ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Σάββατο 19 Σεπ 2020
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
TO ECOFESTIVAL 2007 ΠΟΙΟΤΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ - Βιοκαλλιέργεια - Οικολογική Γεωργία
Διεύθυνση Ανάπτυξης και Επικοινωνίας ΔΗΩ , Τετάρτη, 21 Νοέμβριος 2007

10η ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Πολύ θετικός ο απολογισμός του ECOFESTIVAL 2007 το οποίο μόλις έκλεισε τα ρολά. Και οι αριθμοί επιβραβεύουν τη 10η Έκθεση Βιολογικών Προϊόντων & Υπηρεσιών. Σε σύγκριση με το 2006 έχουμε κατά 23% περισσότερους εκθέτες, κατά 47% εκθεσιακό χώρο, ενώ οι επισκέπτες ξεπέρασαν τους 18.000.

Αθήνα, Κυριακή βράδυ, 11 Νοεμβρίου 2007, η αυλαία της 10ης Έκθεσης Βιολογικών Προϊόντων - ECOFESTIVAL 2007, που διοργανώθηκε από τη ΔΗΩ, τον Οργανισμό Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων και την Τεχνική Εκθεσιακή, έπεσε, κλείνοντας ένα τετραήμερο αφιερωμένο στα Βιολογικά Προϊόντα.

Τα αριθμητικά στοιχεία "μιλάνε" για ένα σπουδαίο γεγονός, το οποίο κάθε χρόνο γίνεται ποιοτικότερο και μεγαλύτερο, προσφέροντας στους Έλληνες και ξένους επισκέπτες, αξίες και προϊόντα βασισμένα σε κανόνες και αυστηρές διαδικασίες παραγωγής.

Εγκαίνια, Βράβευση: Με την παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κου Αλέξανδρου Κοντού, της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κας Αμανατίδου-Πασχαλίδου, του προέδρου του ΟΠΕΓΕΠ κου Χιώνη, εκπροσώπους της τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Βιοκαλλιεργητών, των Καταναλωτών, των Βιολογικών Καταστημάτων, της Επιστημονικής Κοινότητας, του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, και πλήθος επισκεπτών, τελέστηκαν τα εγκαίνια του ECOFESTIVAL 2007 και υπογραμμίσθηκαν οι προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας σχετικά με τις προοπτικές και τη στήριξη της βιολογικής γεωργίας.

Κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων βραβεύτηκε από τη ΔΗΩ, η ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ – ΑΙΓΙΟΥ. Το βραβείο προσέφερε ο κος Μιχάλης Κουλουρούδης μέλος του Δ.Σ. της ΔΗΩ και από τους πρωτεργάτες του χώρου της οικολογικής γεωργίας και παρέλαβε ο πρόεδρος της Ένωσης Θανάσης Σωτηρόπουλος, ένας από τους παραγωγούς που ξεκίνησαν το 1983, ενώ την ιστορική αναδρομή έκανε ο κος Μάριος Δεσύλλας, γεωπόνος ο οποίος συμμετείχε στο επιστημονικό δυναμικό που στήριξε το εγχείρημα από το ξεκίνημά του. Τρία πρόσωπα σημαντικά, τα οποία πρωτοστάτησαν, στήριξαν και συνέβαλλαν ώστε η Βιολογική Γεωργία στη χώρα μας, να αποκτήσει σάρκα και οστά.

Βιολογικά καλλυντικά: Κατά τη διάρκεια του ECOFESTIVAL 2007 ανακοινώθηκε η συμφωνία ΔΗΩ – ICEA για την πιστοποίηση καλλυντικών, προϊόντων περιποίησης σώματος και απορρυπαντικών. Η ΔΗΩ αναλαμβάνει την εκπροσώπηση της ICEA στη χώρα μας, γεγονός που μπορεί να στηρίξει την εγχώρια παραγωγή μικρών ή και μεγάλων επιχειρήσεων που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον τομέα των βιολογικών καλλυντικών

