ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Τρίτη 28 Μάρ 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ ΤΟΥ tetrapodologein ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΟ ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ ΤΕΤΡΑΠΟ Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
tetrapodologein , Δευτέρα, 05 Απρίλιος 2004

Μετά το σάλο που έχει προκληθεί από τη Συνομοσπονδία Ζωοφιλικών Σωματείων στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» την 11η Μαρτίου 2004 (όπου η Πρόεδρος του φορέα σταμάτησε με την παρουσία αστυνομικής δύναμης μερικές αλλοδαπές οι οποίες μετέφεραν σωρηδόν τετράποδα σε χώρες της Ευρώπης χωρίς τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά), το tetrapodologein έχει δεχθεί σωρεία συγχαρητήριων ηλεκτρονικών μηνυμάτων, αλλά και διαμαρτυριών για το συμβάν. Θα δημοσιεύσει δύο επιστολές που βάζουν ζητήματα άξια λόγου και προτίθεται να απαντήσει στα ερωτήματα που τίθενται, συνολικά. Τα μέλη της συντακτικής του ομάδας είναι εργαζόμενοι, έχουν  βαρύ πρόγραμμα και ως εκ τούτου ήταν αδύνατον - αν και το επιθυμούσαν - να δώσουν χωριστές απαντήσεις. Όσοι μας γνωρίζουν προσωπικά, ξέρουν πως είμαστε ερασιτέχνες και όχι επαγγελματίες δημοσιογράφοι. Επίσης, γνωρίζουν καλά ότι διαφοροποιούμαστε από πολλούς φίλους και φίλες στο εξής ουσιαστικό: Εμείς δεν ζητήσαμε ποτέ και από κανέναν να αγαπάει τα ζώα. Μονάχα να τα σέβεται.

Πέρα, όμως, από τη φιλοξενία και δημοσιοποίηση των παραληφθεισών επιστολών (στο τέλος του άρθρου) στο πλαίσιο της ισηγορίας και της ελεύθερης έκφρασης, έχει κι αυτό τη δική του άποψη και την έχει εκφράσει δημόσια (Το tetrapodologein, οι αλλοδαπές κυρίες και η εξαγωγής εις Εσπερίαν τετραπόδων). Η θέση μας, δηλαδή, είναι: Επιμένουμε στην εφαρμογή του Νόμου 3170/2003. Δεν ζητάμε προς το παρόν τίποτα περισσότερο. Εφαρμογή, σεβασμό και τήρηση του Νόμου. Αν ο Νόμος εμποδίζει / απαγορεύει την εξαγωγή τετραπόδων προς υιοθεσία, σημαίνει ότι η διαδικασία μεταφοράς είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ (και αυτό απεδείχθη στο Ελευθέριος Βενιζέλος). Αν, λοιπόν, αυτή η διαδικασία εξαγωγής αναπλαισιωθεί από το υφιστάμενο νόμιμο θεσμικό πλαίσιο, τότε αίρονται όλα τα εμπόδια, απαγορεύσεις και εύλογες υποψίες. «Χάνει» μήπως πουθενά ο συλλογισμός μας; Ή μήπως είναι αυθαίρετος;

Εις απάντησιν, λοιπόν, αυτής της στέρεης και τετράγωνης λογικής, δεχθήκαμε δεκάδες επιστολές, οι οποίες, αποφεύγοντας κάθε αναφορά σε ό, τι επιμένουμε να θυμίζουμε (τήρηση του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου), εκτρέπονται σε άλλα ζητήματα περιφερειακά και δευτερεύοντα, παρακάμπτοντας το επίμαχο ζήτημα της νομιμοφροσύνης και νομιμότητας των δραστηριοτήτων τους ως προς την εξαγωγή και όχι μόνο. Έτσι, ο μπαξές των απαντήσεων που λάβαμε, έχει απ΄ όλα τα άνθη. Τα εκθέτουμε απαριθμητικά για να διαμορφώσει ο μέσος - και ενδεχομένως απληροφόρητος αναγνώστης μας - γνώμη για όλον αυτό τον κόσμο, ο οποίος εξάγει ζώα από την Ελλάδα εδώ και μία δεκαπενταετία.

1) Υπαινιγμοί (όχι μόνο αλλοδαπών κυριών), κομψοί, πλάγιοι, μετωπικοί και επιθετικοί, πάντως φορτικά επίμονοι και εμετικά επαναλαμβανόμενοι για το πολιτιστικό επίπεδο των νεοελλήνων: Μα επιτέλους μη μας προκαλείτε! Θα περιμέναμε περισσότερη ιστορική ευθυκρισία από Ευρωπαίους. Δεν σας έμεινε τίποτα από την ιστορική παιδεία της θητείας σας στα ευρωπαϊκά σχολεία; Δεν πληροφορηθήκατε τι «φρούτα» εισήγαγαν οι ευρωπαίοι αποικιοκράτες στις αποικίες τους; (κορυφαίο το παράδειγμα των δύο πολέμων του Οπίου στην Κίνα στα μισά του 19ου αι.). Μη μας μιλάτε συνεχώς για την πολιτιστική σας υπεροχή. Μη μας μπουκώνετε άλλο με τον πολιτισμό σας, θα σκάσουμε! Και στο φινάλε, αν οι Έλληνες φολιάζουν σκυλιά (πράξη καταδικαστέα και κολάσιμη), κάποιοι άλλοι πριν από 60 χρόνια είχαν στήσει εργοστάσια θανάτου και έκαιγαν εργολαβικά ανθρώπους. Προς επίρρωσιν των λεγομένων μας προτείνουμε να επισκεφθείτε τα παρακάτω (ενδεικτικά) links της ιστοσελίδας του BBC (πηγής διεθνώς αξιόπιστης, αλλά και κατά σύστασιν της κ. Κλαούντιας Στελλάτου) και, προκειμένου να πειστείτε ότι η βαρβαρότητα ΔΕΝ έχει σύνορα, να πληκτρολογήσετε στη μηχανή αναζήτησης του BBC τις λέξεις - κλειδιά animal cruelty. Για να τελειώνουμε, επιτέλους, με το χυλώδη πλέον μύθο ότι «η ζωοφιλία των Ευρωπαίων πολιτών είναι αυτονόητη και αδιαμφισβήτητη»... Συνιστούμε λοιπόν και προτείνουμε σφαιρικότητα και εντιμότητα στη θεώρηση των γεγονότων που σχολιάζουμε.

Pets 'thrown away' over Christmas
Animal welfare officials in Scotland reveal that 600 cats and dogs were abandoned during the festive period.
http://news.bbc.co.uk/go/em/fr/-/1/hi/scotland/3404809.stm

Police investigate 'dog hanging'
Police search for three youths seen hanging a dog from a tree by its collar.
http://news.bbc.co.uk/go/em/fr/-/1/hi/england/north_yorkshire/3271485.stm

2) Λιγωμένες, γλυκερές και επιτηδευμένα μελοδραματικές διαβεβαιώσεις αγάπης για τα τετράποδα: Δεν αμφιβάλλουμε ότι στο χώρο ενεργοποιούνται και άνθρωποι φιλότιμοι και ανιδιοτελείς. Δεν ισοπεδώνουμε ούτε εξομοιώνουμε τους πάντες και τα πάντα. Τους ανυποψίαστους και αδαείς πλην έντιμους τους τιμούμε. Αυτοί είναι θύματα αλλά είναι και πολλοί λίγοι. Οι περισσότεροι είναι αυτοί που δραστηριοποιούνται αγνοώντας επιδεικτικά το Νόμο (τώρα όχι πια). Και πάλι λέμε: Για όλους ισχύει ο Νόμος! Η υιοθεσία από ξένες οικογένειες να βεβαιώνεται ΚΑΙ με στοιχεία του δελτίου ταυτότητας (βλ. σχετ. Υπουργική Απόφαση που ορίζει τη βεβαίωση του αναγνωρισμένου Φιλοζωικού Σωματείου της χώρας προορισμού του ζώου με τα πλήρη στοιχεία του φυσικού προσώπου που θα το υιοθετήσει) ΚΑΙ προ της αναχωρήσεως. Θέλουμε να είμαστε βέβαιοι ότι οι Έλληνες «κοπρίτες» πηγαίνουν σε καλά χέρια, αφού με το στανιό θέλουν μερικοί να τους στείλουν μετανάστες. Ως τότε, θα μας βασανίζει η απορία (και μέχρι τώρα κανένας δεν απαντά), αν ΤΟΣΕΣ χιλιάδες σκυλιά και γάτες από την Ελλάδα αποκαταστάθηκαν στη ζεστή αγκαλιά των φιλόζωων οικογενειών της Κεντρικής και Δυτικής Ευρώπης. Πόσο αληθινές (αλλά και συγκριτικά ΤΟΣΟ λίγες.) είναι όλες εκείνες οι φωτογραφίες που μας παρουσιάζουν τετράποδους μετοίκους και σώγαμπρους να ποζάρουν ξεδιάντροπα ανασκελωμένοι και αυτάρεσκοι στους καναπέδες σαν τη «Γυμνή Μάγια» του Γκόγια ;

3) Προκλητικές άριες ανένδοτης εμμονής στο «λειτούργημα» (έτσι ονομάζει η κυρία Στελλάτου τη δράση της να εξάγει ζώα στο εξωτερικό): Γράφει, λοιπόν, η κυρία: «Δεν με ενδιαφέρει αν τα πιστεύετε ή όχι γιατί δεν θα με σταματήσει κανένας Έλληνας να συνεχίσω αυτό το λειτούργημα». - Μα, Κυρία, πρέπει να σας ενδιαφέρει εάν σας πιστεύουμε: Και έχουμε κάθε διάθεση (εάν είστε νόμιμη και νομοταγής). Αλλά ποιος άλλος εκτός από μας μπορεί να σας πιστέψει όταν ανενδότως διακηρύσσετε ότι «δεν θα σας σταματήσει κανένας Έλληνας;». Τόση αυταπάρνηση για τα ζώα, μέχρι του σημείου να σαρώνετε όποιον πάει να σας σταματήσει, ενδεχομένως και το Νόμο; Γιατί είναι ολοφάνερο ότι και αυτό υπαινίσσεστε. Αυτό όμως που λέτε - αν δεν κάνουμε λάθος - είναι προσβολή της χώρας στην οποία διαμένετε. Όμως, καλή μας κυρία, ο Νόμος όσους τον αγνοούν δεν τους σταματά απλώς. Τους «μαζεύει». Και τους σωφρονίζει. Συνεχίστε, λοιπόν, το κυνάρεστο έργο σας. Και σεις και οι όμοιές σας. Αλλά «έσσεται ήμαρ».

