ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Τρίτη 22 Οκτ 2019
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
5ο Διεθνές Συμπόσιο Ενάντια στην Απομόνωση 15-18 Δεκ. 2006 Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ - Ανθρώπινα Δικαιώματα
Διεθνής Πλατφόρμα Ενάντια στην Απομόνωση , Κυριακή, 10 Δεκέμβριος 2006
5ο Διεθνές Συμπόσιο Ενάντια στην Απομόνωση 15-18 Δεκ. 2006

15-18 Δεκεμβρίου 2006 ΣΤΟ ΑΣΟΕΕ ΠΑΤΗΣΙΩΝ (ΕΙΣΟΔΟΣ ΑΠΟ ΔΕΡΙΓΝΥ)

international platform against isolation

Διαβάστε ακόμα:
Έκθεση του 4ου Διεθνούς Συμπόσιου Ενάντια στην Απομόνωση, Παρίσι 16-19 Δεκ. 2005
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΗΣ 19-22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2000

Θα πραγματοποιηθεί μια 4ήμερη διεθνής εκδήλωση από τις 15 ως τις 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, στην ΑΘΗΝΑ, για τις μέρες που κηρύχθηκαν «Ημέρες Αγώνα κατά της Απομόνωσης και Αλληλεγγύης στους κρατουμένους αγωνιστές» που αντιστέκονται στα λευκά κελιά. Ο TAYAD (Σύλλογος Οικογενειών των Πολιτικών Κρατουμένων για την Συμπαράσταση) και η IPAI (Διεθνής Πλατφόρμα Ενάντια στην Απομόνωση), κάθε χρόνο αυτές τις μέρες εντείνουν την αγωνιστική τους δράση, πραγματοποιώντας σε παγκόσμιο επίπεδο διάφορες δραστηριότητες, όπως συνέδρια, συναυλίες, εκδηλώσεις τιμής στα θύματα, συμβολικές απεργίες πείνας συμπαράστασης καθώς και διαδηλώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στις θηριωδίες του κατεστημένου της Τουρκίας.


Τα προηγούμενα συμπόσια πραγματοποιήθηκαν το 2002 στην Ολλανδία, το 2003 στην Ιταλία και το 2004 στη Γερμανία. Η 4η Διεθνής Συνάντηση είχε πραγματοποιηθεί στις 16 ως 19 Δεκέμβρη 2005 στο Παρίσι με συμμετοχή 300 εκπροσώπων μεταξύ των οποίων και διεθνείς αντιπροσωπείες από διάφορες χώρες όπως Παλαιστίνη, Ιράκ, Λίβανο, Κολομβία, Γερμανία, Ιταλία, Αγγλία, Ιρλανδία, Ισπανία (Χώρα των Βάσκων) και Ελλάδα. Ως επίτιμοι προσκεκλημένοι είχαν συμμετάσχει η Angela Davis(από τα σύμβολα του κινήματος των Μαύρων), Ahmed Bin Bella (ιστορικός ηγέτης του λαού της Αλγερίας), Leila Khaled (από τα σύμβολα του παλαιστινιακού αγώνα). Οι ελληνικές αντιπροσωπείες που συμμετείχαν στις προηγούμενες αντίστοιχες εκδηλώσεις ήταν αποτελούμενες κυρίως από συνδικαλιστικές οργανώσεις, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και οι: ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΟΤΟΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΠΑΜΕ, ΕΚΑ,ΕΙΝΑΠ, Παγκληρική - Παλλαϊκή Αγωνιστική Κίνηση.

