ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Σάββατο 26 Σεπ 2020
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Δράση για το Κλίμα από το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ - Κλίμα
Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS , Παρασκευή, 16 Νοέμβριος 2007

Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS ξεκίνησε πρόσφατα την πανελλαδική του εκστρατεία "Δράση για το Κλίμα" από την Κρήτη με ενημερωτικές παρουσιάσεις στα σχολεία, με δημόσια εκδήλωση, σεμινάριο και συνεντεύξεις στα ΜΜΕ της περιοχής. Η καμπάνια αυτή είναι περισσότερο από επίκαιρη από ποτέ, δεδομένου ότι στις 5 -14 Δεκεμβρίου, στο Μπαλί, συζητιέται το μέλλον του παγκόσμιου κλίματος και τα μέτρα που πρέπει να παρθούν μετά το 2012 (η μετά ΚΥΟΤΟ εποχή).

Σύμφωνα με τον Yvo de Boer, εκτελεστικό γραμματέα της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (UNFCCC) "Τα αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής είναι ήδη αισθητά. Η κλιματική αλλαγή θα κτυπήσει πιο σκληρά τις πιο φτωχές και περισσότερο ευάλωτες χώρες. Όμως, τα συνολικά της αποτελέσματα θα γίνουν αισθητά από τον καθένα και θα απειληθεί σε μερικές περιπτώσεις ακόμα και η επιβίωση ανθρώπων. Η αποτυχία, ενώ αναγνωρίζουμε το επείγον αυτού του μηνύματος, να δράσουνε, δεν θα είναι τίποτα άλλο παρά εγκληματική ανευθυνότητα". Οι δηλώσεις του Yvo de Boer, έγιναν με την ευκαιρία έναρξης της συνάντησης στην Βαλένθια των επιστημόνων του Διακυβερνητικού Πάνελ Για την Κλιματική Αλλαγή (φόρουμ του ΟΗΕ) που μοιράστηκε πρόσφατα το Νόμπελ Ειρήνης με τον Αλ Γκορ για τη δουλειά τους σχετικά με το κλίμα.

Στο πλαίσιο της "Δράσης για το Κλίμα" του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, το διάστημα 30/10-8/11 ενημερώθηκαν 1337 μαθητές σε 33 σχολεία των Χανίων και του Ηρακλείου.
 
Την εβδομάδα 30/10-2/11 ειδικοί συνεργάτες του Δικτύου, σε συνεργασία με τους Υπεύθυνους Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Νομού Χανίων, κ. Φώτη Ποντικάκη και κ. Παρασκευή Αντωνιάδου, επισκέφτηκαν 17 σχολεία της Α/θμιας και της Β/θμιας σε όλο το νομό Χανίων και ενημέρωσαν 680 μαθητές. Παρόντες στις ενημερώσεις ήταν 25 εκπαιδευτικοί, οι οποίοι παρακολούθησαν την παρουσίαση και ευαισθητοποιήθηκαν για το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής.
Στο πρόγραμμα έλαβαν μέρος τα εξής σχολεία του Νομού Χανίων:
Δημοτικό Σχολείο Αλικιανού, Δημοτικό Σχολείο Πελεκάνου, 2o Δημοτικό Σχολείο Μουρνιών, 10 Δημοτικό Σχολείο Χανίων, 6ο Δημοτικό Σχολείο Βρυσών (της Α/θμιας) & Ειδικό Γυμνάσιο Χανίων, Γυμνάσιο Βάμου, Γενικό Λύκειο Βάμου, Γυμνάσιο Κολυμβαρίου, 1ο, 3ο, 4ο & 7ο Γυμνάσιο Χανίων, 4ο Γενικό Λύκειο Χανίων,1ο & 2ο Γυμνάσιο Κισάμου, Γενικό Λύκειο Κισάμου (της Β/θμιας).

Την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2007 και ώρα 6-9 μ.μ. πραγματοποιήθηκε με επιτυχία Δημόσια Εκδήλωση στα Χανιά με θέμα την κλιματική αλλαγή. Ομιλητές ήταν ο κ. Σπύρος Φωτείνης, Μηχανικός Περιβάλλοντος και ο κ. Νίκος Καλλιγέρης, Πολιτικός Μηχανικός (μεταπτυχιακοί φοιτητές και οι δύο στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης), ο κ. Παναγιώτης Νύκτας, Περιβαλλοντολόγος, MSc, Ερευνητής στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ), ο κ. Φώτης Ποντικάκης, Υπεύθυνος Α/θμιας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νομού Χανίων, η κ. Παρασκευή Αντωνιάδου, Υπεύθυνη Α/θμιας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νομού Χανίων και ο κ. Νίκος Χρυσόγελος, Χημικός-περιβαλλοντολόγος, Πρόεδρος Δ.Σ. Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS.
Την εκδήλωση κάλυψαν τα τοπικά ΜΜΕ (Χανιώτικα Νέα, Νέα Τηλεόραση Χανίων, Κύδων TV) με δημοσιεύματα και συνεντεύξεις, ενώ αναφορά υπήρξε και στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία". Το πρωί της ίδιας μέρας είχε προηγηθεί συνέντευξη τύπου.