4) Επίκληση, αφόρητα επαναλαμβανόμενη, της αγάπης για τα τετράποδα: Κι όσοι τα εξάγουν στις επιστολές τους μας στέλνουν είναι αλήθεια - σινδονιαίες επιστολές, πολυσέλιδες αναφορές, λεπτομερέστατες και περιγραφικές της ζωοφιλικής τους δράσης. Δεν έχουμε λόγο να αμφισβητήσουμε το έργο τους. Δεν μπορούμε όμως να έχουμε και αποδείξεις αυτής της δράσης τόσο πολλών ζωοφίλων. Πώς είναι δυνατόν να διασταυρώσουμε και να επαληθεύσουμε τόσες πληροφορίες; Σε τελευταία ανάλυση, εμείς επιμένουμε στην τήρηση των Νόμων. Αν δεν τηρούνται οι Νόμοι, όλα τα άλλα που γράφετε είναι παραπλανητικά και εμείς δεν θέλουμε «άλλα λόγια ν΄ αγαπιόμαστε». Δείγμα ωστόσο αυτής της αγάπης, μικρό αλλά και αποκαλυπτικό, είναι η εικόνα της «συσκευασίας» που μας μετέφεραν μέλη της Συνομοσπονδίας. Στιβαγμένα κουτάβια, ναρκωμένα, τέσσερα - τέσσερα (σαν τα λάχανα)  για το μεγάλο ταξίδι! Μήπως όλα αυτά για ένα «αδειανό πουκάμισο;». Και επί του προκειμένου, γιατί η εμμονή σε κουτάβια; Εφόσον οι «ξένοι» έχουν τόσο υψηλό δείκτη φιλοζωικού πολιτισμού και είναι σε θέση (όπως ισχυρίζονται) να εξασφαλίσουν οικογένεια σε γέρικα, τρίποδα, ανάπηρα, μονόφθαλμα, κ.λπ.; Έχουμε, εντύπως, μαρτυρίες εξαγωγέως, η οποία λυσσωδώς αναζητούσε κουτάβια, ζητώντας μάλιστα και από τους επίδοξους συνεργάτες της εξασφάλιση απορρήτου (!). Γιατί άραγε; Σε όσες ερωτήσεις έχουμε κάνει γύρω από το θέμα δεν πήραμε απάντηση. Όσοι γνωρίζουν, επιμελώς (αλλά και αδεξίως), υπεκφεύγουν. Υπόσχονται να μιλήσουν, ισχυρίζονται ότι έχουν στοιχεία, αλλά τελικώς, ΔΕΝ μιλάνε. Γιατί μόνο κουτάβια, λοιπόν, κι όχι κι άλλες ηλικίες αγαπητοί φιλόζωοι;

5) Το πάθος ευρωπαϊκών οικογενειών για υιοθεσία: Μα δεν εκορέσθη πλέον;
α) Δεν έχουν αδέσποτα στην πατρίδα τους; Ναι! Και το ομολογούν.
β) Ισχύει Νόμος, στις χώρες μετάβασης των τετραπόδων μας, που ορίζει ότι κατόπιν παραμονής 8ημέρου των ζώων στα κυνοκομεία τους, εάν δεν υιοθετηθούν, θανατώνονται; Ναι! Και μη μας μπλέξετε με το γνωστό «τα κρατικά κυνοκομεία θανατώνουν τα τετράποδα και όχι τα ιδιωτικά». Εμείς ρωτάμε ΓΙΑΤΙ δεν υιοθετούνται πρώτα οι έγκλειστοι των απανταχού κυνοκομείων, είτε κρατικά είναι αυτά, είτε ιδιωτικά!
γ) Τι έπραξαν οι Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου στη χώρα τους που επιτρέπει τη θανάτωση; Δεν απαντούν. Φίλη μας, ΕΠΩΝΥΜΩΣ, καταγγέλλει ότι υπάλληλος κρατικού κυνοκομείου του Βελγίου την διαβεβαίωνε ότι το κυνοκομείο τους είναι γεμάτο από ζώα και την παρακαλούσε να  μην στείλει άλλο ζώο (έχει αποστείλει τρία και τα αναζητά αγωνιωδώς 2 χρόνια τώρα) γιατί αυτό δεν ωφελεί τα δικά τους (!). Θα λάβουμε απάντηση ποτέ; ΝΑΙ ή ΟΧΙ; Για να ξέρουμε δηλαδή.
δ) Πώς εξασφαλίζουν τα ζώα οι ντόπιοι συνεργάτες τους που τις εμπιστεύονται (εννοούμε τις αλλοδαπές κυρίες) σε περίπτωση που αυτά δεν υιοθετηθούν, εφόσον αποδείχθηκε ότι τα ζώα εξάγονται ΠΡΟΤΟΥ βρεθεί ιδιοκτήτης να αναλάβει την φροντίδα τους; Επίσης, ΔΕΝ απαντούν.
Στο έγκριτο Βήμα, μέχρι το 2002 - διαβάζουμε - είχαν εξαχθεί 5.000 - 6.000  αδέσποτα. Η ΟΠΕΕΑΣ (Ομάδα Πρωτοβουλίας για την Έρευνα της Εξαγωγής Αδέσποτων Σκύλων) συνέταξε κείμενο με 103 υπογραφές (μεταξύ των οποίων και οι κ.κ. Έβερτ, Παπαγιαννάκης, Μυταράς, κ. ά.), με το οποίο κάνει λόγο για παρανομία διαστάσεων (πειραματόζωα, παραεμπόριο γούνας). Όταν Έλληνες πολίτες διαβάζουν αυτά τα πράγματα, δικαιούνται να ανησυχούν; Εν πάση περιπτώσει εμάς θα μας το επιτρέψετε; Όταν μάλιστα το Βήμα, εφημερίδα εθνικής κυκλοφορίας, έκλεινε το 2002, 80 χρόνια δημοσιογραφίας; Να μην απορούμε που το δημοσίευμα αυτό δεν διαψεύστηκε από κανένα; Να μην ανησυχούμε μήπως ο αριθμός 5 - 6.000 έχει έκτοτε αυξηθεί; (Ολυμπιακοί Αγώνες και αδέσποτοι κοπρίτες!  «Γένεται ποτέ;»). Αλλά εάν έχει όντως αυξηθεί, τότε οι περί ων ο λόγος οικογένειες θα πάσχουν από πολυτεκνία. Μας ηρεμεί όμως η υπόθεση ότι σ΄ αυτές τις χώρες είναι νόμιμη η ευθανασία! Για να μην ταλαιπωρείται και το δημογραφικό πλεόνασμα το εκ της Νότιας Βαλκανικής εισαγόμενον.

6) Οικτιρμοί και ελεεινολογίες για την ελληνική νομοθεσία: «γιατί μικροπρέπεια θεωρώ και τα γεγονότα στο αεροδρόμιο και την εκστρατεία κατά των αλλοδαπών κυρίων». Στο αεροδρόμιο, κυρία Στελλάτου, εφαρμόστηκε η νομοθεσία και απαγορεύτηκε στις αλλοδαπές κυρίες να συνεισφέρουν - παντί έργω - στην πολυμέλεια των μοναχικών ευρωπαϊκών οικογενειών. Είναι, λοιπόν, μικρόψυχοι και μικροπρεπείς οι κρατικοί λειτουργοί και διοικητικοί παράγοντες επειδή έκαναν το καθήκον τους; Κατάγεστε από την Αυστρία, μένετε στην Ελλάδα από το 1979, εργάζεστε εδώ, στήσατε την οικογένειά σας εδώ και μιλάτε τόσο απαξιωτικά για τη δεύτερη πατρίδα σας; Γιατί όλο το γράμμα σας γέμει (κι ας μας διαψεύσει το απροκατάληπτο μάτι οποιουδήποτε αναγνώστη) απαξιωτικών αναφορών στην Ελλάδα; Μα γιατί διαμένετε ακόμα σ΄ αυτήν; Τι σας κρατάει και δεν επιστρέφετε από ΄κει που ΄ρθατε; Μήπως η συναδελφική αλληλεγγύη στις κυρίες; Μήπως άλλοι λόγοι;

