ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ arrow Οικολογική Πρωτοβ. Χανίων Τρίτη 06 Ιούν 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Ολυμπιακός εθελοντισμός: ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΚΟΡΟΪΔΑ Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Οικ. Πρ. Χανίων , Παρασκευή, 25 Ιανουάριος 2002
Ολυμπιακός εθελοντισμός:
ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΚΟΡΟΪΔΑ

Έκανε την εμφάνισή της στα Χανιά η κ. Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη κι ολόκληρη η κουστωδία του «Αθήνα 2004». Κατέφθασαν σε μια προσπάθεια να μας πείσουν ότι «Μια Ολυμπιάδα ολόκληρη η Ελλάδα».
Όμως πραγματικά, κατά πόσον αφορά ολόκληρη την Ελλάδα η Ολυμπιάδα του 2004 στην Αθήνα, το νέο "εθνικό όραμα" που πάνε να μας πουλήσουν; Μήπως το πιο σωστό θα ήταν "Μια Ολυμπιάδα στην Αθήνα που θα την πληρώσει ολόκληρη η Ελλάδα"; Ή το ακόμη πιο ακριβές "Μια Ολυμπιάδα στην Αθήνα που θα την πληρώνει (άγνωστο μέχρι πότε) ολόκληρη η Ελλάδα"; Έχουμε ήδη χάσει το λογαριασμό των τρισεκατομμυρίων που προβλέπεται να δαπανηθούν γι' αυτήν την Ολυμπιάδα. ¶λλωστε, κάθε τόσο τον αναπροσαρμόζουν προς τα πάνω, κόβοντας τις δαπάνες για τη Δημόσια Παιδεία, τη Δημόσια Υγεία και την Κοινωνική Ασφάλιση. Ο "εθνικός στόχος" της Ολυμπιάδας της Αθήνας προέχει, κι ας μην έχουμε σχολεία, ας μην έχουμε δασκάλους, ας ιδιωτικοποιούμε τα νοσοκομεία, ας κόβουμε τις συντάξεις και τα όποια μέτρα και θεσμούς κοινωνικής αλληλεγγύης υπάρχουν σ' αυτή τη χώρα.
Όμως, πέρα από αυτό, αφορά πραγματικά και την ίδια την Αθήνα η Ολυμπιάδα του 2004; Ή καλύτερα, ποια Αθήνα; Εκείνη των ανέργων και των αστέγων που θα αισθάνονται "εθνικά υπερήφανο" του 2004 που γίνονται στην πατρίδα μας οι Ολυμπιακοί αγώνες; Μήπως αφορά εκείνους που είναι στα όρια της φτώχειας με την αγωνία για το καθημερινό μεροκάματο; Ή μήπως αφορά τελικά τους μεγαλοεργολάβους που κάνουν χρυσές δουλειές με τα ολυμπιακά έργα; Αυτοί είναι οι μόνοι πραγματικά ωφελημένοι από την ανάληψη της Ολυμπιάδας, και κοντά σ' αυτούς συνωστίζεται κόσμος και κοσμάκης για ένα ξεροκόμματο, μια δουλίτσα, έστω και προσωρινή. Κάπως έτσι έγινε και στα Χανιά με την κάθοδο της κ. Γιάννας Αγγελοπούλου Δασκαλάκη. Η οποία βεβαίως κάνει τη δουλειά της, προαλείφεται για υψηλότερα πολιτικά αξιώματα
.Όμως, το εξοργιστικό είναι να βλέπεις όλους αυτούς τους επαγγελματίες που τρώνε με τα χρυσά κουτάλια από τα κρατικά κονδύλια για την Ολυμπιάδα να ζητάνε από τη νεολαία και τον απλό κόσμο να δηλώσει εθελοντής για να τους βοηθήσει (προφανώς να τρώνε καλύτερα). Αυτοί κολυμπάνε στα ολυμπιακά κονδύλια και στο λαό πουλάνε "εθνική υπερηφάνεια" και "εθελοντισμό" για να εργαστεί αμισθί για το δικό τους όφελος, για τη δική τους δόξα.
Όψιμα θυμήθηκαν τον εθελοντισμό. Το οικολογικό κίνημα και οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων χρησιμοποιούν δεκαετίες τώρα τον εθελοντισμό. Την εθελοντική προσφορά εργασίας, ελεύθερου χρόνου για έναν κόσμο καλύτερο, για να προστατευθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, για να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες και τους κατατρεγμένους των πολέμων και των οικολογικών καταστροφών, για να σώσουμε σπάνια κι απειλούμενα είδη ζώων και σημαντικούς βιότοπους, για να απαλύνουμε τον πόνο και την κοινωνική αδικία. Ουδείς εκ των ζητούντων σήμερα "εθελοντισμό για την Ολυμπιάδα" έχει αφιερώσει έστω και μια ώρα της ζωής του χωρίς οικονομικό όφελος ή αναμενόμενο ατομικό όφελος, σε αντίθεση με τα εκατομμύρια των εθελοντών που προσφέρουν τον εαυτό τους, ακόμη και τη ζωή τους στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται για την οικολογία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Κι είναι προκλητικό -αν μη τι άλλο- να ζητάς από αυτούς τους ανθρώπους να στηρίξουν τις δικές σου φιλοδοξίες και σκοπιμότητες, τη στιγμή μάλιστα που με τις νέες νομοθεσίες σε Ευρώπη και Αμερική τους εξισώνεις με τρομοκράτες, και τους βάζεις στο ίδιο τσουβάλι με τον Μπιν Λάντεν.
Η θέση του οικολογικού κινήματος, η θέση των πραγματικών εθελοντών που δραστηριοποιούνται για την προστασία της φύσης και των ανθρώπινων δικαιωμάτων δεν μπορεί να είναι στην υπηρεσία του "Αθήνα 2004". Γιατί ο "Αθήνα 2004" στερεί πολύτιμους πόρους από τη Δημόσια Παιδεία, τη Δημόσια Υγεία και την Κοινωνική Ασφάλιση. Και τώρα θέλει να στερήσει και το ανθρώπινο δυναμικό των οικολογικών και ανθρωπιστικών οργανώσεων. Κι ακόμη, η λειτουργία του "Αθήνα 2004" στρέφεται κατά του περιβάλλοντος της Αττικής με έργα στα όρια του Εθνικού Δρυμού της Πάρνηθας, με κωπηλατοδρόμιο στο βιότοπο του Σχινιά, στρέφεται κατά της ιστορικής μνήμης αυτού του τόπου με την καταστροφή της τοποθεσίας όπου έγινε η Μάχη του Μαραθώνα κ.ο.κ. Μπορούμε να συνεργήσουμε σε όλα αυτά;

Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων

.
ecocrete.gr .


ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 101 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 58233221
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.