Χανιά 20-8-200
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων υλοποιεί, στα πλαίσια του προγράμματος "Εθελοντισμός και Περιβάλλον" του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., πρόταση που αφορά την ανάδειξη του τοπικού φυσικού πλούτου του Ν. Χανίων και την επισήμανση προβλημάτων, με τη δραστηριοποίηση εθελοντών, που θα παρακολουθούν τις συγκεκριμένες περιοχές. Θα καλυφτούν βόρειες και δυτικές ακτές του νομού, (με προτεραιότητα σ' αυτές που έχουν ενταχτεί στο δίκτυο "ΦΥΣΗ 2000"), οι λίμνες Αγυιάς και Κουρνά και τα φαράγγια Μαχαιρών και Κατωχωρίου.
Στα πλαίσια της δραστηριότητας αυτής θα γίνουν στα Χανιά ενημερώσεις-εκπαιδεύσεις όσων ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος, θα γίνονται σταδιακά δημοσιεύσεις και εκθέσεις και θα υπάρξει συνολική αναφορά στο τέλος του προγράμματος με συγκεκριμένες προτάσεις. Επίσης θα φτιαχτούν μικρές βιντεοταινίες.
Θα υπάρξει συνεργασία με τοπικές και θεματικές περιβαλλοντικές οργανώσεις (Σύλλογος Προστασίας Θαλάσσιας Χελώνας "Αρχέλων", Ορνιθολογική Εταιρεία, Μεσόγειος Σ.Ο.Σ., Περιβαλλοντικός Σύλλογος Ρεθύμνου κ.α.), Πανεπιστήμια, Πολιτιστικούς Συλλόγους, Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ.α. φορείς και υπηρεσίες.
Το πρόγραμμα αυτό, -που αποσκοπεί, μεταξύ των άλλων, και στην προώθηση του περιβαλλοντικού εθελοντισμού στο νομό μας-, χρηματοδοτείται από το Ε.Τ.Ε.Ρ.Π.Σ. και θα διαρκέσει ένα χρόνο.
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΧΑΝΙΩΝ
.
ecocrete.gr .