Στο πόρισμα της διακήρυξης που, αμέσως μετά τη λήξη των συνεδριάσεων ανακοινώθηκε, είχε τονιστεί ότι: «Η πολιτική της απομόνωσης χρησιμοποιείται ως μέσω εκφοβισμού και καταστολής ενάντια σ' όσους εναντιώνονται στις επιδιώξεις των κυρίαρχων δυνάμεων. Το τείχος στα κατεχόμενα εδάφη της Παλαιστίνης. οι φυλακές Αμπού Γράιμπ και Γκουαντανάμο, οι κατοχές, οι αποκλεισμοί και οι απειλές ενάντια στην Κούβα, την Βενεζουέλα, τη Β. Κορέα, τον Λίβανο, οι μαύρες λίστες και οι τρομονόμοι, κ.α. είναι αναπόσπαστα κομμάτια της ίδιας πολιτικής των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και των συνεργατών τους, ώστε να εξοντώσουν κάθε μορφής αντίστασης εναντίον τους». Όλα όσα ειπώθηκαν τότε είναι επίκαιρα και διαπιστώθηκαν σήμερα με τους βομβαρδισμούς που δολοφονούν τους λαούς της Παλαιστίνης και του Λιβάνου.

Απευθύνουμε ανοικτό κάλεσμα σ' όλους εσάς για να συμμετέχετε στις εκδηλώσεις που θα γίνουν στην Ελλάδα για τις «Ημέρες του Αγώνα κατά της Απομόνωσης». Σας καλούμε να δείξετε την ηθική και υλική αλληλεγγύη σας για την διοργάνωση αυτής της δραστηριότητας, να συμβάλετε κάποιο ποσό ως συνεισφορά ώστε να μπορέσουμε να καλύψουμε τα έξοδα της διοργάνωσης και να μας βοηθήσετε στις διερμηνείες και μεταφράσεις. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στέλνοντας μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση venceremos06@yahoo.gr ή τηλεφωνώντας στο 6934713739.

Στα χχχχχ και χχχχχ θα βρείτε αποσπάσματα και καλέσματα από το προηγούμενο Συμπόσιο, που σκοπό έχουν να υπενθυμίσουν το στόχο της αδιάκοπης διεθνούς μας δραστηριότητας. Στη συνέχεια θα θέλαμε να παρουσιάσουμε ορισμένες προτάσεις και ιδέες για το επικείμενο Συμπόσιο:

• Η τρομερή άνοδος της επιθετικότητας ενάντια στους λαούς πολλών χωρών και περιοχών του πλανήτη, και κυρίως οι στρατιωτικές επιθέσεις του ισραηλινού στρατού εναντίον ολόκληρου του παλαιστινιακού λαού, οι περισσότερες από τις οποίες βρίσκουν σύμφωνες τις ΗΠΑ και σχεδόν όλες τις ιμπεριαλιστικές χώρες της ΕΕ, καθώς επίσης και η εξάπλωση αυτού του πολέμου με τις επιθέσεις στο Νότιο Λίβανο, στη διάρκεια των οποίων σφαγιάστηκαν αμέτρητοι πολίτες και ισοπεδώθηκε το μεγαλύτερο τμήμα της περιοχής.

• Η διαρκής κατοχή και οι δολοφονίες στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, που συνοδεύονται από πόλεμο και στρατόπεδα συγκέντρωσης όπως το Γκουαντάναμο και αναρίθμητες άλλες μυστικές φυλακές διασκορπισμένες στην Ευρώπη και σε όλες τις ηπείρους.

• Η επέκταση του πολέμου αυτού μέσω σοβαρών απειλών κατά της Συρίας και του Ιράν, των επόμενων στόχων του λεγόμενου «Πολέμου κατά της Τρομοκρατίας» που διεξάγουν οι ΗΠΑ, όπως επίσης η ενδυνάμωση των σχέσεων των ήδη συνεργαζόμενων κυβερνήσεων με την ΕΕ.

• Η συνεχιζόμενη σφαγή στις φυλακές τύπου F της Τουρκίας, που είναι ενδεικτική της εξουδετέρωσης κάθε δημοκρατικής φωνής και αντίστασης, καθώς και η ρητή αλλά και μυστική συμφωνία και υποστήριξη αυτών των πολιτικών από πολυάριθμα κράτη-μέλη της ΕΕ.

