ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Τρίτη 28 Μάρ 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΠΡΟΣ ΤΟ 4ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ 4-7 ΜΑΪΟΥ 2006 Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Κοινωνικό Φόρουμ
Πανελλαδική Οργανωτική Επιτροπή , Σάββατο, 25 Φεβρουάριος 2006

4ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ

Από τις 4 έως τις 7 Μαΐου  θα γίνει στην Αθήνα το 4ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ. Πρόκειται για κορυφαίο πανευρωπαϊκό σταθμό του κινήματος του Σιάτλ και της Γένοβα, του κινήματος που αντιστέκεται στη νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση, τον πόλεμο, το ρατσισμό, την καταστροφή του περιβάλλοντος, το σεξισμό, την κρατική και διεθνή καταστολή.

Βρεθήκαμε μαζί στις διεθνείς διαδηλώσεις κατά των G-8, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, στην Πράγα, στη Γένοβα, στο Εβιάν, στις πολιορκίες των Συνόδων Κορυφής της Ε.Ε. στη Θεσσαλονίκη, στη Νίκαια, στη Σεβίλλη, στις Βρυξέλλες, στα μεγαλειώδη αντιπολεμικά συλλαλητήρια στις 15 Φεβρουαρίου 2003, στις μαζικές αντιρατσιστικές διαδηλώσεις, στους πανεργατικούς αγώνες υπεράσπισης της κοινωνικής ασφάλισης, των σταθερών σχέσεων εργασίας, της δημόσιας παιδείας και υγείας, στις κινητοποιήσεις ενάντια στην καταστροφή του περιβάλλοντος, στους αγώνες κατά των τρομονόμων και της καταστολής.

Η ελπίδα μας ότι ένας άλλος κόσμος, όπου οι άνθρωποι θα είναι πάνω από τα κέρδη, είναι εφικτός, γίνεται όλο και πιο δυνατή.

Στο 4ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ δεκάδες χιλιάδες αγωνιστές και αγωνίστριες θα έχουν την ευκαιρία, όπως και στη Φλωρεντία, το Παρίσι, το Λονδίνο αλλά και στο Πόρτο Αλέγκρε, τη Βομβάη, το Καράκας και το Μπαμακό, να συζητήσουν για την προοπτική του «κινήματος των κινημάτων», να ανταλλάξουν εμπειρίες από τους αγώνες σε κάθε γωνιά της Ευρώπης, να οργανώσουν δίκτυα συντονισμού και αλληλεγγύης.

Παράλληλα, όμως, το 4ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ αποτελεί μια θαυμάσια ευκαιρία -και μαζί εξαιρετική πρόκληση- για τα  κοινωνικά κινήματα στο εσωτερικό της Ελλάδας. Ευκαιρία και πρόκληση, πρώτα απ’ όλα, για την ανάπτυξη του μεταξύ τους διαλόγου και γνωριμίας, αλλά και της επικοινωνίας με το πλούτο των ευρωπαϊκών κοινωνικών κινημάτων.

Βαδίζουμε προς το 4ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ με την έμπνευση του πολυκεντρικού Παγκόσμιου Κοινωνικού Φόρουμ, που πραγματοποιήθηκε  στο Καράκας της Βενεζουέλας και στο Μπαμακό του Μαλί τον Ιανουάριο του 2006. Η εξέγερση ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό και τον ιμπεριαλισμό στην αυλή των ΗΠΑ, από τη Βενεζουέλα και τη Βολιβία μέχρι την Αργεντινή, είναι φάρος για την παγκόσμια αντίσταση. Ο αγώνας ενάντια στην φτώχεια είναι απόλυτη αναγκαιότητα, ζήτημα ζωής και θανάτου, στην Αφρική.

Μία βδομάδα μετά το 4ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ της Αθήνας θα γίνει η Σύνοδος Ευρωπαϊκής Ένωσης - χωρών της Λατινικής Αμερικής  στις 10-13 Μαΐου  με συμμετοχή 60 ηγετών, μαζί και του Ούγκο Τσάβες της Βενεζουέλας και του Έβο Μοράλες της Βολιβίας. Ο Τσάβες εξετάζει το ενδεχόμενο μιας ευρωπαϊκής περιοδείας με σταθμό την Αθήνα για συμμετοχή στο 4ο Ε.Κ.Φ.

