ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Κυριακή 23 Φεβ 2020
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Ελευθερώστε τον αντιρρησία συνείδησης Camilo Mejia Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
ecocrete , Κυριακή, 23 Μάιος 2004

Ελευθερώστε τον αντιρρησία συνείδησης Camilo Mejia

Υπογράψτε στην διεθνή καμπάνια συλλογής υπογραφών για την απελευθέρωση του λοχία του Αμερικάνικου Στρατού Camilo Mejia που αρνήθηκε να επιστρέψει στο μέτωπο του Ιράκ, κατάγγειλε τις θηριωδίες του στρατού και δήλωσε αντιρρησίας συνείδησης.

Ακολουθεί η μετάφραση της επιστολής υποστήριξης προς τον Camilo Mejia που μπορείτε να υπογράψετε στο http://www.petitiononline.com/mejia

Προς την Acting Secretary of the Army Les Brownlee and Major General William G. Webster, Jr. Commanding General, Fort Stewart.

Ελευθερώστε τον αντιρρησία συνείδησης Camilo Mejia που θα διακαστεί για λιποταξία στις 19 Μαΐου του 2004

Εκφράζουμε την υποστήριξή μας στον λοχία Καμίλο Μεχία για την έντιμη και γεναία απόφασή του να μην επιστρέψει στην μονάδα του στο Ιράκ και απαιτούμε από τον Αμερικάνικο Στρατό να αποσύρει όλες τις κατηγορίες εναντίον του. Απαιτούμε να απολυθεί χαρακτηριζόμενος ως αντιρρησίας συνείδησης όπως είναι δικαίωμά του. Επιπροσθέτως ζητάμε να αρθεί η παράνομη και αστεία διαταγή που του απαγορεύει να δίνει ζωντανές συνεντεύξεις όταν βρίσκεται εκτός υπηρεσίας.

Η Payday, που ξεκίνησε αυτή την εκστρατεία, είναι ένα διεθνές πολυεθνικό δίκτυο πολιτών που συνεργάζεται με την Global Women's Strike των οποίων σύνθημα είναι το "Επενδύστε στην αλληλεγγύη και όχι στον πόλεμο" (Invest in Caring not Killing). Υποστηρίζουμε στρατιώτες, όπως ο Μεχία, που αρνούνται να γίνουν δολοφόνοι και βασανιστές. Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία
στην σωτήρια κοινωνική δουλειά που μπορούν να κάνουν μέλη από τις οικογένειες στρατιωτικών όπως η κυρία Μαρίτζα Καστίλιο, η μητέρα του Μεχία, που αγωνίζονται για να αποδωθεί η δικαιοσύνη στους αγαπημένους τους.

Γενημένος στη Νικαράγουα και πατέρας ενός τρίχρονου κοριτσιού, ο κ. Μεχία, όπως πολλοί λατίνοι και μαύροι νεαροί πείστηκε από τις υποσχέσεις του Στρατού για βοήθεια στην εκπαίδευση και όπως πολλοί μετανάστες κατατάχθηκε για να κερδίσει γρήγορα την αμερικάνικη υπηκοότητα.

Τον Απρίλιο του 2003 σταλθηκε στο μέτωπο του Ιράκ. Άλλωστε το 25% των μαχητών της πρώτης γραμμής του Αμερικάνικου Στρατού είναι λατίνοι, άνδρες και γυναίκες, ποσοστό διπλάσιο από την αναλογία τους στον πληθυσμό.

Γρήγορα άρχισε να καταλαβαίνει σε τι είχε στρατολογηθεί. Αναστατώθηκε όταν ένα ιρακινό αγόρι αρχικά πυροβολήθηκε και αργότερα πέθανε όταν του αρνήθηκαν ιατρική περίθαλψη. Οργίστηκε όταν η μονάδα του επιπλήχθηκε από αξιωματικούς επειδή γιόρταζαν την διάσωσή τους από μια ενέδρα. Ο διοικητής του του είπε ότι η δουλειά τους ήταν "να σκοτώσουν τον εχθρό και όχι να το βάλουν στα πόδια".

