ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Σάββατο 25 Μάρ 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Λέμε "ναι" στον εθελοντισμό και αυτό το καλοκαίρι! Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ - Εθελοντισμός
WWF Ελλάς , Παρασκευή, 04 Ιούνιος 2010

Για τέταρτη συνεχή χρονιά η περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς διοργανώνει Θερινά Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας και Δασοπυροπροστασίας σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Στόχος των προγραμμάτων, που πλέον έχουν γίνει θεσμός για την οργάνωση, είναι να καλλιεργηθεί η αξία της εθελοντικής προσφοράς για την προστασία του περιβάλλοντος. Τα προγράμματα αυτά προσφέρουν μια μοναδική ευκαιρία να βιώσουν οι συμμετέχοντες την απόλαυση που μπορεί να προσφέρει η επαφή με τη φύση σε συνδυασμό με τη χαρά της εθελοντικής προσφοράς για την ουσιαστική προστασία του φυσικού πλούτου της Ελλάδας.

Τα θερινά προγράμματα εθελοντικής εργασίας θα πραγματοποιηθούν στις παρακάτω περιοχές και ημερομηνίες;
Σούδα Χανίων, Κρήτη, 11-24 Ιουλίου 2010
Παραλία Σεκανίων, Ζάκυνθος, 18-31 Ιουλίου 2010
Λίμνη Κερκίνη , 25 Ιουλίου - 7 Αυγούστου 2010
Πρέσπες, 8-21 Αυγούστου 2010
Βωβούσα, Ανατολικό Ζαγόρι, Πίνδος, 1 Αυγούστου - 12 Σεπτεμβρίου 2010
Ταΰγετος, 1- 29 Αυγούστου 2010
Νότια Ρόδος, 8 - 22 Αυγούστου 2010

Φορτίζουμε τον Πλανήτη θετικά και αυτό το καλοκαίρι!
Για τέταρτη συνεχή χρονιά η περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς διοργανώνει τα Θερινά Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας με την υποστήριξη της Amita Motion. Στόχος των προγραμμάτων, που πλέον έχουν γίνει θεσμός για την οργάνωση, είναι να καλλιεργηθεί η αξία της εθελοντικής προσφοράς για την προστασία του περιβάλλοντος.
Φέτος οι εθελοντές θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε τέσσερις σημαντικές οικολογικά περιοχές της χώρας, στην Κρήτη, τη Ζάκυνθο, την Κερκίνη και την Πρέσπα. Το ημερήσιο πρόγραμμα περιλαμβάνει εκτός από την πρωινή εργασία, συζητήσεις και περιηγήσεις με τους επιστημονικούς συνεργάτες του WWF Ελλάς, εκδρομές στη γύρω περιοχή και συμμετοχή σε τοπικά πολιτισμικά δρώμενα. Σε κάθε πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν άτομα ηλικίας 18-35 ετών, και το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 105 Ευρώ (καλύπτει διαμονή, διατροφή, ιδιωτική ασφάλιση, ξεναγήσεις και περιηγήσεις/εκδρομές).
Οι συμμετέχοντες στα Θερινά Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν και να διαμείνουν σε κάποιες από τις οικολογικά σημαντικές περιοχές της Ελλάδας, να μυηθούν στα μυστικά των τόπων και να συναντήσουν τους ανθρώπους αυτών των περιοχών, ενώ ταυτόχρονα θα γνωρίσουν από κοντά το έργο της οργάνωσης συμβάλλοντας ενεργά σε αυτό. Τα Θερινά Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας προσφέρουν και φέτος το καλοκαίρι μια μοναδική ευκαιρία να βιώσουν οι συμμετέχοντες την απόλαυση που μπορεί να προσφέρει η επαφή με τη φύση σε συνδυασμό με τη χαρά της εθελοντικής προσφοράς για την ουσιαστική προστασία του φυσικού πλούτου της Ελλάδας.
Η Amita Motion, αναγνωρίζοντας ότι η προστασία τους περιβάλλοντος αφορά όλους μας, έχει εντάξει την περιβαλλοντική ηθική και συνείδηση στην φιλοσοφία της και το αποδεικνύει με συνέπεια και συνέχεια. Φέτος, υποστηρίζει για τέταρτη συνεχή χρονιά τα Θερινά Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας του WWF Ελλάς, αποδεικνύοντας ότι ενδιαφέρεται έμπρακτα για το περιβάλλον. Με το σύνθημα "Γεμίζουμε τον Πλανήτη με Θετική Ενέργεια" έχει θέσει ως στόχο της την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νέων ανθρώπων για τη σημασία της ανακύκλωσης, του περιορισμού των αέριων ρύπων, αλλά και της προστασίας περιοχών με ουσιαστική οικολογική σημασία για τη χώρα μας. Στο πλαίσιο αυτό, υλοποιεί δράσεις, είτε με δική της πρωτοβουλία είτε με τη συνέργια σημαντικών φορέων όπως το WWF Ελλάς, που χαρίζουν θετική ενέργεια όχι μόνο στο κοινό των νέων ανθρώπων αλλά και στο περιβάλλον.