7) ¶λλη επιστολογράφος ερωτά ρητορικά: «Και ποιος σας είπε ότι με όλη ατή τη χαρτούρα τελικά διασφαλίζουμε τα ζώα μας;». Αυτή η «χαρτούρα» κυρία δικηγόρε (γιατί έτσι υπογράφετε) και Πρόεδρε του Σωματείου των Αγίων Θεοδώρων, πρέπει να σας είναι συνηθισμένη, εάν όντως ασκείτε τη δικηγορία. Στην άσκηση, λοιπόν, των νομικών σας ενεργειών την παρακάμπτετε ή μοιρολατρικά την υπομένετε; Αλλά εκεί δεν χωράνε νεύρα και νταηλίκια, γιατί έτσι είναι δομημένη η διοίκηση. Δεν το ξέρετε; Ειλικρινά μας εξέπληξε η ποιότητα και το ύφος της νομικής σας σκέψης! Εσείς θα έπρεπε να δίνετε το καλό παράδειγμα και όχι εμμέσως - γιατί εμείς έτσι το καταλαβαίνουμε με τα φτωχά μας ελληνικά - να προκαλείτε σε απείθεια τους μάχιμους και επίδοξους εξαγωγείς. Εάν δεν βγαίνει αυτό το συμπέρασμα, ας μπουν οι αναγνώστες στο κείμενό σας να το διαβάσουν και συνολικά και αποσπασματικά. Σας μεταφέρουμε ωσαύτως και την παρατήρηση μέλους της Ομάδας μας: Να προσέξετε την ορθογραφία και τη στίξη (η τελευταία είναι ελλιπής, αυθαίρετη και γι αυτό εσφαλμένη). Έχουμε και αυτή την απαίτηση από σας.

8) Επιστράτευση αρχείων, ντοκουμέντων και πάσης φύσεως υλικού για να πειστούν οι κακόπιστοι: Γράφει η ίδια κυρία (Αμαλία Κατσούλα, Δικηγόρος): «Τα αρχεία μας είναι τεράστια και ανατριχιαστικά λεπτομερή». Προφανώς, φιλοδοξούσε να μας πείσει ότι έχει αποδεικτικά στοιχεία για το επωφελές κοινωνικό της έργο. Εμείς κυρία αυτά τα αρχεία δεν τα χρειαζόμαστε. Έχουμε και μεις τα δικά μας. Θα έρθει η ώρα που θα κατατεθούν. Επομένως, φυλάξτε τα! Αλλά αυτό το «ανατριχιαστικά» τι το θέλατε; Μας δημιούργησε ένα σωρό εύλογους συνειρμούς. Τον επιρρηματικό προσδιορισμό που στο συγκεκριμένο γλωσσικό περιβάλλον της πρότασης πρέπει να λήγει σε -ως, αντικαταστήστε τον με κάποιον άλλο δοκιμότερο: ανιαρώς, εξαντλητικώς, δαιδαλωδώς, επιπόνως. Και τώρα οι συνειρμοί: «Ανατριχιαστικά λεπτομερή αρχεία» διατηρούσαν οι αρχές των Ες Ες. Αυτοί κι αν ήταν «μεθοδικοί, οργανωτικοί, ακριβείς». Αλλά, ατυχώς, πριν μπουν οι σύμμαχοι στα στρατόπεδα του θανάτου πρόλαβαν και τα έκαψαν. Ευτυχώς γι αυτούς γιατί ακολούθησε η Νυρεμβέργη. Ό, τι ξέρουμε για την κόλαση των στρατοπέδων τη μάθαμε από τους επιζώντες. Προφανώς δεν παραλληλίζουμε τους τυχερούς «κοπρίτες» με τα άτυχα θύματα του Νατσισμού. Γι αυτούς είμαστε σίγουροι ότι περνάνε ζωή χαρισάμενη. Όλοι.

9) Προσκλήσεις σε έρευνα: «Εσείς θα ψάξετε τις 500 κυρίες που θα τους στείλω τα ζώα να δείτε εάν υπάρχουν; Θα επισκεφθείτε 500 διαφορετικά σημεία στην Ευρώπη για να δείτε εάν ζουν τα ζώα; Είμαστε τελικά σοβαροί;». Πρώτα - πρώτα 500 ζώα, κυρία, είναι πολλά. ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ! Αυτό είναι σταχανοβισμός. Γονατίζουμε συντετριμμένοι. Πώς θα τα διώξετε τόσα ζώα; Σε ποιο χρονικό εύρος να μοιράσουμε ένα σύνταγμα «κοπρίτες»; Εσείς κονιορτοποιήσατε και την κ. Μίκε Σουντίκ. Αυτός είναι ακτιβισμός! Χαρά στο κουράγιο σας! Είμαστε υπερήφανοι για τις φιλόδοξες νόρμες σας. Τώρα, μεταξύ μας, πληροφορηθήκαμε πως μια άλλη κυρία, Ελληνίδα μεγαλοεξαγωγέας, έχει ταξιδέψει 600! Σας ξεπέρασε! Αλλά ας θίξουμε, όπως μας προτείνετε, και τη σοβαρότητα του συλλογισμού σας: ΕΜΕΙΣ θα ψάξουμε τις 500 κυρίες; ΕΜΕΙΣ θα τις επισκεφτούμε σε 500 διαφορετικά σημεία στην Ευρώπη; Τι υποτέλεια είναι αυτή; ΑΥΤΕΣ  οι ευεργέτριες (κατ΄ εσάς) θα μας αναζητήσουν. ΑΥΤΕΣ που χρειάζονται τη συντροφιά του Έλληνα «κοπρίτη». Εμείς έχουμε το «προϊόν» κυρία δικηγόρε, εμείς το διαθέτουμε. Αυτές θα το προσποριστούν με όλες τις διαβεβαιώσεις και τις εγγυήσεις. Αν είστε υπερήφανη ως Ελληνίδα (όπως δηλώνετε), τότε να εξοβελίσετε αυτή την περίοδο λόγου. Είναι εθνικώς απαράδεκτη (και μη βιαστείτε να μας κατατάξετε στα συμπαθή θερμοκέφαλα εθνικιστικά ψάρια). Μας παροτρύνετε όμως: «Να συνοδέψετε μια τυχαία πτήση». Την παρότρυνση για έλεγχο μας την έκανε κι άλλος φίλος της σελίδας (κ. Τάσος Μπομπόνης, Πολιτικός Μηχανικός). Μας προτρέπει να συνταξιδέψουμε με τις φιλόζωες αλλοδαπές και άλλες Ελληνίδες για να βεβαιωθούμε «ιδίοις όμμασι πού πηγαίνουν τα ζώα». Τα δέκα; Τα είκοσι; Τα εκατό; Ναι, αλλά τα χιλιάδες; Κυρία και Κύριε δεν χάσαμε το γάιδαρό μας... Οι έλεγχοι, εκλεκτή ακτιβίστρια της ζωοφιλίας, δεν γίνονται την ώρα της πτήσης. Όλοι οι έλεγχοι και οι διατυπώσεις γίνονται στο έδαφος από ευσυνείδητους υπαλλήλους και οι παράνομοι κρατούνται για εξακρίβωση στοιχείων όπως έγινε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Οι συνεργάτες του Τετραποδολογείν δεν είναι αστυνόμοι. Δεν είναι αυτό το έργο τους. Ακόμα να το καταλάβετε; Επειδή, όμως, κυρία Κατσούλα αναφέρεστε σε δικές σας μηνύσεις, έχουμε κι εδώ μιαν απλή απάντηση: Υπεραμυνόμαστε του Νόμου ενώ εσείς τον απαξιώνετε. Scripta manent ποιος θα μηνύσει ποιον. Και τώρα θα σας θυμίσουμε εμείς ότι πρέπει να σοβαρευτείτε. Δικηγόρος είστε!

10)  Επιστράτευση εξεχουσών προσωπικοτήτων του ευρωπαϊκού ακτιβισμού: «Στην πτήση προς Βέλγιο τη μεταφορά των ζώων είχε αναλάβει γνωστή ακτιβίστρια, πασίγνωστη στην Ευρώπη, η Μίκε Σουντίκ». - Μα είχε ενημερωθεί, κυρία, η «πασίγνωστη» (μη μας υποχρεώσετε να την γνωρίζουμε) ακτιβίστρια ότι συνόδευε παρανόμως τα ζώα; Την χρησιμοποιείτε την άγνωστη για μας τους «ανίδεους Αντιοχείς» σαν αγωνιστικό και νομιμοποιητικό άλλοθι, αλλά δεν μας πείθετε. Και σας απαντάμε, κυρία Κατσούλα, γιατί:

α) Γιατί όποιος βαπτιστεί «ακτιβιστής» ΔΕΝ φέρει ισοβίως τη Θεία δωρεά του επαναστάτη. Είναι αλήθεια ότι η προαναφερθείσα ιέρεια του ακτιβισμού επισκέπτεται τέσσερις φορές μηνιαίως τη χώρα μας (κατά άλλους οκτώ), για να συνοδεύσει με την επιβλητική και ευρωπαϊκής εμβέλειας παρουσία της το ελληνικό «κοπριταριό»; Έχουν αντιληφθεί τα συνοδευόμενα ποίας τιμής τυγχάνουν;
β) Η κυρία Σουντίκ δήλωσε στην εφημερίδα HET LAATSTE NIEUWS ότι εδάρη από εκπροσώπους της Συνομοσπονδίας Ζωοφιλικών Σωματείων Ελλάδας (σχετ. η επιστολή διαμαρτυρίας της κ. Ιωάννας Γκαραγκούνη). Μπροστά σε αστυνομική δύναμη εδάρη;  Θα διαψεύσει τη δήλωσή της ακτιβιστικά; Ή μήπως «εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι;», και
γ) Η Ομάδα του Τετραποδολογείν, βεβαιωθείτε, δεν λιγώνεται μπροστά στα ιερά τέρατα της ευρωπαϊκής οικολογίας, του ακτιβισμού και άλλα πολλά... Από ακτιβιστής και πράσινος ξεκίνησε και ο Γιόσκα Φίσερ για να γίνει Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας και να ευλογεί τους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας με απεμπλουτισμένο ουράνιο. Η χαβούζα των ανανηψάντων επαναστατών έχει υπερπληρωθεί στις μέρες μας... 

