ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Κυριακή 28 Μάι 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Έκθεση Φωτογραφίας και εθελοντικός καθαρισμός των ακτ Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS , Κυριακή, 23 Μάιος 2004

Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ S.O.S
Μαμάη 3, ΑΘΗΝΑ 10440,
Τηλ/φαξ: 210 8228795, 8224481
e-mail:
medsos@medsos.gr

Έκθεση Φωτογραφίας και εθελοντικός καθαρισμός των ακτών στο Αιτωλικό

Ο Δήμος Αιτωλικού και το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS σας προσκαλούν στην Έκθεση Φωτογραφίας «Μεσόγειος, πηγή ζωής και πολιτισμού» στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευανθίας Καρβέλη και στις εκδηλώσεις εθελοντικού καθαρισμού ακτών της περιοχής.

Η Έκθεση Φωτογραφίας «Μεσόγειος, πηγή ζωής και πολιτισμού» θα είναι ανοιχτή στο κοινό, σε κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, μαθητές σχολείων και κάθε ενδιαφερόμενο από την Κυριακή 23 Μαΐου το βράδυ έως και το Σάββατο 29 Μαΐου. Σε μαθητές σχολείων που θα επισκεφθούν οργανωμένα την έκθεση θα γίνεται ξενάγηση από ειδικούς συνεργάτες του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS.

Οι εθελοντές του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS σε συνεργασία με μαθητές, κατοίκους της περιοχής και το Δήμο Αιτωλικού διοργανώνουν επίσης εθελοντικό καθαρισμό των ακτών της περιοχής, ιδιαίτερα της περιμετρικής παραλίας, το Σάββατο 29 Μαΐου, 10.00 το πρωί.

Το Αιτωλικό είναι μια πόλη-νησί γεννημένη στο λίκνο της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού. Η πόλη, με τη μεγαλύτερη σε σχέση με τον πληθυσμό αναλογία ιχθυοπωλείων, απόδειξη της μακροχρόνιας σχέσης της με τη λιμνοθάλασσα και το φυσικό περιβάλλον. Η Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου – Αιτωλικού είναι η δεύτερη σε μέγεθος λιμνοθάλασσα στην Ευρωπαϊκή Μεσόγειο και από τους πιο σημαντικούς υγρότοπους της χώρας μας. Έχει ενταχθεί στις προστατευόμενες περιοχές της Σύμβασης RAMSAR καθώς και στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Φυσικών Προστατευόμενων Περιοχών NATURA (ΦΥΣΗ) 2000, με βάση την Ευρωπαϊκή Οδηγία 92/43.

Τα προβλήματα και οι πιέσεις στη Μεσογειακή ποικιλότητα είναι όμως παντού κοινά. Η γαλάζια θάλασσα απειλείται ακόμα από σκουπίδια και απόβλητα, πετρέλαιο και ανεπεξέργαστα λύματα. Ο μεσογειακός ουρανός πνίγεται από τα καυσαέρια στις μεγαλουπόλεις. Οι παράκτιες περιοχές, διαβρώνονται και υποβαθμίζονται από την επίδραση της απερίσκεπτης ανθρώπινης δραστηριότητας και της αστικοποίησης. Οι φυσικές περιοχές συρρικνώνονται και υποβαθμίζονται, βιότοποι και αμμόλοφοι εξαφανίζονται. Η μείωση των πληθυσμών των ψαριών θέτει σε κίνδυνο τόσο τη βιολογική ποικιλότητα όσο και το μέλλον τον ψαράδων, ιδιαίτερα των παράκτιων. Πολλά είδη φυτών, κυρίως ενδημικών, και ζώων κινδυνεύουν. Το σημερινό μοντέλο του τουρισμού δεν είναι πάντα προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και του φυσικού περιβάλλοντος.

Ελάτε λοιπόν να καθαρίσουμε τις όμορφες παραλίες μας και να προστατεύσουμε μαζί το Μεσογειακό πλούτο, σε μια παν-μεσογειακή εκστρατεία εθελοντικών καθαρισμών που διοργανώνεται ταυτόχρονα σε 21 χώρες της Μεσογείου, το τριήμερο 28-29-30 Μαΐου 2004. Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS συντονίζει την εκστρατεία σε εθνικό επίπεδο, ενώ η Ιταλική περιβαλλοντική οργάνωση Legambiente συντονίζει τις δράσεις σε μεσογειακό επίπεδο, με στόχο να προστατεύσουμε τον Μεσογειακό πλούτο για ένα κοινό, ειρηνικό και βιώσιμο μέλλον.

Καλούμε μαθητές, ενεργούς πολίτες, Περιβαλλοντικές ΜΚΟ και Συλλόγους, φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, τουριστικές και άλλες επιχειρήσεις, εθελοντές και μέλη του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS να πάρουν πρωτοβουλίες σε τοπικό επίπεδο και να διοργανώσουν εθελοντικούς καθαρισμούς στην περιοχή τους. Επιπλέον προτείνουμε να μαζέψετε φωτογραφικό υλικό και στατιστικά στοιχεία από τους καθαρισμούς για την μέγιστη προβολή και επέκταση των δράσεων.

Δώστε και εσείς το ενεργό παρόν!

.
ecocrete.gr .


ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 422 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 58156129
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.