Τα θερινά προγράμματα εθελοντικής εργασίας θα πραγματοποιηθούν στις παρακάτω περιοχές και ημερομηνίες:
Σούδα Χανίων, Κρήτη, 11-24 Ιουλίου 2010
Η ξεχωριστή σημασία που έχουν οι νησιωτικοί υγρότοποι για τη γεωγραφική συνέχεια, την ποικιλία και τη συντήρηση της ζωής στα Ελληνικά νησιά, το κενό επιστημονικής γνώσης σε ό,τι τους αφορά αλλά και οι αυξανόμενες σε ένταση και έκταση απειλές που αντιμετωπίζουν οδήγησαν το WWF Ελλάς να αναλάβει το 2004 την
πρωτοβουλία να δώσει ταυτότητα σε όλους τους νησιωτικούς υγροτόπους. Μέσα από το πρόγραμμα "Προστασία των Νησιωτικών Υγροτόπων της Ελλάδας" καταγράφηκαν και απογράφηκαν συνολικά 782 υγρότοποι - 672 σε 65 νησιά του Αιγαίου και 110 σε 10 νησιά του Ιονίου. Παράλληλα, δρομολογήθηκε και μία σειρά δράσεων για
την προστασία τους με κύριους άξονες την έρευνα, την ευαισθητοποίηση των πολιτών, τις συντονισμένες συνεργασίες μεταξύ φορέων για την υλοποίηση υποδειγματικών διαχειριστικών μέτρων σε κάποιους από τους υγροτόπους και την άσκηση πιέσεων σε όλα τα επίπεδα για την προστασία τους. Για το λόγο αυτό, και με στόχο-
ορόσημο την αποκατάσταση και διαχείριση ενός σημαντικού υγροτόπου της Κρήτης, του Μορώνη, οργανώνεται για πρώτη φορά στην περιοχή της Σούδας θερινό πρόγραμμα εθελοντικής εργασίας, σε συνεργασία με τους τοπικούς συνεργάτες του WWF Ελλάς και το Δήμο Σούδας.
Εργασία: Η εργασία θα περιλαμβάνει χειρωνακτική εργασία (απομάκρυνση φερτών υλικών) για την διαμόρφωση του υγροτόπου μετά την επιχείρηση απομάκρυνσης μπαζών που είχε ξεκινήσει τον Φεβρουάριο του 2010 καθώς και διαμόρφωση οικοτουριστικών διαδρομών.
Αριθμός εθελοντών: 15 (13 εθελοντές, 2 ομαδάρχες).
Διαμονή: Στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας του Εμπορικού Ναυτικού, στη Σούδα Χανίων.
Παραλία Σεκανίων, Ζάκυνθος, 18-31 Ιουλίου 2010
Η ευρύτερη περιοχή του Κόλπου του Λαγανά, θεωρείται εξαιρετικής οικολογικής σημασίας για τη διατήρηση του πληθυσμού της θαλάσσιας χελώνας Caretta-Caretta. Το WWF Ελλάς, το 1994 αγόρασε την έκταση που περιβάλλει τη σημαντικότερη παραλία ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας, τα Σεκάνια, που αποτελεί και τον πυρήνα του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου.
Εργασία: Η εργασία περιλαμβάνει συντήρηση μονοπατιών, αυλακιών, πασσάλων καθώς και του φυλακίου που βρίσκεται εντός της προστατευόμενης περιοχής των Σεκανίων. Επίσης θα πραγματοποιηθούν δύο εκδηλώσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.
Αριθμός εθελοντών: 15 (2 ομαδάρχες, 13 εθελοντές).
Διαμονή: Σε σχολείο της περιοχής.
Λίμνη Κερκίνη , 25 Ιουλίου - 7 Αυγούστου 2010
