνσταντίνου, του Στέφανου Ληναίου, του Θωμά Πατρίκιου (ΕΚΑ) και του Μιχιάρ Εκτάμι ('Ένωση Εργαζόμενων Παλαιστίνιων στην Ελλάδα), στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου.

Πέτρος Κωνσταντίνου
"Σε κάλεσμα για «παγκόσμια συμμαχία ενάντια στον Μπους» προχώρησε η συνέλευση των αντιπολεμικών κινημάτων στο Παγκόσμιο Κοινωνικό Φόρουμ στην Βομβάη ορίζοντας τις 20 Μάρτη ως νέα Μέρα Παγκόσμιας Δράσης κατά της κατοχής στο Ιράκ. Συνολικά στην Βομβάη βρέθηκαν πάνω από 150 χιλιάδες ακτιβιστές από 132 χώρες!

Η ινδή συγγραφέας και ακτιβίστρια του κινήματος κατά της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης Αρουντάτι Ρόι δήλωσε ότι «βρισκόμαστε σε πόλεμο» με τον Μπους και τις πολυεθνικές όσο το Ιράκ βρίσκεται σε κατοχή.

Την συνέλευση χαιρέτησαν ο Γουόλτεν Μπέλλο, από τις Φιλιππίνες, εκπρόσωπος της οργάνωσης Focus on the Global South, ο βρετανός βουλευτής των Εργατικών Τζέρεμυ Κόρμπιν, η Λεϊλά Χαλέτ, παλαιστίνια διανοούμενη που κάλεσε σε ανοικτή σύγκρουση με το καθεστώς απαρτχάϊντ του Σαρόν και το χτίσιμο του ρατσιστικού τείχους εκατοντάδων χιλιομέτρων.

Οι διαδηλώσεις στην Βομβάη των φτωχών της Ινδίας, των συνδικάτων από όλη την Ασία, των αγροτών, των γυναικών και των ακτιβιστών από όλο τον πλανήτη ενώθηκαν σε ένα γιγαντιαίο αντιπολεμικό ποτάμι οργής που απαίτησε τον τερματισμό του διαρκούς πολέμου των ΗΠΑ και των συμμάχων τους.

Η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο καλεί τα συνδικάτα, τις αντιπολεμικές κινήσεις, τις κινήσεις κατά της παγκοσμιοποίησης τους φοιτητές και τους μαθητές να δώσουν δυναμικό παρών στις 20 Μάρτη στο συλλαλητήριο που καλεί στο Σύνταγμα 12μες. και στην πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία με αιτήματα:
ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
ΚΑΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
Ας την στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις!"

Στέφανος Ληναίος
"Ο πόλεμος όχι μόνο στην Παλαιστίνη και στο Ιράκ αλλά και σε πολλά άλλα μέρη του κόσμου είναι ένα τραγικό γεγονός.

Ζητάμε απ όλα τα κόμματα να πάρουν θέση και να δεσμευτούν στις προεκλογικές τους ομιλίες.

Να δηλώσουν ότι είναι εναντίον κάθε πολέμου. Και ότι συμφωνούν όλοι ότι θα συμμετάσχουν στη μεγάλη διαδήλωση, που θα γίνει σε όλες τις πρωτεύουσες του κόσμου και στην Αθήνα φυσικά, το Σάββατο, 20 Μαρτίου, στις δώδεκα το μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος...

Για να φωνάξουμε ΟΛΟΙ μαζί να σταματήσει επί τέλους το ματοκύλισμα των λαών. Να σταματήσουν οι εξοπλισμοί. Να μειωθούν τα τρομακτικά κονδύλια που αφανίζουν την οικονομία όλων των Εθνών.

Μόνον έτσι, όλα τα κόμματα και όλες οι παρατάξεις, θα αποδείξουν, με έργα βέβαια και όχι με λόγια, την προσήλωσή τους στην κοινωνική πολιτική. Να γίνει πραγματικότητα, επιτέλους, το σύνθημα της παλιάς γενιάς εκείνων των ιδεολόγων που έλεγαν: Να κάνουμε τα κανόνια σχολεία και τα τανκς νοσοκομεία. Περιμένουμε!"

