ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Πέμπτη 30 Μάρ 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Το "Eυρωπαικό Forum Εθελοντικών Οργανώσεων" Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Εθελοντισμός
Ε , Δευτέρα, 19 Ιούνιος 2006

Από το "Eυρωπαικό Forum Εθελοντικών Οργανώσεων" πήραμε πρόσκληση για διάλογο πάνω σε "περιβαλοντολλογικά θέματα" με σκοπό την αξιοποίηση του "Πάρκου Περιβαντολλογικής Ευαισθητοποίησης- Αντώνης Τρίτσης" (στο ϊλιον Αττικής) την οποία και δημοσιεύουμε. Μαζί της δημοσιεύουμε και ένα σχόλιο του Γιάννη Σακιώτη στο οποίο εκφράζονται μερικές απορίες που γεννήθηκαν και σε μας:

Αθήνα 19 Ιουνίου 2006,
 
To Eυρωπαικό Forum Εθελοντικών Οργανώσεων στα πλαίσια της Ενεργοποίησης του "Τομέα Περιβάλλοντος" καλεί τα μέλη του, τους τομεάρχες του, 40 περιβαντολλογικές οργανώσεις και όποια οργάνωση ενδιαφέρεται, τη Τετάρτη 28 Ιουνίου και ώρα 17.30 μ.μ στην αίθουσα του Ελληνοιταλικού Επιμελητηρίου, Βεντήρη 5, β΄όροφος.

Σκοπός της συνάντησης αυτής είναι ο διάλογος για περιβαντολλογικά θέματα η ενημέρωση και κατάθεση προτάσεων αξιοποίησης του "Πάρκου Περιβαντολλογικής Ευαισθητοποίησης- Αντώνης Τρίτσης" στο Ιλιον, από εθελοντικές οργανώσεις.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο του Περιβαντολλογικού Πάρκου συμμετέχει ο Τομεάρχης του Forum και Πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Αττικής - η Προστασία κ. Απόστολος Αϊβαλιώτης.

Θεωρούμε απαραίτητη τη συμμετοχή σας, για τη συσπείρωση των οργανώσεων τη χάραξη κοινής στρατηγικής και εκμετάλλευση των πολλών δυνατοτήτων αυτού του αναξιοποίητου χώρου έως σήμερα προς όφελος των οργανώσεων και των σκοπών τους.

Παρακαλούμε απαντήστε για το ενδιαφέρον της συμμετοχής σας:

Έλενα Σηφάκη Γενική Γραμματέας
210 5500440 - 347, 693 7056511

Σκοποί
- η προώθηση του εθελοντισμού
- η συνεργασία με MKO στην Ελλάδα και το εξωτερικό
- η συμβουλευτική σε ΜΚΟ
- η διοργάνωση εκδηλώσεων και σεμιναρίων
- παροχές υπηρεσιών Διαδικτύου στα μέλη όπως:
- γραμματειακής στήριξης (αποστολής προσκλήσεων, Δελτίων Τύπου, ανακοινώσεων) με διαδικτυακή data base δεδομένων +10.000 e-mails
- προβολή, διαφήμιση στα Media (έντυπο, ραδιοφωνικό, τηλεοπτικό τύπο)
- παροχή Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου (e-mail address) σε μέλη
- δημιουργία ιστοσελίδας του profile οργανώσεων - μελών
- ενημέρωση για θέματα εθελοντισμού, προβολή δραστηριοτήτων των μελών στην ιστοσελίδα του Forum με την αποστολή της πρώτης ηλεκτρονικής εφημερίδας για τον εθελοντισμό και τη Τοπική Αυτοδιοίκηση σε χιλιάδες παραλήπτες όπως: Εθελοντικές οργανώσεις, MME, Tοπική Αυτοδιοίκηση, Δημόσιο Τομέα, Ιδιωτικό Τομέα, Επιχειρήσεις, Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Καλλιτεχνικές, Αθλητικές Ενώσεις, ιδιώτες εν δυνάμει εθελοντές κ.α.