Επισκέπτες: Η αθρόα προσέλευση στην ετήσια συνάντηση της Βιολογικής Γεωργίας, την Έκθεση Βιολογικών Προϊόντων - ECOFESTIVAL 2007 και το ενδιαφέρον καταναλωτών, οικογενειών, περιβαλλοντικών και κοινωνικών φορέων, επιστημόνων, ανθρώπων του πολιτισμού, της τέχνης, του θεάματος και του αθλητισμού, ιδιαίτερα οι οργανωμένες επισκέψεις μαθητών όλων των βαθμίδων, σπουδαστών των ΤΕΙ και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου με τους δασκάλους τους, αλλά και μεγάλος αριθμός εμπορικών επισκεπτών που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, υποδηλώνουν το αυξανόμενο ενδιαφέρον και αποδεικνύουν ταυτόχρονα την ιδιαιτερότητα και ιδιομορφία της Έκθεσης. Εκατοντάδες ήταν οι εμπορικοί επισκέπτες (παραγωγοί, έμποροι, καταστήματα κλπ), από τους οποίους αρκετοί ξένοι, αποδεικνύοντας ότι η αγορά των βιολογικών προϊόντων αποκτάει συνεχώς ευρύτερες ζώνες ενδιαφερομένων. Αυξημένη η συμμετοχή και το ενδιαφέρον δημοσιογράφων και ΜΜΕ, όχι μόνο των εξειδικευμένων, αλλά κι εκείνων της πληροφορίας, του λόγου, της μουσικής, της επικαιρότητας.

"Υψηλοί" Επισκέπτες: Τακτικότατος επισκέπτης του ECOFESTIVAL ο κος Δημήτρης Σιούφας. Έτσι κι εφέτος ως Πρόεδρος της Βουλής, μας τίμησε με την παρουσία του και παρά τις αυξημένες αρμοδιότητες βρήκε το χρόνο να περιηγηθεί στην Έκθεση και να συνομιλήσει με τους Εκθέτες, συνοδευμένος από τους δύο Γεν. Γραμματείς του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ.κ. Αυγουλά. και Σκιαδά. Παρών στην Έκθεση και ο βουλευτής επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Κουβέλης, εκδηλώνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον του για τα βιολογικά προϊόντα και το περιβάλλον.

Ξένοι επισκέπτες: Η εμπορικότητα και η αυξανόμενη απήχηση που αποκτά το ECOFESTIVAL στη χώρα μας προσελκύει κάθε χρόνο όλο και περισσότερους ξένους επισκέπτες. Καταγράψαμε επισκέπτες από Αλβανία, Αυστρία, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, ΗΠΑ, Ισπανία, Ιταλία, Καναδά, Κύπρο, Κίνα, Μ. Βρετανία, Ν. Αφρική, Ολλανδία, ΠΓΔΜ, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία, Σ. Αραβία, Συρία, κ.ά.

Εκθέτες και Προϊόντα: Η Έκθεση συγκεντρώνει τη συντριπτική πλειονότητα των επαγγελματιών από το χώρο της παραγωγής, της τυποποίησης, της μεταποίησης, της εμπορίας, της εστίασης, της πώλησης, των καταστημάτων βιολογικών προϊόντων. Την τιμητική τους εφέτος είχαν και τα προϊόντα μη τρόφιμα, βιολογικά καλλυντικά και είδη προσωπικής υγιεινής και φροντίδας, τα εφόδια για τη βιολογική γεωργία, η ενέργεια, η ανακύκλωση. Αξιόλογες και ποιοτικές ήταν οι παρουσίες με περίπτερο των μεγαλυτέρων περιβαλλοντικών οργανώσεων και αρκετά τα περίπτερα του εξειδικευμένου τύπου.

Παράλληλες εκδηλώσεις: Συνωστισμός επικράτησε στις περισσότερες από τις ειδικές παρουσιάσεις και εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του ECOFESTIVAL. Κοσμοσυρροή στο θέατρο για παιδιά με θέμα την κλιματική αλλαγή, το ίδιο και στην παρουσίαση θεμάτων ολιστικής αρχιτεκτονικής. Έντονο το ενδιαφέρον και υψηλό επίπεδο στη συζήτηση που διοργάνωσε η ΔΗΩ, με θέμα τα βιολογικά προϊόντα. Αξιόλογες στην ολότητά τους όλες οι εκδηλώσεις και παρουσιάσεις με θέματα σχετικά με τις κλιματικές αλλαγές, την ενέργεια, τον αγροτουρισμό, τις πυρκαγιές, τη διατροφή των παιδιών, τη βιοδυναμική γεωργία, την κομποστοποίηση, το μέλλον της Βιολογικής Γεωργίας στη Μεσόγειο και το παγκόσμιο συνέδριο της IFOAM, το 2008, στη Μόντενα της Ιταλίας.
 
