ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Κυριακή 09 Αύγ 2020
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Να φέρουμε τον Σύνδεσμο Καθαριότητας προ των ευθυνών του Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ - Απορρίμματα - Ανακύκλωση
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ , Τετάρτη, 12 Νοέμβριος 2008

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Κέρκυρας συμπαραστέκεται στους δίκαιους κοινωνικούς αγώνες των Κερκυραίων για την προστασία του Περιβάλλοντος και της Δημόσιας Υγείας στο Τεμπλόνι και στην Λευκίμμη.

Καταδικάζουμε τις απαράδεχτες τακτικές που εφαρμόζουν οι Δήμαρχοι και ο Σύνδεσμος Καθαριότητας και τους καταγγέλλουμε για εγκληματική αποτυχία στην εφαρμογή της ανακύκλωσης, η οποία, μάλιστα, έχει σαν αποτέλεσμα να εξυπηρετούνται οι λαθρέμποροι ανακυκλώσιμων υλικών. Όπως γίνεται σε πολλά μέρη του κόσμου, έτσι και εδώ, διάφορα ιδιωτικά συμφέροντα επικαρπώνονται τα παράνομα κέρδη, μέσω μιας "μαύρης ανακύκλωσης", γεγονός το οποίο, καταγγέλλουμε, ότι συμβαίνει και στο νησί μας.

Την πλήρη ευθύνη για τις πολύ σοβαρές κοινωνικές αναταραχές, τις άμεσες και έμμεσες συνέπειες και την υποθήκευση της Δημόσιας Υγείας, της καθαρότητας του Νερού, του Εδάφους και του Αέρα που θα αναπνέουμε για πολλές, πολλές γενεές, φέρει ο Σύνδεσμος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος Κέρκυρας.

Αν οι πολίτες δεν αντιδρούσαν και απλά αποδεχόντουσαν τα παράνομα και επικίνδυνα σχέδια της διοίκησης, τότε στην χώρα μας δεν θα βρισκόταν ποτέ λύση. Επομένως, οι αντιδράσεις των κατοίκων είναι σωστές και απαραίτητες για την κοινωνία μας.

Ας δούμε γιατί έφθασε ο Δήμος της Νάπολης στην Ιταλία στο γνωστό αδιέξοδο. Μέχρι τώρα, η Καμόρα διαχειριζόταν "μαύρα" τα κυριότερα ανακυκλώσιμα υλικά, τα υψηλής εμπορικής αξίας, αδιαφορώντας για τα άλλα μικρότερης αξίας ανακυκλώσιμα υλικά τα οποία προτιμούσαν να τα θάβουν. Αν τα μικρότερης αξίας ανακυκλώσιμα υλικά ανακυκλώνονται σωστά από τους Δήμους, αυτό δεν συμφέρει οικονομικά την παράνομη, μαύρη ανακύκλωση. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο, τα κατά τόπους συμφέροντα δεν αφήνουν να λειτουργήσει σωστά η ανακύκλωση, ακόμα και αν αυτή είναι δυνατόν να γίνει.

Τι κερδίζουν από τη μαύρη, παράνομη ανακύκλωση υλικών;
Πάρα πολλά: Σύμφωνα με τα στοιχεία που μας έδωσε η Legambiente, η μεγαλύτερη Οικολογική Οργάνωση της Ιταλίας που επισκέφτηκε πρόσφατα την Κέρκυρα: Ο τζίρος και τα κέρδη από την παράνομη διακίνηση ανακυκλώσιμων υλικών έρχεται τρίτος στον κόσμο μετά από τον τζίρο από την διακίνηση ναρκωτικών και όπλων.

Τον ρόλο του οργανωμένου Εγκλήματος, εκεί που δεν υπάρχει Μαφία, ή, Καμόρα, τον αναλαμβάνουν τα εκάστοτε μικροσυμφέροντα. Και, όπως και στην Ιταλία κύρια στελέχη της Μαφίας είναι Βουλευτές και Δήμαρχοι, καταλαβαίνει κανείς τις ευθύνες των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο νησί μας, οι οποίοι, επιτρέποντας (κάνοντας δηλαδή τα …"στραβά μάτια") σε ιδιώτες να συλλέγουν τα ακριβά ανακυκλώσιμα υλικά, (με το αζημίωτο για κάποιες ιδιωτικές τσέπες και όχι για το Δημόσιο) προκαλούν την μεγάλη αυτή ζημία στην τοπική Οικονομία και στο Περιβάλλον.

