ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Τρίτη 15 Οκτ 2019
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Οι Πράσινοι της Τουρκίας υποστηρίζουν το «ΝΑΙ» Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Πράσινοι Τουρκίας , Δευτέρα, 19 Απρίλιος 2004

Πράσινοι Τουρκίας: «Ναι στην Ειρήνη στην Κύπρο»

Κωνσταντινούπολη, 16/04/2004 –Οι Πράσινοι της Τουρκίας υποστηρίζουν το «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα της Κύπρου για το σχέδιο Ανάν. Οι Πράσινοι της Τουρκίας διακηρύσσουν ότι: “Λέγοντας «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα σημαίνει ότι λες «ΝΑΙ» σε μια κοινή και ειρηνική ζωή, παρά τις δυσκολίες της. Αντιθέτως, το «ΟΧΙ» θα οδηγήσει απλώς στην επικύρωση του μακροχρόνιου διαχωρισμού των δύο κοινοτήτων και θα εγκαταστήσει μόνιμα τα όπλα στο νησί. Ως Πράσινοι της Τουρκίας, υποστηρίζουμε τους ανθρώπους που λένε «ΝΑΙ» στο σχέδιο Ανάν και στη συμφιλίωση στην Κύπρο“.

Το πλήρες κείμενο του δελτίου Τύπου έχει ως εξής:

Δελτίο τύπου των Πρασίνων της Τουρκίας για το δημοψήφισμα του Σχεδίου Ανάν για την Κύπρο

Με το Παν-Κυπριακό δημοψήφισμα στις 24 Απριλίου, το ‘Σχέδιο Επανένωσης’, όπως τελικά διαμορφώθηκε από τον Γ.Γ. του ΟΗΕ Κόφι Ανάν μετά την Τετραμερή Συνάντηση στην Ελβετία, θα προωθηθεί για ψήφιση στους πολίτες.

Αυτό το σχέδιο ετοιμάστηκε με βάση την εμπειρία 30 ετών δημόσιας συζήτησης και είναι ένα πλήρες και περιεκτικό σχέδιο, που κλίνει προς μια δίκαιη ισορροπία μεταξύ των δύο πλευρών.

Χωρίς αμφιβολία, η ομοσπονδιακή δομή που θα προκύψει με την πιθανή αποδοχή του σχεδίου, θα περιορίσει ευρέως τις ανεξάρτητες ενέργειες και των δύο κοινοτήτων και θα περιέχει κάποιες ιδιότητες που θα κάνουν τη μια κοινότητα να δώσει προσοχή στην κατάσταση και τις σκέψεις της άλλης κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ‘λήψης αποφάσεων’.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι όχι μόνο οι επίμαχες ρυθμίσεις των ιδιοτήτων του σχεδίου αλλά και η αναγκαιότητα για κοινή σκέψη και δράση φαίνεται να είναι μια πραγματικότητα, που οι ηγέτες και των δύο πλευρών δεν μπορούσαν να ξεπεράσουν.

Παρ’ όλα αυτά, η συμφιλίωση των δύο πλευρών και η αποδοχή της συμβίωσης είναι μια αναγκαιότητα για την ‘ειρήνη’ στην Κύπρο. Στην πραγματικότητα, δεν είναι μόνο μια αναγκαιότητα για την Κύπρο αλλά και για το Αιγαίο, την Α. Μεσόγειο και την περιοχή της Μ. Ανατολής καθώς και για λογαριασμό της ‘παγκόσμιας ειρήνης’.

Απλά η ειρήνη δεν μπορεί να επιτευχθεί με τη χρήση στρατιωτικών δυνάμεων! Αυτοί που ισχυρίζονται ότι έχουν ειρήνη στην Κύπρο υπό τη σκιά των όπλων, στην πραγματικότητα παρουσιάζουν δικαιολογίες για τη δική τους ηγεμονία. Έχει επίσης αποδειχτεί από την εμπειρία 40 ετών ότι τα προβλήματα δύο κοινοτήτων δεν μπορούσαν να λυθούν από τη στρατιωτική ισχύ και αντιθέτως χειροτέρεψαν και εμφανίστηκαν να είναι περίπλοκες καταστάσεις χωρίς συγκεκριμένη λύση.

