ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Σάββατο 01 Απρ 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Το Κίνημα Ειρήνης στην Κρήτη Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ - Αντιπολεμικά
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ , Τετάρτη, 14 Μάιος 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πέμπτη 8 Μαΐου 2008

Ζούμε σήμερα, γεγονότα κοσμοϊστορικής σημασίας. Νέοι πόλεμοι προετοιμάζονται, ενώ το φάσμα της πείνας απειλεί εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Οι τελευταίοι πόλεμοι, κατά της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ και του Αφγανιστάν, απέδειξαν για μια ακόμα φορά ότι οι πόλεμοι είναι αποτέλεσμα της όξυνσης όλων των αντιθέσεων του ιμπεριαλισμού και ιδιαίτερα της όξυνσης των αντιθέσεων για νέες αγορές, πρώτες ύλες, χάραξη νέων δρόμων ενέργειας και σφαιρών επιρροής.

Η πρόσφατη Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι που αποτελεί συνέχεια των προηγούμενων, στην ίδια γραμμή τρομοκρατίας των λαών και επιβολής της νέας τάξης του ιμπεριαλισμού, δεν πρέπει να αφήσει ίχνος αυταπάτης και κανένα εφησυχασμό στο λαό.
Οι αποφάσεις που πάρθηκαν οδηγούν σε ενίσχυση του ΝΑΤΟ και άρα συνιστούν νέες απειλές για τους λαούς, ενισχύουν τους κινδύνους για νέους πολέμους.

Με τις αποφάσεις της συνόδου επιβεβαιώθηκε ο νέος ρόλος του ΝΑΤΟ σε παγκόσμιο χωροφύλακα και τρομοκράτη, σε παράγοντα αποσταθεροποίησης στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη, πηγή γέννησης νέων ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων.

Οι θριαμβολογίες για ήττα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στο Βουκουρέστι είναι κενές περιεχομένου, αφού, απλά αναβλήθηκε και δεν ακυρώθηκε η ένταξη Ουκρανίας, Γεωργίας και της ΠΓΔΜ. Η αντιπυραυλική ασπίδα προωθείται με τις ευλογίες του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. Οι δυνάμεις κατοχής στο Αφγανιστάν θα ενισχυθούν, ενώ προχώρησε η διεύρυνση του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια με την ένταξη της Αλβανίας και της Κροατίας.

Αυτές οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιπαραθέσεις, αναδεικνύουν τη διαμάχη για το μοίρασμα αγορών, των πηγών ενέργειας και τους δρόμους μεταφοράς της, ενώ το μόνο που επιβεβαιώνουν είναι ότι ενισχύεται ο κίνδυνος για νέες επεμβάσεις σε χώρες και λαούς, αλλαγές συνόρων και δημιουργία κρατών προτεκτοράτων τύπου Κοσσόβου.

Οι ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης είναι τεράστιες. Συμμετέχει πλήρως στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς για τη διεύρυνση στα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη, στους στρατούς κατοχής του ΝΑΤΟ και προετοιμάζεται να στείλει ακόμα και πολιτικό προσωπικό στο Αφγανιστάν. Στηρίζει και προετοιμάζεται να συμμετάσχει στην αντιπυραυλική ασπίδα.
Το μόνο εμπόδιο στη δράση του Αμερικανονατοϊκού ιμπεριαλισμού μπορεί να γίνει, μόνο ένα ισχυρό φιλειρηνικό αντιπολεμικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα. Ένα τέτοιο κίνημα είναι σήμερα επιτακτικά αναγκαίο και στο νομό μας.

Ένα πλατύ, φιλειρηνικό, αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, μαχητικό, συνεπές, αξιόπιστο, που θα μπορεί να εμπνέει και να κινητοποιεί το λαό, θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του πανελλήνιου φιλειρηνικού κινήματος με την καθοδήγηση της ΕΕΔΥΕ.

Ένα κίνημα που θα βάζει επί τάπητος την άμεση απεμπλοκή της χώρας μας από οποιονδήποτε ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Να γυρίσουν πίσω οι φαντάροι μας από τη Βοσνία το Αφγανιστάν και όπου αλλού βρίσκονται. Να κλείσει η βάση της Σούδας και να αρθούν όλες δυνατότητες και διευκολύνσεις που παρέχονται στο ΝΑΤΟ και τους Αμερικάνους.

