ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Δευτέρα 27 Μάρ 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Επιστολή της Αγ. Λεκκάκου, Δικηγόρου, προς το Τετραποδο Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
τετραποδολογείν , Τρίτη, 27 Απρίλιος 2004

Επιστολή της Αγάθης Λεκκάκου, Δικηγόρου στον ¶ρειο Πάγο προς το Τετραποδολογείν

Σε απάντηση του κοινού Δελτίο Τύπου των 26 Ζωοφιλικών Σωματείων (23/4/2004) θεωρώ σκόπιμο και απολύτως αναγκαίο να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να εκτεθούν τα πραγματικά γεγονότα τα οποία εδόθησαν εντελώς διαστρεβλωμένα στον Τύπο - τόσο στον ηλεκτρονικό όσο και στον ημερήσιο - και υπεγράφησαν από ορισμένα Ζωοφιλικά Σωματεία, από δικηγόρο και δημοσιογράφο που όμως δεν εγνώριζαν αλλά και ούτε ενδιαφέρθηκαν να μάθουν τα πραγματικά γεγονότα.

Αναλυτικότερα: Όσον αφορά στο γεγονός της 11ης Μαρτίου 2004 όπου εμποδίστηκε η εξαγωγή ζώων από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» τα οποία προσπάθησε να εξαγάγει η Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης και το Animal Respect της Αίγινας ενώ δεν ήταν εφοδιασμένα με τα  νομιμοποιητικά τους έγγραφα, παρά μόνο με το βιβλιάριο υγείας τους, αυτό το γνωρίζουν πάρα πολύ καλά τόσον η εκπρόσωπος του Σωματείου Ηλιούπολης κ. Ίρις Ρούσση η οποία ήταν παρούσα, όσο και η Βελγίδα κ. Μίκε Σουντίκ που επρόκειτο να συνοδεύσει τα ζώα αυτά στο εξωτερικό. Επίσης,  η κ. Κάρολ Μακ Μπεθ που εκλήθη από τις δυο προαναφερόμενες κυρίες όταν απηγορεύθη από την ίδια την εταιρεία και από το Διευθυντή της, η εξαγωγή αυτών.

Είναι παντελώς ψευδές το γεγονός ότι εισέβαλε στο αεροδρόμιο μία κυρία (Ιωάννα Γκαραγκούνη) και η δικηγόρος της, υπογράφουσα αυτό το κείμενο, φωνάζοντας και βρίζοντας τόσον τις ίδιες όσο και την υπάλληλο της εταιρείας που θα ταξίδευαν τα ζώα. Η κ. Ιωάννα Γκαραγκούνη ήρθε στο αεροδρόμιο 15 με 20 λεπτά από τη στιγμή που εγώ είπα στις ανωτέρω κυρίες ότι δεν μπορούν να ταξιδέψουν τα ζώα διότι δεν διέθεταν τα απαιτούμενα από το Νόμο δικαιολογητικά. Μετέπειτα ήρθε ο Διευθυντής της εταιρείας ο οποίος συμφώνησε απολύτως μαζί μου στο ότι τα ζώα αυτά δεν επιτρέπεται βάσει του Νόμου να ταξιδέψουν στο εξωτερικό και κατόπιν έφθασε στο αεροδρόμιο η κ. Γκαραγκούνη κι αφού το γεγονός αυτό ήταν ήδη στο τέλος του. Ούτε φώναξε, λοιπόν, αλλά και ούτε εξύβρισε καμία κυρία διότι δεν ήταν ούτε καν παρούσα όταν διαδραματίζονταν τα ανωτέρω.

Παρούσες ήταν μόνο οι κυρίες οι οποίες εν γνώσει τους διαστρέβλωσαν παντελώς την αλήθεια (την οποία και διοχέτευσαν στον Τύπο ημερήσιο και ηλεκτρονικό), ο Διευθυντής της εταιρείας ο οποίος γνωρίζει επακριβώς πώς διαδραματίσθηκαν τα γεγονότα και δεν επέτρεψε την εξαγωγή των ζώων στο εξωτερικό και εγώ. Οι αστυνομικές δυνάμεις του αεροδρομίου δε, εκλήθησαν από εμένα διότι οι κυρίες όχι μόνο δεν ήθελαν να συμμορφωθούν με την κείμενη νομοθεσία αλλά αρνήθηκαν να δώσουν και τα στοιχεία τους για το συγκεκριμένο περιστατικό.