Τα συμφέροντα που επικαρπώνονται την παράνομη ανακύκλωση που γίνεται στην Κέρκυρα, έχουν γίνει σήμερα τόσο ισχυρά που αποφασίζουν αυτά για λογαριασμό των Δημάρχων και γι αυτό τον λόγο η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ανήμπορη να εφαρμόσει μια σωστή και δίκαιη διαχείριση των απορριμμάτων της. Αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που τακτικότατα βλέπουμε να τα απορριμματοφόρα να αδειάζουν κατ’ ευθείαν τους μπλε κάδους στα σκουπίδια, παρόλο που είναι γεμάτοι ανακυκλώσιμα υλικά. Αν το σύστημα αυτό της ανακύκλωσης επιτύχει, αυτό δεν θα συμφέρει οικονομικά την "Μαφία" των σκουπιδιών του νησιού μας.

Απόδειξη για την ύπαρξη και δράση κυκλώματος του οργανωμένου αυτού εγκλήματος στο νησί μας είναι η ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ του ενός και μοναδικού ιδιώτη ο οποίος έχει ξεκινήσει να λειτουργεί τα τελευταία χρόνια νόμιμα στο νησί, έχοντας βγάλει όλες σχεδόν τις απαραίτητες άδειες για ανακύκλωση πολλών υλικών.

Και όμως είναι αλήθεια, έτσι έγινε, παρόλο που η υπόθεση δεν διέρρευσε στα ΜΜΕ. Η Μαφία των σκουπιδιών της Κέρκυρας προσπάθησε να σκοτώσει τον ιδιοκτήτη της εταιρίας "Κερκυραϊκή Ανακύκλωση" διότι: όσο περισσότερα υλικά ανακυκλώνονται νόμιμα και με παραστατικά, τόσο μειώνονται και κινδυνεύουν να εξαφανιστούν τελείως, (όπως έγινε, τελικά, στην Νάπολη), τα μαύρα οικονομικά συμφέροντα της "Κερκυραϊκής Μαφίας της Ανακύκλωσης".

Να χαιρόμαστε τους Δημάρχους μας που με την όλη στάση τους υποθάλπουν και στην ουσία προάγουν την μορφή αυτή οργανωμένου εγκλήματος που καταδυναστεύει και υποβαθμίζει καθημερινά την οικονομία και την υγεία μας.

Μπράβο στους κατοίκους και τους συλλόγους του Τεμπλονίου και της Λευκίμμης που δεν το βάζουν κάτω.

Μόνο αν έλθει ο Σύνδεσμος σε πραγματικό αδιέξοδο και τεθεί πραγματικά προ των ευθυνών του και μετά από μεγάλο "πόλεμο" με την τοπική Μαφία, όπως ακριβώς έγινε με την Καμόρα στην Νάπολη θα μπορέσει το σύστημα να λειτουργήσει υπέρ μας.

Για την ώρα, κάποιοι κερδίζουν άφθονο μαύρο χρήμα συνεχίζοντας να προκαλούν την μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή που έγινε ποτέ στον τόπο μας.

Για το Δ.Σ.
Πρόεδρος Δημήτρης Φαναριώτης, 6938712638
Γ.Γραμματέας Όθωνας Παπαδάτος

Και το Τεμπλόνι και η Λευκίμμη βρίσκονται υπό κατάληψη.
Στην Λευκίμμη ο πόλεμος ποτέ δεν σταμάτησε.
http://xyta-lefkimis.blogspot.com/
http://www.corfunews.eu/blog/xyta-leukimmis/xyta-leukimmis/
Σχετικές φώτο για μη ανακύκλωση
http://www.ecocorfu.gr/modules/xcgal/thumbnails.php?album=23

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
(Μέλος του Πανελλήνιου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων)
Πλατεία Ηρώων Κυπριακού Αγώνα
Αρ 15, τ.κ. 49100 Κέρκυρα
Τηλ. 26610 37761 & 6938 712638
Φαξ 26610 21407
αρ πρ. 399/2008, Κέρκυρα 05/11/2008

Σχόλια

Δεν μπορείς να κάνεις σχόλια.
Πρέπει πρώτα να κάνεις Είσοδο ή να Εγγραφείς στο ecocrete.gr εδώ.

Τελευτ. ενημέρωση ( Τετάρτη, 12 Νοέμβριος 2008 )

Ξ“ΒŒΞ“οŸƒ ôçí Ξ“οŸƒΞ“Ξ…Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βž Ξ“Β·Ξ“β€•Ξ“Β±Ξ“Β§Ξ“Β£Ξ“ΒŸΞ“Κ½ ôçò

Ξ’ΞˆΞ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“Β§ & Ξ“Β˜Ξ“Β§Ξ“Ξ†Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“Βž Ξ“Β…Ξ“Β°Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Ξ‰Ξ“Β­Ξ“ΒŸΞ“Κ½
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 125 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 44153146
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.