• Η εχθρική στάση απέναντι στην Κούβα και σε άλλες χώρες που οποίες παλεύουν για την ανεξαρτησία τους, η οποία έγινε σαφέστερη στην τελευταία κυρίως σύνοδο κορυφής μεταξύ της ΕΕ και των ΗΠΑ.

• Οι πρακτικές απομόνωσης και οι απαράδεκτες συνθήκες στις φυλακές, π.χ. στη φυλακή υψηλής ασφαλείας Μάγκαμπερι στη Βόρεια Ιρλανδία, όπου δεκάδες Ιρλανδοί Ρεπουμπλικανοί κρατούμενοι διαφόρων οργανώσεων αντιστέκονται αυτή την ώρα.

• Η μαζικές διώξεις και οι πολιτικές δίκες εναντίον αριστερών αγωνιστών/ -τριών σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες στηρίζονται στους νέους νόμους κατά της τρομοκρατίας και στις «Μαύρες Λίστες», όπως για παράδειγμα η νομική δίωξη και σύλληψη στο Βέλγιο επαναστατών από την Τουρκία ή αγωνιστών αριστερών κινήσεων όπως η «Οπρόρ» της Δανίας, ακολουθούμενες από μαζικές δίκες εναντίον κομμουνιστών/ -τριών στην Ιταλία. Η ποινικοποίηση του πολιτικού φρονήματος και η αντικομμουνιστική εκστρατεία σε μια σειρά από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την απαγόρευση της νεολαίας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Τσεχίας.

• Η απαγόρευση των πολιτικών δραστηριοτήτων και οργανώσεων στη Χώρα των Βάσκων, η συνεχιζόμενη καταπίεση ενάντια στους Βάσκους πολιτικούς κρατούμενους και η πολιτική της διασποράς τους.

• Η μακρόχρονη κράτηση και δίωξη αντι-ιμπεριαλιστών, και περιβαλλοντικών ακτιβιστών στις ΗΠΑ, όπως οι μαζικές διώξεις, που νομιμοποιούν οι ρατσιστικοί «αντιτρομοκρατικοί» νόμοι μετά την 11η Σεπτεμβρίου, όπως η συνεχιζόμενη κράτηση πολλών αυτοχθόνων κρατουμένων, Μαύρων Πανθήρων και αφρο-αμερικανών αιχμαλώτων, φυλακισμένων για 20 χρόνια, και τέλος οι «5 της Κούβας», οι οποίοι θα συμπληρώσουν 8 χρόνια παράνομης κράτησης το Σεπτέμβρη αυτού του έτους, επειδή επιχείρησαν να εμποδίσουν μια τρομοκρατική επίθεση ενάντια στη χώρα0τους.

Όλες αυτές οι σημαντικές εξελίξεις και πολλές άλλες, που δεν αναφέρονται εδώ, επιβεβαιώνουν την αναγκαιότητα συνεργασίας μεταξύ όλων των δημοκρατικών και αντιστεκόμενων δυνάμεων του κόσμου. Επιβεβαιώνουν την αυξανόμενη σημασία ενός ευρέος δικτύου για την εξουδετέρωση της απομόνωσης μεταξύ των κινήσεών μας, για την εξουδετέρωση της απομόνωσης των πολιτικών κρατουμένων και των χωρών, που απειλούνται εδώ και δεκαετίες με πολέμους, κατοχές και εμπάργκο.

Θεωρούμε όλα αυτά τα γεγονότα επαρκή αφορμή για να ξανασυναντηθούμε, καλύτερα προετοιμασμένοι και πιο σύντομοι στις ομιλίες μας, με σκοπό να αναπτύξουμε μια κοινή πρακτική ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, που σωστά αποτελεί λέξη-κλειδί τα τελευταία χρόνια.