11) Επίθεση κατά (και) του εκπαιδευτικού κόσμου: «Τι περιμένουμε από μια κοινωνία που ακόμα και η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών δεν έχει παιδία (sic) σ΄ αυτόν τον τομέα; Τι απάντηση να περιμένουμε όταν ζητήσουμε μια ώρα!!!! Μόνο για να ενημερώσουμε τους μαθητές;». Είναι το μόνο θέμα απ΄ όσα θέτει η Βιεννέζα φιλόζωος, που θα άξιζε σοβαρή συζήτηση. Ωστόσο την επίθεση τη θεωρούμε άδικη και φαίνεται η κυρία να αγνοεί πολλά πράγματα για το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα. Σίγουρα η διάδοση του πνεύματος ζωοφιλίας στα σχολεία θα άφηνε προοπτικά, και σε βάθος χρόνου μιας ή δυο γενεών, ανεπάγγελτους όλους αυτούς τους ταλιμπάν της φιλοζωικής δράσης. Θα αναφερθούμε εν καιρώ σ΄ αυτό το θέμα γιατί το θεωρούμε πολύ σημαντικό. Μέσα όμως στο παραλήρημα της κυρίας Στελλάτου χάνει απολύτως την αξία του.

Επίλογος:

Σε όσα συνολικά (ανθρωπιστικά και φιλοζωικά) επικαλούνται με τα μακρά κείμενά τους οι κυρίες, έχουμε να προτείνουμε το εξής: Εφόσον κρίνουν ότι παρεξηγούνται, αδικούνται, ή αμφισβητείται το έργο τους, εφόσον έχουν πλούσια αρχεία και αποδεικτικά της φιλόνομης δράσης τους, γιατί δεν οργανώνουν μια ημερίδα για να εκθέσουν απολογιστικά, μπροστά σε κοινό και δημοσιογράφους τη πολυετή δράση τους; Προτείνουμε: Να δημοσιοποιήσουν τη φιλοζωική φιλοσοφία τους, να υποβάλλουμε όλοι εμείς οι αμφισβητίες τις ερωτήσεις μας για να αποκατασταθεί η Αλήθεια και να αρθούν, τελικώς, οι παρεξηγήσεις και οι όποιες σκιές πλανώνται.

Το tetrapodologein από το πνεύμα αυτό της δημοσιότητας κινούμενο, ανέλαβε μια τέτοια εκστρατεία ενημέρωσης όλων των ζωοφιλικών σωματείων αποστέλλοντας το Νόμο 3170/2003 και τις συνοδευτικές Υπουργικές Αποφάσεις για τα ζώα συντροφιάς. Θέλησε να προκαλέσει σε πανελλήνιο επίπεδο ένα συντονισμό όλων των εμπλεκομένων, με τα τετράποδα,  φορέων. Συνεργάστηκε σ΄ αυτό με το ΟΙΚΟ της Καθημερινής. Από τους 123 παραλήπτες απάντησαν οι 20! Οι υπόλοιποι, αφοσιωμένοι στρατιώτες στο λυτρωτικό έργο τους, στην υψηλών προδιαγραφών ζωοφιλική τους αποστολή, δεν βρήκαν χρόνο να απαντήσουν! Αποδείχθηκε άλλωστε από τις όψιμες και αγχωμένες απαντήσεις τους (προκληθείσες από άλλα συνταρακτικά γεγονότα) ότι ο Νόμος ήταν εχθρός και εμπόδιο στην ευεργετική σταυροφορία. Και αυτό φαίνεται ενδεικτικά και αντιπροσωπευτικά από τις επιστολές που δημοσιεύουμε. Έχει κανείς αμφιβολία περί αυτού; Επανερχόμενοι λοιπόν στην ιδέα της ημερίδας ρωτάμε: Θα το τολμήσουν; Είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα το κάνουν.

Υ.Γ. Όσο για τις ύβρεις που δεχόμαστε «φασίστες» και «ρατσιστές», απαντούμε: Είναι η συνηθισμένη τακτική των αμήχανων και στριμωγμένων. Και βέβαια, πίσω έχει η αχλάδα την ουρά.

Έτσι, η Μαρία Τσάτσου είναι «τρελή». Εμείς όμως δεν είμαστε τρελοί. Τα έχουμε 400! Και αυτό το έχουν καταλάβει οι αυτόκλητοι και απίστευτα δραστήριοι προστάτες τετραπόδων. Ωστόσο ας διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και ας μετρούν με το tetrapodologein τα λόγια τους. Να μας απαντούν όσοι θέλουν (και κυρίως στις ερωτήσεις 5α, 5β, 5γ και 5δ), αλλά επί της ουσίας! Όσο για τους «ρατσιστές», πρέπει να ξέρουν όσοι χρησιμοποιούν αστόχαστα τον όρο, ότι οι «ρατσιστές» διέπονται από διπλό σύμπλεγμα: Ανωτερότητας έναντι των αδυνάμων και κατωτερότητας έναντι των ισχυρών. Πώς φέρεται το tetrapodologein; Αλληλέγγυο και αρωγό στα βουβά και ανυπεράσπιστα τετράποδα και ελεγκτικό στους εργολάβους της αποκατάστασής τους. Αντιστικτικά πώς φέρονται οι αλλοδαποί χονδρέμποροι ευαισθησίας; Πατερναλιστικά στα άβουλα και ανήμπορα τετράποδα και υβριστικά στους Έλληνες ιθαγενείς. Αλήθεια, τι είπαμε ακριβώς πως επαγγέλλονται όλοι αυτοί οι υβριστές μας;       

Η Ομάδα του Τετραποδολογείν, Αθήνα, 3/4/2004 (www.tetrapodologein.gr)


1
ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΖΩΟΦΙΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΣΥ.ΖΩ.ΣΩ.ΕΛ.)
(Αρ. έγκρ. Πρωτοδικείου Αθηνών 2550/82)
Ευεργέτου Γιαβάση 71, 153 41 Αγία Παρασκευή
Τηλ: 210-6527014, 6934-022004
e-mail: synomospondia@mailbox.gr

Aγία Παρασκευή, 28/3/2004

Προς:
-Τον Πρέσβη κ. Ιωάννη Κοραντή
Πρεσβεία της Ελλάδας, Βρυξέλλες

Αξιότιμε κ. Πρέσβη,

Έλαβα γνώση των δημοσιευμάτων της εφημερίδας HET LAATSTE NEWS και κατάπληκτη εδιάβασα ότι η κυρία Μieke Schuddink διεμαρτυρήθη για ξυλοδαρμό της από δύο Ελληνίδες (αναφερομένη σε μένα και την αντιπρόεδρο της ΣΥ.ΖΩ.ΣΩ.ΕΛ. όταν ευρίσκετο στο αεροδρόμιο Ελεθέριος Βενιζέλος για να συνοδεύσει παρανόμως κατά την ελληνική νομοθεσία, έξι σκυλιά, όπως κάνουν πολλοί ξένοι υπήκοοι από χρόνια, εξάγοντας κατά χιλιάδες αδέσποτα σκυλιά προς Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Ελβετία, κ.λπ.

Η κυρία αυτή θα έπρεπε να ντρέπεται για τα ψεύδη που ανέφερε για δύο Ελληνίδες που θέλησαν να εφαρμόσουν τους νόμους της πατρίδος τους σαν εκπρόσωποι νόμιμης Οργανώσεως. Γιατί εάν εμείς ευρισκόμασταν στο κράτος τους και παρανομούσαμε, θα μας είχαν τουλάχιστον φυλακίσει και θα μας απήλαυναν. Κατά δεύτερο λόγο εάν είχε συμβεί τέτοιος ξυλοδαρμός, η Ελληνική Αστυνομία που παρευρίσκετο θα μας είχε πάει στο αυτόφωρο για χειροδικία.

Κύριε Πρέσβη,

Όπως απεδείχθη οι κύριοι αυτοί που κάνουν εξαγωγή από χρόνια αδέσποτων σκύλων, από ζωοφιλία όπως δηλώνουν, από την Ελλάδα, δεν έχουν τον ελάχιστο σεβασμό για τους νόμους του Κράτους που ζουν ή επισκέπτονται. Θεωρούν τους Έλληνες το ολιγότερον υποανάπτυκτους και νομίζουν ότι είναι χώρα «μπάτε σκύλοι αλέστε κι αλεστικά μη δώσετε».