Μέλη
Τα Μέλη του Forum είναι οργανώσεις, σύλλογοι, φορείς που ενεργοποιούνται σε όλα τα πεδία εθελοντισμού στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η συμμετοχή των Μελών στο Ευρωπαϊκό Forum είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Ο τρόπος συμμετοχής γίνεται με την συμπλήρωση της Αίτησης αποδοχής Μέλους ή Φίλου του Forum μέσω διαδικτύου στο www.olimazi.eu, fax 210 5500303, ταχυδρομικώς.

Το Forum δημιούργησε 17 Τομείς Εθελοντισμού για την δικτύωση ομοειδών Οργανώσεων: Αναπτυξιακή Βοήθεια, Ανασυγκρότηση Ξ. Χωρών, Αθλητικές, Ατομα με αναπηρίες, Γυναίκες, Επιστήμη, Εκπαίδευση, Ομογενείς, Πολιτισμός, Πρόσφυγες-Μετανάστες, Περιβάλλον, Προστασία Ζώων, Πρόνοια, Παιδιά-Νέοι, Τοξικοεξαρτήσεις, Υγεία, Φυσικές Καταστροφές.

ΔΡΑΣEΙΣ του Eυρωπαϊκού Forum Εθελοντικών Οργανώσεων:

Δράσεις Κοινωνικές
- Διοργάνωση Παιδικών πάρτι σε παιδότοπους για παιδιά με αναπηρία, σε συνεργασία με συλλόγους και φορείς. Απώτερος σκοπός του Ευρωπαϊκού Forum είναι η δημιουργία ενός διαμορφωμένου παιδότοπου για παιδιά με αναπηρία, στα πρότυπα του εξωτερικού, στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.
 
- Δημιουργία και παρουσίαση παιδικού cd με τίτλο "Κάθε μέρα μια γιορτή", σε συνεργασία με 11 παιδικές χορωδίες από 9 σχολεία, το Ωδείου Αθηνών και το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών-ΚΕΑΤ. Τα έσοδα του cd θα δοθούν στο ΚΕΑΤ.

- Προώθηση Eργασίας σε ¶τομα με αναπηρία, εκπαίδευση και δυνατότητα επαγγελματικής part-time αποκατάστασης έχουν δοθεί έως σήμερα σε 30 άτομα με αναπηρία και έχοντας προβλήματα όρασης μέσω της τηλεεργασίας του ηλεκτρονικού βιβλιοπωλείου μας www.e-book.gr και της ιστοσελίδας www.donnamanager.gr. Επίσης Βιογραφικά Ατόμων με αναπηρία συμπληρώνονται στο site μας και προωθούνται σε εταιρίες.

Δράσεις Καλλιτεχνικές
- ΟΙ ΜΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΨΥΡΡΗ
Μία Moυσική Κομπανία χωρίς Αποκλεισμούς που προωθεί ανερχόμενους νέους καλλιτέχνες και καλλιτέχνες με αναπηρία. Έως σήμερα έχουν δώσει συναυλίες στο Δήμο Αθηναίων σε άλλους 18 Δήμους και στη Λυρική Σκηνή. Γνωρίστε τους στην ηλ. δ/νση
www.magkespsiri.gr και κατεβάστε δωρεάν το πρώτο ψηφιακό τους δίσκο.

Προγραμματισμένες εκδηλώσεις
Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2006 - Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού
Διοργάνωση του "1oυ Διεθνές Φεστιβάλ Τραγουδιού Νέων Καλλιτεχνών και Καλλιτεχνών με αναπηρία" σε συνεργασία με 10 Μικτά Εμπορικά Επιμελητήρια, Πρεσβείες και άλλους φορείς. Συμμετέχοντες καλλιτέχνες από 15 χώρες.

Χειμώνας 2007
Θεατρική Μουσική Παράσταση με θέμα τη ζωή της JEANNE D’ ARC, στη Λυρική Σκηνή, συμμετέχουν καλλιτέχνες με αναπηρία.

