ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Σάββατο 03 Δεκ 2022
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Η ευρωβουλευτής Ε. Τζαμπάζη για την Ευρωπαϊκή Ημέρα το Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ - Ενέργεια
Ευαγγελία Τζαμπάζη , Παρασκευή, 15 Ιούνιος 2007

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΑΝΕΜΟΥ

Για την προώθηση της χρήσης της Αιολικής Ενέργειας η Ε.Ε καθιερώνει την 15η Ιουνίου ως Ευρωπαϊκή Ημέρα του Ανέμου. Σε όλη την Ευρώπη ενώσεις και φορείς υπέρ της αιολικής ενέργειας, κατασκευαστές, μελετητές, παραγωγοί θα γιορτάσουν τον ¶νεμο με εκδηλώσεις που στόχο θα έχουν να συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος και να δώσουν την ευκαιρία στον καθένα μας να αξιοποιήσει την καθαρή, ανεξάντλητη αιολική ενέργεια αλλά και τις άλλες aνανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η αιολική ενέργεια και γενικά οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας αποτελούν σύμμαχο στην προσπάθεια μας για βελτίωση της ποιότητας ζωής, της προστασίας του περιβάλλοντος και της μείωσης της ενεργειακής εξάρτησης της χώρας ενώ ταυτόχρονα μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στην τόνωση της καινοτομίας και της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, καθώς η χώρα μας διαθέτει σημαντικές ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, οι οποίες σε μεγάλο βαθμό παραμένουν αναξιοποίητες.

Είναι σημαντικό να καταφέρουμε να υπερπηδήσουμε  διάφορα διοικητικά εμπόδια που θέτουν φραγμούς στην εξάπλωση των  ΑΠΕ στην Ελλάδα, ιδιαίτερα σήμερα που τα ζητήματα της ενεργειακής ασφάλειας και των κλιματικών αλλαγών βρίσκονται στο επίκεντρο τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Οι φορείς που ασχολούνται με το θέμα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας πρέπει να συντονίσουν τις απόψεις, τους προβληματισμούς και κυρίως τη  δράση  τους προς την κατεύθυνση της συστηματικής ενημέρωσης της κοινής γνώμης αλλά και της ενίσχυσης των υποδομών για τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των ΑΠΕ στο ενεργειακό μίγμα της χώρας μας.  

Εμείς στο ΠΑΣΟΚ  αντιμετωπίζουμε το περιβάλλον, ως δημόσιο αγαθό, στο επίκεντρο των πολιτικών μας επιλογών. Αποτελεί για μας αναπτυξιακό πόρο και συγκριτικό πλεονέκτημα. Ένας νέος ενεργειακός σχεδιασμός αποτελεί έναν από τους πυλώνες για να οδηγηθούμε σε μια “πράσινη οικονομία” που θα αποτελεί τη βάση της βιώσιμης ανάπτυξης και θα συμβάλλει αποτελεσματικά και στην κρίσιμη παγκόσμια προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε ως άμεσες προτεραιότητες την εξοικονόμηση ενέργειας, τη μείωση της ενεργειακής έντασης, τη θέσπιση νομικά δεσμευτικών στόχων για άμεση μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης καθώς και την  άμεση παροχή κινήτρων με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας .

Κεντρικός μας στόχος πρέπει να είναι η αξιοποίηση του συνόλου του ενεργειακού δυναμικού των ΑΠΕ καθώς και η λήψη  όλων των απαραίτητων μέτρων για την ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Χρειαζόμαστε μια μακροχρόνια ενεργειακή στρατηγική για την μετάβαση στην εποχή των μη συμβατικών καυσίμων.

...Στο κέντρο της Αθήνας, στην Πλάκα, στις παρυφές της Ακρόπολης δεσπόζουν οι «Αέρηδες». Πρόκειται για τον οκταγωνικό Πύργο που αναπαριστά τις οκτώ κατευθύνσεις του ανέμου και χτίστηκε τον 1ο αιώνα π.Χ από τον Μακεδόνα αστρονόμο Ανδρόνικο. Στο πάνω μέρος κάθε πλευράς εικονίζονται ανάγλυφα οι άνεμοι με τα σύμβολά τους και τα ονόματά τους χαραγμένα. Η λειτουργία του ήταν πολλαπλή αφού χρησίμευε σαν ανεμοδείκτης, ηλιακό ημερολόγιο και, υδραυλικό ρολόι. Αποτελεί ύμνο στον άνεμο και ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα αρχαία κτίρια καθώς αποδεικνύει, με τη λιτότητα και τη λειτουργικότητά του,  τη φιλοσοφική προσέγγιση ζωής των Αρχαίων Ελλήνων που ήταν η πλήρης αξιοποίηση των φυσικών δυνάμεων (ήλιου, νερού, αέρα)στην ενσυνείδητη προσπάθεια για την κατάκτηση μιας αειφορικής και ποιοτικής καθημερινότητας...

Εμείς οι Νεοέλληνες οφείλουμε να οικοδομήσουμε τη δική μας μοναδική σχέση με τον ¶νεμο ως σύμμαχο στις απαρχές του 21ου αιώνα.

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
Ευαγγελίας Τζαμπάζη
Βουλευτή ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
 Δ. Χρυσουλίδη 15, 55131 Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη
Τηλ: 2310 421100 - Φαξ: 2310 421101
 
e-mail: saloniki@tzampazi.gr
Website: www.tzampazi.gr

 

.
ecocrete.gr .


ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 50 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 56174001
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.