ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Τρίτη 28 Μάρ 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Εμπειρία από την εγκατάσταση Α.Π.Ε στην Κρήτη Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Μανόλης Βουτυράκης , Δευτέρα, 03 Ιανουάριος 2005
Το τρίτο Εθνικό Συνέδριο με τίτλο «ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ: Προοπτικές και Προτεραιότητες προς το στόχο του 2010, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από 23-25 Φεβρουαρίου 2005 στον Πολυχώρο Αθηναΐς, έκανε αποδεκτή την εισήγηση "Εμπειρία από την εγκατάσταση Α.Π.Ε στην Κρήτη" με περιεχόμενο: "Οι Α.Π.Ε αποτελούν μονόδρομο για το ενεργειακό πρόβλημα της Κρήτης, λόγω του υψηλότατου δυναμικού που διαθέτει και της αποτυχίας των εμπλεκομένων φορέων να δώσουν μια αειφορική λύση στο νησί την τελευταία δεκαετία...

Εισήγηση προς το 3ο Εθνικό Συνέδριο του Ε.Μ.Π.

Διατμηματική μονάδα RENES και αποδοχή

Το τρίτο Εθνικό Συνέδριο με τίτλο «ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ: Προοπτικές και Προτεραιότητες προς το στόχο του 2010, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από 23-25 Φεβρουαρίου 2005 στον Πολυχώρο Αθηναΐς, έκανε αποδεκτή την παρακάτω εισήγηση 300 λέξεων (περίληψη) με τα παρακάτω λόγια:»

Αγαπητέ κ. Βουτυράκη Μανόλη, έχουμε τη χαρά να σας ενημερώσουμε ότι η επιστημονική σας εργασία με τίτλο: «Εμπειρία από την εγκατάσταση Α.Π.Ε στην Κρήτη, έγινε αποδεκτή να παρουσιασθεί στο 3ο Εθνικό Συνέδριο «Η εφαρμογή των Α.Π.Ε, Προοπτικές και Προτεραιότητες προς το Στόχο του 2010 (Υλοποίηση του Πρωτοκόλλου του Κιότο για την ατμοσφαιρική ρύπανση από εκπομπές κυρίως CO2). To περιεχόμενο της περίληψης έχει ως εξής:

“Οι Α.Π.Ε αποτελούν μονόδρομο για το ενεργειακό πρόβλημα της Κρήτης, λόγω του υψηλότατου δυναμικού που διαθέτει και της αποτυχίας των εμπλεκομένων φορέων να δώσουν μια αειφορική λύση στο νησί την τελευταία δεκαετία.

Παρακολουθώ ενεργά χρόνια τώρα την ενεργειακή κρίση που μαστίζει το νησί και αισθάνομαι θλίψη για την αδιαφορία της πολιτείας, αλλά προ πάντων την αδυναμία συντονισμού των συναρμοδίων φορέων εμπλεκομένων φορέων για την προώθηση ηλεκτροπαραγωγής από Α.Π.Ε.

Οι ρυπογόνες εμβαλωματικές λύσεις που προτάθηκαν κατά καιρούς,αύξησαν την αντιπαράθεση των δύο ενεργειακών πόλων της Κρήτης (Χανιά & Ηράκλειο) απομάκρυναν το στόχο ηλεκτροπαραγωγής κατά 20,1 % και δημιούργησαν κλίμα δυσπιστίας προς την πολιτεία για εκτέλεση μεγάλης κλίμακας έργων.

Η αυξητική τάση εγκατάστασης αιολικών από το 1998 –2001 σταμάτησε στα 80 MW περίπου στην Ανατολική Κρήτη, λόγω της απαράδεκτης γραφειοκρατίας, της έλλειψης υποδομών κυρίως στα δίκτυα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά κυρίως λόγω πολιτικής βούλησης του Υπ.Αν. που σε συνεργασία με τη Ρ.Α.Ε ( Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, έχουν στραφεί στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με συμβατικά εργοστάσια.

Το αποκορύφωμα της έλλειψης ενεργειακού σχεδιασμού, υπήρξε το έλλειμμα ισχύος τον Ιούλιο του 2004, που λόγω έναρξης τουριστικής περιόδου, η αύξηση της ετησίας ζήτησης έφθασε στο 8-10 %, υπερδιπλάσια δηλαδή της υπόλοιπης Ελλάδας, αλλά και η απαράδεκτη έλλειψη επάρκειας για την κάλυψη των Ολυμπιακών Αγώνων. Για την κάλυψη της ισχύος αυτής, κατεβλήθη προσπάθεια ενιικοίασης Η-Ζ, η οποία ευτυχώς απέτυχε λόγω έλλειψής τους από την αγορά( Οπότε καταφύγαμε και πάλι στη ρυπογόνο εκκίνηση του εργοστασίου στον Αθερινόλακκο με κατεπείγουσα παροχή ηλεκτρικής ενέργειας 50MW)

Μετά από αυτά, το ζητούμενο είναι να υπάρξουν άνθρωποι και φορείς, που θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και θα υψώσουν το ανάστημά τους κόντρα στα συμφέροντα γνωστών εταιρειών, πολυεθνικών για να πάψει επί τέλους ο Κρητικός λαός να εμπαίζεται.

Ηράκλειο 18-04-2004’’. Θα παραδοθεί πλήρες κείμενο ως την ημερομηνία διεξαγωγής του Συνεδρίου.

ΜΑΝΟΛΗΣ ΒΟΥΤΥΡΑΚΗΣ
ΦΥΣΙΚΟΣ ΠΕΡΙΒ/ΓΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Σ.Π.Α.Π.Ε.Ε.Ε.Κ.

Επισκέπτης , 2005-03-15 18:57:15
MPRAVO

.
ecocrete.gr .


ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 123 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 57607438
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.