ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Πέμπτη 30 Μάρ 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Απολαύστε και προστατέψτε την ελληνική φύση... Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ - Εθελοντισμός
WWF Ελλάς , Παρασκευή, 05 Ιούνιος 2009

Απολαύστε και προστατέψτε την ελληνική φύση...
Με τα θερινά προγράμματα εθελοντικής εργασίας του WWF Ελλάς

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνονται από το WWF Ελλάς τα Θερινά Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας με την υποστήριξη της Amita Motion. Στόχος των προγραμμάτων που φέτος θα πραγματοποιηθούν σε τρεις σημαντικές οικολογικές περιοχές της Ελλάδας, είναι να καλλιεργηθεί η αξία της εθελοντικής προσφοράς για την προστασία του περιβάλλοντος.

Το ημερήσιο πρόγραμμα περιλαμβάνει, εκτός από την πρωινή εργασία, συζητήσεις και περιηγήσεις από το επιστημονικό δυναμικό του WWF Ελλάς, εκδρομές αλλά και συμμετοχή σε τοπικά πολιτισμικά δρώμενα. Σε κάθε πρόγραμμα συμμετέχουν άτομα ηλικίας 18-35 ετών, υπό την καθοδήγηση των τοπικών συνεργατών του WWF Ελλάς. Το κόστος συμμετοχής είναι 105 ευρώ και καλύπτει τη διαμονή, τη διατροφή, την ιδιωτική ασφάλιση καθώς και όλες τις παραπάνω δραστηριότητες.

Οι συμμετέχοντες στα Θερινά Προγράμματα Εθελοντικής εργασίας θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το έργο της οργάνωσης και τη σημασία του εθελοντισμού, να διασκεδάσουν αλλά και να γνωρίσουν το φυσικό πλούτο της Ελλάδας, βιώνοντας την απόλαυση της ουσιαστικής επαφής με τη φύση. Έτσι, πέρα από τη σημαντική συμβολή στην προστασία του περιβάλλοντος, οι νέοι θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα μυστικά των τόπων και τους ανθρώπους των περιοχών που θα επισκεφτούν.

Η Amita Motion υποστηρίζει και φέτος τα Θερινά Προγράμματα του WWF Ελλάς, αποδεικνύοντας ότι ενδιαφέρεται έμπρακτα για το περιβάλλον. Με το σύνθημα "Φορτίζουμε τον Πλανήτη Θετικά" έχει θέσει ως στόχο της, την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νέων ανθρώπων, υλοποιώντας δράσεις, είτε με δική της πρωτοβουλία είτε με τη συνεργασία σημαντικών φορέων όπως το WWF Ελλάς.

Φέτος, τα θερινά προγράμματα εθελοντικής εργασίας θα πραγματοποιηθούν στις ακόλουθες περιοχές:

Πρέσπες, 13-27 Ιουλίου 2009
Η περιοχή των Πρεσπών βρίσκεται στην καρδιά των Βαλκανίων, στη νοτιοανατολική Ευρώπη και την μοιράζονται 3 χώρες: η Ελλάδα, η Αλβανία και η ΠΓΔΜ. Οι λίμνες Μικρή και Μεγάλη Πρέσπα και τα βουνά που τις περικλείουν σχηματίζουν τη λεκάνη των Πρεσπών. Λόγω της απομόνωσης της περιοχής, πολλά είδη φυτών και ψαριών είναι ενδημικά της Πρέσπας ή/και των Βαλκανίων. Αυτό σημαίνει ότι συναντώνται μόνο στην Πρέσπα και σε κανένα άλλο μέρος του κόσμου. Ακόμα πολλά είδη πανίδας και χλωρίδας είναι σπάνια και προστατεύονται από τη διεθνή, ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία. Η Πρέσπα φιλοξενεί την μεγαλύτερη στον κόσμο αποικία Αργυροπελεκάνου, είδος που απειλείται παγκοσμίως με εξαφάνιση.
Εργασία: περιλαμβάνει παρακολούθηση και καταγραφή των πελεκάνων που περνάνε από το όρος Βαρνούντας, σε συνεργασία με τους τοπικούς συνεργάτες της Εταιρείας Προστασίας Πρεσπών.
Αριθμός Εθελοντών: 12 (11 εθελοντές, 1 ομαδάρχης)

