ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Σάββατο 27 Μάι 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Καλωσόρισμα της ¶νοιξης με την Ελληνική Ορνιθολογική Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Αγρια ζωή
Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία , Παρασκευή, 24 Μάρτιος 2006

Καλωσόρισμα της ¶νοιξης 2006

Όπως και τις περασμένες χρονιές, έτσι και φέτος η ΕΟΕ καλωσορίζει την άνοιξη και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να συμμετάσχουν σε μία σειρά ψυχαγωγικών αλλά και ενημερωτικών εκδηλώσεων που διοργανώνει με αυτόν τον σκοπό.

Τις εκδηλώσεις ανοίγει η ετήσια γιορτή «Χελιδονίσματα». Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, μικροί και μεγάλοι θα βοηθήσουν τα χελιδόνια με τον πιο δημιουργικό τρόπο: φτιάχνοντάς τους μια φωλιά από πηλό! Η καθιερωμένη πλέον εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πάρκο «Α. Τρίτσης» στο Ίλιον (είσοδος Β, Λεωφόρος Φυλής – Χασιάς) το Σάββατο 1 Απριλίου 2006 και ώρα 11.00 – 15.00.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζουν όμως και την επόμενη εβδομάδα, και συγκεκριμένα το Σάββατο, 8 Απριλίου, οπότε και διοργανώνεται ο 1ος Αττικός Αγώνας Παρατήρησης Πουλιών (έναρξη 7:00, λήξη 19:00). Ο Αγώνας θα διεξαχθεί μέσα στα όρια του νομού Αττικής και θα έχει ως σημείο εκκίνησης και τερματισμού το Πάρκο «Α. Τρίτσης». Νικήτρια ομάδα θα ανακηρυχθεί αυτή που θα καταγράψει τα περισσότερα (και σπανιότερα) είδη πουλιών. Ο πρωτότυπος αυτός αγώνας θα αναδείξει με τον πλέον ψυχαγωγικό τρόπο τον «άγνωστο» φυσικό πλούτο της Αττικής.

Τις εκδηλώσεις αυτές πλαισιώνει το Spring alive, μια δραστηριότητα στην οποία συμμετέχουν παιδιά από όλη την Ευρώπη, γιορτάζοντας τον ερχομό της άνοιξης παρατηρώντας τα σημάδια του ερχομού της – τα πουλιά που επιστρέφουν. Τα παιδιά αναζητούν τα τέσσερα είδη πουλιών που έχουμε επιλέξει να καλωσορίσουμε, και στο www.springalive.net καταχωρούν την παρατήρησή τους online. Το πρόγραμμα είναι μια σπουδαία ευκαιρία να γιορτάσουμε το τέλος του χειμώνα με ψυχαγωγικούς περιπάτους και την εμπειρία της παρατήρησης της Φύσης.

Εάν λοιπόν σας ενδιαφέρει να συνδυάσετε την ψυχαγωγία και την ενημέρωση σε έναν από τους τελευταίους πράσινους χώρους της Αθήνας, σημειώστε από τώρα στο ημερολόγιό σας τις ημερομηνίες.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ  ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Σωματείο Μη Κερδοσκοπικό. Αρ. Εγκρ. Πρωτ. Αθηνών: 691/82. ΑΦΜ: 090145013
Κεντρικά Γραφεία: Β. Ηρακλείου 24, Αθήνα 106 82. Τηλ./Fax: 210-8228704, 8227937
Γραφεία Θεσ/νίκης: Καστριτσίου 8, Θεσ/ικη 546 23. Τηλ/Fax: 2310-244245
e-mail:
birdlife-gr@ath.forthnet.gr
website: www.ornithologiki.gr

Η BirdLife International είναι μια διεθνής ένωση Μη Κυβερνητικών Περιβαλλοντικών Οργανώσεων με εταίρους σε πάνω από 100 χώρες, 40 από τις οποίες δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη. Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία είναι ο εταίρος της BirdLife International στην Ελλάδα. Σκοπός της ΕΟΕ είναι η μελέτη και η προστασία των άγριων πουλιών και των βιοτόπων τους.

.
ecocrete.gr .


ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 110 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 58153424
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:



ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!



Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.