Μετά από συνομιλία με πολλές οργανώσεις, αποφασίσαμε να διεξάγουμε το επόμενο συμπόσιο στις 15-18 Δεκεμβρίου 2006. Δίνουμε βαρύνουσα σημασία στη διατήρηση της παράδοσης των ετήσιων συμποσίων, όσο το δυνατόν πιο κοντά στις 19 με 22 Δεκεμβρίου κάθε έτους, μιας και αυτή η ημερομηνία μπορεί να θεωρηθεί αφετηρία της μεγάλης αντίστασης ενάντια στην πολιτική της απομόνωσης, που ξεκίνησε 6 χρόνια πριν στις φυλακές τύπου F της Τουρκίας και αλλού, και επεκτάθηκε σε όλους τους τομείς της ζωής.

Η κρατούμενη αγωνίστρια Σεβγί Σαϊμάζ συνεχίζει να αντιστέκεται ενάντια στην πολιτική της απομόνωσης. Παράλληλα, έξω από τα λευκά κελιά, ο δικηγόρος Μπεχίτς Αστσί και η Γκιουλτσάν Γκιορούρογλου, μητέρα δύο μικρών κοριτσιών, συμμετέχουν στην απεργία πείνας μέχρι θανάτου. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει για μία ακόμη φορά ότι η αντίσταση αυτή είναι αλύγιστη και απεριόριστη στο θέμα της αυτοθυσίας.

Παρόλο που υπάρχουν ήδη 122 νεκροί και παρόλο που η Ευρώπη, αλλά και άλλες περιοχές του κόσμου, γνωρίζουν αυτή την κατάσταση, συνεχίζουν να σιωπούν σχετικά με το συνεχιζόμενο αυτό έγκλημα, ενώ οι κυβερνήσεις τους ενισχύουν τη στήριξη τους στην κυβέρνηση της Τουρκίας, προσπαθώντας να καταστείλουν προοδευτικές δυνάμεις από την Τουρκία με νέους «αντιτρομοκρατικούς» νόμους.

Υπάρχουν ήδη ορισμένες προτάσεις για το Συμπόσιο, όπως για παράδειγμα ομάδες εργασίας ή αποστολή εκτενών εκθέσεων για διάφορες χώρες, που θα δίνουν πληροφορίες για τις μεθόδους βασανισμού, για τις συνθήκες στις φυλακές και τον αριθμό των κρατουμένων στην εκάστοτε χώρα. Μέσω αυτών των εκθέσεων οι ομιλίες μπορούν να μειωθούν ουσιαστικά και να αφιερωθεί περισσότερος χρόνος σε πρακτικά ζητήματα.

Προτείνουμε το συνδυασμό του Συμποσίου με δραστηριότητες και επισκέψεις σε διάφορους οργανισμούς, ΜΚΟ, πολιτικές αντιπροσωπείες, γραφεία Τύπου και άλλα μέρη με την αποστολή αντιπροσωπειών, όπου θα κάνουμε ενημέρωση για τα θέματά μας και θα υποβάλλουμε τα αιτήματά μας.

Ανεξάρτητα από τα σεμινάρια, θέλουμε να διοργανώσουμε μια ακόμη συνάντηση μεταξύ των οργανώσεων κρατουμένων, των συγγενών τους και φίλων, καθώς και έμπειρων δικηγόρων και νομικών διαφόρων χωρών με σκοπό την οικοδόμηση γέφυρας ανάμεσα στον πολιτικό και το νομικό αγώνα, καθώς επίσης και ενός λειτουργικού δικτύου ενάντια στην καταπίεση με ιδιαίτερο βάρος στις πρόσφατες εξελίξεις στην Ευρώπη.

Μια άλλη πρόταση είναι η δημιουργία ενός Λαϊκού Δικαστηρίου.

