ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Σάββατο 19 Σεπ 2020
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ - Εθελοντισμός
ΕΛΙΞ , Πέμπτη, 29 Νοέμβριος 2007

ΟΜΑΔΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΙΞ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ

Οι πυρκαγιές του φετινού καλοκαιριού είναι χωρίς αμφιβολία μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές που έχουν χτυπήσει την Ελλάδα εδώ και πολλές δεκαετίες.

Μετά την υποχώρηση της φωτιάς, πρώτη σκέψη της οργάνωσης ΕΛΙΞ ήταν η άμεση κινητοποίηση για την ανακούφιση αυτών που χτυπήθηκαν και την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος. Ειδικά εφόσον ομάδες εθελοντών απ' όλο τον κόσμο είχαν ήδη προσφέρει εθελοντικό έργο το καλοκαίρι 2007 σε διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου (Ολυμπία, Οίτυλο, Ανδρίτσαινα), αισθανόμαστε τώρα αυξημένη υποχρέωση να συμβάλλουμε στις εργασίες αποκατάστασης.

Για το λόγο αυτό μια πρώτη ομάδα εθελοντών επισκέφθηκε την περιοχή τον περασμένο Σεπτέμβριο την περιοχή της Ζαχάρως και της Αρχαίας Ολυμπίας με σκοπό να συμβάλλει με το εθελοντικό δυναμικό της, σε δράσεις για την αποκατάσταση των ζημιών.

Στη συνέχεια μια δεύτερη ομάδα εθελοντών από την Ολλανδία, την Γαλλία την Γερμανία, την Αυστρία και την Ελλάδα, προσέφερε εθελοντικό έργο στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολύμπιας από 5 έως 12 Νοεμβρίου.

Σε συνεννόηση με την Ζ’ Εφορεία Κλασικών Αρχαιοτήτων και με την καθοδήγηση του Ινστιτούτου Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων, οι εθελοντές της ελιξ, απομάκρυναν τα καμένα κλαδιά και καθάρισαν την περιοχή μετά την υλοτόμηση, συμβάλλοντας ουσιαστικά στο έργο των ανθρώπων που εργάζονται ήδη στην περιοχή. Στόχος της όλης προσπάθειας είναι να ολοκληρωθούν το γρηγορότερο οι εργασίες που απαιτούνται, για να βοηθηθεί στο μέγιστο, είτε η φυσική αναδάσωση, είτε οι δενδροφυτεύσεις που θα ακολουθήσουν μέσα στο χειμώνα

Η οργάνωση ΕΛΙΞ, αξιολογώντας το μέγεθος της ανάγκης στην Αρχαία Ολυμπία κάλυψε τις δαπάνες αυτού του προγράμματος με δικούς της πόρους.

Αυτή της στιγμή Έλληνες και ξένοι εθελοντές έχουν ήδη δηλώσει την πρόθεση τους να εργαστούν εθελοντικά για την συνέχεια του έργου αυτού ώστε να καλυφθούν και άλλες ανάγκες της περιοχής. ’μεσα μπορούν να διοργανωθούν περισσότερες δράσεις με ομάδες εθελοντών, φτάνει να βρεθούν οι πόροι που θα τις στηρίξουν.

Αυτή είναι η στιγμή που καθένας μας δραστηριοποιείται.

Για αυτό οι εθελοντές τις ΕΛΙΞ με τσουγκράνες, αξίνες και τα χέρια τους, χτενίζουν το λόφο, πίσω από τα αλυσοπρίονα των υλοτόμων, προσφέροντας τον καλύτερο εαυτό τους.
Για αυτό η ΕΛΙΞ προσφέρει την τεχνογνωσία της και το συντονισμό του έργου.
Για αυτό χρειάζεται η συνεργασία και η στήριξη ενός χορηγού.

Ποιά είναι η ΕΛΙΞ;

ΕΛΙΞ, ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΖΩΗΣ

Η μη κυβερνητική οργάνωση ΕΛΙΞ καλλιεργεί την εθελοντική συνείδηση και προωθεί την εθελοντική προσφορά από το 1987.
Βασικός στόχος της ΕΛΙΞ είναι η συμβολή στην προσωπική ανάπτυξη του ατόμου και την εξέλιξη του ως πολίτη του κόσμου μέσα από την ενεργή συμμετοχή στα κοινά.
Η ΕΛΙΞ πραγματοποιεί μέσα από διεθνείς δράσεις εθελοντικής συμμετοχής με αντικείμενο την προστασία του περιβάλλοντος, τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, την προώθηση του πολιτισμoύ και την κοινωνική προσφορά.

