ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ arrow Παγκρήτιο Δίκτυο Οικ. Οργ. Τρίτη 06 Ιούν 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Ενημέρωση φορέων για θέματα του αγροτουρισμού από την Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Παγκρήτιο Δίκτυο Οικ. Οργ. - Τουρισμός - αγροτουρισμός
ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ , Σάββατο, 29 Μάρτιος 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 19-3-2008

Η ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ ενημερώνει

Μετά από εννέα πετυχημένες Συναντήσεις Αγροτουριστικών Επιχειρήσεων, ένα Συνέδριο Τοπικών Συμφώνων Ποιότητας και Δικτύων Επιχειρήσεων Αγροτουρισμού (Σιάτιστα, 10/10/07) και τη συμμετοχή σε 2 εκθέσεις (PHILOXENIA, AGROTICA), η ομάδα προβληματισμού ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ για τον αγροτουρισμό, που αποτελείται από επιχειρηματίες του αγροτουρισμού, υλοποιεί και την προσπάθεια ενημέρωσης των εμπλεκόμενων στα θέματα του αγροτουρισμού, με πρώτη ενημέρωση την 13/3/2008, στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Σπύρο Ευσταθόπουλο.

Στην ενημερωτική συνάντηση μετείχαν ο πρόεδρος της ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ κ. Ν.Φρατζεσκάκης, ο αντιπρόεδρος της ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ κ. Π.Μεταξάτος, ο γενικός γραμματέας της ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ και της ΕΝΩΣΗΣ Αγροτουρισμού Κεν. Μακεδονίας κ. Δ.Μιχαηλίδης, ο πρόεδρος της ΕΝΩΣΗΣ Αγροτουρισμού Πελοποννήσου κ. Σ.Μαρίνης, η πρόεδρος της ΕΝΩΣΗΣ Αγροτουρισμού Κρήτης κα Κ.Μηλιαράκη και η πρόεδρος της ΕΝΩΣΗΣ Αγροτουρισμού Ηπείρου κα Σ.Καραβασίλη ενώ από το Υπουργείο ήταν τόσο ο Γενικός Γραμματέας όσο και ο Τμηματάρχης Ειδικών Μορφών Τουρισμού κ. Γιάννης Δημητριάδης και η σύμβουλος κα Κάλλι Μποκέα.

