ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Πέμπτη 30 Μάρ 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Τα προγράμματα Ιουλίου της οργάνωσης ΕΛΙΞ - Προγράμματ Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ - Εθελοντισμός
ΕΛΙΞ , Πέμπτη, 05 Ιούλιος 2007


ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΑΤΑΒΥΡΟΥ

H μη κυβερνητική οργάνωση ΕΛΙΞ - Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας, ξεκινά για πρώτη φορά φέτος συνεργασία με το Δήμο Ατάβυρου Ρόδου συντονίζοντας διεθνή ομάδα εθελοντών με στόχο την ανάδειξη και τη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου. Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν αφορούν την αποκατάσταση πέτρινων σκαλοπατιών στο ναό του Αγίου Γεωργίου στα χωριά Κριτινία και Έμπονα καθώς και σε μία παλιά κρήνη.

Ο Δήμος Ατάβυρου θα φιλοξενήσει μια ομάδα νέων εθελοντών από όλο τον κόσμο οι οποίοι θα εργάζονται καθημερινά σε ένα πρόγραμμα που θα έχει διάρκεια από τις 3 μέχρι τις 18 Ιουλίου.  Στον ελεύθερο χρόνο τους οι εθελοντές θα γνωρίσουν τις ομορφιές του τόπου, τον πολιτισμό, τις παραδόσεις, την ιστορία του και φυσικά τους φιλόξενους κατοίκους του. Η διεθνής ομάδα θα απαρτίζεται συνολικά από 15 εθελοντές από διάφορες χώρες ενώ τις δράσεις της ομάδας θα συντονίσουν 2 ομαδάρχες-συντονιστές εκπαιδευμένοι από την ΕΛΙΞ.
Ο Δήμος Αταβύρου πήρε το όνομά του από το Αταβύρειο Όρος, όπου σήμερα συναντά κανείς τα ερείπια του ναού του Διός και διάφορες αρχαιολογικές τοποθεσίες, όπως την αρχαία πόλη της Κιτάλας, το φρούριο του Μονόλιθου και της Κριτινίας, που χρονολογούνται από το 14ο αιώνα. Η περιοχή είναι γεμάτη και από φυσικές ομορφιές: σπηλιές κοντά στη θάλασσα, όμορφες παραλίες, πεδιάδες, βράχους. Ο Ατάβυρος είναι περιοχή NATURA, με εύφορες κοιλάδες, πευκοδάση και ένα δάσος από κυπαρίσσια στην περιοχή Έμπονα, το οποίο θεωρείται Μνημείο της Φύσης, ειδικής επιστημονικής αξίας.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε:
• Κατερίνα Τσεκούρα, Συντονίστρια Προγράμματος Τηλ.: 6977 197353 - e-mail: k.tsekoura@elix.org.gr
• Μαρία Δημητροπούλου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας Τηλ.: 6948 884018 - e-mail: m.dimitropoulou@elix.org.gr


ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΛΟ

H ΕΛΙΞ - Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας, ξεκινά για πρώτη φορά φέτος συνεργασία με το νησί της Τήλου και το Σωματείο Πάρκο Τήλου συντονίζοντας διεθνή ομάδα εθελοντών με στόχο τη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου και την προστασία του περιβάλλοντος. Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν αφορούν τη συντήρηση των χώρων του μοναστηριού του Αγίου Παντελεήμονα, το οποίο χρονολογείται από τον 15ο αιώνα.

Η Τήλος  θα φιλοξενήσει τρεις ομάδες νέων εθελοντών από όλο τον κόσμο οι οποίοι θα εργάζονται καθημερινά σε τρία προγράμματα που θα έχουν διάρκεια από τις 5  Ιουλίου έως τις 25 Αυγούστου.  Οι εργασίες των εθελοντών θα είναι η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του μοναστηριού, η αποκατάσταση παλαιού νερόμυλου, το πότισμα των βελανιδιών και των άγριο-φιστικιών της έκτασης καθώς και η σηματοδότηση μονοπατιών. Στον ελεύθερο χρόνο τους οι εθελοντές θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με την καθημερινή ζωή του νησιού, να γνωρίσουν τις ομορφιές του τόπου, τον πολιτισμό, τις παραδόσεις, την ιστορία του και φυσικά τους φιλόξενους κατοίκους του. Η διεθνής ομάδα θα απαρτίζεται συνολικά από 45 εθελοντές από διάφορες χώρες ενώ τις δράσεις της ομάδας θα συντονίσουν 6 ομαδάρχες-συντονιστές εκπαιδευμένοι από την ΕΛΙΞ.
 
