ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Δευτέρα 27 Μάρ 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Τετραποδολογείν: η συνέχεια στην υπόθεση της παράνομη Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
τετραποδολογείν , Τετάρτη, 28 Απρίλιος 2004

ΤΟ tetrapodologein ΚΑΙ Η ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΚΩΦΩΣΗ ΤΩΝ 26

Οργισμένοι και έμπλεοι αγανακτήσεως οι συνυπογράφοντες το «Δελτίο Τύπου 26 Φιλοζωϊκών Οργανώσεων». Για μια ακόμη φορά ο συντάκτης / συντάκτριά του υπήρξε θύμα παλιλλογιών, παλινωδιών και ανιαρών επαναλήψεων.

Όμως με 26 υπογραφές ακμαίων και εύρωστων, υποθέτουμε, Σωματείων, μπορείτε να βρείτε τον καλύτερο δικηγόρο, να κάνετε την πιο καραμπινάτη μήνυση σε όσους προσβάλλουν τη νοημοσύνη σας και το ανιδιοτελές έργο σας και να διασώσετε την τρωθείσα - είναι αλήθεια - ανιδιοτέλειά σας. Με τόσα ονόματα τι φοβάστε; Για να «ξεχωρίσει η ήρα απ΄ το στάρι». Βέβαια ΠΑΛΙ μιλάτε για πειράματα. Γιατί βρε παιδιά; Ποιος από το tetrapodologein ή από τη Συνομοσπονδία  Ζωοφιλικών Σωματείων Ελλάδας σας μίλησε για πειράματα; Για «πειραματόζωα» και «κολλαγόνο» έκανε λόγο το Βήμα, η ναυαρχίδα του ΔΟΛ το 2002 και δεν βγάλατε κιχ! Απαντάτε δυο ολόκληρα χρόνια μετά καταγγέλλοντας αορίστως τα ελληνικά ΜΜΕ για «κιτρινισμό»; Τα πυρά σας δεν είναι μόνο άσφαιρα. Είναι βολή αλλήθωρου σκοπευτή και γι αυτό πάνε στο γάμο του Καραγκιόζη!  Σταματήστε λοιπόν να προσανατολίζετε το δημόσιο διάλογο σε «τόπους» που θα επιθυμούσατε να τους μετατρέψετε σε δική σας καταγγελτική αφετηρία. Τα παράνομα πειράματα σε ζώντα τετράποδα ή η χρήση των τελευταίων για λόγους «εκπαιδευτικούς» (την ίδια στιγμή που ο Νόμος ορίζει για λόγους εκπαίδευσης τη χρήση προπλασμάτων) γίνονται ΚΑΙ εν Ελλάδι σε Πανεπιστημιακές Σχολές. Αλλά θα ΄ρθει η ώρα και γι αυτό. Σιγά - σιγά. Μακρός ο βίος..

Στο θέμα μας πάλι και στις επισειόμενες μηνύσεις: Κάτι τέτοιο, λοιπόν, χρειάζεται τόλμη, γιατί μια μήνυση θα οδηγήσει το μηνυόμενο «κίτρινο» Τύπο στο δικαστήριο και εκεί υπάρχει ακροατήριο, υπάρχουν δημοσιογράφοι, πρωτοσέλιδα, οχτάστηλα, ανεπιθύμητη δημοσιότητα και Τριανταφυλλόπουλοι (με απόλυτη εκτίμηση στις δημοσιογραφικές του αποκαλύψεις). Θα 'ρθουν στην επιφάνεια εξαγωγές και ατελείωτες λίστες του Σίντλερ. Και τότε θα αποκαλυφθεί η δράση και το ποιόν όλων. Γιατί καθυστερείτε λοιπόν; Αλλά θα σας πούμε εμείς. Δεν πρόκειται ποτέ να κάνετε μήνυση! Και δεν μας εντυπωσιάζει το πλήθος, το κοινωνικό εκτόπισμα και η ποικιλία των υπογραφών. Λαμβάνουμε υπόψη μονάχα τη νομιμότητα των ενεργειών των συμπολιτών μας! Τίποτα άλλο!  Όλα τ΄ άλλα  τα θεωρούμε αναπόδεικτη και φλύαρη ρητορική. Λογοδιάρροια. Φραστική πλατυποδία.

