ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Δευτέρα 18 Νοέ 2019
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Η Διεθνής Αμνηστία γιορτάζει και το φωνάζει! Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ - Ανθρώπινα Δικαιώματα
Διεθνής Αμνηστία , Τετάρτη, 06 Δεκέμβριος 2006

10 Δεκεμβρίου 2006: Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Η Διεθνής Αμνηστία γιορτάζει και το φωνάζει!

Το ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας συμμετέχει και φέτος στον παγκόσμιο μαραθώνιο αποστολής γραμμάτων, δηλαδή τον πιο γνωστό, σημαντικό κι αποτελεσματικό τρόπο δράσης της –την αποστολή εκκλήσεων σε κυβερνήσεις για ανθρώπους που κινδυνεύουν.

Στις 9 και 10 Δεκεμβρίου υποστηρικτές της Διεθνούς Αμνηστίας από όλον τον κόσμο θα ενωθούν για να δείξουν αλληλεγγύη σε όλους αυτούς των οποίων τα ανθρώπινα δικαιώματα καταπατούνται.

Σας καλούμε να πάρετε κι εσείς μέρος γράφοντας και στέλνοντας γράμματα για να σταματήσουν να παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα συγκεκριμένων ανθρώπων που κινδυνεύουν. Ενωμένοι μπορούμε να φέρουμε αποτελέσματα. Από το 1961 που ιδρύθηκε η Διεθνής Αμνηστία πάνω από 75.000 άνθρωποι – κρατούμενοι συνείδησης – έχουν απελευθερωθεί κι έχουν σωθεί από βασανισμό ή από θάνατο επειδή συνάθρωποί τους από άλλα μέρη του κόσμου αποφάσισαν να κάνουν κάτι για να τους βοηθήσουν.

Ο φετινός Μαραθώνιος διοργανώνεται σε πάνω από 30 χώρες. Πάρτε κι εσείς μέρος στο Μαραθώνιο αποστολής γραμμάτων στη Θεσσαλονίκη Κυριακή 10 Δεκεμβρίου στο καφέ Bazzar (Παπαμάρκου 34, Πλατεία Άθωνος) από τις 4 το απόγευμα και μετά. Την ίδια μέρα διοργανώνεται πάρτι για τα ανθρώπινα δικαιώματα με ενημέρωση, υλικό της Διεθνούς Αμνηστίας και προβολή βίντεο στο art house, Βογατσικού 4. Χορηγός Επικοινωνίας είναι ο ραδιοφωνικός σταθμός Republic 103.3.

Διοργανώνονται επίσης δράσεις σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο www.amnesty.org.gr μπορείτε να μπείτε στην ιστοσελίδα μας για να στείλετε γράμματα.

Όπως λέει και η παλιά παροιμία «φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι», πόσο μάλλον αν μιλάμε για φωνές διαμαρτυρίας. Αν πιστεύετε, λοιπόν, ότι ο κόσμος αυτός πρέπει να αλλάξει κι όλοι οι άνθρωποι να έχουν τα ίδια βασικά δικαιώματα, κάντε την αντίρρησή σου πράξη και υποστηρίξτε τη δράση της Διεθνούς Αμνηστίας.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 210 36 00 628 ή επισκεφτείτε το www.amnesty.org.gr.

Τι είναι η Διεθνής Αμνηστία;

Είναι μια παγκόσμια οργάνωση που αποτελείται από ανθρώπους σαν εμένα και σαν εσένα που ενώνουν τη φωνή τους για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των ανθρώπων, σε κάθε σημείο της γης, χωρίς καμιά εξαίρεση.

Η Διεθνής Αμνηστία έχει ανεξάρτητη φωνή. Δεν καθοδηγείται ούτε από κυβερνήσεις ούτε από εταιρείες. Έχει μόνο μια πηγή εσόδων: τους πολίτες.

Η Διεθνής Αμνηστία έχει σχεδόν δύο εκατομμύρια μέλη σε ολόκληρο τον κόσμο και στην Ελλάδα υπάρχει από το 1975.

Τι κάνει η Διεθνής Αμνηστία;

Ερευνά. Έχει συνεχή παρουσία σε 146 χώρες με ερευνητές που παρακολουθούν επιτόπου αν μπορούν τι γίνεται στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Συνήθως οι άνθρωποι που κάνουν τις έρευνες δεν είναι ντόπιοι για να διασφαλίζεται η ανεξαρτησία της έρευνας. Για παράδειγμα στον πρόσφατο πόλεμο του Λιβάνου η Διεθνής Αμνηστία ήταν εκεί από την πρώτη στιγμή για να καταγράψει παραβιάσεις που έγιναν κι από τις δύο πλευρές.

Σπάει τη σιωπή. Βασικό όπλο της Διεθνούς Αμνηστίας είναι η δημοσιοποίηση των ευρημάτων της. Έτσι ασκεί πίεση ώστε να σταματήσουν συγκεκριμένες παραβιάσεις ή να αλλάξουν πολιτική οι κυβερνήσεις. Για παράδειγμα, όταν το 2001, η Διεθνής Αμνηστία έκανε καταγγελία για την ύπαρξη μυστικών φυλακών στο Γουαντάναμο ήταν μόνη της και αντιμετωπίστηκε τουλάχιστον με δυσπιστία. Σήμερα και μετά από κινητοποίηση πολλών φορέων, όπως ο Ο.Η.Ε., ο πρόεδρος Μπους απολογείται και λέει ότι το Γουαντάναμο ίσως πρέπει να κλείσει.