Ανάμεσα στα θέματα που ακούστηκαν ήταν:
1. Στις 9 Απρ 2008, στο ΜΑΙΧ (Χανιά), πέντε Ενώσεις Αγροτουρισμού από αντίστοιχα 5 Περιφέρειες της Ελλάδας, προτίθενται να δημιουργήσουν τον Σύνδεσμο Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδας (ΣΕΑΓΕ).
2. Η ΣΕΑΓΕ-ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ, εκπροσωπώντας συνδικαλιστικά τις μη εκφραζόμενες αυτοτελώς αγροτουριστικές επιχειρήσεις, θα ορίσουν εκπροσώπους, τόσο σε συμβούλια εθνικής εμβέλειας όσο και σε επιτροπές περιφερειακών δομών που έχουν σχέση με τον αγροτουρισμό.
3. Μετά το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, η ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ προτίθεται να ενημερώσει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και το Υπουργείο Ανάπτυξης.
4. Η ΣΕΑΓΕ-ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ προτίθεται να επιδιώξει την ενημέρωση και στενή συνεργασία με ομόλογες δομές πανελλήνιας εμβέλειας που καλύπτουν το τουριστικό επάγγελμα (όπως ΠΟΞ, ΣΕΤΕ, HATTA, ΣΕΕΔΔΕ κτλ.).
5. Στο υπό προκήρυξη ΕΣΠΑ 2007-13 καθώς και στο Α.Μπαλτατζής 2007-13, η "αγροτουριστική επιχείρηση" θα πρέπει να συμμετέχει με διακριτό θεσμικό πλαίσιο και νομολογία.
6. Η ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ, εφόσον ευοδωθούν οι διαπραγματεύσεις, προτίθεται να κάνει την πρώτη της εμφάνιση στην έκθεση Τουριστικό ΠΑΝΟΡΑΜΑ (17-20/4/2008, ExpoAthens, Αθήνα).
7. Η ΣΕΑΓΕ-ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ θα προκαλέσει ευρεία ενημέρωση στις 3/6/08 σε κεντρικό σημείο της Αθήνας.
8. Στις 30/6/08 στο Βουργαρέλι ¶ρτας, στο Πανηγύρι Αγροτουρισμού Επιδαύρου, στην 4η Γιορτή Αγροτουρισμού Χίου (1-6/8/08) και στις 1-3/9/08 στην Κριτονού στην Κεφαλονιά, θα διαμορφωθούν τα κριτήρια ποιότητας για τις αγροτουριστικές επιχειρήσεις, που θα μπορούν να μετέχουν στο Δίκτυο Αγροτουριστικών Επιχειρήσεων (AgroTourNet) για την προώθηση του αγροτουρισμού στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
9. Στις 27/9/08, η ΣΕΑΓΕ-ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ προτίθεται να προσκαλέσει όλους στο Φεστιβάλ Αγροτουρισμού, σε κεντρικό σημείο της Αθήνας, έχοντας σε πλήρη ανάπτυξη και λειτουργία, τόσο στα περιφερειακά συνδικαλιστικά σωματεία (Ενώσεις), όσο και στο πανελλήνιο συνδικαλιστικό όργανο (ΣΕΑΓΕ-ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ) καθώς και το Δίκτυο Αγροτουρισμού (AgroTourNet)
10. Με δεδομένο, ότι συνήθως οι επιχειρηματίες του αγροτουρισμού ανήκουν στην κατηγορία των αυτοαπασχολουμένων, έχοντας οικογενειακού μεγέθους επιχειρήσεις, εκτός από τη συμμετοχή στη PHILOXENIA, προβλέπονται μόνον τοπικές συναντήσεις οργανωτικής μορφής, ώστε τον Ιανουάριο του 2009 να ξεκινήσει η νέα χρονιά με ένα μεγάλο συνέδριο με όλους τους επιχειρηματίες του Αγροτουρισμού (μετά τα Φώτα και πριν τις Αποκριές).
11. Οι επιχειρήσεις του Αγροτουρισμού σαφώς διαφοροποιούνται από τις επιχειρήσεις τουρισμού που βρίσκονται στην ύπαιθρο, δίνοντας ιδιαίτερη και σημαντική σημασία στα παραδοσιακά χαρακτηριστικά, στην ανθρώπινη φιλική φιλοξενία, στα πολιτιστικά στοιχεία, στην τοπική γαστρονομία, την τοπική αγροτική παραγωγή και κυρίως στις αγροτικές δραστηριότητες.
12. Οι επιχειρηματίες αγροτουρισμού, εξέφρασαν επιφυλάξεις για το χωροταξικό και συγκεκριμένους φόβους για τις νέας μορφές κατοικίες-αποικίες-παραθεριστικά χωριά τα οποία θα δηώσουν τελείως τον αγροτικό χώρο, λειτουργώντας αποικιοκρατικά στην εκμετάλλευση των τοπικών πόρων.
13. Η δικτύωση-clustering μοιάζει να είναι ο καλύτερος τρόπος για την από κοινού εμπορική προώθηση του αγροτουρισμού στην ελληνική πραγματικότητα.

Αμέσως μετά, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ, σε σύσκεψη, ξεκίνησε την οργάνωση των επόμενων κινήσεών του, δίνοντας ραντεβού στο Βάμμο (8,9 και 10 Απρ 08) με στόχο, μεταξύ άλλων, επιχειρηματίες από όλη την Ελλάδα, να γνωρίσουν αντίστοιχες επιχειρήσεις στα Χανιά, στο Ρέθυμνο και στο Ηράκλειο.

ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ
Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

.
ecocrete.gr .

Τελευτ. ενημέρωση ( Παρασκευή, 04 Απρίλιος 2008 )

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 196 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 58234041
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.