Τώρα, αυτή τη στιγμή, η συμφιλίωση και η επαναπροσέγγιση είναι ο μόνος δρόμος για την ειρήνη στην Κύπρο. Εδώ και πολύ καιρό έχει έρθει ο καιρός για να αφεθούν τα λάθη του παρελθόντος στην άκρη και να γίνει η προσπάθεια για την επίτευξη του στόχου της δημιουργίας ‘κοινού’ μέλλοντος.

Για μας η ειρήνη μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την εμπιστοσύνη, το σεβασμό στο νόμο, την ανάπτυξη συνεργασίας, τη συμπαράσταση και την ενίσχυση της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Όπως η φύση δεν υπολογίζει τα σύνορα, έτσι και η κουλτούρα της ειρήνης… Οι ηγέτες που δε θέλουν να μοιραστούν την εξουσία τους, οι στρατιωτικές δυνάμεις και τα συρματοπλέγματα μπορεί να χωρίζουν την Κύπρο αλλά όχι και την ‘ειρήνη’… Σε μια ‘διαιρεμένη’ Κύπρο κανείς δεν μπορεί να μιλάει για ειρήνη.

Εμείς, ως Πράσινοι της Τουρκίας, υποστηρίζουμε αυτούς που λένε «ΝΑΙ» στο Σχέδιο Ανάν, επειδή το βλέπουμε ως ένα πρώτο βήμα για το μισάνοιγμα της πόρτας στην ‘αληθινή’ ειρήνη στην Κύπρο. Θα θέλαμε να δούμε μια ‘πιο πράσινη’ Κύπρο, όπου οι κοινότητες δεν θα είναι χωρισμένες με συρματοπλέγματα και πέτρινους τοίχους αλλά ενωμένες με κοινούς κήπους, πράσινα λιβάδια, χαμογελαστά πρόσωπα και αναγνώριση αντί για ανοχή…

Τα «ΝΑΙ» είναι ταυτόχρονα «ΝΑΙ» στην επίτευξη της παγκόσμιας ειρήνης και της διαμεσολάβησης του ΟΗΕ. Σε ένα κόσμο, που τα μη αποδεκτά καθεστώτα αντικαθίστανται με στρατιωτικές μεθόδους και οι απρόσμενες δημοκρατίες δημιουργούνται από υψηλές εξουσίες, το νόημα του «ΝΑΙ στην ΕΙΡΗΝΗ» είναι πραγματικά σημαντικό.

Σύμφωνα με εμάς, συμπεριλαμβανομένης και της Βρετανικής Στρατιωτικής Βάσης, το νησί θα πρέπει να εκκενωθεί από όλες τις στρατιωτικές δυνάμεις και η Κύπρος θα πρέπει να μετατραπεί σε «Νησί της Ειρήνης». Στην πραγματικότητα, δε χρειαζόμαστε ‘ακόμα ένα τούβλο στον τοίχο’ (another Brick in the Wall)!

Λέγοντας «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα σημαίνει ότι λες «ΝΑΙ» σε μια κοινή και ειρηνική ζωή, παρά τις δυσκολίες της. Αντίθετα, το «ΟΧΙ» θα οδηγήσει απλώς στην επικύρωση του μακροχρόνιου διαχωρισμού των δύο κοινοτήτων και θα εγκαταστήσει μόνιμα τα όπλα στο νησί. Ως Πράσινοι της Τουρκίας, υποστηρίζουμε τους ανθρώπους που λένε «ΝΑΙ» στο σχέδιο Ανάν και στη συμφιλίωση στην Κύπρο.

Yesiller (Πράσινοι της Τουρκίας), 16.04.2004

Σχόλια

Δεν μπορείς να κάνεις σχόλια.
Πρέπει πρώτα να κάνεις Είσοδο ή να Εγγραφείς στο ecocrete.gr εδώ.

Τελευτ. ενημέρωση ( Πέμπτη, 22 Απρίλιος 2004 )
Τελευταίες δημοσιεύσεις:
Δημοφιλέστερα άρθρα:

Ξ“ΒŒΞ“οŸƒ ôçí Ξ“οŸƒΞ“Ξ…Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βž Ξ“Β·Ξ“β€•Ξ“Β±Ξ“Β§Ξ“Β£Ξ“ΒŸΞ“Κ½ ôçò

Ξ’ΞˆΞ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“Β§ & Ξ“Β˜Ξ“Β§Ξ“Ξ†Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“Βž Ξ“Β…Ξ“Β°Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Ξ‰Ξ“Β­Ξ“ΒŸΞ“Κ½
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 171 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 38910287
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.