ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Σάββατο 01 Απρ 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ ΚΑΤΑ ΝΑΤΟ ΣΤΟ ΣΤ Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ - Αντιπολεμικά
Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο , Τρίτη, 31 Μάρτιος 2009

Ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ ΚΑΤΑ ΝΑΤΟ ΣΤΟ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ

Δηλώσεις από συνέντευξη Τύπου
Τρίτη 31 Μάρτη, στις 12.30 μμ,
στα γραφεία της ΟΤΟΕ (Βησαρίωνος 9, 4ος όροφος)

Στην συνέντευξη τύπου της Συμμαχίας Σταματήστε τον Πόλεμο μίλησαν οι:

Γιάννης Σηφακάκης,συντονιστής Συμμαχίας Σταματήστε τον Πόλεμο
Χρίστος Σαββάκης, πρώην πρόεδρος ΟΣΠΑ
Δημήτρης Τσουκαλάς,πρ.πρόεδρος ΟΤΟΕ
Ναήμ Ελγαντούρ, πρόεδρος Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδος
Πέτρος Κωνσταντίνου, Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο και μέλος της Διεθνούς Επιτροπής ενάντια στο ΝΑΤΟ

A. Το ηχηρό μήνυμα υπέρ της διάλυσης του ΝΑΤΟ του Μίκη Θεοδωράκη θα μεταφέρουν στους δρόμους του Στρασβούργου η αντιπροσωπεία της Συμμαχίας Σταματήστε τον Πόλεμο που αναχωρεί την Παρασκευή 3 Απρίλη.

Η δήλωση του Μίκη Θεοδωράκη:

"ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ! ΤΩΡΑ!

Δεν ξέρω πώς ηχεί στα αυτιά των άλλων λαών της Ευρώπης η λέξη "ΝΑΤΟ", όμως στα αυτιά του ελληνικού λαού ακούγεται σαν κατάρα.

Γιατί σημαίνει ξένες επεμβάσεις, εμφύλιο πόλεμο, εθνικές καταστροφές, αστυνομοκρατία, δικτατορία και εθνική αιμορραγία λόγω των υπέρογκων οικονομικών δαπανών που η Ατλαντική Συμμαχία μας επιβάλλει σε βάρος της οικονομικής και της κοινωνικής μας ανάπτυξης και ευημερίας.

Στην ουσία το ΝΑΤΟ και ιδιαίτερα μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και την διάλυση του Συμφώνου της Βαρσοβίας δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα πειθήνιο όργανο στη διάθεση της αμερικανικής ιμπεριαλιστικής πολιτικής , υπεύθυνο για τα χιλιάδες ανθρώπινα θύματα και τις αμέτρητες καταστροφές με στόχο αθώους λαούς στα Βαλκάνια, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ και στην Γάζα. Ένας μηχανισμός πολέμου που επιμένει να διατηρεί την οικουμένη σε ζώνες καλές και κακές και σε λαούς Α και Β κατηγορίας με όπλο την αναζωπύρωση του μίσους και της διχόνοιας.

Σήμερα με τη βαθειά οικονομική κρίση που βυθίζει με γρήγορους ρυθμούς σε χάος την υπερδύναμη και τους δορυφόρους της, καταντά γελοία και επικίνδυνη η διατήρηση αυτού του κολοσσιαίου μηχανισμού που απορροφά δισεκατομμύρια Ευρώ εν ονόματι ενός κοινωνικού και οικονομικού συστήματος που βρίσκεται σε πλήρη διάλυση. Πώς είναι λοιπόν δυνατόν, αυτοί οι δήθεν "ανώτεροι" λαοί που αποτελούν το ΝΑΤΟ να εξακολουθούν να διατείνονται ότι εκπροσωπούν τον ελεύθερο και γι' αυτό "ανώτερο" κόσμο με το δικαίωμα να τιμωρούν τους "κατώτερους" λαούς για να τους επιβάλουν το σύστημά τους; Και ποιο σύστημα; Της άγριας εκμετάλλευσης και της θεοποίησης του Χρήματος που σήμερα τους καταδικάζει σε στρατιές ανέργων και αύριο πεινασμένων και εξαθλιωμένων εργαζομένων;

