ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Παρασκευή 24 Μάρ 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Διαγωνισμός «Η Πόλη που θα ήθελα να Ζω...» από το Δίκτυο Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ - Εθελοντισμός
Δίκτυο Μεσόγειος SOS , Τρίτη, 08 Μάιος 2007
Ελάτε να την δείτε από 10-14 Μαϊου, στην αίθουσα του ΜΕΤΡΟ στο Σύνταγμα,  όπου το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS παρουσιάζει τα 1300 έργα ζωγραφικής, κολάζ, λογοτεχνικά κείμενα, παραμύθια, τραγούδια, δημιουργίες των 2000 μαθητών από 120 σχολεία και καλλιτεχνικά εργαστήρια, με θέμα " Η πόλη που θα ήθελα να ζω…"
Παρουσίαση έργων Παιδικής & Νεανικής Καλλιτεχνικής Δημιουργίας «Η Πόλη που θα ήθελα να Ζω...» στο σταθμό ΜΕΤΡΟ Συντάγματος, 10-14 Μαϊου 2007

Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS προσκάλεσε τους μαθητές και τους νέους να συμμετάσχουν στον καλλιτεχνικό διαγωνισμό με θέμα την "πόλη που θα ήθελαν να ζουν…": Αν και 4 στους 5 Ευρωπαίους πολίτες ζουν σε πόλεις, τι πραγματικά γνωρίζουμε, για τις πόλεις όπου ζούμε; Πόσο ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις για ποιότητα ζωής; Πόσο η πόλη προσαρμόζεται στις ανάγκες των παιδιών, των αυριανών πολιτών; Ποια είναι η σχέση της πόλης με το περιβάλλον και την ύπαιθρο; Τι αρέσει στους νέους και τι θα ήθελαν να αλλάξουν; Πόσο πολύχρωμη είναι και πόσο φιλική με τους ανθρώπους που ζουν σε αυτή, ανεξάρτητα από την καταγωγή τους; Τι μπορούν να κάνουν τα παιδιά για να κάνουν καλύτερη την πόλη τους; Μπορεί το όνειρο να γίνει πραγματικότητα; Οι νέοι έδωσαν τη δική τους εικαστική απάντηση.

Ελάτε να την δείτε από 10-14 Μαϊου, στην αίθουσα του ΜΕΤΡΟ στο Σύνταγμα,  όπου το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS παρουσιάζει τα 1300 έργα ζωγραφικής, κολάζ, λογοτεχνικά κείμενα, παραμύθια, τραγούδια, δημιουργίες των 2000 μαθητών από 120 σχολεία και καλλιτεχνικά εργαστήρια, με θέμα " Η πόλη που θα ήθελα να ζω…".  Ειδική ενότητα αφορά στα έργα παιδιών από τα σχολεία της Ελευσίνας με θέμα "Η Ελευσίνα που ονειρεύομαι…" στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων του προγράμματος LIFE-Env "Συνεργατική Περιβαλλοντική Αναγέννηση του Κόλπου της Ελευσίνας".  

Τα παιδιά κρίνουν, απαιτούν, σχεδιάζουν, ονειρεύονται, δημιουργούν για την "πόλη που θα ήθελαν να ζουν…"  

Μια πόλη, όπου τα παιδιά ζουν, παίζουν, μαθαίνουν, κινούνται, συναντάνε τους φίλους και τις φίλες τους... Μια πόλη, όπου οι δρόμοι δεν είναι απειλή αλλά τόπος συνάντησης και απόλαυσης... Μια πόλη, όπου ο άνεμος και η βροχή δεν αντιμετωπίζονται ως απειλή... Μια πόλη, όπου οι ήχοι από τα πουλιά, τα χρώματα, οι μυρωδιές, οι διαφορετικές γλώσσες δεν βρίσκονται μόνο στα βιβλία και την οθόνη... Μια πόλη, όπου δεν πλανάται ο φόβος, οι πόρτες δεν αμπαρώνονται όλο και πιο πολύ... Μια πόλη, όπου  ο ταξιδιώτης μετά από ένα κουραστικό ταξίδι μπορεί να νιώσει ανακούφιση και ζεστασιά, νΆ ακούσει μια φιλική κουβέντα, να συναντήσει ένα χαμόγελο... Μια πόλη, όπου αντηχούν μουσικές και γέλια στους δρόμους... Μια πόλη, με καθαριότητα και ανακύκλωση σκουπιδιών σε όλες τις γειτονιές... Μια πόλη, όπου ο ήλιος δίνει ενέργεια και ζωή...

Μια πόλη που αναπνέει με δυσκολία... Μια πόλη, όπου κυριαρχεί η ασφυξία... Μια πόλη που πνίγεται... Μια πόλη που φοβάται... Μια πόλη που αγωνιά... Μια πόλη που ξεχειλίζει από σκουπίδια... Μια πόλη που μαραίνει τα λουλούδια της... Μια πόλη, όπου η σταγόνα βροχής που κυλάει και γίνεται χείμαρρος και την πνίγει... Πως θα ήθελα να διαμορφώσω κι εγώ την πόλη που ζω... Πως θα ήθελα να ζωγραφίσω μια πόλη που οι μεγάλοι θα κάνουν πραγματικότητα!

Ελάτε να παρακολουθήσετε τα επιλεγμένα θεατρικά έργα που θα παρουσιαστούν από τους ίδιους τους μαθητές στο πλαίσιο της βράβευσης 31 από τα έργα (συνημμένος κατάλογος) που θα γίνει το Σάββατο 12 Μαίου, στις 18.00 στην αίθουσα του ΜΕΤΡΟ στο Σύνταγμα.
 
Η έκθεση των έργων τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών και  πραγματοποιείται με την υποστήριξη της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ.

Λειτουργία της έκθεσης: Πέμπτη 10 έως και Δευτέρα 14 Μαίου, ώρες 10.00-21.00 καθημερινά

Δίκτυο Μεσόγειος SOS
Μαμάη 3, 10440, Αθήνα, τηλ/fax: 210 8228795, 210 8253435
ιστοσελίδα: www.medsos.gr, e-mail: info@medsos.gr

 

.
ecocrete.gr .


ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 78 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 57574727
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.