ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Τρίτη 13 Απρ 2021
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Όλοι στο Σύνταγμα το Σάββατο 20 Μαρτίου, στις 12μ. Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Θούριος , Παρασκευή, 19 Μάρτιος 2004

Όλοι στο Σύνταγμα το Σάββατο 20 Μαρτίου, στις 12μ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ
με πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Κοινωνικού Φόρουμ

Να σταματήσει η κατοχή του Ιράκ, αλληλεγγύη στην ιρακινή αντίσταση!

Ενώ πλέον οι Μπους και Μπλέρ αναγκάζονται να παραδεχτούν δημόσια ότι «τα όπλα μαζικής καταστροφής του Ιράκ» ήταν απλώς και μόνο ένα άθλιο πρόσχημα για να επιτεθούν στη χώρα και να επιβάλουν τον ιμπεριαλιστικό τρόμο στον πλανήτη, οι ΗΠΑ, η Μ. Βρετανία και οι σύμμαχοί τους εντείνουν την κατοχική καταπίεση του ιρακινού λαού, πραγματοποιούν συλλογικά αντίποινα σε μαζική κλίμακα, στερούν ολόκληρες περιοχές από στοιχειώδη αγαθά διαβίωσης, ακόμη και από το νερό, συλλαμβάνουν, φυλακίζουν και εξευτελίζουν καθημερινά χιλιάδες απλούς ιρακινούς πολίτες, οργανώνουν παρακρατικές συμμορίες και «τάγματα ασφαλείας».

Κι όμως, αυτό το ιμπεριαλιστικό αίσχος, που έχει τη συναίνεση των «ειρηνόφιλων» ιμπεριαλιστών (Γαλλία, Γερμανία, Ρωσία), δεν κατορθώνει να κάμψει το φρόνημα του ιρακινού λαού: Έπειτα από ένα χρόνο κατοχής του Ιράκ, η αντίσταση δυναμώνει συνεχώς, έχοντας ήδη επιφέρει στις κατοχικές δυνάμεις απώλειες μεγαλύτερες από αυτές που είχαν κατά τη διάρκεια της εισβολής, μεγαλύτερες απ' αυτές που είχαν οι ΗΠΑ στα τρία πρώτα χρόνια του πολέμου στο Βιετνάμ.

Αν η ιρακινή αντίσταση ηττηθεί, θα είναι ήττα για τους λαούς όλου του κόσμου, αν εξαναγκάσει τους κατακτητές σε αναδίπλωση, θα είναι μια μεγάλη νίκη για κάθε λαό, για κάθε καταπιεσμένο, για κάθε κίνημα του πλανήτη θα ανακόψει τα σχέδια επίθεσης των ιμπεριαλιστών σε άλλους στόχους του «άξονα του κακού».

Όχι στη σφαγή των Παλαιστινίων, νίκη στην Ιντιφάντα!

Η κυβέρνηση Σαρόν συνεχίζει τη δολοφονική πολιτική της: τους βομβαρδισμούς παλαιστινιακών πόλεων και χωριών, την καταστροφή σπιτιών και κτημάτων Παλαιστινίων, τις εν ψυχρώ εκτελέσεις στελεχών της Ιντιφάντα, το κτίσιμο του τείχους του αίσχους, το σιωνιστικό αποικισμό των παλαιστινιακών εδαφών, την καταδίκη ενός ολόκληρου λαού στην εξαθλίωση, την προσφυγιά και την ταπείνωση.

Κι όμως, παρά την ηρωική αντίσταση των Παλαιστινίων, παρά την άρνηση εκατοντάδων ισραηλινών στρατιωτών και αξιωματικών να συμμετάσχουν σ' αυτήν τη γενοκτονία, οι ΗΠΑ στηρίζουν ενεργά τον τοποτηρητή τους στη Μ. Ανατολή ενώ η Ε.Ε. αρνείται να πάρει ακόμα και την πλέον υποτυπώδη πρωτοβουλία ανάσχεσης της σιωνιστικής επιθετικότητας.

Στην Παλαιστίνη δεν υπάρχει κάποια σύρραξη την οποία πυροδοτούν οι «φανατικοί» των δύο πλευρών, αλλά μια κτηνώδης κατοχή που διαρκεί πάνω από μισό αιώνα. Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη, ελεύθερη Παλαιστίνη!

Καμία συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους

Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας!

Η Ελλάδα δεν κράτησε ουδέτερη στάση στην επίθεση κατά του Ιράκ. Στη βάση της Σούδας ανεφοδιάζονταν τα ιμπεριαλιστικά βομβαρδιστικά, ελληνικά πολεμικά πλοία συνεχίζουν τις «αντιτρομοκρατικές» περιπολίες στον Περσικό, επί ελληνικής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση πάρθηκαν όλες οι αποφάσεις νομιμοποίησης της επίθεσης στο Ιράκ. Και δεν είναι η πρώτη φορά. Την ίδια στάση κράτησε και στη Γιουγκοσλαβία το 1999 και στο Αφγανιστάν το 2002, ελληνικά στρατεύματα συνεχίζουν να βρίσκονται σ' αυτές τις χώρες.

Αρνούμαστε να αποδεχτούμε το ιδεολόγημα της «ισχυρής Ελλάδας», το ψεύδος ότι η συμμετοχή ελληνικών στρατευμάτων στην κατοχή χωρών και στην καταπίεση λαών ενισχύει τα «εθνικά μας συμφέροντα» και «εξασφαλίζει την ειρήνη».

Αντίσταση στην «αντιτρομοκρατική σταυροφορία» και στη διεθνοποίηση της καταστολής!

Τα δεκάδες εκατομμύρια που πριν ένα χρόνο διαδήλωσαν κατά της ιμπεριαλιστικής επίθεσης στο Ιράκ δείχνουν το δρόμο. Με πρωτοπόρο το κίνημα κατά της νεοφιλελεύθερης καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης, εργαζόμενοι, άνεργοι, ακτήμονες, ιθαγενείς, νέοι και γυναίκες σε κάθε γωνιά του πλανήτη ύψωσαν το ανάστημά τους απέναντι στη Νέα Τάξη. Αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος. Γιατί ο πόλεμος των κυρίαρχων δεν γίνεται μόνο με τα βομβαρδιστικά, ξεδιπλώνεται καθημερινά με τους τρομονόμους και τα Γκουαντάναμο, τις απελάσεις μεταναστών και τον αντιισλαμικό ρατσισμό, το Σχέδιο Κολομβία και τις ασκήσεις του ΝΑΤΟ για την... ασφαλή διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα, την καταπάτηση στοιχειωδών κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων από τη Βομβάη ως τη Νέα Υόρκη και από τη Μόσχα μέχρι το Μπουένος ¶ιρες.

Η παγκοσμιοποίηση των αγορών και οι ανάγκες του κεφαλαίου απαιτούν την υπερεκμετάλλευση των πολλών από τους λίγους, την καθυπόταξη όσων έχουν λόγους να αντιστέκονται από τους κρατούντες.

ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΕΜΟ, ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ, ΜE ΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

Όλοι-ες στο Σύνταγμα το Σάββατο 20 Μαρτίου, στις 12μ.

.
ecocrete.gr .

Τελευτ. ενημέρωση ( Παρασκευή, 19 Μάρτιος 2004 )
Τελευταίες δημοσιεύσεις:
Δημοφιλέστερα άρθρα:

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 314 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 48499218
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.