ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Πέμπτη 13 Αύγ 2020
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Η Χειρονομία - Αντιεξουσιαστική Κίνηση για τα γεγονότα στο Ελληνικό Ιωαννίνων Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ - Απορρίμματα - Ανακύκλωση
ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΑ-ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ , Παρασκευή, 17 Οκτώβριος 2008


Το πρωί της Τετάρτης 15 Οκτωβρίου, στο Ελληνικό Ιωαννίνων το Κράτος έδειξε ακόμη μία φορά το πραγματικό του πρόσωπο, αυτό της αδιαλλαξίας και της καταστολής. Με μία πρωτοφανή για τα δεδομένα των Ιωαννίνων επιχείρηση 19 (!) διμοιρίες των ΜΑΤ επέβαλλαν με τη βία την εγκατάσταση του εργολάβου που θα κατασκευάσει το ΧΥΤΑ σε χώρο 500 μ. από το χωριό, δίπλα στο ιστορικό μοναστήρι της Παναγιάς Τσούκας.

Έτσι εννοεί τη Δημόσια Διαβούλευση και την κοινωνική συναίνεση η τοπική και κεντρική εξουσία: με την οσμή των δακρυγόνων, τον ξυλοδαρμό ηλικιωμένων πολιτών, τη φίμωση όποιας φωνής αντιστέκεται στη λεηλασία της φύσης και την απαξίωση του τοπικού πολιτισμού.

Όλα έγιναν με εντολή του διορισμένου περιφερειάρχη Δ. Πανοζάχου που αδιάλλακτα δεν δέχτηκε την πρόταση των κατοίκων να φτιαχτεί ο ΧΥΤΑ σε άλλη τοποθεσία στην περιοχή τους.

Θεωρούμε επίσης προσωπικά υπεύθυνο για την στρατιωτικού τύπου επέμβαση των ΜΑΤ τον υπουργό Εσωτερικών, Προκόπη Παυλόπουλο.

Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι και οι δύο αποφάσισαν την επέμβαση για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα του ντόπιου μεγαλοβιομήχανου Πέτσιου (τυγχάνει να είναι και πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου) που ετοιμάζεται να αναλάβει το έργο της διαχείρισης και ανακύκλωσης των απορριμμάτων στο νομό. Τελικά, μετά τα γεγονότα της Τετάρτης, έχει ακόμη κανείς αμφιβολία για τον ποιους αληθινά εξυπηρετούν οι κρατικοί – εταιρικοί σχεδιασμοί;

Δεν είναι άμοιρο ευθυνών ούτε το τοπικό μπλοκ εξουσίας (δήμαρχοι, νομαρχία, κόμματα, βουλευτές) που αδιαφορούν εγκληματικά για τη Δημόσια Υγεία αφού το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι οι ψήφοι και η εξυπηρέτηση των πολιτικών και οικονομικών τους πατρώνων.

Όλοι πλέον είναι πεπεισμένοι ότι η λύση του ΧΥΤΑ είναι επιστημονικά ξεπερασμένη, ένα βήμα πίσω από δημόσιες πολιτικές που θα οδηγούσαν στη μείωση του όγκου των απορριμμάτων (π.χ. ανακύκλωση, διαλογή στην πηγή, κομποστοποίηση). Όλα  αυτά βέβαια δεν θα μπορούσαν να συζητηθούν παρά μόνο από τους πραγματικά αρμόδιους, τους ίδιους τους πολίτες και να προκύψουν παρά μόνο μέσα από την αυτόνομη δράση τους.

Εμείς παραβρεθήκαμε στο Ελληνικό ως πολίτες των Ιωαννίνων που ενδιαφέρονται για την πόλη και το περιβάλλον, την κοινωνία και τη φύση, το δικαίωμα της κοινωνίας να αποφασίζει ελεύθερα για την τύχη της.

Προσπαθούν να μας πείσουν ότι το πρόβλημα αφορά μόνο το Ελληνικό. Δεν είναι αλήθεια : η διαχείριση των απορριμμάτων, το ποιος γεννάει τη βία και την οικολογική καταστροφή μας αφορά όλους. Προσπαθούν να μας πείσουν πως για τις αποφάσεις που αφορούν όλη την κοινωνία, η κοινωνία δεν έχει δικαίωμα λόγου.

Τα γεγονότα τους απογυμνώνουν και τους διαψεύδουν. Οι πολίτες, η τοπική και η ευρύτερη κοινότητα αρνείται να σιωπήσει μπροστά στον κρατικό παραλογισμό, ασκώντας το δικαίωμά της να αποφασίζει και να πραγματώνει την απόφασή της σε πράξη.

Αυτή ακριβώς την πραγματική πολιτική πράξη, την από κοινού αντίσταση ενός ολόκληρου χωριού και όσων σταθήκαμε αλληλέγγυοι στον αγώνα τους ήρθαν να καταπνίξουν οι κατοχικές δυνάμεις των κυρίων Πανοζάχου και Παυλόπουλου. Κατάφεραν οι δυνάμεις της βίας να ανοίξουν το δρόμο για το ΧΥΤΑ, αλλά οι κάτοικοι του Ελληνικού ανοίγουν το δρόμο της αλληλεγγύης και της ελευθερίας.

Απέναντι στα σκουπίδια της πολιτικής τους, οι γέροντες και οι γερόντισσες που στάθηκαν όρθιοι μέσα στους καπνούς των δακρυγόνων απέδειξαν ακόμη μία φορά πως όσες στρατιές και να φέρουν, πάντα θα είμαστε ηθικά περισσότεροι.

Καλούμε όλη την κοινωνία σε συγκέντρωση και πορεία μαζί με τους κατοίκους του Ελληνικού στην Νομαρχία Ιωαννίνων την Παρασκευή 17 Οκτώβρη στις 6 μ.μ.

Όσα ΜΑΤ και να φέρουν, η παρτίδα δεν τελειώνει.

ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΑ-ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
www.resistance2003.gr, xeironomia@yahoo.gr  Σχόλια

Δεν μπορείς να κάνεις σχόλια.
Πρέπει πρώτα να κάνεις Είσοδο ή να Εγγραφείς στο ecocrete.gr εδώ.


Ξ“ΒŒΞ“οŸƒ ôçí Ξ“οŸƒΞ“Ξ…Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βž Ξ“Β·Ξ“β€•Ξ“Β±Ξ“Β§Ξ“Β£Ξ“ΒŸΞ“Κ½ ôçò

Ξ’ΞˆΞ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“Β§ & Ξ“Β˜Ξ“Β§Ξ“Ξ†Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“Βž Ξ“Β…Ξ“Β°Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Ξ‰Ξ“Β­Ξ“ΒŸΞ“Κ½
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 845 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 44247290
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.