ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Δευτέρα 27 Μάρ 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Πλήρης και άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα! Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ - Αντιπολεμικά
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ , Κυριακή, 11 Ιανουάριος 2009

Απαιτούνται πρωτοβουλίες στο διπλωματικό επίπεδο από την κυβέρνηση αλλά και διευκρινήσεις για τις κοινές ασκήσεις Ισραηλινής και Ελληνικής πολεμικής αεροπορίας

Να ανασταλεί η στρατιωτική συνεργασία με την κυβέρνηση του Ισραήλ αν δεν σταματήσουν άμεσα οι στρατιωτικές επιχειρήσεις και δεν ξεκινήσει διάλογος για επίλυση του Παλαιστινιακού

Ισραήλ και Χαμάς να συμφωνήσουν στους όρους της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός που προτάθηκαν από Αίγυπτο και Γαλλία, ενώ η Ε.Ε. να εγκαταλείψει τον αναποτελεσματικό χειρισμό της διαρκούς ανθρωπιστικής κρίσης στη Γάζα και να προωθήσει μια διεθνή ειρηνευτική δύναμη στη λωρίδα της Γάζας, ζητούν οι Οικολόγοι Πράσινοι, μαζί με τους Ευρωπαίους Πράσινους (οι ΟΠ είναι ιδρυτικό μέλος του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος).
Οι Οικολόγοι Πράσινοι καλούν, επίσης, την ελληνική κυβέρνηση να αναλάβει ουσιαστικές πρωτοβουλίες στην περιοχή αλλά και να δώσει διευκρινήσεις για το χαρακτήρα των κοινών ασκήσεων των πολεμικών αεροποριών Ισραήλ και Ελλάδας τον Ιούνιο 2008 και για το κατά πόσο αυτές εντάσσονταν στην προετοιμασία των πολεμικών επιχειρήσεων του Ισραήλ για τη Γάζα. Ζητούν, επίσης, να ανασταλεί η στρατιωτική συνεργασία με την κυβέρνηση του Ισραήλ αν δεν σταματήσουν άμεσα οι στρατιωτικές επιχειρήσεις και δεν ξεκινήσει διάλογος για επίλυση του Παλαιστινιακού.

Την απαίτηση για άμεση εκεχειρία για να επιτραπούν η είσοδος ανθρωπιστικής βοήθειας που χρειάζεται απεγνωσμένα ο πολιορκημένος άμαχος πληθυσμός, η απομάκρυνση των τραυματιών και η ασφαλής καταφυγή των αμάχων που επιθυμούν να εγκαταλείψουν τη ζώνη των συγκρούσεων, κατέθεσε και η Διεθνής Αμνηστία η οποία τόνισε τη δυσανάλογη επιθετικότητα των Ισραηλινών.
Οι συν-πρόεδροι της Ομάδας των Πράσινων/EFA στο Ευρωκοινοβούλιο, Μόνικα Φρασσόνι και ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, δήλωσαν πως η ανακοίνωση του Ισραήλ ότι θα σταματάει τους βομβαρδισμούς στη Γάζα για 3 ώρες την ημέρα είναι πολύ λίγη και πολύ αργοπορημένη. Τίποτε λιγότερο από μια πλήρη και άμεση κατάπαυση του πυρός δεν αρκεί για να αρχίσει η αντιμετώπιση της φριχτής ανθρωπιστικής καταστροφής στη Γάζα. Οι Οικολόγοι Πράσινοι συνεργάζονται με το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα στην προώθηση αποτελεσματικών ευρωπαϊκών πρωτοβουλιών που θα πιέσουν το Ισραήλ και τη Χαμάς να συμφωνήσουν στους όρους μιας συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός που προτάθηκαν από Αίγυπτο και Γαλλία και υποστηρίχθηκαν από ΟΗΕ και ΗΠΑ. Το πιο επείγον βήμα είναι να επιτραπεί η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας (νερό, τροφή και ιατρική περίθαλψη) για να ανακουφίσει το δοκιμαζόμενο πληθυσμό στη Γάζα.