Ο κ. Μεχία, μιλώντας για τις εμπειρίες του από την βάρβαρη εξώντωση και ταπείνωση του Ιρακινού λαού από τον Στρατό ξεκαθαρίζει ότι η γνωστή περίπτωση του βασανισμού αιχμαλώτων στην φυλακή Αμπού Γκρέιμπ στη Βαγδάτη δεν αποτελεί εξαίρεση αλλά είναι η επιτομή των καθημερινών συμφορών που προκαλεί η στρατιωτική κατοχή. Μάλιστα στην αίτησή του να απολυθεί ως αντιρησίας συνείδησης, ο κ. Μεχία, παραθέτει λεπτομέρειες για βασανιστήρια και κακοποιήσεις σε βάρος κρατουμένων πολιτών στις οποίες ήταν αυτόπτης μάρτυρας στο Αλ Ασάντ τον Μάιο του 2003. Θα θέλαμε πολύ να μάθουμε γιατί ο Στρατός δεν ερευνά αυτές τις καταγγελίες. Αντιθέτως αυτός που αντιμετωπίζει το δικαστήριο είναι ο κ. Μεχία. Γιατί να τιμωρηθεί για την άρνησή του να συμμετέχει σε μια στρατιωτική κατοχή που επανέφερε σε λειτουργία τους θαλάμους βασανιστηρίων του Σαντάμ Χουσείν;

Πιστεύουμε ότι ο κ. Μεχία αρνούμενος τις παράνομες διαταγές εκπλήρωσε το καθήκον του σαν στρατιώτης υπακούωντας στην αρχή του Στρατιωτικού Κώδικα Δικαιοσύνης [809.άρθρο.90 (20), 892.άρθρο.92 (1), και 892.άρθρο.92 (2)]. Αυτή η αρχή, που βγήκε από τις δίκες της Νυρεμβέργης, είναι μέρος της επίσημης πολιτικής του Αμερικάνικου Υπουργείου Αμύνης από το 1953. Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση Μπους είναι αυτή που έχει παρανομήσει, παραβιάζοντας ένα σωρό διεθνείς συμβάσεις, μεταξύ των οποίων και αυτές τις Νυρεμβέργης όπου "ο σχεδιασμός, προετοιμασία, έναρξη ή διεξαγωγή ενός επιθετικού πολέμου ...κατά παράβαση διεθνών συνθηκών, συμφωνιών και εγγυήσεων" αποτελεί έγκλημα κατά της ειρήνης.

Ο κ. Μεχία επίσης μίλησε για τους χιλιάδες στρατιώτες που τους έχουν αναγκάσει να μείνουν στο μέτωπο πέραν των συμβάσεών τους και παρά την σωματική καταπόνηση και αδύναμη υγεία τους στερούν την άδεια, ακόμη και για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους. Γιατί; Για να στηρίξουν στρατιωτικές επιχειρήσεις που τώρα φαίνεται ότι περιλαμβάνουν φόνους, βιασμούς και άλλα βασανιστήρια και βαρβαρότητες σε βάρος αμάχων ακόμα και σε παιδιά.

ο κ. Μεχία δήλωσε: "Έγινα μάρτυρας των συμφορών ενός λαού του οποίου η πατρίδα έχει γίνει ερείπια και που επιπλέον ταπεινώνεται από τις επιδρομές, τις περιπολίες και τους περιορισμούς ενός στρατού κατοχής. Κατά την επιστροφή μου στην πατρίδα μου, τον οκτώβριο του 2003, μου δώθηκε η ευκαιρία να βάλω σε τάξη τις σκέψεις μου και να ακούσω τι έχει να μου πεί η συνείδησή μου, ...αφήνοντας το όπλο μου κάτω αποφάσισα να επαναπροσδιορίσω τον εαυτό μου σαν ανθώπινο ον."