Δεν φταίνε όμως μόνο οι εξουσιαστές, οι ολιγάρχες και οι πολιτικοί και στρατηγοί που τους στηρίζουν αλλά φταίνε και οι λαοί που τους ανέχονται. Πού είναι τα συνδικάτα; Πού είναι τα φλογερά νιάτα; Πού είναι οι στρατιές των εργαζομένων που ειδικά γι' αυτούς έφτασε ήδη η ώρα της μεγάλης δοκιμασίας; Και πώς η Ευρώπη των 300 εκατομμυρίων επιτρέπει σε μία χούφτα πολιτικούς και στρατηγούς να δαπανούν δισεκατομμύρια Ευρώ εν ονόματι δήθεν της ελευθερίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όταν η μεγάλη κρίση χτυπά τις ίδιες τις χώρες τους και η μοναδική ελευθερία που τους απομένει είναι η ελευθερία στην ανεργία, στην υπανάπτυξη και αύριο στην εξαθλίωση;

Δεν είναι λοιπόν μόνο ανήθικο να τολμάμε σήμερα να θεωρούμε το ΝΑΤΟ δύναμη ελευθερίας και δικαιοσύνης αλλά και καταστροφικό για την οικονομία της Ευρώπης. Σκεφθείτε μόνο πόσες χιλιάδες θέσεις εργασίας θα εξασφάλιζε αυτός ο πακτωλός των χρημάτων που τώρα διατίθεται σε πολέμους, καταστροφές και σφαγές αμάχων.

Γι' αυτό έπαψε πια η εποχή των λόγων και είναι ιστορική ανάγκη να μπούμε στην εποχή των έργων. Με σύνθημα τη διάλυση του ΝΑΤΟ, που εκτός όλων των άλλων σαν τυφλό όργανο των στρατηγών του Πενταγώνου και της αμερικανικής πολιτικής έχει αποστολή να μην αφήσει την Ευρώπη να ορθοποδήσει. Μια Ευρώπη που θα ανήκει στους λαούς της και όχι στους στρατηγούς των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ."

Αθήνα, 30.ΙΙΙ.2009

Μίκης Θεοδωράκης

B. ΣΗΜΕΡΑ η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο Ηρακλείου Κρήτης ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΛΛΑΔΑ-ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΕΛΙΟ 7 μ.μ. ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΡΙΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ.

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΥΝΘΗΜΑ

Η ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ...

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΗ ΟΣΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ - ΑΠΠΑΡΤΧΑΙΝΤ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

Καμιά σχέση με το Ισραήλ - Να κλείσει η πρεσβεία των σιωνιστών

Να σταματήσει η στήριξη της Ελλάδας-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στο Ισραήλ

Λευτεριά στη Παλαιστίνη

Γ. ΔΗΛΩΣΕΙΣ

"Πάνω από διακόσιοι ακτιβιστές του φιλειρηνικού και του αντιπολεμικού κινήματος από την Ελλάδα θα πάρουν μέρος στην μεγάλη διεθνή διαδήλωση στο Στρασβούργο και στην αντισύνοδο κατά των 60 χρόνων από την ίδρυση του ΝΑΤΟ" ανακοίνωσε ο Γιάννης Σηφακάκης, συντονιστής της Συμμαχίας Συμμαχίας Σταματήστε τον Πόλεμο.

"Οι διαδήλωση κατά των ηγετών του ΝΑΤΟ, μια νέα Γένοβα, θα κορυφώνει μια βδομάδα διαρκών κινητοποιήσεων κατά των G20 στο Λονδίνο και επίσης μεγάλων αντίστοιχων αντιπολεμικών κινητοποιήσεων που ξεκίνησαν από τις 21 Μάρτη σε όλο τον Πλανήτη."

Χρίστος Σαββάκης: "Δεν είναι δυνατόν να μαζεύονται για φιέστα οι 27 ηγλεες του ΝΑΤΟ όταν δεν έχουν να γιορτάσουν παρά 60 χρόνια δολοφονιών, πολέμων και δικτατοριών!"