Τα καθοριστικά στοιχεία μιας ανακωχής είναι ξεκάθαρα. Διαπραγματεύσεις πρέπει να ξεκινήσουν χωρίς καθυστέρηση με τον άμεσο τερματισμό της εισβολής και των βομβαρδισμών και να συμμετάσχουν όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές. Οι Ευρωπαίοι Πράσινοι ζητάνε να σταματήσει η Χαμάς να εκτοξεύει ρουκέτες ενάντια στο Ισραήλ και να κλείσουν τα παράνομα τούνελ για να σταματήσει το λαθρεμπόριο όπλων προς τη Γάζα. Την ίδια στιγμή θα πρέπει να ανοίξουν από το Ισραήλ αλλά και από την Αίγυπτο τα σύνορα προς τη Γάζα για να εισέλθει ανεμπόδιστα η ανθρωπιστική βοήθεια.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει δικαιωθεί στην απόφασή του τον περασμένο μήνα να αρνηθεί να εξετάσει αίτημα του Συμβουλίου για αναβάθμιση των σχέσεων με το Ισραήλ. Οι Οικολόγοι Πράσινοι, όπως και οι Ευρωπαίοι Πράσινοι, καλούμε και το Συμβούλιο να αναθεωρήσει αυτή την απαράδεκτη απόφαση για αναβάθμιση σχέσεων αν δεν σταματήσουν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις και δεν ξεκινήσουν ειρηνευτικές συνομιλίες για τη λύση του παλαιστινιακού. Είναι πλέον πιο φανερό από κάθε άλλη φορά ότι το Ισραήλ δεν σέβεται τις συνθήκες με τις οποίες θα προχωρήσει μια συμφωνία, ειδικά αυτές του σεβασμού των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Σε αυτό το πλαίσιο κάνουμε έκκληση για έρευνα από ανεξάρτητους διεθνούς οργανισμούς για πιθανά εγκλήματα πολέμου που διαπράχτηκαν από κάθε πλευρά σε αυτή τη σύγκρουση.

Η Ε.Ε. πρέπει να εγκαταλείψει τον περιορισμένο και αναποτελεσματικό χειρισμό της διαρκούς ανθρωπιστικής κρίσης στη Γάζα. Οι Οικολόγοι Πράσινοι καλούν την ελληνική κυβέρνηση και το Υπουργείο Εξωτερικών να ζητήσει και σε διμερές επίπεδο από το Ισραήλ να επιτρέψει στην ανθρωπιστική βοήθεια και στα διεθνή ΜΜΕ να εισέλθουν στη Γάζα και να ζητήσει από την αιγυπτιακή κυβέρνηση να κάνει ό,τι είναι δυνατόν να ανοίξει από την πλευρά της τα σύνορα για τους πρόσφυγες, τον άμαχο πληθυσμό και την ανθρωπιστική βοήθεια.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι στηρίζουν την προσπάθεια του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματα να πείσει το Συμβούλιο να αρχίσει αμέσως ετοιμασίες για ανάπτυξη μιας διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης στη λωρίδα της Γάζας με ευρωπαϊκή καθοδήγηση, η οποία θα περιλαμβάνει και μονάδες από αραβικές χώρες.

Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση:
 -να υποστηρίξει ενεργά μια τέτοια θέση και να αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες που θα αναβαθμίσουν το ρόλο της χώρας ως παράγοντα που μπορεί να πάρει ενεργά μέρος στην επίλυση περιφερειακών προβλημάτων
- να αναλάβει σχετικές διπλωματικές προσπάθειες και να μην παραμένει θεατής. Σε περίπτωση που το Ισραήλ δεν ανταποκριθεί στις σχετικές πρωτοβουλίες η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αναστείλει τη στρατιωτική συνεργασία με τον Ισραήλ.

Ζητάμε, επίσης, από την κυβέρνηση να δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία σχετικά με το χαρακτήρα των κοινών ασκήσεων των πολεμικών αεροποριών Ελλάδας και Ισραήλ την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου 2008 και κατά πόσο αυτές συνδέονταν με την προετοιμασία των Ισραηλινών για τις αεροπορικές και στρατιωτικές επιθέσεις στη Γάζα, που απ’ ότι φαίνεται προετοιμάζονταν εδώ και μήνες, ή/και με άσκηση -πρόβα βομβαρδισμού του Ιράν, όπως ισχυρίστηκε δημοσίευμα της εφημερίδας New York Time στις 20/6/2008. Υπενθυμίζουμε ότι στις ασκήσεις εκείνες είχαν πάρει μέρος περισσότερα από 100 πολεμικά αεροσκάφη F-16 και F-15 καθώς και ελικόπτερα, που πρωταγωνιστούν αυτή την περίοδο στις πολεμικές επιχειρήσεις. Εκπρόσωπος Τύπου του ισραηλινού στρατού είχε δηλώσει τότε ότι "η αεροπορία της χώρας πραγματοποιεί συχνά ασκήσεις προκειμένου να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τους κινδύνους που υπάρχουν για το Ισραήλ".

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Πληροφορίες: Νίκος Χρυσόγελος, 6936 672882
Μιχάλης Τρεμόπουλος, 6976 448442
Τάσος Κρομμύδας, 6945 940916
Φίλιππος Δραγούμης 6977 231983

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
www.ecogreens.gr - email: ecogreen@otenet.gr
Αθήνα: Κολοκοτρώνη 31, 10562, τηλ. 210.3241001, fax 210 3241825
Θεσσαλονίκη: Φιλίππου 51, 54631, τηλ. 2310.222503, fax 2310.421196

.
ecocrete.gr .

Τελευταίες δημοσιεύσεις:
Δημοφιλέστερα άρθρα:

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 35 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 57603149
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.