ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Δευτέρα 05 Ιούν 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Αδιαφορία και αδιαφάνεια: κύριες αιτίες κακής εφαρμογ Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Νομικά
WWF Ελλάς - Νόμος + Φύση , Παρασκευή, 03 Φεβρουάριος 2006

Σε εξέλιξη η σημαντική Διημερίδα για το περιβαλλοντικό δίκαιο

Κατά την πρώτη ημέρα της Διημερίδας «Η κοινωνία πολιτών και η εφαρμογή του περιβαλλοντικού δικαίου», που πραγματοποιείται στο Ινστιτούτο Γκαίτε, διαπιστώθηκε μια γενικότερη έλλειψη προόδου στα ζητήματα πάταξης της διαφθοράς, της αδιαφάνειας και της, γενικότερης περιβαλλοντικής αδιαφορίας του κράτους που αποτελούν κύρια μάστιγα για το περιβάλλον στη χώρα μας. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν στους χαιρετισμούς τους οι Δημήτρης Καραβέλλας, Διευθυντής του WWF Ελλάς, και ο Καθηγητής Γιώργος Παπαδημητρίου, Επιστημονικός Σύμβουλος της Νόμος + Φύση. Οι διαπιστώσεις αυτές αναλύθηκαν εκτενέστερα κατά την παρουσίαση της ετήσιας επικαιροποιημένης έκθεσης για την εφαρμογή της περιβαλλοντικής νομοθεσίας στη χώρα μας, την οποία παρουσίασε το WWF Ελλάς.

Όπως τόνισαν όλοι οι ομιλητές, μεταξύ των οποίων και οι  αντιπρόεδροι του Συμβουλίου της Επικρατείας κκ. Μενουδάκος και Ρίζος, και η Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη κ. Χρύσα Χατζή,  το «κλειδί» για την καλύτερη εφαρμογή της περιβαλλοντικής νομοθεσίας βρίσκεται στα χέρια των πολιτών.

Πολύ σημαντικές ήταν οι παρουσιάσεις συγκεκριμένων δράσεων από κινήσεις πολιτών για την εφαρμογή του περιβαλλοντικού δικαίου. Αναφέρθηκαν οι περιπτώσεις κινητοποίησης για την αποτροπή της εκτροπής του Αχελώου, της παράνομης λειτουργίας ατμοηλεκτρικών σταθμών της ΔΕΗ Κοζάνη, της καταπάτησης δημόσιας γης και άλλων αυθαίρετων ενεργειών στη λιμνοθάλασσα του Ωρωπού, και τέλος της λειτουργίας παράνομης χωματερής στην Πάτμο.

Με πολύ ενδιαφέρον αναμένονται αύριο ο χαιρετισμός του Έλληνα Επίτροπου Περιβάλλοντος, κ. Σταύρου Δήμα, η εισήγηση του κ. Γιώργου Κρεμλή, από τη Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωβουλευτή κ. Δημήτρη Παπαδημούλη. Θα αναλυθούν επίσης μέθοδοι επικοινωνιακής προώθησης των κοινωνικών αιτημάτων για την επίλυση περιβαλλοντικών κρίσεων. Αύριο το βράδι η Διημερίδα θα κλείσει με τη διεξαγωγή συμμετοχικών εργαστηρίων, στα οποία οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εφαρμόσουν στην πράξη τις ιδέες και τις μεθόδους που θα έχουν παρουσιαστεί στη Διημερίδα.

Περισσότερες πληροφορίες:
www.wwf.gr
www.nomosphysis.org.gr
Θεοδότα Νάντσου, WWF Ελλάς, 210 33 14 893, 6977075345, tnantsou@wwf.gr

.
ecocrete.gr .

Τελευταίες δημοσιεύσεις:
Δημοφιλέστερα άρθρα:

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 61 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 58227583
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:



ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!



Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.