Θα πρέπει όμως να προσέξετε και τη δράση της 5ης φάλαγγας στις γραμμές σας. Και σεις αλλά και γνωστοί μας, που την υπογραφή τους είδαμε κάτω απ΄ αυτό το κείμενο, κάποτε φίλοι μας. Και ακούστε τι εννοούμε: Για τις εξαγωγές είχαμε εξέλιξη. Θυμόσαστε που στο κείμενό μας «Η φαντασία του tetrapodologein δεν σταματάει στα πειράματα.» στις 12/4/2004 είχαμε ρωτήσει: «Είναι αλήθεια ή όχι ότι τη Μεγάλη Τρίτη (6/4/2004) εξήχθησαν παράνομα (και με τη διαμεσολάβηση γνωστού Σωματείου που εδρεύει εν Αθήναις, η Πρόεδρος του οποίου υπογράφει τα έγγραφα που έχουμε στη διάθεσή μας) από «ακτιβιστή» (εδώ και καιρό και αυτή η λέξη «αυτοκτόνησε») και με υπογραφή και του οικείου Νομοκτηνιάτρου, πέντε (5) αδέσποτα σκυλιά  τα οποία μεταβαπτίστηκαν σε «δεσποζόμενα» (2) προκειμένου να εξαχθούν;».

Το tetrapodologein λοιπόν που δεν φλυαρεί,  πήρε τη με αρ. πρωτ: 1016/23/66 Εισαγγελική παραγγελία την οποία και κατέθεσε στις 18/4/2004 στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του «ακτιβιστή» προκειμένου να πληροφορηθούμε, εάν επέστρεψε από το Βέλγιο (για το οποίο ταξίδεψε Μεγάλη Πέμπτη 8/4/2004 και όχι Μεγάλη Τρίτη 6/4 όπως εκ παραδρομής αναφέρθηκε) μαζί με τις πέντε αδέσποτες ψυχές που μεταβάπτισε σε «δεσποζόμενες» προκειμένου να διαφύγει τον έλεγχο των αρμοδίων αρχών της χώρας μας. Ξέρετε τι μας απάντησε το οικείο Αστυνομικό Τμήμα; Ότι ο περί ου ο λόγος «ακτιβιστής», ο αδάμας αυτός της ζωοφιλίας είναι «άγνωστο πρόσωπο αγνώστου διαμονής»! Δηλαδή είχε δηλώσει ψευδή στοιχεία προκειμένου να μην αφήσει ίχνη η δράση του, που πάει να πει τρέχα γύρευε πού βρίσκονται οι σκύλοι.

Βεβαίως εδώ ευθύνη φέρει και η Πολιτεία που δεν επιβάλλει στους κτηνιάτρους τη διασταύρωση των στοιχείων του ιδιοκτήτη, μέσω της αστυνομικής του ταυτότητας (ατέλεια όπως γνωρίζετε του Νόμου αλλά όχι για πολύ καιρό.), που στο όνομά του σημαίνουν το ζώο. Πώς σας φαίνεται όμως αυτή η πληροφορία; Εσείς πώς ακριβώς την αξιολογείτε; Είναι ύποπτη η στάση αυτού του «ακτιβιστή» - φαντομά ΝΑΙ ή ΟΧΙ; Εκθέτει με την παράνομη δράση του και πιθανά έντιμα μέλη των συνυπογραφόντων το Δελτίο Τύπου σας; Γνωρίζουν οι συνυπογράφοντες πού και τι υπογράφουν; Αγνοούν την ελευθερόστομη λαϊκή ρήση  για το πού πρέπει να βρίσκει πεδίο έκφρασης η υπογραφή μας και η Υπερηφάνεια μας;