Η συνέλευση των κινημάτων  στο Καράκας κάλεσε σε νέα Παγκόσμια Μέρα κατά του Πολέμου στις 18 Μαρτίου, όπως επίσης σε μια σειρά κινητοποιήσεων ενάντια στους  G8 στη Ρωσία, κατά των στρατιωτικών  βάσεων, καθώς και ενάντια στην Αλλαγή του Κλίματος.

Τα κινήματα της Γαλλίας και της Ολλανδίας έρχονται στην Αθήνα μεταφέροντας  την εμπειρία της νίκης του ΟΧΙ στα δημοψηφίσματα για το «Ευρωσύνταγμα».

Βαδίζουμε προς το 4ο Ε.Κ.Φ. με ανοικτά μεγάλα μέτωπα πάλης με τη νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Η κινητοποίησή μας για το 4ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ θα είναι συνέχεια των αγώνων που εκδηλώθηκαν την προηγούμενη περίοδο, με κυριότερους σταθμούς τις πανεργατικές κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη  και στις 14 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, τη μεγάλη απεργία της ΟΤΟΕ, τα αντιφασιστικά και αντιρατσιστικά συλλαλητήρια, τις κινητοποιήσεις για την καταγγελία των απαγωγών Πακιστανών μεταναστών, τις τηλεφωνικές υποκλοπές και την «αντιτρομοκρατική σταυροφορία».

Η επίθεση στα συνδικάτα και τους εργαζόμενους είναι διαρκής. Οι τραπεζίτες επιχειρούν να καταργήσουν συλλογικές συμβάσεις, οι βιομήχανοι εφαρμόζουν προκαταβολικά το πνεύμα  της Οδηγίας Μπολκεστάιν ζητώντας την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων ενώ προχωρούν σε μαζικές απολύσεις στα Λιπάσματα, την Coca-Cola κ.α. Η κυβέρνηση επιτίθεται στους εργαζόμενους των ΔΕΚΟ καταργώντας ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα ενώ παράλληλα προωθεί τις ιδιωτικοποιήσεις στις συγκοινωνίες, την παιδεία και την υγεία. Από τα ιδιωτικά πανεπιστήμια μέχρι την «ισόβια κατάρτιση» και από την πλήρη κατάργηση των σταθερών σχέσεων εργασίας για τους νέους εργαζόμενους ως τη μαύρη εργασία και την «απασχολησιμότητα», ο νεοφιλελευθερισμός πνίγει τα δικαιώματα της νέας γενιάς. Παράλληλα, με την κερδοσκοπική λεηλασία του περιβάλλοντος, των δασών, των υδάτων και κάθε ελεύθερου χώρου πνίγει τη ζωή όλων μας.

Τα συνδικάτα καλούν σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους με μαζική συμμετοχή στις εκδηλώσεις του 4ου Ε.Κ.Φ. Το εργατικό κίνημα και όλα τα κοινωνικά κινήματα αντιμετωπίζουν τη νεοφιλελεύθερη επίθεση με αγώνες και κινητοποιήσεις, που πρέπει να γίνουν ακόμα πιο συντονισμένοι, ενωτικοί και αποφασιστικοί.

Ολοι και όλες μαζί θα κινητοποιηθούμε ενάντια στην  φιλοπόλεμη πολιτική της κυβέρνησης Καραμανλή, την εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, την «αντιτρομοκρατική σταυροφορία» και την περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Το 4ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ μπορεί να δώσει ώθηση σε αυτούς τους αγώνες, στην αντίσταση στο νεοφιλελευθερισμό, τον πόλεμο, το ρατσισμό, τη ρύπανση του περιβάλλοντος, το σεξισμό και την καταστολή.

Γι’ αυτό όλοι και όλες μαζί δίνουμε ραντεβού στους δρόμους της Αθήνας για το μεγάλο Πανευρωπαϊκό Συλλαλητήριο, για την αναζήτηση αγωνιστικών λύσεων στα μεγάλα προβλήματα, για να αλλάξουμε τον κόσμο!