Η Τήλος είναι ένα ακριτικό νησί των Δωδεκανήσων σπάνιας φυσικής ομορφιάς που μαζί με τα δεκαέξι μικρά νησάκια του έχουν οριστεί από το ΥΠΕΧΩΔΕ και την Ευρωπαϊκή Ένωση ως περιοχή “Corrine Biotope”, “Natura 2000”, «Ειδική Ζώνη Προστασίας – SPA» και ως “Important Bird Area – IBA” από την BirdLife International. Στην Τήλο βρίσκεται υπό εξέλιξη το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα LIFE-Φύση με τίτλο: «Τήλος: Αειφορική Διαχείριση μιας νήσου που είναι Ζώνη Ειδικής Προστασίας» στο οποίο το Πάρκο Τήλου είναι εταίρος. Η Υπηρεσία Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού του ΥΠΕΧΩΔΕ έχει εγκρίνει την επιστημονική μελέτη και έχει ετοιμάσει Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την δημιουργία του Φυσικού Πάρκου της Τήλου. 

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε:
• Κωνσταντίνος Μεντζελόπουλος, Διευθυντής Πάρκου Τήλου Τηλ.: 22460 70880 e-mail: tilopark@otenet.gr
• Κατερίνα Τσεκούρα, Συντονίστρια Προγράμματος ΕΛΙΞ Τηλ.: 6977 197353 - e-mail: k.tsekoura@elix.org.gr
• Μαρία Δημητροπούλου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας ΕΛΙΞ Τηλ.: 6948 884018 - e-mail: m.dimitropoulou@elix.org.gr


ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΤΟΥ ΣΕΙΧ ΣΟΥ

H ΕΛΙΞ - Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας, στα πλαίσια του Σχεδίου Δράσης «Συκεές: Προστατεύω το Πράσινο – Ζω στην Πόλη μου», που εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Απασχόληση και Επαγγελματική Κατάρτιση» το οποίο χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας και την Ευρωπαϊκή Ένωση και υποστηρίζεται από το Δήμο Συκεών, συντονίζει για την περίοδο Ιουλίου και Αυγούστου διεθνείς ομάδες εθελοντών για την προστασία του δάσους του Σέιχ Σου και του ¶λσους Δεντροφυτείας στις Συκιές της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα εθελοντές από όλο τον κόσμο θα ασχοληθούν στο Σειχ Σου  με τη  χάραξη και σηματοδότηση μονοπατιού προς την πηγή καθώς και την κατασκευή πρόσβασης προς την είσοδο του Δάσους από το πίσω μέρος του Κολυμβητηρίου. Στο ¶λσος Δεντροφυτείας θα ασχοληθούν με καθαρισμούς, ξεχορτάριασμα,  ξελάκιασμα και στηρίγματα δέντρων καθώς και  βάψιμο σιδερένιων πορτών της περίφραξης.

Οι δύο διεθνείς ομάδες θα εργαστούν στο πρόγραμμα από τις 8 μέχρι τις 24 Ιουλίου και από τις 1 μέχρι τις 17 Αυγούστου και θα απαρτίζονται συνολικά από 30 εθελοντές από διάφορες χώρες. Οι εργασίες για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος θα πραγματοποιηθούν με την καθοδήγηση ειδικών, ενώ τις δράσεις των ομάδων θα συντονίσουν 4 ομαδάρχες-συντονιστές εκπαιδευμένοι από την ΕΛΙΞ. Ύστερα από την ολοκλήρωση των διεθνών προγραμμάτων η ΕΛΙΞ θα αναλάβει τη διοργάνωση και το συντονισμό ημερήσιων προγραμμάτων εθελοντικής εργασίας τα Σαββατοκύριακα, με εθελοντές και κατοίκους της περιοχής για δεντροφυτεύσεις, καθαρισμό δάσους, πότισμα και κλάδεμα δέντρων και άλλες εργασίες. 

Ο Δήμος Συκεών είναι μεγάλο τμήμα του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης. Οι Συκιές συνδέονται κατά ένα μέρος με το δάσος του Σέϊχ Σου, μία τούρκικη ονομασία που σημαίνει το νερό του Σεΐχη. Το δάσος είναι δημιούργημα των ανθρώπων, προκειμένου η πόλη της Θεσσαλονίκης να κοσμείται από αυτό σα να φορά κορώνα. Έτσι το δάσος απλώνεται σαν τόξο πίσω από την πόλη της Θεσσαλονίκης. Οι Συκιές βρίσκονται στις παρειές του υψώματος του Κεδρινού, που αρχικά ήταν "γυμνό" από βλάστηση. Από το 1929 και, μέσα σε 60 χρόνια, φυτεύτηκαν σε αυτό εκατομμύρια δέντρα. Στο Δήμο Συκεών μπορεί κανείς να θαυμάσει μέρος των βυζαντινών τειχών της Θεσσαλονίκης.  