Η ορνιθοπανίδα της λίμνης Κερκίνης θεωρείται από τις πλουσιότερες στην Ευρώπη αλλά και παγκοσμίως. Βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της κοιλάδας του Στρυμόνα ποταμού και απέχει περίπου 80χλμ. από την Θεσσαλονίκη και 35 χλμ. από τις Σέρρες. Η κατασκευή πλωτών ξύλινων βάσεων για φώλιασμα σπάνιων πουλιών καθώς και η δημιουργία και συντήρηση υποδομών από τους εθελοντές του WWF Ελλάς σε συνεργασία με το Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης θα ενισχύσει τις προσπάθειες για την διατήρηση αυτού του σπάνιου βιότοπου.
Εργασία: Κατασκευή πλωτών ξύλινων βάσεων για φώλιασμα σπάνιων πουλιών, κατασκευή τεχνητών θέσεων ανάπαυσης πουλιών, δημιουργία και συντήρηση υποδομών (κιόσκια, θέσεις παρατήρησης πουλιών κλπ.).
Αριθμός εθελοντών: 15 (13 εθελοντές, 2 ομαδάρχες).
Διαμονή: Στο κλειστό γυμναστήριο της Βυρώνειας Κερκίνης.
Πρέσπες, 8-21 Αυγούστου 2010
Η περιοχή των Πρεσπών βρίσκεται στην καρδιά των Βαλκανίων, στη νοτιοανατολική Ευρώπη και την μοιράζονται 3 χώρες: η Ελλάδα, η Αλβανία και η ΠΓΔΜ. Οι λίμνες Μικρή και Μεγάλη Πρέσπα και τα γύρω βουνά που τις περικλείουν σχηματίζουν τη λεκάνη των Πρεσπών. Οι δύο λίμνες βρίσκονται σε υψόμετρο 853μ. περίπου ενώ τα γύρω βουνά φθάνουν συχνά πάνω από τα 2.000μ. Η Μικρή Πρέσπα ανήκει στην Ελλάδα, εκτός από ένα πολύ μικρό τμήμα στα νότια που βρίσκεται στην Αλβανία. Η Μεγάλη Πρέσπα μοιράζεται και στις 3 χώρες, με την ΠΓΔΜ να καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος αυτής. Λόγω της απομόνωσης της περιοχής, πολλά είδη φυτών και ψαριών είναι ενδημικά της Πρέσπας ή/και των Βαλκανίων. Αυτό σημαίνει ότι συναντώνται μόνο στην Πρέσπα και σε κανένα άλλο μέρος του κόσμου. Ακόμα πολλά είδη πανίδας και χλωρίδας είναι σπάνια και προστατεύονται από τη διεθνή, ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία. Η Πρέσπα φιλοξενεί την μεγαλύτερη στον κόσμο αποικία Αργυροπελεκάνου, είδος που απειλείται παγκοσμίως με εξαφάνιση.
Εργασία: περιλαμβάνει παρακολούθηση και καταγραφή των πελεκάνων που περνάνε από το όρος Βαρνούντα, σε συνεργασία με τους τοπικούς συνεργάτες της Εταιρείας Προστασίας Πρεσπών.
Αριθμός Εθελοντών: 15 (13 εθελοντές, 2 Ομαδάρχες)
Διαμονή: Στον βιολογικό σταθμό φιλοξενίας εθελοντών στο χωριό Μικρολίμνη Πρεσπών έπειτα από την ευγενική παραχώρηση της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού.
Δηλώσεις συμμετοχής έως την Κυριακή 20 Ιουνίου 2010 στο 210-3314893 και
j.lazarou@wwf.gr.
Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.
Περισσότερες πληροφορίες: Τζένη Λαζάρου, Συντονίστρια Συλλογικών Δράσεων και Εθελοντών WWF Ελλάς, τηλ. 210-3314893,
j.lazarou@wwf.gr