Διαγωνισμός συσκευασίας Ελαιολάδου: Έκδηλο το ενδιαφέρον των επισκεπτών για το 2ο διαγωνισμό συσκευασίας έξτρα παρθένου βιολογικού ελαιόλαδου, τον οποίο οργανώνει ο οργανισμός ΔΗΩ, βραβεύοντας τους νικητές. Αρκετά μεγάλη ήταν και η συμμετοχή των άμεσα ενδιαφερομένων.

Μουσικοκαλλιτεχνικές εκδηλώσεις και δρώμενα: Ευχάριστα απόλαυσαν επισκέπτες και εκθέτες τις μουσικές εκδηλώσεις που πρόσφεραν οι οργανωτές της Έκθεσης. Το τρίο jazz την Παρασκευή το απόγευμα, τη μουσική με Dj το Σάββατο βράδυ, την περιήγηση στους διαδρόμους της Έκθεσης της χορευτικής και περιβαλλοντικής ομάδας του Γυμνασίου Κρυονερίου, η οποία παρουσίασε το λαϊκό δρώμενο ΠΕΡΠΕΡΟΥΝΑ.

Διατροφή στην Έκθεση: Γι’ άλλη μια χρονιά στο εστιατόριο και στα καφέ του ECOFESTIVAL τα προσφερόμενα για κατανάλωση ποτά και τρόφιμα αποτελούνταν αποκλειστικά από συστατικά βιολογικής προέλευσης.

Εκτυπώσεις από ανακυκλωμένο χαρτί: Όλα τα έντυπα που χρησιμοποιήθηκαν για τις ανάγκες της Έκθεσης (φάκελος εκθετών, φυλλάδια ενημέρωσης, προσκλήσεις, κατάλογος εκθετών, εισιτήρια) εκτυπώθηκαν σε ανακυκλωμένο χαρτί, συνεισφέροντας έτσι στην προστασία του περιβάλλοντος.
 
Ικανοποίηση λοιπόν για τους οργανωτές, τους εκθέτες, τους επισκέπτες. Η Έκθεση έχει πλέον καθιερωθεί ως θεσμός και ετήσιος σταθμός στην πορεία ανάπτυξης της βιολογικής γεωργίας στη χώρα μας και απεικονίζει τις τάσεις που διαμορφώνονται στην ελληνική αγορά των βιολογικών προϊόντων.

Κλείνοντας θέλουμε να ευχαριστήσουμε εκθέτες και επισκέπτες, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, το Υπουργείο Ανάπτυξης, το Δήμο Αθηναίων και το Agribiomediterraneo που έθεσαν υπό την αιγίδα τους τη διοργάνωση, τους χορηγούς επικοινωνίας MEGA, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, Agrenda, Ράδιο 9,84, δημοσιογράφους και ΜΜΕ για την υποστήριξη, αλλά και όλους όσους αφιέρωσαν χρόνο, χώρο, έναν καλό λόγο για το ECOFESTIVAL 2007, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι,

"ΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΑΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΟΛΟΥΣ"

Διεύθυνση Ανάπτυξης και Επικοινωνίας ΔΗΩ

Σχόλια

Δεν μπορείς να κάνεις σχόλια.
Πρέπει πρώτα να κάνεις Είσοδο ή να Εγγραφείς στο ecocrete.gr εδώ.


Ξ“ΒŒΞ“οŸƒ ôçí Ξ“οŸƒΞ“Ξ…Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βž Ξ“Β·Ξ“β€•Ξ“Β±Ξ“Β§Ξ“Β£Ξ“ΒŸΞ“Κ½ ôçò

Ξ’ΞˆΞ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“Β§ & Ξ“Β˜Ξ“Β§Ξ“Ξ†Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“Βž Ξ“Β…Ξ“Β°Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Ξ‰Ξ“Β­Ξ“ΒŸΞ“Κ½
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 220 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 45084128
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.