Δηλώνω λοιπόν ότι σαν Ελληνίδα δεν επιτρέπω σε κανέναν να δυσφημεί τη χώρα μου σα «βάρβαρη» και «απολίτιστη», την Ελλάδα που τον πολιτισμό της μεταλαμπάδευσε στα ξένα κράτη, την Ελλάδα που σε κανένα πόλεμο δεν έκανε στρατόπεδα συγκεντρώσεως με φρικτή εξόντωση αθώων ανθρώπων και γυναικοπαίδων, αλλά υπεραμύνθηκε του πατρίου εδάφους με λεβεντιά, εντιμότητα και υπερηφάνεια και ποτέ δεν επετέθη σε κανένα κράτος για επεκτατικούς σκοπούς.

Ας καταλάβουν οι κύριοι αυτοί ότι στην Κοινότητα είμαστε επί ίσοις όροις συνεργάτες, δεν είμαστε υπόδουλοι κανενός και έχουμε την εθνική νομοθεσία μας που οφείλουν να σέβονται οι επισκέπτες μας εάν έχουν φυσικά αγωγή.  Και το σλόγκαν ότι «είμαστε βάρβαροι και δεν αγαπάμε τα ζώα» ας το σταματήσουν γιατί στη νομοθεσία τους η ευθανασία των αδέσποτων ζώων είναι δεδομένη και να κοιτάξουν να δώσουν προς υιοθεσία τα δικά τους εγκαταλελειμμένα και όχι να εισάγουν αδέσποτα από την Ελλάδα. Ο δικός μας Νόμος 3170/2003 είναι ο καλύτερος νόμος της Ευρώπης, δεν εμπεριέχει θάνατο και τους συνιστώ να τον υιοθετήσουν.

Σε όλα τα κράτη υπάρχουν και καλοί και κακοί άνθρωποι. Ας μου αποδείξουν ότι υπάρχουν χώρες που αποτελούνται από αγγέλους και όπου έχει εξαλειφθεί η εγκληματικότητα εναντίον ανθρώπων και ζώων και έτσι έχουν καταργηθεί οι Νόμοι που τιμωρούν τους βιασμούς τις απάτες, τις κλοπές, τις δολοφονίες. Ποια είναι αυτά;

Αποστέλλω την επιστολή μου στην εφημερίδα HET LAATSTE NEWS για δημοσίευση ως οφείλει, άλλως θα στραφώ εναντίον της, προσφεύγοντας στα Δικαστήρια, διότι όφειλε να ελέγξει πρώτα τα καταγγελλόμενα περί του ξυλοδαρμού της κυρίας αυτής, διότι με τα δημοσιεύματά της καταρράκωσε το ήθος και την αξιοπρέπεια δύο Ελληνίδων και κατ΄ επέκτασιν την Ελλάδα, χώρα φιλόξενη, ευγενική και υπερήφανη.

Και όλοι αυτοί οι αυτόκλητοι σωτήρες των ζώων μας, ας μας αφήσουν να εφαρμόσουμε το νέο νόμο μας 3170/2003, γιατί το θέμα αυτό είναι εσωτερικό και τα υγιή, ζωοφιλικά Σωματεία είμαστε ικανά να το λύσουμε στην πατρίδα μας με τη συμπαράσταση του Κράτους μας.

Εάν θέλουν να βοηθήσουν δεχόμεθα συνεργασία εντός του εδάφους μας και όχι με εξαγωγή των σκύλων εν είδει λαχανικών.

Με εκτίμηση,

Δια το Διοικητικό Συμβούλιο
Γκαραγκούνη Ιωάννα

Κοινοποίηση:

- Πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή
- Υπουργό Εξωτερικών κ. Πέτρο Μολυβιάτη
- Υφυπουργό Γεωργίας κ. Κοντό
- Υπουργείο Τύπου και ΜΜΕ, Δ/νση υπηρεσιών Εξωτερικού
- ΜΜΕ
- Ανταποκριτές Ξένου Τύπου
- Φιλοζωικά Σωματεία


2
Κύριοι,

Κατάγομαι από τη Βιένη της Αυστρίας, είμαι από το 1979 παντρεμένη με Έλληνα και ζω στην Ελλάδα. Διδάσκω Γερμανικά (έχω και την άδεια από το υπουργείο) και έχω ζήσει όλες τις αλλαγές που έχουν γίνει από τότε,πολλές προς το καλύτερο αλλά δυστυχώς και προς το χειρότερο.

Είναι γεγονός η στροφή του σημερινού ανθρώπου από τις πνευματικές αξίες στα υλικά αγαθά με όλες τις δυσάρρεστες συνέπεις και επακόλουθα όπως  είναι η ζήλεια και ο φθόνος. Δυστυχώς έχει αποκτήσει και ο Νεοέλληνας και αυτά τα "προτερήματα" να μην πω ότι έχει την πρωτιά στην Ευρωπαική Ένωση.

Τα τελευταία χρόνια ζω από κοντά το δράμα των ζώων γενικά και ιδιαίτερα των αδέσποτων .Είμαι πρόεδρος στο σύλλογο "Kefalonia Animal Trust" και ασχολούμαι ενεργητικά με την προστασία των ζώων ιδιαίτερα των αδέσποτων. Πρέπει να σας πω ότι αντιμετωπίζω γι'αυτό το λόγο και πολλά προβλήματα με την οικογένειά μου επειδή ξοδεύω πολύ χρόνο και αρκετά χρήματα της ΔΙΚΗΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ γιά τον σκοπό αυτο.

Αρχικά είχα σκοπό να γίνω μέλος σε ελληνικό φιλοζωικό σύλλογο αλλά κατάλαβα μετά από την πρώτη (και τελευταία) συνεδρίαση που παρακολούθησα ότι δε θα κάνουν τίποτα. Δύο ώρες μιλούσαν χωρίς να παρουσιάσουν κάποιο πρόγραμμα - λόγια χώρις ουσία.

Έτσι αποφάσισα να υδρίσω μαζί με άλλες "κυρίες αλλοδαπές" έναν "δικό μας" σύλλογο. Μόλις ξεκινήσαμε και αρχίσαμε να φέρουμε να πρώτα θετικά αποτελέσματα ξεκίνησε η αρνητική προπαγάνδα.Δε θέλω να σας κουράσω με τις μικροπρέπειες που αντιμετώπισα και αντιμετωπίζω γιατί μικροπρέπεια θεωρώ και τα γεγονότα στο αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλο και η εκστρατεία κατά των "κυρίων αλλοδαπών" πού ακολούθησε.

Εάν σάς φαίνεται το ύφος μου  μερικές φορές ειρώνικό, έχω μάθει να απαντώ στη γλώσσα που μού μιλούν.
 
Σαν καλή  γνώστης της νεοελληνικής κοινωνίας με αναγκάζετε να επισημάνω τα εξής:

1. Μήπως γίνεται όλος αυτός ο θόρυβος γιατί η Ελλάδα κατηγορείται από καιρό γιά την κακή μεταχείρηση των ζώων και όχι μόνο των αδέσποτων. Ξέρω τι λέω, γιατί από τα 5 αδέσποτα που έχω υιοθετήσει μέχρι σήμερα ζουν τα 3, τα άλλα δηλητηριάστηκαν με φόλα.

2. Γιατί έκλεισε το κράτος και η πολιτειά όλα τα χρόνια τα μάτια στο πρόβλημα των αδέσποτων και "ξυπνησε" τώρα που πλησιάζουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες και μεγαλώνει η πίεση από το εξωτερικό να βρεθεί μία επίλυση του όλου προβλήματος.

3. Πιστεύετε ότι ο μέσος ΕΛΛΗΝΑΣ θα εκτελέσει τις υπουργικές αποφάσεις Νόμου 3170 (Περί ζώων συντροφιάς, αδέσποτων ζώων και άλλες διατάξεις). Τουλάχιστων εμείς οι κυρίες αλλοδαπές του συλλόγου μας, αν και έχω ελληνική υπηκότητα, ήδη έχουμε φροντίσει να έχουν ΟΛΟΙ οι σκύλοι μας ακόμα μερικές από τις γάτες, ηλεκτρονική ταυτοποίηση. Τα άλλα μέτρα, όπως τακτικός εμβολιασμός, στείρωση,... ήταν γιά μας από την αρχή αυτονόητα. Τα τυχερά από τα ζώα μας που ταξίδεψαν ή στη Μεγάλη Βρετανια ή στη Γερμανία είχαν ΠΑΝΤΟΤΕ τα απαραίτητα έγγραφα και ΟΛΑ πήγαν σε ΚΑΛΑ χέρια. Τακτικά λαμβάνω επιστολές και φωτογραφίες από τους καινούριους ιδιοκτήτες τους. Δεν με ενδιαφέρει αν το πιστεύετε ή όχι γιατί δε θα με σταματήσει κανένας Έλληνας να συνεχίσω αυτό το λειτούργημα.

4. Γιά τον ΜΕΣΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ ( βεβαίως υπάρχουν και εξαιρέσεις) μάλλον φαίνεται παράλογο να μην πώ απίστευτο, ότι αλλόδαποι που ζουν γιά τον Α ή Β λογο στην Ελλάδα, ξοδεύουν χρήματα και χρόνο γιά την προστασία των ζωων.Εάν δεν αγαπάμε τα ζώα τότε γιατί αμολάνε έξω από τα δικά μας σπίτια σκύλους και γάτες ή στους κάδους απορριμάτων που βρίσκονται κοντά στα σπίτια αλλοδαπών? Δεν είναι βαρβαρότητα να πετάξεις κουτάβια 2 και 3 ΜΗΝΩΝ (ακούσατε καλά μηνών και όχι εβδομαδών)!
   