Το κίνημα Ειρήνης στην Κρήτη

Την αντίθεσή της στα σχέδια των ιμπεριαλιστών για τη μετατροπή της Κρήτης σε ορμητήριό τους και σε βάρος των λαών των Βαλκανίων και της γύρω περιοχής, αλλά και ενεργειών που αποσκοπούν στο να αλλάξουν τα αντι-αμερικανικά και αντι-ΝΑΤΟικά αισθήματα του Κρητικού λαού, με την ολόπλευρη ανάπτυξη του κινήματος της Ειρήνης ήταν πρώτο μέλημα της Τοπικής Επιτροπής Ειρήνης όλα αυτά τα χρόνια.

Σήμερα είναι πιο ώριμες οι συνθήκες για το βάθεμα και άνοιγμα ακόμη περισσότερο του κινήματος μας στην Ηρακλειώτικη κοινωνία.

Στόχοι:
- Να καταξιωθεί η Επιτροπή Ειρήνης και να γίνει γνωστή πλατιά στο λαό η αντιιμπεριαλιστική της δράση. Να συνδεθεί με περισσότερους λαϊκούς φορείς και σωματεία. Να δημιουργηθούν νέες επιτροπές στην ύπαιθρο.
- Η αυτονομίας της θα καταξιωθεί μέσα από τη δράση της, κινητοποιώντας το λαό, τη νεολαία μας και φορείς τους που θα συμφωνούν στο γενικό πολιτικό της πλαίσιο και θα συμμετέχουν στη δράση της.
- Είναι επιτακτική η ανάγκη να διευρυνθεί η επιτροπή με φίλους της ειρήνης με νέους αγωνιστές από το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, τη νεολαία, τους αγρότες, τους επιστήμονες τις γυναίκες, το χώρο του πολιτισμού και του αθλητισμού. Τους μετανάστες που έχουν βιώσει τη φρίκη του πολέμου.

Προγραμματισμός:
Εξειδικεύοντας αυτούς τους γενικούς στόχους καθορίζουμε τα ακόλουθα πλάνα:

- Μέχρι τέλους του χρόνου θα έχουμε Τοπικές Επιτροπές Ειρήνης σε όλους τους μεγάλους Δήμους του Νομού.
- Συνδιοργανώνουμε με τις υπόλοιπες επιτροπές Ειρήνης της Κρήτης, και συμμετέχουμε στην Παγκρήτια αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση στη βάση της Σούδας την Κυριακή 11 Μαΐου 2008
- Οι αγωνιστές της Ειρήνης θα αναχωρήσουν με πούλμαν από την πλ. Κορνάρου, την Κυριακή 10.00 π.μ.
- Τιμώντας και την 67η επέτειο της μάχης της Κρήτης, διοργανώνουμε συγκέντρωση-συζήτηση στην Ανδρόγεω την Δευτέρα 26 Μαΐου 2008 με θέμα την νέα "Ευρωσυνθήκη". Η συγκέντρωση θα ολοκληρωθεί με τη διεύρυνση της επιτροπής ειρήνης με νέους αγωνιστές.

Για την Ολυμπιάδα Ειρήνης:
Όπως όλοι γνωρίζουμε, φέτος το καλοκαίρι θα γίνουν οι Αγώνες της 29ης Σύγχρονης Ολυμπιάδας. Οι λεγόμενοι και Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες θα διοργανωθούν στο Πεκίνο (Κίνα) από τις 8 έως τις 24 Αυγούστου 2008. Οι αγώνες αυτοί που έπαψαν να παίζουν το ρόλο των αγώνων της φιλίας των λαών, έχουν μετατραπεί σε θεσμό που εξυπηρετεί τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα.

Οι ιμπεριαλιστές (ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ) με την ευκαιρία των αγώνων αυτών, θα μιλούν για την ειρήνη, ενώ εξ αιτίας των δικών τους επεμβάσεων, χύνεται καθημερινά το αίμα των λαών στο Ιράκ, στην Παλαιστίνη, στο Αφγανιστάν, και αλλού.
Την ίδια στιγμή που εξυφαίνουν σχέδια νέων πολέμων, μπαίνουν στην παραγωγή νέα πυρηνικά όπλα, η Ε.Ε και το ΝΑΤΟ διευρύνονται, συγκροτούνται νέες επιθετικές στρατιωτικές μονάδες, η Ε.Ε. αναλαμβάνει τον έλεγχο του Κοσσόβου και προχωρά στη νέα Ευρωπαϊκή Συνθήκη στρατιωτικοποιώντας την πολιτική ζωή, την ίδια στιγμή θα μιλούν για την ιδέα της "Ολυμπιακής Εκεχειρίας".