Για την επίτευξη χειροπιαστών αποτελεσμάτων στο Συμπόσιο, θα πρέπει να ιδρύσουμε ένα γραφείο συντονισμού (τουλάχιστον ηλεκτρονικά) για την κυκλοφορία επειγουσών πληροφοριών και για μεγαλύτερη ευελιξία στη δράση μας.

Τέλος, θα θέλαμε να ζητήσουμε από όλες τις οργανώσεις και τους συντρόφους, που θεωρούν σημαντική την ενίσχυση των σχέσεων στο πλαίσιο αυτό, να καταθέσουν περαιτέρω προτάσεις και ιδέες, σε περίπτωση που έχουμε ξεχάσει κάτι σημαντικό.

Σύντομη παρουσίαση μερικών καλεσμένων

Ένα από τα θέματα του Συμποσίου μας θα αποτελέσει και πάλι οι πολιτικοί κρατουμένων των ΗΠΑ με πολλούς αντιπροσώπους από τις ΗΠΑ, όπως το Κίνημα για την Κατάργηση της Θανατικής Ποινής στο Τέξας, η Ιρλανδική Επιτροπή Ενότητας και ο Ρομπέρ Ρομπιντώ, δικηγόρος του αυτόχθονα Αμερικανού κρατούμενου Λεονάρδ Πελτιέρ.

Η οικονομική και πολιτική απομόνωση των λατινοαμερικανικών χωρών, όπως η Βενεζουέλα και η Κούβα, οι οποίες στράφηκαν σε μια εναλλακτική / επαναστατική λύση, θα βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη του Συμποσίου. Εκτός από τον εκπρόσωπο της Επιτροπής Basta Ya, ο οποίος θα μιλήσει μεταξύ άλλων για τις κυρώσεις και το εμπάργκο ενάντια στην Κούβα.

Η Μέση Ανατολή θα αποτελέσει με τη σειρά της σημαντικό θέμα του Συμποσίου, ως προειδοποίηση για την πολιτική απομόνωσης ενάντια σε διάφορες χώρες. Έχουμε καλέσει εκπροσώπους της αντίστασης, δικηγόρους και διανοούμενους από ολόκληρη τη Μέση Ανατολή.

Στους άλλους προσκεκλημένους του Συμποσίου συγκαταλέγονται: η δικηγόρος Σαχάντ Μαχντί, εθελόντρια δικηγόρος κρατουμένων στο Αμπού Γράιμπ στο Ιράκ, ο Αυνί Αλ-Καλεμί, εκπρόσωπος της Ιρακινής Πατριωτικής Συμμαχίας, ο Δρ. Χισάμ Μπουστάνι, εκπρόσωπος της Συμμαχίας Αντίστασης του Αραβικού Λαού, της Παναραβικής Ένωσης και της Ένωσης Επαγγελματικών Συλλόγων της Ιορδανίας, ο Μοχάμεντ Σάφα, ο γενικός γραμματέας του Κέντρου Επανένταξης των θυμάτων βασανιστηρίων του Κιάμ στο Λίβανο, ο οποίος μπορεί να μιλήσει από προσωπική εμπειρία για την ερήμωση της χώρας του και την κατάσταση που επικρατεί στο Λίβανο έπειτα από την ισραηλινή βιαιότητα, η οποία κατέστρεψε και ένα από τα κέντρα εργασίας τους στο Νότιο Λίβανο και τέλος εκπρόσωποι της Παλαιστινιακής Κοινότητας της Αυστρίας.

Καλεσμένοι, επίσης, είναι γιατροί και δικηγόροι από διάφορες χώρες της περιοχής, π.χ. Παλαιστίνη, Λίβανο, Ιορδανία, Αίγυπτο και Σουδάν.