5. Εσείς πιστεύετε στα σοβαρά τις κατηγορίες περί κατάληξη των αδέσποτων της Ελλάδας σαν γούνα ή σαν πειραματόζωα που αυτή τη στιγμή υπάρχουν ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ εισαγωγών δερμάτων και γουνών σκύλων και γάτων από διάφορες χώρες της Ασίας. Ότι αφορά τα πειραματόζωα πρέπει να ξέρετε ότι τα αδέσποτά μας ΕΥΤΥΧΩΣ δε συναντούν τις απαιτήσεις και τις προδιαγραφές των υπευθύνων αυτών των εργαστηρίων- πρέπει τουλάχιστον να είναι της ίδιας ράτσας (αυτή είναι η πιό βασική προυπόθεση) γιά να μπορεί κανείς να βγάλει συμπεράσματα.

6. Τα σκυλιά γιά τα οποία έγινε ο μεγάλος θόρυβος ήταν ΟΛΑ εμβολιασμένα, τα μισά απ'αυτά  ήταν μερικοί μήνες φιλοξενούμενα σε κάποιο σπίτι.Δεν ξοδεύτηκαν χρήματα? Ποιός θα έκανε αυτά τα έξοδα συν εκείνα γιά το αεροπορικό ταξίδι και τα ειδικά κλουβιά? Πριν φύγει κάποιος σκύλος γιά το εξωτερικό χρειάζονται τουλάχιστον 100- 200 Ευρώ γιά τροφές, κόλαρο, τον κτηνίατρο (εμβόλια, αντιπαρασιτικές θεραπείες Τεστ αίματος (Λεισμανίαης και γιά την Αγγλία τεστ μετά το εμβόλιο της Λύσσας), στείρωση εάν το επιτρέπει η ηλικεία και δεν συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα γιά εγχειρήσεις μετά από ατύχημα ή άλλε θεραπευτικές αγωγές π.χ. Τύφος του σκύλου, λοιμώδησ ρινοτραχειτιδα της γάτας,...

7. Προσπάθησα μερικές φορές να κάνω μήνηση σε ορισμένα άτομα γιά παραβάσεις του νόμου. Η στάση της αστυνομίας ήταν η εξής: "πρέπει να μας φέρετε βιντεοδοκουμέντο γιά τις παραβάσεις αυτές που φαίνεται και ο δράστης" !!!

8. Τι περιμένουμε από μια κοινωνία που ακόμα και οι πλειοψηφία των εκπαιδευτικών δεν έχει παιδία σ'αυτόν τον τομέα? Τι απάντηση να περιμένουμε όταν ζητήσουμε μία ώρα !!! μόνο γιά να ενημερώσουμε τους μαθητές? Να μας παίρνουν τηλέφωνο το ξέρουν όταν κάποιος ασυνείδητος έχει παρατήσει κουτάβια στο προαύλιο του σχολείου!

9. Αλήθεια, πόσα χρήματα ξοδεύει ο Έλληνας ιδιοκτήτης κατοικίδιου ζώου και πόσα ο Δυτικοευρωπαίος? Μήπως είμαστε εμείς οι αλλοδαποί τρελλοί που καθόμαστε να σώσουμε τα σκυλιά μίας άλλης χώρας. Πως αλλιώς να εξηγήσω τις μαζικές στειρώσεις γάτων που κάναμε πρόσφατα αφιλοκερδώς με την βοήθειa της Κας ΜcBeth. Οι περισσότερες γάτες είχαν ιδιοκτήτη ( μεταξύ άλλων και πλοιάρχους του Ε.Ν.) πού δεν είχε τα 35 (αρσενική) ή 70 Ευρώ (θηλυκή). Καμία από μας θεωρεί τον εαυτό της "Μητέρα Τερέζα"  απλώς δεν ανεχόμαστε αυτά τα χάλια επειδή ζουμε σ'άυτην την χώρα.Ίσως έχω γίνει και συμμέτοχη πού κάνω στραβά μάτια στην γειτονιά μου χάρη της οικογένειάς μου. Οτι αφορά την κατηγορία περί συνθήκες άνεσης, δεν έχετε καθόλου άδικο. Δέστε τις φωτογραφίες του τρίτου  σκύλου  μου που "υιοθέτησα" τον τελευταίο Αύγουστο, πως ήταν πριν και πως είναι τώρα. Των σκύλων που βρήκαν σπίτι στην Αγγλία και στη Γερμανία (βλ. "Missy). Μήπως σάς προκαλεί αυτό το γεγονός ντροπή και κόμπλεξ, άρα λοιπόν αντιδράτε έτσι.Μήπως πρόκειται όντως γιά σωτήριεςαποστολές. βλ.www.archenoah-kreta.com > news

10. Πως πρέπει κανείς να αποκαλέσει τα κυνοκομεία όπως αυτό του Κου Σαμαρά στη Μίκρα της Θεσσαλονίκης ? Μήπως ταιριάζει σε κάτι τέτοια η ονομασία "Dachau" ή "Auschwitz"?

11. Έχετε υπ'όψη σας τι γράφει ο ξένος τύπος γιά όλα αυτά? Μην μού πείτε τίποτε περί κίτρινο τύπο - έχετε συγκρίσει ποτέ τα δελτία ειδήσεων του ΒΒC,ARD ή ORF με τα ελληνικά? Κάντε το, αξίζει τον κόπο !

12. Σκεφτήκατε ότι δώσατε ένα ακόμα ταρακούνημα στον ήδη ταραγμένο τουρισμό μας? www.greekanimalrescue.com
 
13. Γιατί δεν υπάρχει μία κάλη και αποδωτική συνεργασία μετξύ όλων των φιλοζωικών συλλόγων. ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ.Όσο απίστευτο και να σάς φαίνεται, εμάς ενδιαφέρει μόνο και μόνο η τύχη των κατατρεγμένων ζώων.

Αν και έχω πολλά άλλα να πω σταματώ εδώ Έλπιζω να λάβω κάποια απάντηση, ειλικρινά θα χαρώ πολύ.

Σας ευχαριστώ
Κλάουντια-Μαρία Στελλάτου
www.kefalonia-animal-trust.org


3
ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΗ

¶γρια ζώα για «εκκεντρικούς». Στους κύκλους των ευρωπαίων - και όχι μόνο - συλλεκτών και επιστημόνων η ελληνική πανίδα έχει πολύ υψηλή ζήτηση. Δεν είναι λίγες οι φορές που οι τελωνειακοί υπάλληλοι έκπληκτοι ανακαλύπτουν στις αποσκευές των ταξιδιωτών φίδια, αβγά πουλιών, χελώνες και άλλα είδη τα οποία περιλαμβάνονται στην ευρωπαϊκή οδηγία που ελέγχει την εισαγωγή και εξαγωγή άγριων ζώων και φυτών. 
 
Οι συλλέκτες συνήθως συλλέγουν οι ίδιοι τα είδη που κοσμούν τις συλλογές τους ή τα αγοράζουν έναντι υψηλής αμοιβής. Η τιμή των αβγών ή των νεοσσών άγριων αρπακτικών ξεκινά από 10.000 δρχ. και ανεβαίνει ανάλογα με τη σπανιότητα του είδους. Από τα πιο ακριβά είδη της ελληνικής πανίδας είναι η οχιά της Μήλου με τιμή που αγγίζει το μισό εκατομμύριο. Περιζήτητες είναι και οι χερσαίες χελώνες ενώ υψηλές τιμές στο διεθνές παζάρι άγριας πανίδας πιάνουν και ορισμένα σπάνια είδη ελληνικών πεταλούδων (ως και 50.000 δρχ. έκαστη). Στα καταστήματα κατοικίδιων ζώων πωλούνται παρανόμως κοτσύφια και γαλιάντρες έναντι 10.000 δρχ., καρδερίνες με 6.000 δρχ., κοκκινολαίμηδες με 5.000 δρχ., αλλά και σπάνιες σαύρες, φίδια, ακόμη και αλιγάτορες. Σε καθημερινές εφημερίδες μάλιστα δημοσιεύονται αγγελίες που προωθούν για πώληση αντιλόπες, αλεπούδες, κύκνους, ρακούν κ.τλ.

ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΔΙΚΤΥΑ 

Τα αδέσποτα – πειραματόζωα: Συμβαίνει και αυτό. Παράνομο δίκτυο «ζωοφιλικών οργανώσεων - φαντασμάτων» αλλά και ιδιώτες προωθούν για εκμετάλλευση σκύλους και γάτες σε ευρωπαϊκές χώρες όπου αφθονούν οι βιομηχανίες καλλυντικών και ανθεί το εμπόριο γούνας. Την καταγγελία έκανε προ μηνός η Ομάδα Πρωτοβουλίας για την Έρευνα της Εξαγωγής Αδέσποτων Σκύλων από την Ελλάδα στη Δυτική και Βόρεια Ευρώπη (ΟΠΕΕΑΣ). Σε ανακοίνωσή της - την οποία υπογράφουν 103 ζωόφιλοι, μεταξύ των οποίων οι κκ. Μιλτιάδης Εβερτ, βουλευτής, Μιχάλης Παπαγιαννάκης, ευρωβουλευτής, Δημήτρης Μυταράς, ζωγράφος, κ.ά. - γίνεται έκκληση για τη διερεύνηση μιας δοσοληψίας σκοτεινής και μυστικής που διεξάγεται εδώ και 15 χρόνια κάτω από τη μύτη των ελληνικών αρχών.

