ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Κυριακή 28 Μάι 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Οριοθέτηση Υγρότοπου Αλμυρού Αγίου Νικολάου: Το πρώτο Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Οικολογική Κίνηση Μεραμβέλλου - Εκδηλώσεις
Οικολογική Κίνηση Μιραμβέλλου , Πέμπτη, 19 Μάιος 2011

Μετά από πολλά χρόνια, το πρώτο βήμα για την ορθολογική διαχείριση και προστασία του μοναδικού αυτού υγρότοπου επιτέλους έγινε. Χρειάστηκαν χρονοβόρες προσπάθειες αρκετών εθελοντών και την ημέρα της οριοθέτησης σκληρή δουλειά των πολλών που συμμετείχαν στην εκδήλωση αυτή.

Η Οικολογική Κίνηση Μιραμβέλλου θέλει να συγχαρεί και να ευχαριστήσει όλους όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων, την Παιδόπολη Νεάπολης και την Ένωση Συλλόγων Γονέων Αγ.Νικολάου που βοήθησαν τόσο πολύ στην φύτευση, στην τοποθέτηση των ενημερωτικών πινακίδων, στην τοποθέτηση των πασσάλων και των σκοινιών καθώς και στον καθαρισμό της παραλίας.

Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την ΔΑΕΑΝ και τους επικεφαλής της για το ενδιαφέρον τους για την παραχώρηση των πασσάλων και των σκοινιών, τη Δημοτική Κοινότητα της πόλης, την οργανωτική επιτροπή του 2ου Παιδικού Φεστιβάλ, το κατάστημα του κ. Τζώρτζη για την παραχώρηση του μηχανήματος, το ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑ, το Λιμενικό Σώμα και την Ομάδα Διάσωσης, το Flowers of Crete για την παραχώρηση σπόρων και φυτών προς φύτευση στις αμμοθίνες, τον κ. Φιλιππάκη για την παραχώρηση δεντρυλίων προς φύτευση στην αλλοιωμένη έκταση, την εφημερίδα Ανατολή, τους ραδιοφωνικούς σταθμούς 104,4 FM, ΛΑΤΩ 103,3 FM, Dizzy FM 96,9, PLANET 90,6 FM. Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στους ανθρώπους της WWF καθώς είναι αυτοί που μας συμβουλεύουν σε κάθε μας κίνηση για τους τρόπους προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.

Τα έξοδα αυτής της εκδήλωσης, όσο μικρή και αν φαίνεται, ήταν αρκετά και για αυτό ζητάμε την συμβολή του κόσμου. Θα γίνει Γενική Συνέλευση, η ημερομηνία της οποίας θα ανακοινωθεί σύντομα, όπου θα έχουν την δυνατότητα όσοι μπορούν και επιθυμούν, να στηρίξουν τις προσπάθειες της ομάδας μας για την προστασία των φυσικών μας πόρων.

Η Οικολογική Κίνηση Μιραμβέλλου έχει καταθέσει τις προτάσεις της και στις υπηρεσίες και δημόσια. Να τονίσουμε ότι δεν έχει σκοπό να υποκαταστήσει τις δημόσιες υπηρεσίες αλλά να τους υπενθυμίζει τις ευθύνες τους και να πιέζει προς αυτή την κατεύθυνση.

Επείγοντα χαρακτήρα έχει η ορθολογική διαχείριση του μοναδικής αξίας υγρότοπου μέσω της εκπόνησης και εφαρμογής ενός ολοκληρωμένου σχεδίου με το οποίο θα γίνεται συντονισμός των αρμόδιων υπηρεσιών και θα αναλαμβάνονται  δράσεις και ενέργειες για την προστασία και ανάδειξή του.

Μεταξύ άλλων, σε αυτό το σχέδιο θα πρέπει να δοθεί  προσοχή από τη Δημοτική αρχή στην επικείμενη με νόμο οριοθέτηση όλων πανελλαδικά των μικρών υγροτόπων, η επαφή τους με τους ιδιοκτήτες από την πλευρά του ποταμού ώστε να αποτραβηχτούν και να γίνει δυνατή η επαναδημιουργία του παλιού μονοπατιού που συνδέεται με την εκκλησία και η ανεύρεση πόρων για μία ολοκληρωμένη ανάδειξη (πχ. παρατηρητήριο πτηνών, εγκάρσια μονοπάτια) και προστασία του χώρου.

Είναι ευθύνη του Δήμου, της Περιφέρειας, της Κτηματικής Υπηρεσίας κλπ να οριοθετήσει και να αναδείξει την ομορφιά αυτού αλλά και κάθε υγροβιότοπου στον τόπο μας. Θα είμαστε μαζί τους σε κάθε τους προσπάθεια.

Ο αγώνας για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος συνεχίζεται...

Το ΔΣ της Οικολογικής Κίνησης Μιραμβέλλου
http://ecomirabello.blogspot.com

 

.
ecocrete.gr .


ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 50 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 58155187
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.