Στους καλεσμένους από την Τουρκία συγκαταλέγονται εκπρόσωποι επαγγελματικών επιμελητηρίων, συνδικάτων και δικηγορικών συλλόγων, καθώς και συγγενείς πολιτικών κρατουμένων, πρώην κρατούμενοι και εκπρόσωποι, που θα μιλήσουν για τον αγώνα για τα θεμελιώδη δικαιώματα και τις ελευθερίες. Θα παρευρεθούν δικηγόροι, σύλλογοι στήριξης κρατουμένων και οργανώσεις από διάφορες χώρες της Ευρώπης. Εκτός από το σύλλογο κρατουμένων KALERA από τη Χώρα των Βάσκων (Euskadi), θα συμμετάσχουν διάφορες επιτροπές, που ασχολούνται με τις πολιτικές δίκες στο Βέλγιο, τη Γερμανία και τη Δανία.

Από την Ελλάδα, μεταξύ πολυάριθμων αριστερών και κοινωνικών κινήσεων, θα παραβρεθούν στο Συμπόσιο και εκπρόσωποι διάφορων επαγγελματικών επιμελητηρίων, συνδικάτων και δικηγορικών συλλόγων.

Η πρόσκλησή μας είναι ανοιχτή σε όλους, όσοι μάχονται υπέρ μιας συμμαχίας όλων των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων.

Στη συνέχεια σας στέλνουμε ένα σχέδιο του προγράμματος για το Διεθνές Συμπόσιο που θα γίνει στην Αθήνα από 15-18 Δεκεμβρίου 2006.

Θα χαρούμε να σας έχουμε μεταξύ των προσκεκλημένων μας.

Διεθνής Πλατφόρμα Ενάντια στην Απομόνωση

ΣΥΜΜΕΤEΧΟΥΝ:

Συμμαχία Αντίστασης του Αραβικού Λαού (Ιορδανία), Δικηγόρος κρατουμένων στο Αμπού Γράιμπ (Ιράκ), Ιρακινή Πατριωτική Συμμαχία, Κέντρο Αποκατάστασης των Θυμάτων των βασανιστηρίων- Κιάμ (Λίβανος), Δικηγόρος του Λεονάρ Πελτιέ (ΗΠΑ), Επιτροπή Basta Ya (Γερμανία), Παλαιστινιακής Κοινότητας της Αυστρίας, Ιρλανδικής Επιτροπής Ενότητας (ΗΠΑ), Κίνημα για την Κατάργηση της Θανατικής Ποινής στο Τέξας (ΗΠΑ), , Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Κρατούμενους στις Σιωνιστικές Φυλακές (Ιορδανία), Κέντρο Επανένταξης για τα θύματα των Βασανιστριών (ΑCTRVT- Σουδάν), ΑLL-Ομοσπονδία Εργατικών Σωματίων (Πακιστάν), Επιτροπής της «εκστρατείας ενάντια στο Αρθρο 270» (Ιταλία), εκπρόσωπος του DFLP (Παλαιστίνη), Αλέξης Μουμπάρρης - πρώην κρατούμενος της οργάνωσης ΑΝC στην Νότια Αφρική (Γαλλία), Dr. Regina GIROD-από την Ένωση Αντιφασιστικών Οργανώσεων - VVN-BdA (Γερμανία), εκπρόσωπος των καταδικασμένων αντιφασιστών με τα τρομονόμο 129 (Γερμανία), Ομοσπονδία Ανατολίας (Γερμανία), Διεθνές Φόρουμ (Δανία), Οπρόρ - Εξέγερση (Δανία), CLEA-Επιτροπή για την ελευθερία της έκφρασης, του συνέρχεσθαι και του συνεταιρίζεσθαι (Βέλγιο), Διάλογος Κρατούμενων (πρώην πολιτικοί κρατούμενοι από το Ιράν που ζουν στην εξορία), Σύλλογος Οικογενειών των Κρατουμένων-KALERA (Χώρα των Βάσκων), Επιτροπή Συμπαράστασης των συγγενών και των φίλων Mumia Abu Jamal Κομμουνιστικό Κόμμα των Λαών της Ισπανίας, Σοσιαλιστικό Κόμμα Αιγύπτου Κέντρο Αλκαράμι / Μπαχρέιν Σύλλογος των Οικογενειών των Κρατουμένων για την Αλληλοβοήθεια - TAYAD (Τουρκία), Αρχιτεκτονικό-Μηχανολογικό Επιμελητήριο της Τουρκίας-TMMOB, Δικηγορικός Σύλλογος Κωνσταντινούπολης, πρώην κρατούμενοι στα λευκά κελιά, Ομοσπονδία για τα Θεμελιώδη Δικαιώματα (Τουρκία), Ομοσπονδία Νεολαιών (Τουρκία), ΗΗΒ (Νομικό Γραφείο του Λαού - Τουρκία), Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα (ΒΕS-Τουρκία), Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατουμένους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΑΔΕΔΥ, ΔΣΑ, ΕΙΝΑΠ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη, ΣΦΕΑ 1967-1974, ΟΔΥΕ, ΣΔΥΑ, ΠΟΣΥΠ, ΕΚΑ, ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΦΙΛΙΑΣ, ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, ΣΕΗ, OTOE.


