ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Κυριακή 11 Ιούν 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
«Ηλιακό Πάρκο Ενέργειας Γκράβας» (Η.Π.Ε.Γ) Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ - Ενέργεια
Κερασιώτης Σεραφείμ , Δευτέρα, 03 Αύγουστος 2009

Το Σχολικό συγκρότημα της Γκράβας, λόγω των πολλών σχολικών μονάδων που λειτουργούν στον ίδιο χώρο, του πλήθους των μαθητών και μαθητριών αλλά και εκπαιδευτικών που ανήκουν σε αυτές, των πολλών προβλημάτων που ανακύπτουν κατά καιρούς που οφείλονται στην κατασκευή του κτιριακού συγκροτήματος και των λειτουργικών δυσκολιών που παρουσιάζονται συχνά πυκνά που οφείλονται σε διάφορους παράγοντες, το καθιστούν ίσως ένα από το πιο πολυσυζητημένα σχολικά συγκροτήματα της χώρας μας.

Με τα προβλήματα του σχολικού συγκροτήματος της Γκράβας ασχολούνται καθημερινά και συνεχώς με αρκετή επιτυχία επιλύνοντας αρκετά από αυτά οι τοπικοί αρμόδιοι φορείς, από τις υπηρεσίες των Δήμων Αθηναίων και Γαλατσίου και τους συνδικαλιστικούς εκπαιδευτικούς φορείς μέχρι τους συλλόγους διδασκόντων και γονέων και κηδεμόνων των σχολικών μονάδων.

Τα σχολικά κτήρια του συγκροτήματος που καταλαμβάνουν μια αρκετά μεγάλη έκταση, ηλεκτροδοτούνται από έναν υποσταθμό μέσης τάσης της ΔΕΗ που είναι εγκαταστημένος σε υπόγειο χώρο που βρίσκεται στο κτήριο που στεγάζει τα ΕΠΑ.Λ/ΕΠΑ.Σ/ΣΕΚ Γαλατσίου.

Η ποσότητα της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνεται στο σχολικό συγκρότημα είναι πολύ μεγάλη και το κόστος που επιβαρύνει τις σχολικές επιτροπές είναι δυσβάσταχτο σε βάρος των λειτουργικών δαπανών των σχολικών μονάδων.

Το 2ο ΕΠΑ.Λ Γαλατσίου είναι μια από τις σχολικές μονάδες που στεγάζονται στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια μέσα από το έργο των περιβαλλοντικών ομάδων του σχολείου με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών - μαθητών και μαθητριών αναδείχθηκε μια σημαντική πρόταση που αποβλέπει κατ΄ αρχή στην επίλυση του ενεργειακού προβλήματος του σχολικού συγκροτήματος και ταυτόχρονα στην προστασία του πολύπαθου αστικού περιβάλλοντος από την μόλυνση της ατμόσφαιρας από τα επικίνδυνα αέρια που παράγονται λόγω της λειτουργίας των θερμοηλεκτρικών εργοστασίων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που προκαλούν το γνωστό «φαινόμενο θερμοκηπίου» με όλα τα δυσάρεστα αποτελέσματα όπως η αλλαγή του κλίματος και η πρόκληση ακραίων καιρικών φαινομένων.

Η πρόταση αναφέρεται στην δημιουργία ενός πρότυπου «Ηλιακού Πάρκου Ηλεκτρικής Ενέργειας Γκραβας» με την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από τον Ήλιο σε όλες τις ταράτσες των σχολικών κτηρίων του σχολικού συγκροτήματος της Γκράβας. Τα φωτοβολταϊκα συστήματα θα είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους και στη συνέχεια με τον υποσταθμό μέσης τάσης της ΔΕΗ όπου θα διοχετεύουν την ηλεκτρική ενέργεια που θα παράγουν καθ΄ όλη την διάρκεια του έτους. Η παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια θα είναι προς όφελος της Ελληνικής οικονομίας και κυρίως πολύπαθου αστικού περιβάλλοντος.

Το κόστος τοποθέτησης των φωτοβολταϊκών συστημάτων αποσβένεται πολύ γρήγορα (σε τρία χρόνια) και το συνολικό όφελος είναι ανυπολόγιστο. Εξάλλου η χώρα μας έχει συνυπογράψει (και πολύ σωστά έπραξε) μαζί με πολλές χώρες το πρωτόκολλο του Κιότο το 1992 που αποβλέπει στην μείωση των αεριών που προκαλούν το γνωστό «φαινόμενο θερμοκηπίου» και η δημιουργία ηλιακών πάρκων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα μας είναι η καλύτερη απόδειξη σεβασμού της υπογραφής της.

Πρόσφατα στις Βρυξέλλες οι 27 ηγέτες της Ε.Ε μεταξύ αυτών και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Κώστας Καραμανλής δεσμεύτηκαν να πάρουν μέτρα στις χώρες τους ώστε να μειωθεί η παραγωγή των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου σε ποσοστό 20% μέχρι το 2020 συγκριτικά με το έτος 1992 και να αυξήσουν κατά 20% το ποσοστό της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε σχέση με τη συνολική παραγόμενη ενέργεια.

Παρακαλούμε τους Υπουργούς, ΥΠΕΠΘ κ. Αριστόβουλο Σπηλιωτόπουλο, και Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε κ. Γιώργο Σουφλιά, όπως προχωρήσουν σε συνεργασία με τον Ο.Σ.Κ Α.Ε στη μελέτη και κατασκευή του «Ηλιακού Πάρκου Ηλεκτρικής Ενέργειας Γκράβας», αξιοποιώντας την άφθονη ανανεώσιμη πηγή ενέργειας του ήλιου, ενός έργου δείγματος σύγχρονου πολιτισμού με σεβασμό στο περιβάλλον που θα ενισχύει ταυτόχρονα την τοπική και ελληνική οικονομία.

Η κατασκευή του έργου θα είναι επιπλέον μια έμπρακτη ενέργεια προς τις επερχόμενες γενεές, ότι σεβόμαστε το περιβάλλον και φροντίζουμε να τους το παραδώσουμε καλλίτερο από ότι το παραλάβαμε.

Κερασιώτης Σεραφείμ
Μαθηματικός - Εκπαιδευτικός
Διευθυντής 2ου ΕΠΑ.Λ Γαλατσίου


.
ecocrete.gr .


ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 94 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 58263507
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.