Και φέτος δίνουμε το παρών στην εθελοντική δασοπυροπροστασία!
Μετά την τραγική εμπειρία των τραγικών πυρκαγιών του 2007 στην Πελοπόννησο και τη Βόρεια Πίνδο (Γράμμος, Αμάραντος, Ζαγόρι κλπ.), καθώς και του 2008 στη Ρόδο, το WWF Ελλάς διοργανώνει και φέτος το καλοκαίρι προγράμματα εθελοντικής δασοπυροπροστασίας. Τα προγράμματα θα διεξαχθούν την περίοδο Αυγούστου-Σεπτεμβρίου 2010 στις παραπάνω περιοχές, και συγκεκριμένα στον Ταϋγέτο, με τη συνεργασία του ΕΟΣ Σπάρτης, στη Βωβούσα της Β. Πίνδου με τη συνεργασία της περιβαλλοντικής οργάνωσης Πίνδος Περιβαλλοντική, του Φορέα Διαχείρισης των Εθνικών Δρυμών Βίκου - Αώου - Πίνδου και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, και τέλος στη Νότια Ρόδο με τη
συνεργασία του Δήμου Νότιας Ρόδου και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου.
Σε κάθε πρόγραμμα θα συμμετέχουν άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω, υπό την καθοδήγηση των τοπικών συνεργατών του WWF Ελλάς. Το κόστος συμμετοχής είναι 105 ευρώ και καλύπτει τη διαμονή, τη διατροφή, την ιδιωτική ασφάλιση, καθώς και περιηγήσεις-εκδρομές στην ευρύτερη περιοχή των προγραμμάτων.
Τα προγράμματα εθελοντικής δασοπυροπροστασίας θα διεξαχθούν ως εξής:
Βωβούσα, Ανατολικό Ζαγόρι, Πίνδος, 1 Αυγούστου - 12 Σεπτεμβρίου 2010
H Βωβούσα βρίσκεται 60 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Μετσόβου. Το χωριό χωρίζουν στα δύο τα κρυστάλλινα νερά του ποταμού Αώου, ενώ γειτνιάζει με τον Εθνικό Δρυμό της Βάλια Κάλντα, γνωστό για τις μοναδικές του φυσικές αξίες . Η Βωβούσα γεωγραφικά βρίσκεται στην καρδιά του Εθνικού Πάρκου περιτριγυρισμένη από τα πυκνά δάση της Β. Πίνδου.
Στην περιοχή συναντάμε σπάνια και μεγάλα θηλαστικά, όπως είναι η αρκούδα, ο λύκος και το αγριόγιδο, καθώς και ενδημικά φυτά και λουλούδια.
Το πρόγραμμα που θα έχει εφαρμογή στο Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου, με έδρα την κοινότητα Βωβούσας του νομού Ιωαννίνων, οργανώνεται από τις περιβαλλοντικές οργανώσεις Πίνδος Περιβαλλοντική και WWF Ελλάς σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου της Β.Πίνδου. Η ομάδα που θα συμμετέχει στο πρόγραμμα θα είναι εφοδιασμένη με τον κατάλληλο εξοπλισμό και θα συνεργάζεται επίσης στενά με τους υλοτόμους των δασικών συνεταιρισμών Βωβούσας και το
Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Μετσόβου και Μηλιωτάδων. Κάθε ομάδα θα αντικαθίσταται κάθε 15 μέρες, οπότε συνολικά θα συγκροτηθούν τρεις (3) ομάδες.
Εργασία: Περιπολίες σε επιλεγμένα σημεία του Εθνικού Πάρκοιυ, στελέχωση πυροφυλακίων και συντήρηση μονοπατιών.
Αριθμός εθελοντών: Οκτώ (8) εθελοντές ανά περίοδο (συνολικά 24 εθελοντές)
Περίοδοι: Τρεις (3),
(α) 1-15 Αυγούστου,
(β) 15-29 Αυγούστου,
(γ) 29 Αυγούστου-12 Σεπτεμβρίου.
Διαμονή: Στο καταφύγιο της Βωβούσας "Βάλια Κάλντα" με πρόσβαση σε οργανωμένη κουζίνα και εγκαταστάσεις υγιεινής.
Ταΰγετος, 1- 29 Αυγούστου 2010