 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
 
Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου:

12.00: Έναρξη της καταγραφής των αντιπροσώπων

13.00-14.00: Κήρυξη της έναρξη του συνεδρίου από εκπρόσωπο της Διεθνούς Πλατφόρμας Ενάντια στην Απομόνωση, ενημέρωση για τα προηγούμενα συμπόσια και παρουσίαση των διεθνών προσκεκλημένων και του προγράμματος.

14.00-16.00: Συζήτηση για τις πολιτικές δίκες και την ποινικοποίηση των αγώνων ? Πώς μπορούμε να υπερασπιστούμε τα ατομικά και τα πολιτικά μας δικαιώματα;

Συντονίζει: Διεθνής Πλατφόρμα Ενάντια στην Απομόνωση

Ομιλητές: Προοδευτικοί δικηγόροι από όλο τον κόσμο, CLEA-Επιτροπή για την ελευθερία της έκφρασης, του συνέρχεσθαι και του συνεταιρίζεσθαι (Βέλγιο), Ανατολική Ομοσπονδία (Γερμανία), Επιτροπή προετοιμασίας της «εκστρατείας ενάντια στο Αρθρο 270» (Ιταλία), Οπρόρ - Εξέγερση (Δανία), Ομοσπονδία για τα Θεμελιώδη Δικαιώματα (Τουρκία), Ομοσπονδία Νεολαιών (Τουρκία)

20.00 Συναυλία "για το Μέλλον και την Ελπίδα των Λαών" στο ΑΛΦΑΒΙΛ, ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ 168 & Λ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ

σύντομος χαιρετισμός από αντιπροσώπους από Τουρκία, ΗΠΑ, Λατινική Αμερική και Παλαιστίνη τραγούδια από την ΜΑΡΙΖΑ ΚΩΧ και το «Γκρούπ Γιόρουμ» από την Τουρκία Ορχήστρα Σαξοφώνων Νομαρχιας Πειραιά -Διευθύνει ο Θεοδοροζ Κερκεζος
 
Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου:

11.00-14.00: Συζήτηση για την Απομόνωση των πολιτικών κρατουμένων - Πώς μπορούμε να επεκτείνουμε τον κοινό αγώνα;