Οι κυρίες μας δήλωσαν ότι δεν γνωρίζουν το Νόμο και μας υποσχέθηκαν ότι στο μέλλον θα τηρήσουν όλες τις νόμιμες διαδικασίες για την εξαγωγή ζώων στο εξωτερικό. Ύβρεις και φωνές δεν υπήρξαν εκ μέρους της κυρίας Γκαραγκούνη και εμού προσωπικώς, ει μη μόνον ερωτήματα εύλογα (και τα οποία δυστυχώς έως σήμερα παραμένουν αναπάντητα) σχετικά με την τύχη των ζώων που σωρηδόν εξάγονται σε ξένες χώρες.

Κανένας δεν επιθυμεί - όπως ανακριβώς και αναποδείκτως στο Δελτίο Τύπου αναφέρεται - να καταπατήσει θεμελιώδη συνταγματικά δικαιώματα κανενός ατόμου και κατ΄ επέκταση 26 Φιλοζωικών Σωματείων που υπογράφουν αυτό. Ο ισχυρισμός περί δήθεν «καταπάτησης συνταγματικών δικαιωμάτων» αποτελεί σκόπιμη προσπάθεια παραπληροφόρησης εκ μέρους των υπογραφόντων του ευρύτερου κοινού που δεν γνωρίζει την αλήθεια και την οποία αναφέρω ανωτέρω στηριζόμενη σε πραγματικά γεγονότα αλλά και σε μάρτυρες.

Χρήσιμο επίσης  είναι να γνωρίζουν άπαντες οι ενδιαφερόμενοι ότι ούτε «μίζερα γραφειάκια» έχουμε ούτε «καναπέδες» στους οποίους καθήμενοι, αυτοαναγορευόμαστε σε «Εισαγγελείς» όπως αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου το οποίο με επαίσχυντο τρόπο θίγει την προσωπικότητα των ατόμων στα οποία αναφέρεται.

Η Συνομοσπονδία Ζωοφιλικών Σωματείων δε, δεν είναι «Σωματείο» αλλά μια Συνομοσπονδία απαρτιζόμενη από Σωματεία λειτουργούντα από το 1972. Δεν χρηματοδοτείται από πουθενά και η Πρόεδρός του κ. Ιωάννα Γκαραγκούνη είναι ένα άτομο χωρίς ιδιοτελή συμφέροντα που αγωνίζεται επί 22 έτη για την προστασία των αδέσποτων ζώων.

Εγώ, πέρα από Δικηγόρος και Αντιπρόεδρος της Συνομοσπονδίας Ζωοφιλικών Σωματείων είμαι και Πρόεδρος του Σωματείου με την επωνυμία «Ελληνική Ένωση Κοινωνικής Προσφοράς» που συνεστήθη για τη φροντίδα και τη μέριμνα του ανθρώπου, του περιβάλλοντος και των ζώων. Το Σωματείο αυτό δεν επιδοτείται από πουθενά και παραμένει, όπως και η Συνομοσπονδία, αυτό - χρηματοδοτούμενο. Για την πλούσια κοινωνική δράση του έχει βραβευτεί πολλάκις από Κοινωφελή Ιδρύματα αλλά και εμένα προσωπικά με έχει συγχαρεί σε ειδική τιμητική εκδήλωση ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος υπό την ευλογία του οποίου τελεί  κάθε εκδήλωσή μας.

Επειδή έως σήμερα τη σιωπή και την ανοχή μου απέναντι στα ψευδή δημοσιεύματα σας την εκλάβατε, παντελώς λανθασμένα, ως αδυναμία και εξακολουθείτε να με λασπολογείτε ψευδολογώντας, με μοναδικό σας στόχο τη μείωση του έργου και της προσωπικότητάς μου, συνέταξα την παρούσα επιστολή δια της οποίας επιχειρώ την αποκατάσταση της αλήθειας. Και όσον αφορά στο ποιος λέει την αλήθεια και ποιος όχι, σ΄ αυτό θα απαντήσει η Ελληνική Δικαιοσύνη στην οποία και θα προσφύγουμε. Διότι μόνον έτσι θα ξεχωρίσει η «ήρα» από το «στάρι» όπως διακαώς κι εσείς επιθυμείτε.

Αγάθη Λεκκάκου
Δικηγόρος στον ¶ρειο Πάγο
Αντιπρόεδρος Συνομοσπονδίας Ζωοφιλικών Σωματείων Ελλάδας
Πρόεδρος Ελληνικής Ένωσης Κοινωνικής Προσφοράς
Ομήρου 69, Κολωνάκι

.
ecocrete.gr .

Τελευτ. ενημέρωση ( Σάββατο, 10 Ιούλιος 2004 )
Τελευταίες δημοσιεύσεις:
Δημοφιλέστερα άρθρα:

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 129 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 57606058
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.