Ναήμ Ελγαντούρ: "Παρά τις σφαγές στη Γάζα οι κυβερνήσεις συνεχίζουν να έχουν σχέσεις με το Ισραήλ. Λυπάμαι για το μάτς Ελλάδα-Ισραήλ διότι έρχονται άνθρωποι που πανηγύριζαν για τις σφαγές αμάχων και παιδιών στη Γάζα."

Δημήτρης Τσουκαλάς: "Τα μονοπώλια παίρνουν τα πάντα από τους εργαζόμενους και το ΝΑΤΟ στρατιωτικά το επιβάλλει με πολέμους. Να δώσουμε δυναμικό παρών στη απεργία στις 2 Απρίλη."

Πέτρος Κωνσταντίνου: "Στο Στρασβούργο διαδηλώνουμε σε μια πόλη που ο Σαρκοζί καταπατά τις δημοκρατικές ελευθερίες και έχει κηρύξει παράνομη τη διαδήλωση των δεκάδων χιλιάδων που θα βρεθούν εκεί για να απαιτήσουν να τελειώνουμε με το ΝΑΤΟ, με το πόλεμο στο Αφγανιστάν. Η ελληνική κυβέρνηση κλιμακώνει την συμμετοχή όπως έδειξε η στρατιωτική εμπλοκή στη Σομαλία της φρεγάτας ΨΑΡΑ αλλά και οι υποσχέσεις της Ντόρας Μπακογιάννη για μεγαλύτερη συμμετοχή στον πόλεμο στο Αφγανιστάν."

Δ. Κειμενο της αποστολής της Συμμαχίας στο Στρασβούργο:

Ο Σαρκοζί κατεβάζει τις σημαίες της ειρήνης ...το αντιπολεμικό κίνημα στην τελική ευθεία!

60 χρόνια ΝΑΤΟ είναι παραπάνω από αρκετά!

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ!

Η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο θα συμμετέχει με μια μεγάλη αντιπροσωπεία ακτιβιστών στο Στρασβούργο. Γιατί ξέρουμε από πρώτο χέρι τι σημαίνει ΝΑΤΟ και αμερικάνικες επεμβάσεις: Χούντες, πόλεμοι, τρομοκρατία. Βάσεις και υπέρογκοι πολεμικοί εξοπλισμοί. Μεγαλύτερη εμπλοκή της Ελλάδας σε όλα τα μέτωπα του πολέμου "κατά της τρομοκρατίας" που απλώνεται επικίνδυνα από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν μέχρι τον Καύκασο και την Σομαλία...

Πριν αναχωρήσουμε για το Στρασβούργο θα διαδηλώσουμε στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου την 1η Απρίλη θα διεξαχθεί ποδοσφαιρικός αγώνας Ελλάδας – Ισραήλ, απαιτώντας την απομόνωση και τον άμεσο τερματισμό κάθε σχέσης με το σιωνιστικό κράτος – τρομοκράτη. Και στις 2 Απρίλη θα συμμετέχουμε στην πανεργατική απεργία απαιτώντας "Σταματήστε τους εξοπλισμούς, θέλουμε δουλειές – όχι βόμβες!"

Η αποστολή για το Στρασβούργο αναχωρεί από την Αθήνα την Παρασκευή 3/4 το πρωί (από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος) και επιστρέφει την Κυριακή 5/4 το μεσημέρι. Από την Θεσσαλονίκη αναχωρεί την Παρασκευή 3/4 το πρωί (από το αεροδρόμιο Μακεδονία) και επιστρέφει την Δευτέρα 6/4 το πρωί. Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε: Αθήνα: 210 3220221, 6932 825663, 6946 093043,Θεσσαλονίκη: 6944 640403

Χιλιάδες διαδηλωτές ετοιμάζονται να πολιορκήσουν τους ηγέτες των χωρών μελών του ΝΑΤΟ στο Στρασβούργο, όπου θα συγκεντρωθούν για να γιορτάσουν τα 60 χρόνια από την ίδρυση αυτού του δολοφονικού μηχανισμού. Από τις 2 μέχρι τις 5 Απρίλη οργανώνονται από εκατοντάδες αντιπολεμικές κινήσεις, συνδικάτα, οργανώσεις και κόμματα της αριστεράς, μια σειρά εκδηλώσεις που θα κορυφωθούν με μια μεγάλη πανευρωπαϊκή διαδήλωση το Σάββατο 4 Απρίλη, με κεντρικό σύνθημα: "Όχι στον πόλεμο – όχι στο ΝΑΤΟ, 60 χρόνια είναι αρκετα!"