Συντονίζει: Διεθνής Πλατφόρμα Ενάντια στην Απομόνωση

Ομιλητές: Σαχάρ Μαχντί, δικηγόρος των κρατουμένων στο Αμπού Γράιπ (Ιράκ), Ρομπέρ Ρομπιντώ, δικηγόρος του Λεονάρ Πελτιέ (ΗΠΑ), εκπρόσωπος του TAYAD (Τουρκία), Κίνημα για την Κατάργηση της Θανατικής Ποινής στο Τέξας (ΗΠΑ), Ιρλανδική Επιτροπή Ενότητας (ΗΠΑ), Κέντρο Επανένταξης για τα θύματα βασανιστηρίων του Κιάμ (Λίβανος), Παλαιστινιακή Κοινότητα Αυστρίας, εκπρόσωπος του βασκικού συλλόγου κρατουμένων KALERA (Χώρα των Βάσκων), TMMOB Αρχιτεκτονικό-Μηχανολογικό Επιμελητήριο της Τουρκίας, εκπρόσωπος του δικηγορικού συλλόγου Κωνσταντινούπολης (Τουρκία), Διάλογος Κρατουμένων (πρώην πολιτικοί κρατούμενοι από το Ιράν, που ζουν στην εξορία), ΕΙΝΑΠ και ΔΣΑ.

14.00-15.00: Μεσημεριανό διάλειμμα

15.00-16.00 Προβολή βίντεο Ταινίας

16.00-19.00: Συζήτηση για την «Αντίσταση ενάντια στον πόλεμο σε όλο τον κόσμο», Η αποτυχία του «σχεδίου για μια Νέα Μέση Ανατολή» - Πώς μπορούμε να στηρίξουμε την αντίσταση των λαών;

Συντονίζει: Διεθνής Πλατφόρμα Ενάντια στην Απομόνωση

Ομιλητές: Δρ. Χισάμ Μπουστανί (Ιορδανία), HOC-Μέτωπο για τα Δικαιώματα και τις Ελευθερίες (Τουρκία), Αυνί Αλ-Καλεμί, Ιρακινή Πατριωτική Συμμαχία, Κέντρο Επανένταξης για τα θύματα βασανιστηρίων του Κιάμ (Λίβανος)

19.30-21.00: Συνάντηση του δικτύου αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατουμένους

Συμμετέχουν: δημοκράτες δικηγόροι, οι οργανώσεις στήριξης των κρατουμένων διοργανώνουν ετησίως δραστηριότητες αλληλεγγύης με κρατούμενους και κατηγορούμενους πολιτικούς ακτιβιστές.

Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου

Συντονίζει: Αντωνόπουλος Παύλος ΟΛΜΕ

12.00-14.00: Συζήτηση για τον «Πόλεμο ενάντια στην τρομοκρατία» των ΗΠΑ και το μέλλον των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων στην Ευρώπη

14.00-15.00: Μεσημεριανό διάλειμμα

15.00-16.00 Προβολή Βίντεο Ταινίας

16.00: Ομάδα εργασίας για την ολοκλήρωση του τελικού ψηφίσματος και την προετοιμασία ενός ετήσιου χρονοδιαγράμματος κοινών δραστηριοτήτων για το έτος 2007

Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου:

12.00-13.00: Εκδήλωση μνήμης και συνέντευξη Τύπου στο ΕΑΤ-ΕΣΑ

16.30: Συνάντηση με τον υπεύθυνο της αντιπροσωπείας της ΕΕ

Σχόλια

Δεν μπορείς να κάνεις σχόλια.
Πρέπει πρώτα να κάνεις Είσοδο ή να Εγγραφείς στο ecocrete.gr εδώ.

Τελευτ. ενημέρωση ( Κυριακή, 10 Δεκέμβριος 2006 )
Τελευταίες δημοσιεύσεις:
Δημοφιλέστερα άρθρα:

Ξ“ΒŒΞ“οŸƒ ôçí Ξ“οŸƒΞ“Ξ…Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βž Ξ“Β·Ξ“β€•Ξ“Β±Ξ“Β§Ξ“Β£Ξ“ΒŸΞ“Κ½ ôçò

Ξ’ΞˆΞ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“Β§ & Ξ“Β˜Ξ“Β§Ξ“Ξ†Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“Βž Ξ“Β…Ξ“Β°Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Ξ‰Ξ“Β­Ξ“ΒŸΞ“Κ½
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 178 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 39031399
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.