Ευρωπαϊκό Forum Εθελοντικών Οργανώσεων (Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία)

Ασπρόπυργος
Μεγαρίδος 107  Θέση Σιντριβάνι, Τ.Κ. 19 300
Τηλ: 210 55 00 440 - 347, Φαξ: 210 55 00 303

Κηφισιά
Δειράδων 4, Τ.Κ. 14 564
info@olimazi.eu, www.olimazi.eu

Το σχόλιο-απάντηση του Γιάννη Σακιώτη:

Αγαπητή μου -και παντελώς άγνωστη σε μένα- κα Γενική Γραμματέα,
 
Αγαπητέ μου -άγνωστέ μου, επίσης παντελώς, ως δημόσιο πρόσωπο στο χώρο της οικολογίας- κε Πρόεδρε του Συλλόγου που εκπροσωπείτε και κε Τομεάρχα κάποιου τινός "ευρωπαικού" Forum ΜΚΟ,
 
Δεν γνωρίζω ποιες είναι οι 40 "περιβαντολλογικές" οργανώσεις που καλείτε - στην πραγματικότητα δεν γνωρίζω καμία απολύτως "περιβαντολλογική" οργάνωση, ούτε ποιος σας νομιμοποιεί κοινωνικά να καλείτε, ούτε με ποιο κριτήριο καλείτε αυτούς που καλείτε...
 
Επίσης, δεν γνωρίζω ποιο είναι το Πάρκο Περιβαντολλογικής Ευαισθητοποίησης Αντώνης Τρίτσης", ποιος είναι -επισήμως- ο λόγος που στο διοικητικό συμβούλιο του εν λόγω πάρκου συμμετέχετε εσείς κε Πρόεδρε και Τομεάρχα, ούτε ποιος -και εάν- σας ανέθεσε να συλλέξετε προτάσεις για την αξιοποίηση του εν λόγω πάρκου...
 
Ακόμη, δεν γνωρίζω ποιο ακριβώς υπουργείο προετοιμάζεστε να ιδρύσετε με τόσους (17 από ό,τι με πληροφορείτε) τομεάρχες -ή μήπως τμηματάρχες;- και τέλος, μετά από 20 στρογγυλά χρόνια υπερενεργού παρουσίας στο χώρο της ευρύτερης κοινωνίας πολιτών, δεν κατανοώ για ποιο λόγο οφείλω εγώ προσωπικώς να υφίσταμαι τόση αγραμματοσύνη και έπαρση κάθε φορά που μια ομάδα πελατών, κομματαρχών ή υπάλλήλων του κρατικού μηχανισμού βρίσκει μερικές πενταροδεκάρες από τα γκρίζα έως θεοσκότεινα προτζεκτάκια των οθωμανικών δομών υπουργείων μας και στήνει το "περιβαντολλογικό" του κουκλοθέατρο, υπό τον μανδύα μιας ακόμη ανούσιας και κατά πάσα βεβαιότητα μη ανεξάρτητης οικονομικά ΜΚΟ.
 
Μάθετε λοιπόν πρώτα αγαπητοί μου να συλλαβίζετε στοιχειώδη ελληνικά (ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΣ!!!), ανοίξτε κανένα περιοδικό -έχουν εκδοθεί και εκδίδονται εκατοντάδες τεύχη- και βιβλίο για την οικολογία -κυκλοφορούν πολλές εκατοντάδες- και μετά στείλτε όσα e-mails θέλετε για διαβούλευση, κοινωνική δράση ή ακόμη και για σκέψεις πρωτόλειες έως σαχλαμάρες.
¶λλωστε, από κάπου ξεκινούν όλοι...
 
Με ειλικρινές ενδιαφέρον
Γιάννης Σακιώτης

"Περιβαντολλογικά" Θ
Επισκέπτης , 2006-07-12 09:05:52
Είναι προφανές ότι η κυρία Σηφάκη, Γενική Γραμματέας του "Ευρωπαϊκού (?) Forum Εθελοντικών Οργανώσεων" και Υπεύθυνη Επικοινωνίας, πρέπει πρώτα να στρέψει τις προσπάθειές της στην βελτίωση του γραμματικού της επιπέδου και στη συνέχεια να δώσει απαντήσεις για το νομικό κενό που υπάρχει στη χρήση της επίσημης επέκτασης ".eu" από το Forum: www.olimazi.eu (!) 
 
Φραγκίσκη Ρωμανού

.
ecocrete.gr .


ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 240 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 57642269
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.