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, με ασφυκτικές πιέσεις και με ανάμιξη στα εσωτερικά πολιτικά ζητήματα της Κίνας από τις πολυεθνικές, θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Πεκίνο.
Μέσα σε αυτό το κλίμα η ΕΕΔΥΕ προχωρά και φέτος στη διοργάνωση της Ολυμπιάδας Ειρήνης 2008, με σύμπραξη με άλλους φορείς και προσωπικότητες.

Μέσα από την Ολυμπιάδα Ειρήνης η ΕΕΔΥΕ στοχεύει να αναδείξει τα φιλειρηνικά αισθήματα του Ελληνικού λαού, να διατρανωθεί η απαίτηση της πλειοψηφίας του να σταματήσουν εδώ και τώρα οι πολεμικές επιχειρήσεις, να αποσυρθούν οι στρατιωτικές δυνάμεις κατοχής από τα Βαλκάνια, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, την Παλαιστίνη και όπου αλλού βρίσκονται, να διεκδικήσει την επιστροφή όλων των Ελληνικών στρατευμάτων από τις δυνάμεις κατοχής που συμμετέχουν, να διατρανώσει τη θέληση του για την αποχώρηση των Αμερικανονατοϊκών Βάσεων από τη χώρα μας και τα Βαλκάνια και την έξοδό της από το ΝΑΤΟ.

Μέσα από την Ολυμπιάδα Ειρήνης, είναι επιτακτική ανάγκη να αναδειχθούν οι Ολυμπιακοί αγώνες σαν μέρα γιορτής ειρήνης, πολιτισμού και αθλητισμού, που θα αγκαλιάζει τους νέους ανθρώπους, θα τους δίνει τη χαρά και ευχαρίστηση, θα είναι υγιείς και καθαροί από "ντόπινγκ" και ουσίες.

Να δυναμώσει το κίνημα που θα αντιπαλεύει την πολιτική που ιδιωτικοποιεί και υποτάσσει τα πάντα στο κέρδος, που μετατρέπει τον Αθλητισμό σε εμπόρευμα.
Να προβληθεί πιο αποφασιστικά και ηχηρά το αίτημα ότι "Ο λαός έχει δικαίωμα στο Μαζικό Λαϊκό Αθλητισμό".

Ειδικότερα:
- Καθορίζουμε το μήνα Ιούλη σαν μήνα εκδηλώσεων της Ολυμπιάδας Ειρήνης. Αιχμή και σύνθημα της Ολυμπιάδας Ειρήνης θα είναι:

Όχι στην Ολυμπιάδα των πολυεθνικών, της ντόπας και των ιμπεριαλιστικών πολέμων. Ναι στην Ολυμπιάδα της ειρήνης και της φιλίας των λαών.

- Για την προετοιμασία των εκδηλώσεων θα οργανωθεί πλατειά σύσκεψη σωματείων και φορέων από το χώρο του αθλητισμού, του πολιτισμού, της παιδείας κ.λ.π (σωματεία- ενώσεις κ.λ.π.) την Δευτέρα 2 Ιουνίου 2008 με θέμα "Για ποιόν Αθλητισμό παλεύουμε".
- Στην ίδια σύσκεψη θα συζητηθεί το πρόγραμμα των αθλητικών αγώνων και οι υπόλοιπες αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.
- Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων θα αποτελέσει η τελική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Πλ. Ελευθερίας, όπου θα γίνουν αγώνες σκακιού, θα παιχθεί ένα μικρό θεατρικό σκετς από ερασιτεχνικό θίασο και θα ολοκληρωθεί με λαϊκή συναυλία από ερασιτεχνικό συγκρότημα.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

.
ecocrete.gr .

Τελευταίες δημοσιεύσεις:
Δημοφιλέστερα άρθρα:

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 88 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 57675419
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.