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε:
• Ανδρομάχη Γώγου, Συντονίστρια Προγράμματος Τηλ.:  6978 994873  - e-mail: thes@elix.org.gr
• Μαρία Δημητροπούλου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας Τηλ.: 6948 884018 -  e-mail: public@cvgpeep.gr


ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ
ΔΕΚΑΗΜΕΡΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

Τρία πειραματικά εργαστήρια πεδίου σε συνεργασία με βιοκαλλιεργητές της Ανατολικής Αττικής που στηρίζονται στη μέθοδο «μάθηση μέσα από την πράξη» διοργανώνει η μη κυβερνητική οργάνωση ΕΛΙΞ, Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας, κατά τη διάρκεια του Ιουλίου, του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου. Τα προγράμματα εφαρμόζονται σε κτήματα με βιολογικές καλλιέργειες στο Μαραθώνα και το Πικέρμι και αφορούν τη συμβουλευτική υποστήριξη ατόμων που είτε είναι άνεργοι, είτε η εργασιακή τους απασχόληση είναι επισφαλής, είτε θα ήθελαν να διευρύνουν τις δεξιότητές τους και να γνωρίσουν καλύτερα ένα από τα επαγγέλματα που κατΆ εξοχήν προωθεί τη βιώσιμη ανάπτυξη: τις βιολογικές καλλιέργειες.

Για την πραγματοποίηση του προγράμματος συγκροτούνται ομάδες 8-10 ατόμων. Οι συμμετέχοντες διαμένουν μαζί για μία εβδομάδα και εργάζονται ομαδικά για 5 ώρες καθημερινά, τις πρωινές ώρες, υπό την καθοδήγηση του βιοκαλλιεργητή και των συνεργατών του, αποκτώντας δεξιότητες και παράλληλα θεωρητική εκπαίδευση στο αντικείμενο των βιολογικών καλλιεργειών. Ορισμένα από τα απογεύματα και κατόπιν συγκεκριμένου προγράμματος τα μέλη των ομάδων παρακολουθούν βιωματικά εκπαιδευτικά εργαστήρια με θέμα το περιβάλλον και την πράσινη απασχόληση και επιχειρηματικότητα. Οι συμμετέχοντες περνούν τον υπόλοιπο ελεύθερο χρόνο τους, με ομαδικές, ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες μέσα από τις οποίες ενισχύονται η αποτελεσματική συνεργασία στο πλαίσιο της ομάδας, η αυτοδιαχείριση και η προσωπική πρωτοβουλία. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος παρέχεται διαμονή, διατροφή και ασφάλιση κατά ατυχήματος στους συμμετέχοντες καθώς και μετακίνηση από και προς το χώρο εργασίας. Ο χρόνος πραγματοποίησης των τριών πειραματικών εργαστηρίων είναι από τις 20 – 26 Αυγούστου, από τις 27 Αυγούστου – 2 Σεπτεμβρίου και από τις 3 – 9 Σεπτεμβρίου.

Οι δράσεις αποτελούν τμήμα του έργου «Αειφόρος Απασχολησιμότητα» που υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Ενέργεια για το Αύριο» στο πλαίσιο της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας Equal. Στόχος του έργου είναι η προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και κυρίως της βιώσιμης απασχολησιμότητας μέσω της ανάδειξης και προώθησης των νέων «πράσινων επαγγελμάτων» καθώς και των ευέλικτων μορφών οργάνωσης της εργασίας, σε επιχειρήσεις και φορείς της Ανατολικής Αττικής. 

Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα παρακαλούμε επικοινωνήστε: Μαρία Δημητροπούλου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας, Τηλ.: 6948 884018, e-mail: m.dimitropoulou@elix.org.gr


Και ακόμη:

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ
ΚΑΙ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΤΟ ΚΕ.ΠΕ.Π. ΛΕΧΑΙΝΩΝ

H ΕΛΙΞ - Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας, στα πλαίσια του Σχεδίου Δράσης «ΜΑΘΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ», που εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Απασχόληση και Επαγγελματική Κατάρτιση» το οποίο χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας και την Ευρωπαϊκή Ένωση, πραγματοποιεί στο ΚΕ.ΠΕ.Π ΛΕΧΑΙΝΩΝ μια σειρά από δραστηριότητες που στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας του νομού Ηλείας σε θέματα που αφορούν την εθελοντική προσφορά και τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Η επίσημη έναρξη του προγράμματος θα παρουσιαστεί στην εκδήλωση: 

Η ΧΑΡΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ

Στις 10 Ιουλίου 2007 7:30 μ.μ. στο χώρο του ΚΕ.ΠΕ.Π. Λεχαινών – 1ο χλμ της οδού Λεχαινών –Μυρσίνης