Σύμφωνα με έρευνα της Ομάδας Πρωτοβουλίας, αδέσποτα σκυλιά εξάγονται από τη χώρα μας προς τη Γερμανία, την Αυστρία, τη Βρετανία, τη Σουηδία, το Βέλγιο, την Ολλανδία και τη Γαλλία για να χρησιμοποιηθούν παρανόμως σε κτηνιατρικές κλινικές (π.χ. για μεταμοσχεύσεις οργάνων ή αφαίρεση κολλαγόνου κ.τλ.), για πειραματικούς σκοπούς ή για να αξιοποιηθεί το δέρμα τους σε παιχνίδια ή παραεμπόριο γούνας. Ο αριθμός των ζώων που εξάγονται από την Ελλάδα υπολογίζεται σε 5.000 - 6.000, με κόστος εξαγωγής 70.000 - 200.000 δρχ. Το κέρδος βεβαίως είναι πολλαπλάσιο.
 
(Των Παναγιώτας Μπίτσικα και Μάχης Τράτσα. Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ, στις 25/8/2002)


4
ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΤΕΤΡΑΠΟΔΟΛΟΓΕΙΝ.

Η ΕΞΑΓΩΓΗ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Με αφορμή το δελτίο τύπου της εμφανιζόμενης ως συνομοσπονδίας ζωοφιλικών σωματείων Ελλάδος,  δημοσιεύσατε στο tetrapodologein ένα άρθρο με τον τίτλο ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΕΣ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ Η ΕΞΑΓΩΓΗ ΕΙΣ ΕΣΠΕΡΙΑΝ ΤΕΤΡΑΠΟΔΩΝ.

Θεωρώντας ως ειλικρινή τη δήλωσή σας ότι θα δημοσεύσετε τα κείμενα όλων εκείνων  οι οποίοι συσχετίζονται με το θέμα,αποφάσισα να σας αποστείλω την παρούσα επιστολή  προς ενημέρωσιν των αναγνωστών σας που ενδιαφέρονται για το θέμα αυτό.

Σχετικά με το σχόλιό σας ότι, το δελτίο τύπου καταγράφει μοναδικά για την ελληνική δημοσιότητα στοιχεία, θα μου επιτρέψετε να αμφιβάλλω.

Στην πραγματικότητα  ουδείς συνελήφθη και πολύ περισσότερο απ΄αυτοφώρω, ουδείς εισαγγελεύς ήταν παρών και καμμία διωκτική αρχή.

Εάν ο εισαγγελεύς ήταν παρών καθώς και οι διωκτικές αρχές, εάν υπήρχε αυτόφωρο αδίκημα, πού είναι η συνέχεια της διαδικασίας; Παρεπέμφθησαν οι κυρίες που δήθεν συνελήφθησαν σε κάποιο δικαστήριο; Eχει ασκηθεί ποινική δίωξη και οι ίδιες δεν το γνωρίζουν; Oδηγήθηκαν έστω σε κάποιον εισαγγελέα;

Mε ποια στοιχεία, εσείς που δηλώνετε ομάδα δημοσιογράφων, έστω και χωρίς να σας γνωρίζουμε,αφού επικαλείσθε το Σύνταγμα για την απόκρυψη της ταυτότητός σας, μετά βεβαιότητος αναγράφετε ότι έγινε «σύλληψη» παρουσία Εισαγγελέως και Διωκτικών αρχών;

Διασταυρώσατε την πληροφορία αυτή προτού την καταγράψετε και τη δώσετε στη δημοσιότητα;

Εάν για σας το θέμα αυτό παρουσιάζει δημοσιογραφικό ενδιαφέρον, είμαι πρόθυμη να σας παραχωρήσω τα στοιχεία που διαθέτω, τα οποία θα σας βοηθήσουν να ανακαλύψετε όλη την αλήθεια για την εξαγωγή ζώων στο εξωτερικό και είμαι πραγματικά στη διάθεσή σας.

Προς το παρόν για την αποκατάσταση των πραγμάτων θα ήθελα  να σας γνωρίσω ότι αυτό που συνέβη στο αεροδρόμιο στις 11/3/2004 ήταν απλώς αποτέλεσμα της σύγχυσης που επικρατεί στο Υπουργείο Γεωργίας και της εμμονής μας ως κράτους, να ψηφίζουμε νόμους και να εκδίδουμε υπουργικές αποφάσεις, χωρίς προηγουμένως να φροντίζουμε για τη δημιουργία ανάλογης υποδομής για την εφαρμογή τους.

Συγκεκριμένα την 11/3/2004 δύο αναγνωρισμένα Ελληνικά σωματεία Η Ζωοφιλική ΄Ενωση Ηλιούπολης και το σωματείο Αnimal Respect  της Αίγινας, μετέφεραν  κάποια ζώα στο Αεροδρόμιο, συνοδευόμενα από την εκπρόσωπο του Ελληνικού Ταμείου Μέριμνας ζώων κ. Κάρολ Μακ Μπεθ, με προορισμό οικογένειες υιοθεσίας στο εξωτερικό. Στην πτήση προς Βέλγιο την μεταφορά των ζώων είχε αναλάβει γνωστή ακτιβίστρια πασίγνωστη στην Ευρώπη η Μίκε Σούντινκ. Τα ζώα ήταν εφοδιασμένα με όσα έγγραφα απαιτούνται για τη μεταφορά τους στο εξωτερικό, ήτοι βιβλιάριο υγείας με τα στοιχεία τους, τα εμβόλιά τους και τις θεραπείες που έχουν κάνει μέχρι σήμερα και το πιστοποιητικό υγείας τους.

Ξαφνικά και ενώ ευρίσκονταν στην διαδικασία ελέγχου για επιβίβαση, εισέβαλε στο αεροδρόμιο η κυρία που εξέδωσε το δελτίο τύπου που δημοσιεύσατε και η δικηγόρος της  φωνάζοντας ότι τα ζώα αυτά πηγαίνουν για πειράματα και ότι τα έγγραφα που προσκομίζουν δεν είναι αυτά που απαιτεί ο Νόμος. Η ψύχραιμη υπάλληλος της αεροπορικής εταιρίας εξήγησε στις καταγγέλλουσες ότι τα έγγραφα είναι εντάξει και ότι τα ζώα μπορούν να φύγουν. Αφού στην συνέχεια εξυβρίστηκε για την άγνοιά της σχετικά με το νόμο, εκλήθη ο διευθυντής της εταιρίας ο οποίος επίσης διαβεβαίωσε τις καταγγέλλουσες ότι με βάση τις μέχρι σήμερα οδηγίες προς τις αεροπορικές εταιρίες, τα έγγραφα είναι επαρκή και δεν υπάρχει πρόβλημα. Επειδή η αντιδικία συνεχίστηκε εκλήθη τηλεφωνικά το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Γεωργίας το οποίο πιστοποίησε τα ίδια. Ακολούθησε έντονη λογομαχία μεταξύ των κυριών και του αρμοδίου τμήματος του Υπουργείου, με αποτέλεσμα το Υπουργείο να αποστείλει με ΦΑΞ στην αεροπορική εταιρία τον κανονισμό του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου βάσει του οποίου τα επιπλέον έγγραφα για την αποστολή ζώων στο εξωτερικό απαιτούνται από 3 Ιουλίου 2004  που συνεπάγεται ότι την ίδια ημερομηνία αρχίζει και η ισχύς της 212/2003 υπουργικής αποφάσεως που επικαλείται η ΣΥ.ΖΩ.ΣΩ.ΕΛ.

Οι καταγγέλλουσες δεν επείσθησαν και εξακολούθησαν να φωνάζουν δημιουργώντας πρόβλημα στην αεροπορική εταιρία και τους υπόλοιπους επιβάτες. Για την αποκατάσταση της τάξης εκλήθη η αστυνομία και άπασες οι εμπλεκόμενες οδηγήθηκαν στο αρμόδιο τμήμα του Αερολιμένα όπου αφού κατεγράφησαν τα στοιχεία τους και το επεισόδιο, απεχώρησαν.

Είτε σε κάποιους αρέσει είτε όχι το συμβάν είναι αυτό και αποδεικνύεται α) από το δελτίο συμβάντων που έχω εις χείρας μου και β) από τον κανονισμό του Ευρωπαικού κοινοβουλίου που απέστειλε το Υπουργείο εκείνη την ημέρα στην αεροπορική εταιρία (υπάρχει αριθμός φαξ, ημερομηνία, και αναγραφή του αρμοδίου τμήματος του υπουργείου).

Τα υπόλοιπα είναι αερολογίες,  εκ προθέσεως διαστρέβλωση της αληθείας, παραποίηση γεγονότων και ψευδείς διαδόσεις που στοιχειοθετούν συκοφαντική δυσφήμιση  κατ΄εξακολούθησιν αφού η μια τουλάχιστον από τις καταγγέλλουσες εξακολουθεί ακάθεκτη τις ίδιες δηλώσεις σε διάφορα έντυπα και μέσα μαζικης ενημέρωσης.

