ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Τρίτη 09 Αύγ 2022
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Επιστολή της Αγροτοπεριβαλλοντικής Ομάδας Ασημίου πρ Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Αγροτοπεριβαλλοντκή Ομάδα Ασημίου , Τρίτη, 21 Δεκέμβριος 2004
Η επιστολή αυτή είναι απάντηση σε αυτά που αναφέρατε στην εκπομπή σας με τίτλο “Ουδείς Αναμάρτητος” σχετικά με τις επιμολύνσεις στη βιολογική καλλιέργεια. ...Στη συγκεκριμένη εκπομπή το βράδυ της Κυριακής 19 Δεκεμβρίου τρέχοντος έτους, αβασάνιστα αναφερθήκατε σε ένα αντικείμενο που, επιτρέψτε μας, δεν γνωρίζετε. Αυτό των επιμολύνσεων στα βιολογικά προϊόντα. Θέλουμε λοιπόν να σας πληροφορήσουμε ότι οι καλλιέργεια προϊόντων με βιολογικό τρόπο δεν γίνεται ερασιτεχνικά...

Αγροτοπεριβαλλοντκή Ομάδα Ασημίου
Ασήμι Μονοφατσίου, 70016 Ν. Ηρακλείου

Προς την κυρία ¶ννα Παναγιωταρέα

Αγαπητή κυρία,

Η επιστολή αυτή είναι απάντηση σε αυτά που αναφέρατε στην εκπομπή σας με τίτλο “Ουδείς Αναμάρτητος” σχετικά με τις επιμολύνσεις στη βιολογική καλλιέργεια.

Η Αγροτοπεριβαλλοντική Ομάδα Ασημίου δημιουργήθηκε το 1996 από τους βιοκαλλιεργητές του Ασημίου και αριθμεί σήμερα 100 ενεργά μέλη. Τα προϊόντα που παράγουμε είναι: εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο, σταφύλια, σταφίδα και κηπευτικά. Μέσα στις δραστηριότητές μας εκτός από τις βιοκαλλιέργειες είναι και δράσεις για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος σε συνεργασία με μη κυβερνητικές οργανώσεις, με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και με το τμήμα βιολογίας του Πανεπιστημίου του Ηρακλείου για τη διάσωση του σπάνιου γυπαετού και των γυπών της Κρήτης.

Στη συγκεκριμένη εκπομπή το βράδυ της Κυριακής 19 Δεκεμβρίου τρέχοντος έτους, αβασάνιστα αναφερθήκατε σε ένα αντικείμενο που, επιτρέψτε μας, δεν γνωρίζετε. Αυτό των επιμολύνσεων στα βιολογικά προϊόντα. Θέλουμε λοιπόν να σας πληροφορήσουμε ότι οι καλλιέργεια προϊόντων με βιολογικό τρόπο δεν γίνεται ερασιτεχνικά, ακολουθείται πάντα εμπεδωμένος επιστημονικός τρόπος όπως για παράδειγμα, όταν οι αγροί είναι μικροί σε έκταση, επιβάλλεται να δημιουργείται περιμετρικά από αυτούς, στους παρακείμενους συμβατικούς αγρούς, μια προστατευτική ζώνη αρκετών μέτρων, έτσι ώστε να αποφεύγονται οι επιμολύνσεις. Για να δημιουργηθεί δε η ζώνη αυτή λαμβάνονται υπόψη παράμετροι όπως ο κυρίαρχος άνεμος, η κλίση του εδάφους κλπ. Έτσι τα ποσοστά επιμολύνσεων από ψεκασμούς, λιπάνσεις κ.ά. είναι μηδενικά. Αυτό δείχνουν οι επιστημονικοί έλεγχοι και μετρήσεις που γίνονται στα προϊόντα μας και στο έδαφος σε τακτά χρονικά διαστήματα. Για τους λόγους αυτούς οι μικροί αγροί ανεβάζουν το κόστος των εργασιών και η προσπάθεια αυτή θα έπρεπε να επιβραβεύεται από τους δημοσιογράφους και όχι να σπιλώνεται και μάλιστα με τρόπο αυθαίρετο.

Όσο για το υφιστάμενο καθεστώς πολύτεμαχισμού της γης, εσείς κυρία Παναγιωταρέα, από τη θέση που κατέχετε, αντί να μας δυσφημείται προτείνετε μαζί μας εγκειοβελτιωτικά μέτρα, ζώνες προστασίας, και αναδασμούς και μην ξεχνάτε ότι το πιο ευαίσθητο κομμάτι του αγροτικού πληθυσμού είναι οι βιοκαλλιεργητές γιατί επέλεξαν την ποιότητα αντί του κέρδους, γιατί νοιάζονται για την υγεία των συνανθρώπων τους και τη δική τους, γιατί προσβλέπουν στο μέλλον και τη βιωσιμότητα.

Ειδικά η κρατική τηλεόραση πρέπει να αφιερώσει χρόνο για να ενημερώσει σωστά τους έλληνες καταναλωτές πάνω στον τομέα αυτόν, των καθαρών δηλαδή προϊόντων που προέρχονται από εμάς τους βιοκαλλιεργητές, ούτως ώστε αυτά τα προϊόντα να διατεθούν επιτέλους και στην ελληνική αγορά και όχι μόνο εκτός Ελλάδας όπως συμβαίνει σήμερα.

Με τιμή,
Το Διοικητικό Συμβούλιο και
Η Πρόεδρος
Στέλλα Σφακιανάκη

.
ecocrete.gr .

Τελευτ. ενημέρωση ( Πέμπτη, 23 Δεκέμβριος 2004 )

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 92 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 54566263
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.