Ασκεί πίεση. Η Διεθνής Αμνηστία πάνω από όλα είναι ένα κίνημα ανθρώπων. Απλών ανθρώπων - υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που επιλέγουν να μη σιωπούν ενάντια στην αδικία όπου και αν συμβαίνει αυτή. Ό,τι έχει πετύχει η Διεθνής Αμνηστία ήταν αποτέλεσμα συντονισμένης δράσης χιλιάδων ανθρώπων που ένωσαν τις φωνές τους. Ένας άνθρωπος σκοτώνεται από ένοπλη βία κάθε λεπτό και σε κάθε κάτοικο του πλανήτη αντιστοιχούν δυο σφαίρες. Η Διεθνής Αμνηστία αποφάσισε να ξεκινήσει εκστρατεία για τον έλεγχο του εμπορίου όπλων. Τρία χρόνια μετά και ύστερα από 1,000,000 υπογραφές, οι κυβερνήσεις ψήφισαν στον Ο.Η.Ε. να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις.

Εκπαιδεύει και ενημερώνει. Η Διεθνής Αμνηστία θέλει να εξασφαλίσουμε ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα θα εξακολουθήσουν να προστατεύονται και στο μέλλον. Οργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα σε σχολεία και σε πανεπιστήμια και ενημερώνει το κοινό για τη δράση της. Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να επισκέπτονται τη σελίδα www.amnesty.o rg.gr/education για να παίρνουν ιδέες και υλικό προκειμένου να το χρησιμοποιήσουν στην τάξη.

Δίνει ελπίδα. Η δράση της Διεθνούς Αμνηστίας έχει άμεσα και απτά αποτελέσματα. Άνθρωποι που κρατούνται παράνομα αποφυλακίζονται, άνθρωποι που βασανίζονται απελευθερώνονται, άνθρωποι που είναι θύματα βίας προστατεύονται. Πάνω από 70.000 κρατούμενοι συνείδησης έχουν απελευθερωθεί από το 1961 (οπότε ιδρύθηκε) κι έχουν σωθεί από βασανιστήρια ή θάνατο.

Πώς μπορώ να γίνω μέλος; πώς μπορώ να την υποστηρίξω;

Μπορείς να γίνεις μέλος της Διεθνούς Αμνηστίας είτε πλησιάζοντας ένα από τα παιδιά του προγράμματος face2face που στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται καθημερινά στους δρόμους, στην Πλατεία Αριστοτέλους και αλλού, είτε παίρνοντας τηλέφωνο στο 210 36 00 628, είτε μπαίνοντας στο site www.amnesty.org.gr και συμπληρώνοντας την αίτηση.

Για να υποστηρίξεις τη Διεθνής Αμνηστία, διάδωσε το μήνυμά της, υποστήριξέ την οικονομικά, γίνε μέλος, γίνε εθελοντής.

Πάρτι

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα η τοπική νεανική ομάδα Θεσσαλονίκης της Διεθνούς Αμνηστίας διοργανώνει πάρτι στις 10 Δεκεμβρίου με ενημέρωση, υλικό της Διεθνούς Αμνηστίας και προβολή βίντεο στο art house,

Βογατσικού 4. Χορηγός Επικοινωνίας είναι ο ραδιοφωνικός σταθμός Republic 100.3.

Μαραθώνιος Αποστολής Γραμμάτων

Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου από τις 4 το απόγευμα και μετά διοργανώνεται από την Τοπική Ομάδα Θεσσαλονίκης της Διεθνούς Αμνηστίας Μαραθώνιος Αποστολής Γραμμάτων στο καφέ Bazaar, Παπαμάρκου 34, Πλατεία Άθωνος.

Σας καλούμε να πάρετε κι εσείς μέρος γράφοντας και στέλνοντας γράμματα για να σταματήσουν να παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα συγκεκριμένων ανθρώπων που κινδυνεύουν. Ενωμένοι μπορούμε να φέρουμε αποτελέσματα. Από το 1961 που ιδρύθηκε η Διεθνής Αμνηστία πάνω από 70.000 άνθρωποι – κρατούμενοι συνείδησης – έχουν απελευθερωθεί κι έχουν σωθεί από βασανισμό ή από θάνατο επειδή συνάνθρωποί τους από άλλα μέρη του κόσμου αποφάσισαν να κάνουν κάτι για να τους βοηθήσουν.

Ο φετινός Μαραθώνιος διοργανώνεται σε πάνω από 35 χώρες.

Για όσους δεν θέλουν να πάνε μέχρι το καφέ Bazaar, μπορούν να στείλουν το γράμμα τους ηλεκτρονικά στη διεύθυνση www.amnesty.org.gr.

Σχόλια

Δεν μπορείς να κάνεις σχόλια.
Πρέπει πρώτα να κάνεις Είσοδο ή να Εγγραφείς στο ecocrete.gr εδώ.

Τελευτ. ενημέρωση ( Τετάρτη, 06 Δεκέμβριος 2006 )
Τελευταίες δημοσιεύσεις:
Δημοφιλέστερα άρθρα:

Ξ“ΒŒΞ“οŸƒ ôçí Ξ“οŸƒΞ“Ξ…Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βž Ξ“Β·Ξ“β€•Ξ“Β±Ξ“Β§Ξ“Β£Ξ“ΒŸΞ“Κ½ ôçò

Ξ’ΞˆΞ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“Β§ & Ξ“Β˜Ξ“Β§Ξ“Ξ†Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“Βž Ξ“Β…Ξ“Β°Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Ξ‰Ξ“Β­Ξ“ΒŸΞ“Κ½
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 182 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 39600425
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.