Από τον Απρίλιο του 2007 και για ένα χρόνο, δραστηριότητες και εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στην περιοχή του νομού Ηλείας. Το καλοκαίρι του 2007 θα πραγματοποιηθούν διεθνή εθελοντικά προγράμματα με τη συμμετοχή νέων από όλο τον κόσμο για την υποστήριξη των παιδιών του ΚΕ.ΠΕ.Π., ενώ παράλληλα ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην ευαισθητοποίηση των μαθητών της περιοχής μέσω ενός εκπαιδευτικού προγράμματος που προβλέπει επισκέψεις και ενημερώσεις στα σχολεία,  σε μαθητές 5ης και 6ης  δημοτικού καθώς και των δύο πρώτων τάξεων του γυμνασίου.

Στην εκδήλωση της επίσημης έναρξης θα υπάρξει ανοιχτό κάλεσμα προς όλους τους φορείς της τοπικής κοινωνίας να υποστηρίξουν τις δράσεις του προγράμματος και να αναδειχθεί η σημασία του εθελοντισμού στο ΚΕ.ΠΕ.Π. Λεχαινών.
 
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα έχει ως εξής:
• Χαιρετισμός από εκπρόσωπο του ΚΕ.ΠΕ.Π.
Η συνεισφορά των εθελοντών στο χώρο του ιδρύματος. Η λειτουργία πριν και μετά τους εθελοντές
• Χαιρετισμοί τοπικών φορέων
Ο ρόλος και η προσφορά του ΚΕ.ΠΕ.Π. στην κοινωνία των Λεχαινών.
• Παρουσίαση των εθελοντικών προγραμμάτων στο ίδρυμα από εκπρόσωπο της ΈΛΙΞ
Περιγραφή των εθελοντικών προγραμμάτων. Σκοπός, στόχοι και μέχρι τώρα αποτελέσματα. Παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος για τα σχολεία του νομού Ηλείας
• Παρουσίαση από το γιατρό του κέντρου
Η συνεργασία με τους εθελοντές και πως η παρουσία των εθελοντών επιδρά στους τροφίμους
• Παρουσίαση των εθελοντών
Λίγα λόγια από τους εθελοντές  απ' όλο τον κόσμο για τα κίνητρα που τους οδήγησαν στο ΚΕ.ΠΕ.Π. και τα συναισθήματα που προκύπτουν από την εργασία τους.
• Ανοιχτή κουβέντα
Συζήτηση για τον εθελοντισμό και για να βελτιωθεί η εθελοντική παρέμβαση στο ΚΕ.ΠΕ.Π.
• Δραστηριότητες και πολιτιστικό δρώμενο
Κουκλοθέατρο «ΑΝΤΑΡΑ» παραστάσεις μαριονέτας και Φασουλή.

Από το 2005 στο ΚΕ.ΠΕ.Π. Λεχαινών φιλοξενούνται νέοι από διάφορες χώρες της Ευρώπης οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εκεί. Η συνεισφορά πέρα από την πρακτική βοήθεια που προσφέρει είναι εξίσου σημαντική και σε συναισθηματικό επίπεδο για τα περιθαλπόμενα παιδιά.

Το ΚΕ.ΠΕ.Π., Λεχαινών λειτουργεί από το 1987. Σήμερα φιλοξενεί 76 παιδιά από 4 έως 34 ετών και παρέχει υπηρεσίες κλειστής περίθαλψης πρωτοβάθμιου επιπέδου. Τα παιδιά που περιθάλπονται πάσχουν από σοβαρή νοητική στέρηση και βαριά σωματική αναπηρία και προέρχονται από όλη την Ελλάδα. 

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε:

Αντωνόπουλος Γεώργιος
Συντονιστής Σχεδίου Δράσης «Μάθημα Αλληλεγγύης»
Τηλ. 6978994877 e-mail: lexaina@elix.org.gr


ΕΛΙΞ Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας
Βερανζέρου 15, 10677 Αθήνα, τηλ. 210 3825506, fax 210 3814682, e-mail: elix@elix.org.gr www.elix.org.gr

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση ΕΛΙΞ, Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας, καλλιεργεί, από το 1987, την εθελοντική συνείδηση και προωθεί την εθελοντική προσφορά. Βασικός της στόχος είναι η συμβολή στην προσωπική ανάπτυξη του ατόμου και η εξέλιξή του ως πολίτη του κόσμου μέσα από την ενεργή συμμετοχή στα κοινά. Η ΕΛΙΞ πραγματοποιεί διεθνείς δράσεις εθελοντικής συμμετοχής με αντικείμενο την προστασία του περιβάλλοντος, τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, την προώθηση του πολιτισμού και την κοινωνική προσφορά.


 

.
ecocrete.gr .


ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 238 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 57641401
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.