Το πρόγραμμα οργανώνεται από την περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς και τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Σπάρτης στην ανατολική περιοχή του Ταϋγέτου, του ψηλότερου και πιο πλούσιου σε ενδημικά φυτικά είδη, ορεινού όγκου της Πελοποννήσου (2407 μ.), με έδρα την κοινότητα Αναβρυτής που απέχει 12 χλμ. από τη Σπάρτη. Η Αναβρυτή υπήρξε παλιό κεφαλοχώρι, και διέθετε ιδιαίτερα ακμάζουσα οικονομία αλλά πλέον ο πληθυσμός έχει μειωθεί, οπότε και αποτελεί ορμητήριο για διάφο-
ρες πεζοπορικές διαδρομές.
Εργασία: Συντήρηση πεζοπορικών μονοπατιών καθώς και στελέχωση πυροφυλακίων.
Περίοδοι: Δύο (2)
(α) 1-14 Αυγούστου,
(β) 16-29 Αυγούστου.
Αριθμός Εθελοντών: 15 (13 εθελοντές, 2 Ομαδάρχες) ανά περίοδο.
Διαμονή: Στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου Βρυσεατών & Φίλων της Αναβρυτής "η Φανερωμένη", στο παλιό σχολείο της Αναβρυτής.
Νότια Ρόδος, 8 - 22 Αυγούστου 2010
Η Ρόδος βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο της Ελλάδας σε απόσταση 250 ναυτικά μίλια από τον Πειραιά. Δασικές πυρκαγιές απειλούν διαχρονικά το νησί με μεγαλύτερες αυτές του 1987, 1992 και 2008. Οι πυρκαγιές αυτές κατέστρεψαν προστατευόμενες περιοχές και περιοχές με σημαντικές οικολογικές αξίες της κεντρικής και νότιας Ρόδου. Στις περιοχές αυτές διαβιεί το ελάφι της Ρόδου και φιλοξενούνται πολλά είδη της ορνιθοπανίδας.
Το πρόγραμμα θα έχει εφαρμογή στη Νότια Ρόδο, με έδρα την κοινότητα Απολακκιάς και γίνεται σε συνεργασία με το Δήμο Νότιας Ρόδου. Η ομάδα των εθελοντών που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, θα συνεργάζεται επίσης με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου για τη στελέχωση πυροφυλακίων και την ενημέρωση των εθελοντών σε θέματα δασικών πυρκαγιών.
Εργασία: Στελέχωση πυροφυλακίων και συντήρηση οικοτουριστικών εγκαταστάσεων.
Αριθμός Εθελοντών: 15 (13 εθελοντές, 2 Ομαδάρχες) ανά περίοδο.
Διαμονή: Στις εγκαταστάσεις φιλοξενίας εθελοντών στο Φράγμα Απολακκιάς.
Τα προγράμματα εθελοντικής δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης εντάσσονται στο πρόγραμμα "Το Μέλλον των Δασών", που εκπονείται από το WWF Ελλάς και συγχρηματοδοτείται από τα Κοινωφελή Ιδρύματα Ι.Σ. Λάτση, Α.Γ. Λεβέντη και Μποδοσάκη, καθώς και από τις εισφορές των υποστηρικτών της οργάνωσης.
Δηλώσεις συμμετοχής έως την Κυριακή 20 Ιουνίου 2010 στο 210-3314893 και στο
j.lazarou@wwf.gr.
Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.
Περισσότερες πληροφορίες: Τζένη Λαζάρου, Συντονίστρια Συλλογικών Δράσεων & Εθελοντών WWF Ελλάς, 210-3314893,
j.lazarou@wwf.gr

Δηλώσεις συμμετοχής έως την Κυριακή 20 Ιουνίου 2010 στο 210-3314893 και j.lazarou@wwf.gr. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

WWF Ελλάς

.
ecocrete.gr .


ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 104 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 57580723
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.