Στην συνέχεια έγιναν παρεμβάσεις στο Υπουργείο Γεωργίας, ο Υπουργός και Υφυπουργός Γεωργίας αγνοούσαν τι ισχύει και τι όχι ως αρμόδιοι μόνο τριών ημερών και μάλιστα για αποφάσεις και πεπραγμένα της απελθούσης κυβερνήσεως και τελικώς με αφορμή το προαναφερθέν  γεγονός, σήμερα επικρατεί το χάος, κατόπιν οδηγίας που δόθηκε προς τις αεροπορικές εταιρίες  να τηρούν την επίμαχη υπουργική απόφαση.

Σημειωτέον  ότι ακόμη και σήμερα η μία υπηρεσία του Υπουργείου ταυτίζεται με την άποψη της καταγγέλλουσας, η άλλη υπηρεσία με την άποψη των καταγγελλόμενων (στη διάθεσή σας και τα ονόματα των αρμοδίων).

Σημειωτέον επίσης ότι μερικά από τα έγγραφα που απαιτούνται, δεν μπορούν να εκδοθούν, επειδή δεν υπάρχει η υποδομή που προανέφερα. Και εξηγούμαι:

Το έγγραφο 4 της υπουργικής απόφασης, ήτοι υπεύθυνη δήλωση παραλαβής από το δήμο δεν μπορεί να εκδοθεί, διότι προυποθέτει σήμανση και καταγραφή των αδέσποτων από τους Δήμους, κάτι που δεν έχει ξεκινήσει ακόμη να γίνεται στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Κατά συνέπεια πώς ο Δήμος θα πιστοποιήσει ότι το ζώο που μεταφέρεται είναι αδέσποτo;

Στην συνέχεια πώς η νομαρχία θα εκδώσει πιστοποιητικό αφού για να το εκδώσει πρέπει να κατατεθεί και το έγγραφο 4;

Και αφού τα έγγραφα που απαιτούνται, δεν υπάρχει δυνατότητα να εκδοθούν οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι μέχρι να γίνουν αυτά που πρέπει (που μπορεί να μην γίνουν και ποτέ) κανένα ζώο δεν μπορεί να φύγει εκτός συνόρων; Eάν αυτό επιθυμούμε σαν χώρα τότε γιατί δεν νομοθετούμε ότι απαγορεύεται η μετακίνηση ζώων από τη χώρα μας προς το εξωτερικό να τελειώνουμε;

Αυτοί που ισχυρίζονται ότι η Υπουργική απόφαση είναι σε ισχύ από της εκδόσεώς της, τι κάνουν, ώστε να μπορεί και να λειτουργήσει στην πράξη;

(Όταν η ίδια επισκέφθηκα το Υπουργείο για να ρωτήσω τι θα ισχύσει τελικά και να δηλώσω ότι ο δικός μου Δήμος αγνοεί τις υποχρεώσεις που έχει βάσει του νόμου, πήρα την απάντηση ότι είναι δική μου δουλειά η ενημέρωση του Δήμου. Και όταν επέμεινα ρωτώντας τι κυρώσεις έχει ο Δήμος όταν δεν εφαρμόσει το νόμο, μου απάντησαν, καμμία. Και όταν αγανάκτησα λέγοντας, μα τελικά, κανείς δεν είναι υποχρεωμένος από τους αρμόδιους για την εφαρμογή του νόμου εκτός από εμένα, μου απάντησε τι να σας πω, διεκδικείστε αστικές αξιώσεις, όπως πχ με τις λακούβες των δρόμων).

Γιατί λοιπόν κάποιοι εμφανίζουν κάποιους άλλους ως υπόπτους παράνομης δραστηριότητας, με μοναδικό επιχείρημα ότι δεν είχαν τα έγγραφα που απαιτεί ο νόμος όταν το ίδιο το Υπουργείο Γεωργίας τους διαβεβαίωνε ότι δεν χρειάζονται ακόμη;

Και ποιος σας είπε ότι με όλη αυτή τη χαρτούρα τελικά διασφαλίζουμε τα ζώα μας; Δηλαδή εάν εγώ αύριο πάρω χαρτί από τη Νομαρχία που πιστοποιεί ο αρμόδιος υπάλληλος με χασμουρητά, ότι λέει και ο κτηνίατρος, και στείλω το ζώο σε μία κυρία στην Ελβετία που θα κάνει μία υπεύθυνη δήλωση ότι δεν το θέλει για πείραμα, είμαι εντάξει;

Eσείς θα ψάξετε τις 500 κυρίες που θα τους στείλω ζώα να δείτε εάν υπάρχουν; Θα επισκεφθείτε 500 διαφορετικά σημεία στην Ευρώπη για να δείτε εάν ζουν τα ζώα; Είμαστε τελικά σοβαροί;

Οσοι πραγματικά ασχολούνται θυσιάζοντας χρήμα και χρόνο στη διάσωση ζώων, γνωρίζουν καλά τι απαιτείται για να ελεγχθεί το ζώο που φεύγει και το κάνουν ήδη ανεξαρτήτως νόμων και υπουργικών αποφάσεων, είναι δε πρόθυμοι να μοιραστούν το μυστικό τους μαζί σας. Οσες κυρίες και κύριοι περνούν τη ζωή τους κάνοντας στροφές γύρω από τον εαυτό τους δεν μπορούν φυσικά να διαννοηθούν τη μεθοδικότητα, οργάνωση και το μόχθο που υπάρχει πίσω από κάθε ζώο που φεύγει, τουλάχιστον, από τα σωματεία που γνωρίζω και που έχω την τιμή να εκπροσωπώ (ήδη 17) τόσο ως Πρόεδρος ενός από αυτά, όσο και ως δικηγόρος, στις νομικές διαδικασίες που μόλις ξεκίνησαν και που δεν πρόκειται να σταματήσουν εάν δεν αποκατασταθεί η αλήθεια, ώστε σε καθένα να αποδοθούν οι ευθύνες που πρέπει.

Σύντομα θα αποδειχθεί ποιος είναι ποιος και πού στοχεύει όλος αυτός ο ντόρος, αυτή τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή που τα ζώα «εξαφανίζονται» μυστηριωδώς.

Πραγματικά είναι πολύ βολικό οι αυτουργοί της εξαφάνισης να βρίσκονται στην Ευρώπη με «βαποράκια» κάποιες «άγνωστες» αλλοδαπές κυρίες  που  ταξιδεύουν ζώα χωρίς χαρτιά σε άγνωστους προορισμούς.

Σας προκαλώ και σας προσκαλώ να συνοδεύσετε όποτε το αποφασίσετε σε μία τυχαία πτήση κάποια απ΄αυτές τις άγνωστες σε σας, γνωστές σε μας κυρίες, για να διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι πού πηγαίνουν τα ζώα, ποιοι τα παραλαμβάνουν, πώς διοχετεύονται, πώς παρακαλουθούνται, και τι είδους αποδοχής τυγχάνει  ο έλληνας «κοπρίτης».

Εάν ενδιαφέρεστε για την αλήθεια υπάρχει όλη στα χέρια μας. Δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα. Τα αρχεία μας είναι τεράστια και ανατριχιαστικά λεπτομερή. Είμαστε ΄Ελληνες και είμαστε περήφανοι γι΄αυτό, αλλά η συνεργασία μας με την Ευρώπη μας έμαθε πολλά. Μας έκανε μεθοδικούς, οργανωτικούς, ακριβείς.

Αντί να απορείτε για τις δικές μας μηνύσεις (που δεν θα σας αφήσουμε για πολύ σε αγωνία) καλύτερα να απορείτε για τις μηνύσεις των κυριών που καταγγέλλουν εγκλήματα αλλά δεν βλέπουμε τιμωρία.

Εμείς είμαστε εδώ, δεν φύγαμε για άλλη χώρα. Είμαστε επώνυμοι και επαγγελματίες όπως  και εσείς, έχουμε οικογένεια, κοινωνική ζωή. Το μόνο μας κουσούρι είναι ότι είμαστε εθελοντές σε μια χώρα που ο εθελοντισμός θεωρείται μία ύποπτη ιστορία που κρύβει οπωσδήποτε μία απάτη, μία οικονομική συναλλαγή, μία δολοπλοκία.

Η παρούσα επιστολή δεν είναι επαρκής για τη διαφώτιση του αναγνωστικού κοινού σας. Είναι εισαγωγική επιστολή ενός βιβλίου χιλίων σελίδων.Εάν πράγματι θέλετε να είστε αντικειμενικοί, εάν σας ενδιαφέρει η έρευνα σε βάθος, τα στοιχεία υπάρχουν. Προτού βιαστείτε να καταθέσετε την άποψή σας, θα έπρεπε να περάσετε και στην απέναντι όχθη του ποταμού. Μερικοί δεν τολμούν να το κάνουν. Αποδείξτε με έργα και όχι με λόγια ότι το tetrapodologein δεν χορεύει στο χαβά κανενός…

ΑΜΑΛΙΑ ΚΑΤΣΟΥΛΑ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

.
ecocrete.gr .

Τελευτ. ενημέρωση ( Δευτέρα, 05 Απρίλιος 2004 )
Τελευταίες δημοσιεύσεις:
Δημοφιλέστερα άρθρα:

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 125 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 57606372
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.