Περίοδοι: Μία (1)
Διαμονή: Στον βιολογικό σταθμό φιλοξενίας εθελοντών στο χωριό Μικρολίμνη Πρεσπών έπειτα από την ευγενική παραχώρηση της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ για την Προστασία του Περιβάλλοντος και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Παραλία Σεκανίων, Ζάκυνθος, 20 Ιουλίου - 2 Αυγούστου 2009:
Η ευρύτερη περιοχή του Κόλπου του Λαγανά, θεωρείται εξαιρετικής οικολογικής σημασίας για τη διατήρηση του πληθυσμού της θαλάσσιας χελώνας Caretta-Caretta. Το WWF Ελλάς, το 1994 αγόρασε την έκταση που περιβάλλει τη σημαντικότερη παραλία ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας, τα Σεκάνια, που αποτελεί και τον πυρήνα του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου.
Εργασία: Η εργασία περιλαμβάνει συντήρηση μονοπατιών, αυλακιών, πασσάλων καθώς και του φυλακίου που βρίσκεται εντός της προστατευόμενης περιοχής των Σεκανίων. Επίσης θα πραγματοποιηθούν δύο εκδηλώσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.
Αριθμός εθελοντών: 15 (2 ομαδάρχες, 13 εθελοντές)
Περίοδοι: Μία (1)
Διαμονή: Σε σχολείο της περιοχής.

Δαδιά Έβρου, 12 Ιουλίου - 06 Σεπτεμβρίου 2009
Το Δάσος Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου βρίσκεται στον Νομό Έβρου, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, πολύ κοντά στα σύνορα με τη Βουλγαρία και την Τουρκία. Αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους βιότοπους της Ευρώπης, αλλά και μία από τις πληρέστερα διαχειριζόμενες περιοχές της χώρας. Το WWF Ελλάς μετρά ήδη 18 χρόνια παρουσίας στην περιοχή και έχει υλοποιήσει προγράμματα διαχείρισης και μελέτης του προστατευόμενου Δάσους και των αρπακτικών πουλιών που φιλοξενεί.
Φέτος, θα οργανωθεί για πρώτη φορά πρόγραμμα πυροφύλαξης στη συγκεκριμένη περιοχή, σε συνεργασία με τους τοπικούς συνεργάτες του WWF Ελλάς και το Πυροσβεστικό Σώμα. Το πρόγραμμα θα έχει εφαρμογή στο Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς-Λευκίμμης-Σουφλίου, με έδρα το κοινοτικό διαμέρισμα της Δαδιάς του Δήμου Σουφλίου. Κάθε ομάδα που θα συμμετέχει στο πρόγραμμα θα είναι πλήρως εφοδιασμένη και θα συνεργάζεται με το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σουφλίου και τον Πυροσβεστικό Σταθμό Διδυμοτείχου. Έκαστη ομάδα θα αντικαθίσταται κάθε 15 μέρες οπότε συνολικά θα συγκροτηθούν τέσσερις ομάδες.

Εργασία: περιλαμβάνει περιπολίες σε επιλεγμένα σημεία του δάσους, στελέχωση επιλεγμένου πυροφυλακίου, καθημερινή εκπαίδευση για τις αιτίες και την προέλευση των πυρκαγιών, την πρόληψη και καταστολή τους καθώς και ενημέρωση για τη γεωγραφία, τη μορφολογία, τη χλωρίδα και πανίδα της περιοχής.

Αριθμός εθελοντών: 24 (6 εθελοντές ανά περίοδο 15 ημερών)
Περίοδοι: Τέσσερις (4)
Περίοδος Α. 12 - 26 Ιουλίου
Περίοδος Β. 26 Ιουλίου - 9 Αυγούστου
Περίοδος Γ. 9 Αυγούστου - 23 Αυγούστου
Περίοδος Δ. 23 Αυγούστου - 6 Σεπτεμβρίου
Διαμονή: Στο δασικό κατάλυμα Τσάμι στο χωριό Δαδιά.

WWF Ελλάς

Σημειώσεις:
· Δηλώσεις συμμετοχής έως την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.
· Περισσότερες πληροφορίες για τα Θερινά Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της οργάνωσης:
http://www.wwf.gr
Περισσότερες πληροφορίες: Τζένη Λαζάρου, Συντονίστρια Συλλογικών Δράσεων και Εθελοντών WWF Ελλάς, τηλ. 210-3314893, κιν: 6981 233 719, j.lazarou@wwf.gr

.
ecocrete.gr .

Τελευτ. ενημέρωση ( Παρασκευή, 05 Ιούνιος 2009 )

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 230 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 57640886
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.