Θωμάς Πατρίκιος
"Το ΕΚΑ, σαν το μεγαλύτερο Εργατικό Κέντρο που έχει στη δύναμή του το 50% της εργατικής τάξης της χώρας, χρόνια τώρα έχει δείξει την ευαισθησία του για τα αντιπολεμικά συλλαλητήρια, 'όπως και για το ρατσισμό, για το περιβάλλον και για τα καθημερινά προβλήματα των εργαζομένων. Δε θα μπορούσε να μείνει έξω από ένα νέο συλλαλητήριο και μάλιστα σε μία μέρα που παγκόσμια θα είναι μέρα υπέρ της ειρήνης.

Γνωρίζουμε όλοι τις καταστροφές ενός πολέμου. Το ΕΚΑ επανειλημμένα έχει κάνει και συλλαλητήρια και έχει συμμετάσχει σε όλες τις αντιπολεμικές διαδικασίες. Και τώρα θα συμμετάσχουμε σε ένα συλλαλητήριο, κάτω από ένα συγκεκριμένο πλαίσιο που θα στείλει ένα μήνυμα στον ΟΗΕ ότι δεν μπορεί κάποιοι να καταδικάζουν λαούς, χωρίς κάποιος να τους ενοχλεί. Να αποφασίζουν και να κάνουν ό,τι νομίζουν, να μπαίνουν στη Γιουγκοσλαβία, να μπαίνουν στο Ιράκ, να ματοκυλάνε την Παλαιστίνη, να διαλύουν κράτη και να γίνονται οι αφέντες του πλανήτη.

Ο ΟΗΕ πρέπει να λάβει σοβαρά τα μηνύματα από την παγκόσμια μέρα της 20 Μάρτη. Εμείς θα μετέχουμε. Υπάρχουν βέβαια αρκετές δυσκολίες για την οργάνωσή του, καθώς συμπίπτει η ημερομηνία με το εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της ΓΣΕΕ και την επόμενη βδομάδα με το εκλογοαπολογιστικό συνέδριο του ΕΚΑ. Θα δώσουμε όμως όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία του συλλαλητηρίου στην Αθήνα."

Μιχιάρ Εκτάμι
"Εμείς, οι Παλαιστίνιοι θεωρούμε πως η επιτυχία αυτού του συλλαλητηρίου είναι απαραίτητη γιατί αυτή τη στιγμή σπέρνουν το κλίμα της ηττοπάθειας και προσπαθούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα γεγονότα σε βάρος του παλαιστινιακού λαού.

Προσπαθούν να δείξουν πως το παλαιστινιακό κίνημα, παρόλη την αντίσταση του παλαιστινιακού λαού ηττήθηκε. Και προσπαθούν να πλασάρουν διάφορα σχέδια τύπου "Συμφωνία της Γενεύης" και άλλες συμφωνίες με τους Ισραηλινούς.

Θεωρούμε πως αυτό το συλλαλητήριο θα είναι σημαντικό. Δείχνει πως οι δυνάμεις που στηρίξανε τον παλαιστινιακό λαό όλα αυτά τα χρόνια παραμένουν στο πλευρό του και συνεχίζουν τη στήριξή τους σ' αυτό τον αγώνα. Όλες αυτές οι δυνάμεις μαζί με μας διαδηλώνουν κατά της κατοχής και στο Ιράκ. Εναντίον των ιμπεριαλιστικών σχεδίων για το μέλλον της περιοχής.

Εκείνες τις μέρες, με την ευκαιρία του συνεδρίου της ΓΣΕΕ, ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων της Παλαιστίνης θα είναι στην Ελλάδα και θα είναι μαζί μας και στο συλλαλητήριο.

Έτσι κι αλλιώς 20 έως 30 Μάρτη θα είναι ένα δεκαήμερο διεθνούς συμπαράστασης στον παλαιστινιακό λαό. Θα έχει ιδιαίτερο περιεχόμενο την αντίσταση στο "τείχος του αίσχους", για να αποκαλύψουμε το πραγματικό πρόσωπο του Σαρόν και του σιωνισμού γενικότερα. Θα δώσουμε κι εμείς όλες μας τις δυνάμεις για τις 20 Μάρτη, που θα είναι ο μεγάλος σταθμός σ' αυτή τη μάχη."

.
ecocrete.gr .

Τελευτ. ενημέρωση ( Τετάρτη, 10 Μάρτιος 2004 )
Τελευταίες δημοσιεύσεις:
Δημοφιλέστερα άρθρα:

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 111 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 57621066
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.