Την εβδομάδα 5/11-8/11 οι συνεργάτες του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS επισκέφθηκαν το Ηράκλειο, όπου σε συνεργασία με τους Υπευθύνους Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Νομού Ηρακλείου κ. Δημήτρη Αποστολάκη και κ. Μαρία Σφακιανάκη, επισκέφτηκαν 16 σχολεία της Α/θμιας και της Β/θμιας και ενημέρωσαν 651 μαθητές και 24 εκπαιδευτικούς.
Αναλυτικά στο πρόγραμμα έλαβαν μέρος τα εξής σχολεία του Νομού Ηρακλείου:
3ο & 4ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Αλικαρνασσού, 4ο, 8ο, 36ο, 47ο, 48ο & 50ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, 2ο Δημοτικό Σχολείο Αρχάνων, 2ο, 3ο, 5ο, 9ο, 11ο & 13ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, καθώς και Πειραματικό Γυμνάσιο Ηρακλείου.

Την Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2007 και ώρα 6-9 μ.μ. πραγματοποιήθηκε στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου και σε συνεργασία με το Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Β/θμιας και την υπεύθυνη κ. Μαρία Σφακιανάκη σεμινάριο αναλυτικής παρουσίασης της κλιματικής αλλαγής, που απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Στο σεμινάριο έλαβαν μέρος παρουσιάζοντας τη δουλειά τους μαθητές από το Πειραματικό Γυμνάσιο Ηρακλείου.
Για τη δραστηριότητα του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS ενημερώθηκαν τα τοπικά ΜΜΕ και πραγματοποιήθηκε συνέντευξη στην ΕΡΑ Ηρακλείου.

Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS διοργανώνει εκστρατεία με τίτλο "Δράση για το Κλίμα", που στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση πολιτών και φορέων σε πανελλαδικό επίπεδο σχετικά με τις εξελίξεις στην επιστήμη και τις επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών, τις πολιτικές που ακολουθούνται σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, την περιβαλλοντική εκπαίδευση και τη σημασία της για την προστασία του κλίματος, αλλά και την προσωπική ευθύνη και δυνατότητα του καθενός να πάρει μέρος στη λύση.

Η εκστρατεία πραγματοποιείται σε οχτώ περιοχές της Ελλάδας – Χανιά, Ηράκλειο, Βόλο, Σύρο, Ναύπλιο, Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Αττική - και περιλαμβάνει:
• Παρουσιάσεις σε σχολεία και ενημερωτικές εκδηλώσεις.
• Παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού σε ηλεκτρονική μορφή.
• Ειδική έκδοση του περιοδικού ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS.
• Συνεργασία με τα ΜΜΕ.
• Έκδοση διμηνιαίου ηλεκτρονικού περιοδικού.

[Το πρόγραμμα υλοποιείται με την συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης - Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Περιβάλλον", Μέτρο 5.2 "Περιβαλλοντική Ευαισθητοποίηση".]

’ννα Κοντολέων
Υπεύθυνη Τύπου και Επικοινωνίας
Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS
Μαμάη 3
104 40 Αθήνα

Τηλ: 210 8228795 – 6974 829523
Φαξ: 210 8253435
E-mail:
annako@medsos.gr

Σχόλια

Δεν μπορείς να κάνεις σχόλια.
Πρέπει πρώτα να κάνεις Είσοδο ή να Εγγραφείς στο ecocrete.gr εδώ.

Τελευτ. ενημέρωση ( Παρασκευή, 16 Νοέμβριος 2007 )

Ξ“ΒŒΞ“οŸƒ ôçí Ξ“οŸƒΞ“Ξ…Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βž Ξ“Β·Ξ“β€•Ξ“Β±Ξ“Β§Ξ“Β£Ξ“ΒŸΞ“Κ½ ôçò

Ξ’ΞˆΞ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“Β§ & Ξ“Β˜Ξ“Β§Ξ“Ξ†Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“Βž Ξ“Β…Ξ“Β°Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Ξ‰Ξ“Β­Ξ“ΒŸΞ“Κ½
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 508 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 45288787
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.