ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Δευτέρα 27 Μάρ 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
"ΜΗΝ ΣΤΑΥΡΩΝΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ" Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ - Αντιπολεμικά
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ , Σάββατο, 10 Ιανουάριος 2009

Εκδήλωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη στις 5μμ έξω από την Ισραηλινή Πρεσβεία

Οι Οικολόγοι Πράσινοι καταδικάζουν με τον πιο έντονο τρόπο την κλιμάκωση της Ισραηλινής επιθετικότητας με την έναρξη των χερσαίων επιχειρήσεων στο έδαφος της Γάζας, η οποία φέρνει μνήμες από το "Γκέτο της Βαρσοβίας" το 1943. Τονίζουμε πως η κλιμάκωση αυτή έγινε στο περιθώριο που άφησε η σχεδόν αδιάφορη στάση ή και η αδυναμία των ευρωπαϊκών και διεθνών θεσμών να προωθήσουν αποτελεσματικά μέτρα για να σταματήσει η στρατιωτική εισβολή και να επανέλθουν όλοι στο τραπέζι για την επίλυση του Παλαιστινιακού με βιώσιμο τρόπο. Οι κυβερνήσεις και οι διεθνείς οργανισμοί -συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής κυβέρνησης- πρέπει να παρέμβουν με κάθε διαθέσιμο μέσο και με αποτελεσματικό τρόπο στην προσχεδιασμένη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού που παρακολουθούμε, στη δολοφονία κυρίως αμάχων και πολλών παιδιών, την καταστροφή των υποδομών καθημερινής ζωής, τον αποκλεισμό κάθε ελπίδας για μια ειρηνική ζωή στους Παλαιστινίους και ασφάλεια στους πολίτες του Ισραήλ.
Η ανθρωπότητα προσμετρά μια ακόμη ήττα, αδυνατώντας να προστατέψει την ανθρώπινη ζωή και να αποτρέψει την προαναγγελθείσα τραγωδία επιβάλλοντας την απαραίτητη αυτοσυγκράτηση και τη διπλωματική διευθέτηση.

Η αναχαίτιση της πολεμικής μηχανής του Ισραήλ χρειάζεται απερίφραστα και δίχως δισταγμό την εγρήγορση και την καταδίκη εκ μέρους όλων. Οποιαδήποτε περαιτέρω ολιγωρία διεθνών οργανισμών και κυβερνήσεων είναι εγκληματική και ουσιαστικά σημαίνει συνενοχή στο έγκλημα. Η ανθρωπότητα δεν νοείται να στηρίζεται σε μεθόδους που ανακυκλώνουν τη βία και καθιστούν τις ανθρώπινες κοινωνίες εστίες μίσους και προκατάληψης.