Ωστόσο, επειδή «έχουσιν γνώσιν οι φύλακες», με νέα Εισαγγελική παραγγελία θα κληθεί να λογοδοτήσει για την τύχη των πέντε (5) ζώων - που φέρουν τους κωδικούς ηλεκτρονικής σήμανσης που έχουμε στη διάθεσή μας -  η Πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου που εδρεύει εν Αθήναις  (και που συνυπογράφει μάλιστα και το Δελτίο Τύπου σας (!) αρνούμενη ότι εξάγει μαζικά τετράποδα  «για σκοπούς  αντίθετους με την περί προστασίας ζώων νομοθεσία»), επειδή μεσολάβησε στο μεταχαρακτηρισμό αδέσποτων  ζώων σε «δεσποζόμενα». Εν αναμονή λοιπόν. Θα μάθουμε συντόμως γιατί τα πέντε «δεσποζόμενα» που ταξίδεψαν έως το Βέλγιο Μεγάλη Πέμπτη προκειμένου να γνωρίσουν τα Πασχαλινά ήθη της αλλοδαπής δεν επέστρεψαν στα πάτρια εδάφη τους και σε ποιους καναπέδες «καλών» Βέλγων ξαπλώνουν τώρα.

Αλλά εμείς σας ρωτάμε: ΠΟΤΕ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΨΕΥΔΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ; Όταν αγαπάει «παθολογικά» τα ζώα; Μα αυτό δεν είναι Αγάπη! Είναι Μοιραίο Πάθος. (αλήθεια έχετε δει την ταινία του Λουί Μαλ;). Σε παλιότερη επιστολή μια εξαγωγέας είχε αναφερθεί υποτιμητικά στους κρατικούς υπαλλήλους και είχε πει πως κοιμούνται. Πήρατε χαμπάρι ότι ξύπνησαν τώρα πια και εκτελούν ευσυνειδήτως το έργο τους; Πήρατε χαμπάρι ακόμη ότι και παλιοί «συνεξαγωγείς» σας, διαχωρίζοντες τη θέση τους,  μας βοηθούν στη δημοσιογραφική έρευνα που διεξάγουμε και μας καθοδηγούν προκειμένου να εντοπίσουμε τους απίστευτους τρόπους που εφηύρατε για να παραβαίνετε τους νόμους της πατρίδας μας; Μήπως απ΄ όλα τα παραπάνω συνάγεται ότι κανέναν δεν πείθουν πλέον οι ανυπόστατοι ισχυρισμοί σας; 

Βεβαίως, εμάς ομολογούμε πως δεν μας αρκεί να σταματήσουμε τις εξαγωγές (υπ΄ αυτούς τους όρους) ΤΕΛΕΙΩΣ. Επιδιώκουμε να έρθει και στη δημοσιότητα ένα από τα πιο αποκρουστικά πρόσωπα της ελληνικής πραγματικότητας. Η διαπλοκή σε μικροκλίμακα, η διαπλοκή μικροπεριπτεράδων. Γιατί αυτό αποκαλύπτεται! Ότι ο καθένας έχει αυτοχρισθεί  «προστάτης τετραπόδων» και προβαίνει σε παράνομη περισυλλογή (αρ. 7, Ν. 3170/2003), παίρνει μιαν απόχη, βγαίνει τη νύχτα παγανιά, μαζεύει όποιο τετράποδο κουνάει ανύποπτο και διψασμένο γι αγάπη την ουρά του και το στέλνει στον αγύριστο! Θα καταλάβετε το σημαντικότερο; Τέρμα τα δίφραγκα! Κι όσα βγάλατε, βγάλατε! Ζώα εννοούμε.