Για την πραγματοποίηση των δράσεων της η οργάνωση συνεργάζεται με Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Κρατικούς Φορείς, εταιρίες, Ιδρύματα καθώς και με τοπικούς περιβαλλοντικούς και πολιτιστικούς συλλόγους.
Η ΕΛΙΞ είναι μέλος του διεθνούς δικτύου Alliance of Voluntary Organizations, του Πανελληνίου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων και του Δικτύου Εθελοντισμός και Περιβάλλον.

Οι δράσεις της ELIΞ- Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας

• Διοργάνωση και συντονισμός διεθνών εθνικών προγραμμάτων εργασίας στη Ελλάδα και συντονισμός μονοήμερων ή διήμερων δράσεων εθελοντισμού.
• Προσέλκυση εθελοντών από όλο τον κόσμο και την Ελλάδα μέσω της συνεργασίας με διεθνή δίκτυα.
• Αποστολή Ελλήνων σε προγράμματα εθελοντικής εργασίας στο εξωτερικό μέσω της συνεργασίας με διεθνή δίκτυα οργανώσεων (1-3 εβδομάδες) ή μέσω της συμμετοχής σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα (2-12 μήνες).
• Υποδοχή εθελοντών από όλο τον κόσμο σε προγράμματα εθελοντικής εργασίας που γίνονται σε συνεργασία με ελληνικούς οργανισμούς, ιδρύματα και κρατικούς φορείς που παράγουν κοινωνικό έργο, για διάστημα 1-3 εβδομάδων η μέσω της συμμετοχής σε ευρωπαϊκά προγράμματα για διάστημα 2-12 μηνών.
• Εκπαιδευτικά σεμινάρια με θέμα τον συντονισμό διεθνών ομάδων εθελοντών.
• Ευρωπαϊκά Προγράμματα: «ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΣΕ ΔΡΑΣΗ» (Ανταλλαγές Νέων, Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία, Υποστηρικτικά μέσα), EQUAL, LEONARDO με σκοπό την συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, την προώθηση και την πιστοποίηση της εθελοντικής εργασίας.

Μέσα από τις δράσεις της η ΕΛΙΞ προσφέρει

• Στους νέους τη δυνατότητα να εργαστούν ομαδικά, να αποκτήσουν δεξιότητες, να γνωρίσουν νέους τόπους και τρόπους ζωής και να γίνουν ενεργοί πολίτες.
• Στις τοπικές κοινωνίες την ευκαιρία να αναδείξουν το φυσικό και πολιτιστικό πλούτο της περιοχής τους, να έρθουν σε επαφή με νέους απ’ όλο τον κόσμο, να μοιραστούν μαζί τους τα έθιμα και τις συνήθειές τους καθώς και να εξοικειωθούν με το θεσμό του εθελοντισμού.
• Στους φορείς τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν δημιουργικά την εθελοντική εργασία που τους προσφέρεται και παράλληλα να εξοικειωθούν με την αξία της εθελοντικής προσφοράς.

Οι εθελοντές της ΕΛΙΞ

Προστατεύουν το περιβάλλον- Διατηρούν την Πολιτιστική Κληρονομιά - Προωθούν τον πολιτισμό - Ενισχύουν την Κοινωνική Προσφορά

Από το 1987 έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερα από 270 προγράμματα εθελοντικής εργασίας σε 120 περιοχές της Ελλάδας, στα οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 450 εθελοντές από όλο τον κόσμο. Παράλληλα, περισσότεροι από 1600 νέοι από την Ελλάδα προσέφεραν εθελοντική εργασία σε πολλές χώρες του εξωτερικού.

Για περισσότερες πληροφορίες

Ελένη Γαζή Πρόεδρος ΕΛΙΞ, 6944 782959  
Μαρίνα Σάρλι Διευθύντρια ΕΛΙΞ, 210 3825506

Σχόλια

Δεν μπορείς να κάνεις σχόλια.
Πρέπει πρώτα να κάνεις Είσοδο ή να Εγγραφείς στο ecocrete.gr εδώ.


Ξ“ΒŒΞ“οŸƒ ôçí Ξ“οŸƒΞ“Ξ…Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βž Ξ“Β·Ξ“β€•Ξ“Β±Ξ“Β§Ξ“Β£Ξ“ΒŸΞ“Κ½ ôçò

Ξ’ΞˆΞ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“Β§ & Ξ“Β˜Ξ“Β§Ξ“Ξ†Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“Βž Ξ“Β…Ξ“Β°Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Ξ‰Ξ“Β­Ξ“ΒŸΞ“Κ½
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 282 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 45091443
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.