- Οι Οικολόγοι Πράσινοι εκφράζουμε την απέχθειά μας μπροστά στη σφαγή και στην αδιαφορία του "διεθνούς παράγοντα", κυρίως της επίσημης κυβέρνησης των ΗΠΑ που στηρίζει πολιτικά τη στρατιωτική εισβολή και που με αυτό τον τρόπο δυναμιτίζει τη διεθνή ειρήνη και την ασφάλεια των κοινωνιών.
- Συμπαραστεκόμαστε στο μαρτυρικό Παλαιστινιακό λαό και πιστεύουμε στο δικαίωμά του για δημιουργία άμεσα δικής του πατρίδας με πρωτεύουσα τμήμα της Ιερουσαλήμ, αλλά και στο δικαίωμα των Ισραηλινών να ζήσουν με ασφάλεια περιοριζόμενοι στα νόμιμα σύνορά τους.
- Επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά την ανάγκη εφαρμογής των αποφάσεων του ΟΗΕ και καλούμε τους εμπλεκόμενους διεθνείς φορείς και κράτη να απαιτήσουν την εφαρμογή των διεθνών συμφωνιών και συμβάσεων, να σταματήσει η ανθρωποθυσία στα Παλαιστινιακά εδάφη.
- Ακόμα και στις χειρότερες πολεμικές αντιπαραθέσεις, η προστασία των αμάχων και η πρόσβαση στις υπηρεσίες περίθαλψης των τραυματισμένων πολιτών είναι στοιχειώδεις κανόνες. Δεν είναι δυνατόν οι διεθνείς οργανισμοί και οι ανθρωπιστικές οργανώσεις να εμποδίζονται από ένα μέλος του ΟΗΕ να εκτελέσουν το έργο τους χωρίς αυτό να συνεπάγεται κάποιες κυρώσεις και συνέπειες. Δεν είναι δυνατόν να δολοφονούνται άμαχοι με εντολή κυβερνητικών εκπροσώπων χωρίς αυτό να οδηγεί σε κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου.
- Καλούμε τους ελεύθερους κι ενεργούς πολίτες να πυκνώσουν τις τάξεις του αντιπολεμικού κινήματος που απαιτεί επίλυση του Παλαιστινιακού με βιώσιμο και δίκαιο τρόπο καθώς και άμεση απόσυρση των στρατιωτικών δυνάμεων του Ισραήλ.
- Απαιτούμε η ελληνική κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να σταματήσει η αιματοχυσία και να εξασφαλίσει την ασφαλή αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη λωρίδα της Γάζας.
- Ζητάμε το μποϋκοτάζ των προϊόντων προέλευσης Ισραήλ και τη χρησιμοποίηση οικονομικών εργαλείων για την άσκηση πίεσης στην κυβέρνηση του Ισραήλ.
- Καλούμε την Ε.Ε. να αναστείλει την προνομιακή εμπορική συμφωνία με το Ισραήλ μέχρι τη λήξη της εισβολής και κατοχής Παλαιστινιακών εδαφών και να συνδέσει τις οικονομικές σχέσεις της με το Ισραήλ με την απαίτηση για ειρηνική επίλυση του Παλαιστινιακού.
- Ζητάμε να εγκατασταθεί με εντολή του ΟΗΕ ή με πρωτοβουλία της ΕΕ δύναμη παρατηρητών στα σύνορα μεταξύ Παλαιστίνης και Ισραήλ καθώς και μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ ώστε να επιβλέπουν και να εξασφαλίζουν την ασφάλεια των διαφορετικών λαών της περιοχής.
- Καλούμε όλες τις χώρες που συμμετέχουν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την αποτροπή μιας μεγαλύτερης ανθρωπιστικής καταστροφής, δολοφονίας και άλλων αμάχων, μεγαλύτερης απαξίωσης της ζωής. Ιδιαίτερα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ πρέπει να σταματήσει να απαξιώνει το ρόλο των διεθνών οργανισμών όπως ο ΟΗΕ, μια και αυτό τελικά στρέφεται εναντίον της συλλογικής ασφάλειας, και έστω και τώρα να διδαχθεί από την καταστροφική πολιτική της στο Ιράκ.
 
Καλούμε σε εκδήλωση με κεριά, την Τετάρτη 7/1/2009, ώρα 17.00, έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ με συνθήματα:
- Τερματίστε τώρα τη στρατιωτική εισβολή και τους βομβαρδισμούς
- Αφήστε κάτω τα όπλα
- Όχι στη δολοφονία παιδιών και αμάχων με οποιαδήποτε δικαιολογία

Όχι στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού!
Προοπτική και ελπίδα για μια καλύτερη ζωή για τους Παλαιστινίους
Ασφάλεια και ειρήνη και για τους πολίτες του Ισραήλ

H Εκτελεστική Γραμματεία
Πληροφορίες: Νίκος Χρυσόγελος 6936 672882
Τάσος Κρομμύδας, 6945 940916
Μιχάλης Τρεμόπουλος 6976 448442
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
www.ecogreens.gr - email: ecogreen@otenet.gr
Αθήνα: Κολοκοτρώνη 31, 10562, τηλ. 210.3241001, fax 210 3241825
Θεσσαλονίκη: Φιλίππου 51, 54631, τηλ. 2310.222503, fax 2310.421196

.
ecocrete.gr .

Τελευταίες δημοσιεύσεις:
Δημοφιλέστερα άρθρα:

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 35 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 57603160
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.