Οι μαρτυρίες του κ. Μεχία επιβεβαίωσαν αυτά που έλεγε η Ένωση Γυναικών του Ιράκ: ο πόλεμος και η κατοχή στο Ιράκ έχουν υποβάλει τις γυναίκες και τα παιδιά στις πιό φοβερές συνθήκες διαβίωσης και στην έλειψη κάθε προστασίας από σεξουαλική και άλλες μορφές κακοποίησης. Η τροφή, το νερό, η ιατρική περίθαλψη, το ηλεκτρικό, οι επικοινωνίες και κάθε άλλο δημόσιο αγαθό που καταστράφηκε από τον πόλεμο και τους προηγούμενους αποκλεισμούς των ΗΠΑ είναι ακόμα απρόσιτα για την μεγάλη πλειοψηφία του ιρακινού λαού.

Πολλά εκατομύρια ανθρώπων, και στις ΗΠΑ, έχουν διαδηλώσει την αντίθεσή τους σε αυτό που βλέπουν: έναν επιθετικό πόλεμο της κυβέρνησης των ΗΠΑ εναντίον όχι μόνο του λαού του Ιράκ αλλά όλου του υπόλοιπου κόσμου, συμπεριλαμβανομένων και των περισσότερων από εμάς στις ΗΠΑ που πρέπει να πληρώσουμε τα έξοδα του Στρατού, σχεδόν το 50% των παγκόσμιων στρατιωτικών δαπανών, και βέβαια με τις ανάλογες περικοπές σε πρόνοια, σχολεία, υγεία κ.α. Στην δημοσκόπηση του New York Times/CBS News στις 29 Απριλίου, το ποσοστό των Αμερικάνων που υποστηρίζουν πως οι ΗΠΑ είχαν δίκιο να επιτεθούν στο Ιράκ έπεσε στο 47% (από το 63% του Δεκεμβρίου), μια πτωτική τάση που μόνο να συνεχιστεί μπορεί βλέποντας τις μεγάλες απώλειες του Στρατού και με όλα αυτά που έρχονται στο φως για τις θηριωδίες εναντίον του ιρακινού λαού.

Κλείνοντας, είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι ο κ. Μεχία παραδόθηκε στις στρατιωτικές αρχές τον Μάρτιο του 2004 και δήλωσε αντιρρησίας συνείδησης. Το Απρίλιο του 2003 ο πεζοναύτης Στέφεν Φανκ έκανε το ίδιο και κατηγορήθηκε για λιποταξία, αλλά αυτή η κατηγορία απορίφθηκε αργότερα στο διακαστήριο.

Γιαυτό απαιτούμε
- Να απολυθεί ο κ. Καμίλο Μεχία ως αντιρρησίας συνείδησης όπως είναι δικαίωμά του.
- Να αποσυρθεί αμέσως η αστεία απαγόρευση να δίνει ζωντανές συνεντεύξεις ο κ. Μεχία όταν βρίσκεται εκτός υπηρεσίας.

με τιμή

οι υπογράφοντες

Σχόλια

Δεν μπορείς να κάνεις σχόλια.
Πρέπει πρώτα να κάνεις Είσοδο ή να Εγγραφείς στο ecocrete.gr εδώ.

Τελευτ. ενημέρωση ( Δευτέρα, 27 Δεκέμβριος 2004 )

Ξ“ΒŒΞ“οŸƒ ôçí Ξ“οŸƒΞ“Ξ…Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βž Ξ“Β·Ξ“β€•Ξ“Β±Ξ“Β§Ξ“Β£Ξ“ΒŸΞ“Κ½ ôçò

Ξ’ΞˆΞ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“Β§ & Ξ“Β˜Ξ“Β§Ξ“Ξ†Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“Βž Ξ“Β…Ξ“Β°Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Ξ‰Ξ“Β­Ξ“ΒŸΞ“Κ½
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 330 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 41575271
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.