Κάλεσμα για ενεργή συμμετοχή στο 4ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται 400 συζητήσεις και εκδηλώσεις για την  αντίσταση στον πόλεμο, το νεοφιλελευθερισμό, το ρατσισμό, την καταστροφή του περιβάλλοντος, συνελεύσεις για κοινές δράσεις.

Θα υπάρχουν αρκετές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Θα διοργανώσουμε την Συνέλευση των Κοινωνικών Κινημάτων για την ατζέντα δράσης του κινήματος.

Μια μεγάλη Πανευρωπαϊκή Πανελλαδική Διαδήλωση θα κορυφώσει μαχητικά το 4o  ΕΚΦ.

Για να γίνει και από οργανωτικής άποψης το 4ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ μια πετυχημένη διοργάνωση θα πρέπει να καλυφθούν μια σειρά από ανάγκες που για ένα γεγονός της κλίμακας του είναι μεγάλες σε όλα τα επίπεδα.

Σας καλούμε να διαθέσετε το χρόνο σας για να οργανωθεί το μεγαλύτερο πανευρωπαϊκό γεγονός του «κινήματος των κινημάτων».  

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε:

- Αν είσαι επαγγελματίας ή έμπειρος διερμηνέας ή αν γνωρίζεις άπταιστα μια ξένη γλώσσα, μπορείς να βοηθήσεις στη διερμηνεία και τη μετάφραση. Τηλ.2105288051
-  Αν έχεις εμπειρία από γραμματειακή υποστήριξη, γνώσεις Η/Υ, γνώση ξένων γλωσσών .
-  Αν διαθέτεις τεχνικές γνώσεις, μπορείς να βοηθήσεις στο στήσιμο του συστήματος διερμηνείας και του τεχνικού εξοπλισμού του Φόρουμ, αλλά και στην εποπτεία του τις μέρες διεξαγωγής του.
- Αν διαθέτεις γνώσεις αρχιτεκτονικής, διαμόρφωσης και διακόσμησης χώρων ή απλά έχεις άποψη για τα παραπάνω, μπορείς να βοηθήσεις στο στήσιμο του χώρου του Φόρουμ.
- Αν είστε δημοσιογράφοι ή θέλετε να ασχοληθείτε με το γραφείο τύπου .
- Αν διαθέτεις νομικές γνώσεις ή είσαι δικηγόρος , αν είσαι γιατρός, νοσηλευτής ή έχεις ιατρικές γνώσεις, αν είσαι νηπιαγωγός ή ασχολείσαι με τη δημιουργική απασχόληση παιδιών.
- Αν έχεις τη δυνατότητα να φιλοξενήσεις κόσμο στο σπίτι σου για τις μέρες του ΕΚΦ.

Για δηλώσεις συμμετοχής και  πληροφορίες απευθυνθείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση
info@athens.fse-esf.org. Τηλ.2105288022

Ενημερωθείτε από το Internet: http://www.athens.fse-esf.org/

Δηλώστε τις δραστηριότητες σας για το πρόγραμμα http://workspace.fse-esf.org

Δηλώστε τώρα την ατομική σας συμμετοχή. Η κάρτα συμμετοχής κοστίζει 20 ευρώ.

Μπορείτε να φιλοξενηθείτε δωρεάν με τον υπνόσακό σας στο χώρο του ΕΚΦ

Προμηθευτείτε , διακινήστε ενημερωτικά υλικά όπως αφίσες, προκηρύξεις, αυτοκόλλητα κλπ από τα Γραφεία του 4ου ΕΚΦ: Αθήνα, Βούλγαρη 1και Πειραιώς Τηλ.2105288022.

Επικοινωνήστε στα τηλέφωνα: 2105288023, 2105288034, 2105288038, 2105288051, 2105288052, 2105288053

.
ecocrete.gr .

Τελευτ. ενημέρωση ( Σάββατο, 25 Φεβρουάριος 2006 )
Τελευταίες δημοσιεύσεις:
Δημοφιλέστερα άρθρα:

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 134 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 57606514
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.