ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ arrow Οικολ. Παρέμβαση Ηρακλείου Παρασκευή 09 Ιούν 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Ο απολογισμός της εκδήλωσης για τη Βικελαία Βιβλιοθήκ Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Οικολογική Παρέμβαση Ηρακλείου - Πόλη του Ηρακλείου
Πολίτες για την Βικελαία , Τρίτη, 19 Απρίλιος 2011

Κατευθυνόμενος από την Κνωσσό προς το κέντρο το Ηρακλείου το 1941 ο Χένρυ Μίλλερ γράφει: «Η αντίθεση ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν ήταν συντριπτική, λες και το μυστικό της ζωής είχε στο μεταξύ χαθεί. ...Σκέφτομαι τώρα την έλλειψη εκείνων των βασικών στοιχείων της ζωής που κάνουν δυνατή την αληθινή κοινωνία των ανθρώπων. Η μεγάλη, η θεμελιώδης έλλειψη, που είναι προφανής παντού στον πολιτισμένο κόσμο, είναι η παντελής στέρηση οποιουδήποτε είδους κοινοτικής ύπαρξης. Έχουμε γίνει πνευματικοί νομάδες˙ ο,τιδήποτε σχετίζεται με την ψυχή είναι ετοιμόρροπο, ριγμένο εδώ κι εκεί από τον άνεμο σαν τα απομεινάρια ενός ναυαγίου στη θάλασσα.»

Οι 2,000 που βρεθήκαμε το Σάββατο 9 Απριλίου 2011 στην Βικελαία, οι 1470 που υπέγραψαν επί τόπου, οι 1000 τόσοι που έχουν υπογράψει τις επόμενες μέρες, ο κόσμος που αγωνιά και αναρωτιέται «Τι άλλο θα κάνουμε» και «Αν θα κάνουμε κάτι και για το πάρκο» δεν είναι ο κόσμος που δεν τον νοιάζουν τα μεγάλα προβλήματα του τόπου, δεν είναι ο κόσμος που έχει «ύποπτα κίνητρα», δεν είναι ο κόσμος που πλέει σε πελάγη ανεμελιάς και ευτυχίας, δεν είναι ο κόσμος που άγεται και φέρεται από μικροκομματικά και μικροσυνδικαλιστικά συμφέροντα, δεν είναι ο κόσμος που δεν έχει με τι άλλο να ασχοληθεί, δεν είναι ο κόσμος που ζει κλεισμένος στην γυάλα μιας ελίτ, δεν είναι ο κόσμος που είδε φως και μπήκε. Είμαστε ο κόσμος που δεν αντέχει την βασική, την θεμελιώδη στέρηση της κοινοτικής ύπαρξης. Είμαστε ο κόσμος που αρνείται να ψάχνει στον άνεμο και στα απομεινάρια των ναυαγίων για ό,τι τρέφει την ψυχή και της δίνει ανάστημα.

Η Βικελαία είναι το σπίτι όλων μας. Και δεν θα το αφήσουμε να πέσει. Έχουμε συγκεντρώσει ήδη πάνω από 2,500 υπογραφές. Δύο εξΆαυτών είναι υπογραφές βουλευτών (Φ. Παρασύρης, Μ. Κριτσωτάκης) μία ενός ευρωβουλευτή (Σ. Δανέλλης). Παρόντες ήταν ακόμη δύο βουλευτές (Μ. Στρατάκης, Ι. Μιχελογιαννάκης) και άλλοι απεύθυναν χαιρετισμό από μακριά (Λ. Αυγενάκης). Στην συγκέντρωση διαβάστηκαν χαιρετισμοί από τα πολιτικά κόμματα και τις νεολαίες, συλλόγους, δημοτικές παρατάξεις (ΕΦΝΗ, Σύλλογος Βιβλιοπωλών Ηρακλείου, ΕΛΜΕ, ΧΕΝ, Ανθρώπινη Πόλη, Δημοκρατική Αριστερά, Δίκτυο Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Νοτίων Συνοικιών). Παραβρέθηκαν επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων (Μ. Συντιχάκης, Τ. Ηλιαδάκης, Κ. Καμπιτάκης), σωματεία (Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, Minoistas), λέσχες ανάγνωσης (Ίτανος και Φυλλομετρήματα), πλήθος βιβλιοθηκονόμων και μέλη του προσωπικού της Βικελαίας. Συνέδραμαν δημιουργικά με κέφι και πάθος - και τους ευχαριστούμε από καρδιάς γιΆαυτό - οι χορευτές της ΧΟΡΟΚΙΝΗΣΗΣ, οι μουσικοί Μάνος Καϊσερλής, Μηνάς Παιγνιωτάκης και Ξενοφών Ριτσόπουλος, η εταιρεία ηχητικών συστημάτων Κανακάκη, και η εταιρεία εκτυπώσεων Epigraph. Τέλος, συγκεντρώσαμε και τα πρώτα 121 βιβλία για ενίσχυση του δανειστικού τμήματος της Βικελαίας.

Και έπεται συνέχεια. Υπάρχει δικτυακός τόπος στον οποίο μπορούν να υπογράφουν όσοι δεν υπόγραψαν το Σάββατο στην συγκέντρωση: http://www.gopetition.com/petition/44551/signatures-page4.html. Υπάρχει email της κίνησης στο οποίο μπορούμε να απευθυνόμαστε όλοι: politesvikelaia@hotmail.com. Ήδη οι περισσότεροι βιβλιοπώλες του Ηρακλείου έχουν αποφασίσει να διαθέτουν τα καταστήματά τους για τη συλλογή βιβλίων και χειρόγραφων υπογραφών. Τέλος, βρίσκεται υπό κατασκευή ο ιστότοπος της κίνησης στον οποίο θα μπορούμε να επικοινωνούμε ηλεκτρονικά.

Την εποχή που η πνευματική νομαδοποίηση παρουσιάζεται ως άγραφος και αμετάκλητος νόμος της κοινωνίας, και αποτελεί την πιο σίγουρη πηγή πλουτισμού εις βάρος μας, εμείς τιμάμε το ανάστημά μας και τη δύναμή μας. Είμαστε πολλοί και ζητάμε στέγη για τον πολιτισμό, τα γράμματα, τις τέχνες, την ψυχή μας. Για να μπορούμε να ζητήσουμε και την στέγη για τον άρρωστο, τον άνεργο, τον μετανάστη, τον αδύναμο. Για να ζητήσουμε να γίνει ο άνθρωπος ίσος με τον άνθρωπο.

Πολίτες για την Βικελαία

.
ecocrete.gr .


ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 94 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 58253517
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.