Υ.Γ. Μην αμφισβητείτε τη ζωοφιλία μας. Γιατί «μίζερα γραφειάκια» εμείς δεν έχουμε. Τα έχουν, υποπτευόμαστε, μίζεροι, ανεπάγγελτοι και αναγκεμένοι που έχουν αναγάγει σε επικερδές σπορ τη ζωοφιλία. Ως προς τη «νεοφάνεια» δε των σωτήρων, λυπούμαστε αλλά θα διορθώσουμε το συντάκτη / συντάκτριά του, γιατί: Το επίθετο «νεοφανής» ως προσδιορισμός του ζωόφιλου είναι αδόκιμο (αφήνουμε που είναι αθησαύριστο στο Λεξικό της Κοινής Νεοελληνικής του Ιδρύματος Τριαναταφυλλίδη). Προτείνουμε το «νεόκοπος» και διαβάστε τι γράφει το Μείζον των Τεγόπουλου - Φυτράκη: «νεόκοπος» (μτφ. για προσ.) αυτός που εμφανίζεται για πρώτη φορά σ΄ έναν τομέα  δραστηριότητας και χαρακτηρίζεται από έλλειψη πείρας και μετριοφροσύνης: «νεόκοπος δικηγόρος - πολιτικός» (σελ. 761).

Υ.Γ. 1. Και το παραμύθι με τα άλμπουμ και τους μακαρίως ανασκελωμένους «κοπρίτες» σε πέτσινους βελγικούς καναπέδες ή ολόλευκα ολλανδικά κατωσέντονα, να το αφηγηθούν μερικές φανατικές ζωόφιλες στις αρμόδιες αρχές όταν θα κληθούν και θα ερωτηθούν. Γιατί θ' ανοίξει η υπόθεση οσονούπω με αιχμή δόρατος το παραπάνω «βαποράκι» του Βοσπόρου.

Επειδή σ΄ ένα διάλογο, στόχος είναι η διάσωση της αλήθειας και όχι οι ιδιοτελείς και εμμανείς εμμονές μας. Έχουμε κατ΄ επανάληψη ρωτήσει για την τύχη  ΧΙ-ΛΙΑ-ΔΩΝ ζώων που εξήχθησαν αλλά εσείς, στον πιο αδιέξοδο διάλογο κωφών, μας παραπέμπετε στον τζελεμεντέ (δέκα, είκοσι, τριάντα μονάχα) φωτογραφιών, που έξυπνα έχετε σκηνοθετήσει για να νομιμοποιήσετε την εξαγωγή Α-ΜΕ-ΤΡΗ-ΤΩΝ τετραπόδων.

Τα αρχεία αεροπορικών εταιρειών θα εξυπηρετήσουν την περιέργειά μας για το ποιος, πόσα και πότε εξήγαγε τετράποδα στην «Εδέμ της ζωοφιλίας».

[Της Ομάδας του Τετραποδολογείν, Aθήνα 28/4/2004 (www.tetrapodologein.gr)]

Το κοινό δελτίο τύπου των 26 σωματείων
Η επιστολή της κας Αγάθης Λεκάκου προς το τετραποδολογείν
Συγχαρητήριες επιστολές

Ηλίας Κωνσταντι , 2004-12-23 21:51:39
Στην περιοχή μας γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες κακοποίησης σκύλων.Δυστυχώς στην προσπάθειά μας να βοηθήσουμε τα κακόμοιρα και δηλητιριασμένα ζώα με το υστέρημά μας ,δεχτήκαμε απειλές προπηλακισμούς εξυβρίσεις διασυρμό και ένα σωρό άλλα . Σας παρακαλούμε θερμά επειδή η κατάσταση έχει φτάσει να μας γίνεται ανυπόφορη και επειδή δεν έχουμε τη δυνατότητα να προσφύγουμε σε μηνύσεις εάν γνωρίζεται κάποιον δικηγόρο φιλόζωο που μπορεί να μας βοήθήσει από τους σύγχρονους νεοβαρβάρους τότε θα σας χρωστούμε ευγνωμοσύνη.Σας παρακαλούμε μη μας αγνοήσετε περιμένουμε σύντομα μήνυμά σας.Ευχαριστούμε προκαταβολικά.

.
ecocrete.gr .

Τελευτ. ενημέρωση ( Τετάρτη, 28 Απρίλιος 2004 )
Τελευταίες δημοσιεύσεις:
Δημοφιλέστερα άρθρα:

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 134 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 57606082
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.