ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ arrow Παγκρήτιο Δίκτυο Οικ. Οργ. Τρίτη 06 Ιούν 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Διεθνής συνάντηση για την Πράσινη Ανάπτυξη στη Σητεία Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Παγκρήτιο Δίκτυο Οικ. Οργ. - Εκδηλώσεις
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ , Κυριακή, 19 Σεπτέμβριος 2010

ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ
ΣΗΤΕΙΑ 21 ΚΑΙ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010

Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ Α.Α.Ε. Ο.Τ.Α. και οι Συνδιοργανωτές
Σας προσκαλούν
στη Διεθνή Συνάντηση για την Πράσινη Ανάπτυξη στην Πράξη
που θα γίνει στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου 2010 στην Σητεία
στο Συνεδριακό Κέντρο του ξενοδοχείου SITIA BEACH
Ώρα έναρξης 18.00

Όπως είναι γνωστό στους οικείους κύκλους, η Επαρχία Σητείας είναι μια πρωτοποριακή περιοχή και ένας μικρός πόλος Πράσινης Ανάπτυξης στην Ευρώπη και τον κόσμο. Ιδιαίτερη σημασία έχουν τα επιτεύγματά της στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Α.Π.Ε.) (εγκατάσταση της πρώτης μεγάλης και πιο επιτυχημένης Α/Γ στην Νότια Ευρώπη, πρώτη περιοχή στον κόσμο σε βαθμό αξιοποίησης Α.Π.Ε., κ.α.) καθώς και στην παραγωγή υγιεινών προϊόντων (πρωτοποριακή παραγωγή βιολογικών προϊόντων και προϊόντων ολοκληρωμένης διαχείρισης, παραγωγή του καλύτερου και πιο πολυβραβευμένου ελαιόλαδου στον κόσμο, παραγωγή εξαιρετικής ποιότητας παραδοσιακών γλυκών κ.α.)
Αλλά και στον τομέα του πράσινου τουρισμού η Επαρχία μας διαθέτει πρωτοποριακές μικρές μονάδες, υποδομές και δραστηριότητες, όπως αγροτουριστικά καταλύματα, φυσιολατρικές και πολιτιστικές διαδρομές, θαλάσσια σπορ κ.α., ενώ το φυσικό της περιβάλλον με τον ευρω-αφρικανικό του χαρακτήρα και την καλή διατήρησή του θεωρείται "μοναδικό στην Ελλάδα και την Ευρώπη".
Τα παραπάνω επιτεύγματα οφείλονται στην τοπική συλλογική και ιδιωτική δράση και πρωτοβουλία, στην εξωτερική τεχνική και επιστημονική υποστήριξη, στην διακρατική ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας, στην αξιοποίηση Ευρωπαϊκών και εθνικών προγραμμάτων και πολιτικών και φυσικά την οικολογική συνείδηση των εμπλεκόμενων φορέων και προσώπων.
Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Σητείας Α.Α.Ε. Ο.Τ.Α. στο πλαίσιο του έργου του για την προώθηση της ολοκληρωμένης, ισόρροπής και βιώσιμης ανάπτυξης της επαρχίας Σητείας έχει συμβάλει με συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες στο άνοιγμα του δρόμου και στην υλοποίηση των έργων και δράσεων Πράσινης Ανάπτυξης στην Επαρχία Σητείας και γενικότερα στην προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης στον ευρύτερο χώρο.
Σήμερα η Πράσινη Ανάπτυξη είναι μια μεγάλη παγκόσμια υπόθεση, βασική πολιτική επιλογή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και βασική αναπτυξιακή προτεραιότητα της χώρας μας. Και η ορθή εφαρμογή της, με τον εγγενή σεβασμό στο περιβάλλον και την μεγιστοποίηση του οφέλους της τοπικής και γενικότερης ανάπτυξης, αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για όλους.
Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Σητείας έχοντας ως πεδίο δράσης μια περιοχή με σημαντικές εφαρμογές πράσινης ανάπτυξης και την συνακόλουθη εμπειρία, εκτιμώντας τα επιτεύγματα και την εμπειρία άλλων περιοχών όπως περιοχών της Γαλλίας κ.α. και πιστεύοντας στην αξία της διάδοσής τους, γνωρίζοντας την ύπαρξη σημαντικών εξελίξεων και νέων αναγκών και θέλοντας να συμβάλει στην ταχύτερη και καλύτερη προώθηση της Πράσινης Ανάπτυξης στην Κρήτη και τη χώρα μας, διοργανώνει στην πόλη μας την Διεθνή Συνάντηση για την Πράσινη Ανάπτυξη στην πράξη στις 21 και 22.9.10.
Σκοπός της Συνάντησης είναι
- Η ανάδειξη της σημασίας της Πράσινης Ανάπτυξης και η διατύπωση προτάσεων για την ταχύτερη, ευρύτερη και βέλτιστη εφαρμογή της.
- Η συμβολή στην προώθηση και προσέλκυση επενδύσεων Πράσινης Ανάπτυξης στην Κρήτη και τη χώρα μας.
Γνωρίζοντας επίσης την τεράστια σημασία των νέων εξελίξεων, ανατροπών και προκλήσεων στον χώρο της ενέργειας ο Οργανισμός μας συνδιοργανώνει και φιλοξενεί στην πόλη μας το 5ο διεθνές Συνέδριο για την Απελευθερωμένη Αγορά Ηλεκτρικής Ενέργειας στην Νότιο-Ανατολική Ευρώπη (DEMSEE 2010). Το επιστημονικό αυτό συνέδριο με τις προτάσεις και τα συμπεράσματά του μπορεί να βοηθήσει ιδιαίτερα στην βέλτιστη αντιμετώπιση – αξιοποίηση των νέων συνθηκών της απελευθερωμένης αγορά ηλεκτρικής ενέργειας στην Νότιο Ανατολική Ευρώπη στην χώρα μας και την Κρήτη. (πληροφορίες για το Συνέδριο DEMSEE 2010 στην διεύθυνση:
www.oas.gr/synedria/demsee2010). Το Συνέδρο θα διεξαχθεί στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου 2010 στον ίδιο χώρο (στο Συνεδριακό Κέντρο του ξενοδοχείου SITIA BEACH στη Σητεία).

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συντελεστές και συμμετέχοντες, χορηγούς και υποστηρικτές των εκδηλώσεων μας και ευχόμαστε ευχάριστη και δημιουργική διαμονή και συμμετοχή στον τόπο και στις προσπάθειές μας.

ΣΗΤΕΙΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2010
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ Α.Α.Ε. Ο.Τ.Α

.
ecocrete.gr .


ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 209 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 58233625
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.