Ο "οικοδεσπότης" της Συνόδου, ο Σαρκοζί, προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους διαδηλωτές προχωρώντας σε προληπτικές συλλήψεις και απειλώντας ότι θα αποκλείσει ολόκληρες περιοχές του Στρασβούργου. Η αστυνομία στο Στρασβούργο συνέλαβε πολίτες που κρέμασαν στα μπαλκόνια τους την πολύχρωμη αντινατοική σημαία της ειρήνης! Πιστεύει ότι μ' αυτόν τον τρόπο θα περιφρουρήσει τις φιέστες που ετοιμάζει, στην διάρκεια των οποίων αμερικάνοι και ευρωπαίοι ηγέτες μαζί, ανάμεσά τους και η ελληνική κυβέρνηση, θα συμφωνήσουν για την αναβάθμιση και την κλιμάκωση της δράσης του ΝΑΤΟ από το Αφγανιστάν και τον Καύκασο μέχρι τα Βαλκάνια και την Μέση Ανατολή.

Δεν θα τους αφήσουμε! Το αντιπολεμικό κίνημα ετοιμάζεται να μετατρέψει το Στρασβούργο σε ...Γένοβα του 2009, κλείνοντας έτσι ένα ολόκληρο 15μερο κινητοποιήσεων διεθνώς, ενάντια στον πόλεμο και την οικονομική κρίση. Η αρχή έγινε με τα αντιπολεμικά συλλαλητήρια στις 21 Μάρτη, στην επέτειο των 6 χρόνων από την εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ και των 10 χρόνων από τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στη Σερβία. Στην Ελλάδα (Σύνταγμα), στη Γερμανία, στο Βέλγιο, στην Ολλάνδία και στις ΗΠΑ (Ουάσιγκτον, Λος ¶ντζελες, Σαν Φρανσίσκο), δεκάδες χιλιάδες διαδήλωσαν απαιτώντας τον τερματισμό της κατοχής σε Ιράκ, Αφγανιστάν και Παλαιστίνη και την διάλυση του ΝΑΤΟ.

Αυτήν την βδομάδα την σκυτάλη παίρνει το Λονδίνο με μια σειρά κινητοποιήσεις στις οποίες το αντιπολεμικό κίνημα θα έχει ξεχωριστή θέση, συνδέοντας τον αγώνα των εργαζόμενων για να μην φορτωθούν την κρίση με την πάλη ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό. Το Σάββατο 28 Μάρτη, 40.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στο Λονδίνο με σύνθημα "πρώτα οι άνθρωποι!" ενάντια στην φτώχεια, τις απολύσεις και την καταστροφή του περιβάλλοντος και ακολουθεί η αντιπολεμική διαδήλωση την 1η Απρίλη - όταν ο Ομπάμα θα πατάει για πρώτη φορά το πόδι του στην Ευρώπη και θα συναντιέται με τον Γκόρντον Μπράουν - και στις 2 Απρίλη την ημέρα της Συνόδου των G20, των υπουργών Οικονομίας και των κεντρικών τραπεζιτών από 19 χώρες και την ΕΕ.

Επικοινωνία με: Γιάννη Σηφακάκη 6946093043

Ο Πέτρος Κωνσταντίνου θα βρίσκεται στο Στρασβούργο την Τετάρτη 1 Απρίλη, πρώτη μέρα έναρξης των κινητοποιήσεων. Το βράδυ ανοίγει το "στρατόπεδο των ακτιβιστών" με εκδηλώσεις.

Τηλ.00306932828964

http://gr.mc271.mail.yahoo.com/mc/compose?to=jspg@otenet.gr

Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο
web: www.stop-the-war.gr
email: stoppolemo@yahoo.gr
τηλ.: 6946 093043


.
ecocrete.gr .

Τελευταίες δημοσιεύσεις:
Δημοφιλέστερα άρθρα:

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 86 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 57675683
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.