ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ arrow Παγκρήτιο Δίκτυο Οικ. Οργ. Κυριακή 28 Μάι 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Κοινή δράση συμφώνησαν η Ένωση Αγροτουρισμού Κρήτης κ Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Παγκρήτιο Δίκτυο Οικ. Οργ. - Τουρισμός - αγροτουρισμός
Κοινό Δελτίο Τύπου , Δευτέρα, 09 Μάρτιος 2009

ΕΝΙΑΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗ – ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΡΗΤΗΣ


Σε κοινή δράση για την προώθηση της Κρήτης ως ποιοτικού τουριστικού προορισμού καθώς και για την καλύτερη οργάνωση όλων των επιχειρήσεων αγροτουρισμού και εναλλακτικού τουρισμού που λειτουργούν σε όλους τους νομούς της Κρήτης, κατέληξαν μετά από συζήτηση σύσσωμα τα διοικητικά συμβούλια των δύο φορέων, της Ένωσης Αγροτουρισμού Κρήτης και του Συνδέσμου Εναλλακτικού Τουρισμού Κρήτης.

Στόχος η από κοινού δράση που θα συντονίσει και θα προβάλει τις προσπάθειες των επιχειρηματιών του αγροτουρισμού και του εναλλακτικού τουρισμού για την προώθηση του νέου μοντέλου τουριστικής ανάπτυξης, με σεβασμό στην ταυτότητα της Κρήτης, προστατεύοντας, αναδεικνύοντας και προβάλλοντας τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα που είναι ο αρχαιολογικός και πολιτιστικός πλούτος, το φυσικό περιβάλλον, η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική , η διατροφή και τα προϊόντα της.

Η συνάντηση αυτή έγινε σε συνέχεια της πρώτης συνάντησης των επιχειρηματιών-μελών και των δυο φορέων στην ημερίδα που συνδιοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία στο Χαρουπόμυλο Πανόρμου Ρεθύμνου στις 11 Φεβρουαρίου, όπου εκτός από ζητήματα που αφορούν στην «άλλη ανάπτυξη», συζήτησαν την προοπτική για την κοινή τους δράση.

Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο την Παρασκευή 06 Μαρτίου στην Αίθουσα του Δήμου Hρακλείου, συμμετείχαν από το Σύνδεσμο Εναλλακτικού Τουρισμού οι Γ. Παπαδάκης, Μ. Σκουλάς, Γ. Γιακουμάκης, Μ. Περισυνάκης, Μ. Σαριδάκης και Κ. Καραμπίνη και από την Ένωση Αγροτουρισμού Κρήτης οι Κ. Μηλιαράκη, Ν. Φραντζεσκάκης, Τ. Γούργουρας, Γ. Στυλιανού, Δ. Κορνάρος και Σ. Παπαγιαννοπούλου ενώ παρευρέθηκε και τίμησε με τις ουσιαστικές παρεμβάσεις του στη συζήτηση ο τ. Υπουργός & Γ.Γ. ΕΟΤ κ. Ν. Σκουλάς.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν

• Στη δράση που έχουν μέχρι σήμερα αναπτύξει τόσο η Ένωση Αγροτουρισμού Κρήτης όσο και ο Σύνδεσμος Εναλλακτικού Τουρισμού Κρήτης

• Στη διαβούλευση των προτάσεων που πραγματοποιείται σε κεντρικό επίπεδο με τη συμμετοχή του Συνδέσμου Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδος, προκειμένου να προκύψει το νέο θεσμικό πλαίσιο που θα διέπει το σύνολο των δραστηριοτήτων του αγροτουρισμού.

• Στους τρόπους ουσιαστικής δικτύωσης και προώθησης τόσο του αγροτουριστικού προϊόντος της Κρήτης, όσο και των επιχειρηματιών-μελών των δύο φορέων.

Αποφασίστηκε να γίνουν επισκέψεις από αντιπροσωπεία και των δύο φορέων σε όλες τις νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις της Κρήτης καθώς και στο Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης με σκοπό την ενημέρωσή τους γύρω από τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο και την ανάγκη της ουσιαστικής στήριξης απo την πλευρά τους στη μεγάλη ενιαία προσπάθεια που καταβάλλεται για την προώθηση των ειδικών μορφών τουρισμού – αγροτουρισμού.

«Η ενοποίηση των δυνάμεών μας σε όλη την Κρήτη και ο καλύτερος συντονισμός μας είναι η μόνη προϋπόθεση για την ουσιαστική ανάδειξη του ρόλου που κατέχει στο Κρητικό τουριστικό προϊόν ο θεματικός-εναλλακτικός τουρισμός και ο αγροτουρισμός», είναι το πνεύμα που κυριάρχησε στην συνάντηση αυτή.

Η Ενωση Αγροτουρισμού Κρήτης, μέλος του Συνδέσμου Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδος, δημιουργήθηκε το 2008 από επιχειρηματίες στον αγροτουρισμό και μαζί με τους υπόλοιπους επαγγελματίες των Ενώσεων Ελλάδας (Δυτ. Μακεδονίας, Κεντρ. Μακεδονίας, Ιονίων, Ηπείρου, Πελοποννήσου, Δωδεκανήσων, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας, Αιγαίου, Θράκης) στοχεύουν στο να δημιουργηθεί θεσμικό πλαίσιο για τον αγροτουρισμό στην Ελλάδα καθώς και να καθοριστούν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των αγροτουριστικών επιχειρήσεων. Για το σκοπό αυτό οι Ενώσεις και ο Σύνδεσμος συνεργάζονται στενά με την Αγροξενία, φορέα συμβουλευτικό για όλα τα παραπάνω θέματα.

Ο Σύνδεσμος Εναλλακτικού Τουρισμού Κρήτης, συγκροτείται από δίκτυα, φορείς και επιχειρήσεις Εναλλακτικού τουρισμού και αγροτουρισμού με σκοπό τον συντονισμό όλων για την καλύτερη προώθησή τους, προκειμένου η Κρήτη να γίνει ποιοτικός προορισμός στις ειδικές μορφές τουρισμού.


Κορίννα Μηλιαράκη    
Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτουρισμού Κρήτης

Γιάννης Παπαδάκης
Πρόεδρος Συνδέσμου Εναλλακτικού Τουρισμού Κρήτης


.
ecocrete.gr .


ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 36 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 58155207
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.