ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Δευτέρα 27 Μάρ 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Παρίσι 2003 Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Κοινωνικό Φόρουμ
ΕΚΦ , Τρίτη, 29 Μάρτιος 2005

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ

Παρίσι 12-15 Νοεμβρίου 2003

Ερχόμαστε από κοινωνικά κινήματα και κινήματα πολιτών από όλες τις περιοχές της Ευρώπης, από την Ανατολή μέχρι τη Δύση και από το Βορρά μέχρι το Νότο. Μετά τη Φλωρεντία και το Πόρτο Αλέγκρε, συναντιόμαστε στο δεύτερο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ  μετά από ένα χρόνο κινητοποιήσεων σε πολλές χώρες της Ευρώπης ενάντια στο νεοφιλελεύθερο μοντέλο (ενάντια στη μεταρρύθμιση των συντάξεων, για την υπεράσπιση των δημόσιων υπηρεσιών, ενάντια στις αγροτικές πολιτικές, για τα δικαιώματα των γυναικών, ενάντια στην άκρα δεξιά, στο ρατσισμό και στη ξενοφοβία καθώς και ενάντια στις πολιτικές αστυνόμευσης) και ενάντια στον πόλεμο στο Ιράκ, ειδικά στις 15 του Φλεβάρη 2003. Είμαστε διαφορετικοί και πλουραλιστικοί, και είναι ακριβώς αυτό που μας κάνει δυνατούς.

Αυτή την περίοδο γίνεται η επεξεργασία ενός σχεδίου Ευρωπαϊκού Συντάγματος  στο περιθώριο της κοινωνίας των πολιτών. Αυτό " επισημοποιεί" το νεοφιλελευθερισμό ως επίσημο δόγμα της Ε.Ε. Καθιερώνει τον ανταγωνισμό ως θεμέλιο του κοινοτικού δικαίου και όλων των ανθρώπινων δραστηριοτήτων, και δεν λαβαίνει καθόλου υπόψην τους στόχους της οικοανάπτυξης. Εκχωρεί ένα ρόλο στο ΝΑΤΟ στην ευρωπαϊκή εξωτερική και αμυντική πολιτική και σπρώχνει προς τη στρατιωτικοποίηση της Ενωσης. Τέλος, περιορίζει την κοινωνική Ευρώπη στο ρόλο του φτωχού συγγενή μιας ευρωπαϊκής οικοδόμησης  που βασίζεται στην πρωτοκαθεδρία της αγοράς, και επικυρώνει ντε φάκτο την ήδη προγραμματισμένη διάλυση των δημόσιων υπηρεσιών. Αυτό το σχέδιο Συντάγματος δεν απαντάει στις προσδοκίες μας.

Αγωνιζόμαστε για μιαν άλλη Ευρώπη. Οι κινητοποιήσεις μας εκφράζουν την ελπίδα για μιαν Ευρώπη χωρίς ανεργία και επισφαλή απασχόληση, με μια γεωργία των αγροτών, βιώσιμη και αλληλέγγυα που θα προστατεύει τις θέσεις απασχόλησης, το περιβάλλον και την ποιότητα των τροφίμων, μιαν Ευρώπη ανοιχτή στον κόσμο που επιτρέπει στον καθένα να μετακινείται στο εσωτερικό της ελεύθερα, που αναγνωρίζει την υπηκοότητα διαμονής σε όλους τους ξένους που κατοικούν σε αυτήν και σέβεται το δικαίωμα στο άσυλο, μια Ευρώπη που εφαρμόζει πραγματικά την ισότητα μεταξύ των γυναικών και των ανδρών, που προάγει την πολιτισμική ποικιλότητα και το δικαίωμα των λαών στην αυτοδιάθεση, δηλαδή Στο δικαίωμα να αποφασίζουν για το μέλλον τους με δημοκρατικό τρόπο.

Αγωνιζόμαστε για μιαν Ευρώπη που αρνείται τον πόλεμο, που ευνοεί τη διεθνή αλληλεγγύη και μια οικολογικά βιώσιμη ανάπτυξη. Παλεύουμε ώστε τα δικαιώματα των ανθρώπινων όντων, τα κοινωνικά, οικονομικά, πολιτικά, πολιτιστικά και οικολογικά δικαιώματα να υπερισχύσουν του δικαιώματος στον ανταγωνισμό, της λογικής του κέρδους και της υποδούλωσης μέσω του χρέους.

Είναι για όλους αυτούς τους λόγους που απευθύνουμε έκκληση στους λαούς της Ευρώπης για να κινητοποιηθούν ενάντια στο νεοφιλελεύθερο μοντέλο και στον πόλεμο. Αγωνιζόμαστε για να αποσυρθούν τα στρατεύματα κατοχής από το Ιράκ καθώς και για να αποδοθεί αμέσως στον ιρακινό λαό η εθνική του κυριαρχία. Παλεύουμε για την αποχώρηση του Ισραήλ από τα κατεχόμενα εδάφη καθώς και για να σταματήσει η οικοδόμηση του τείχους που πρέπει να καταστραφεί. Για να αποσυρθούν τα ρωσικά στρατεύματα από την Τσετσενία. Υποστηρίζουμε τα ισραηλινά και τα παλαιστινιακά κινήματα που αγωνίζονται για μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη. Είναι γι'αυτό που στηρίζουμε το διεθνές κάλεσμα που απευθύνει το αντιπολεμικό κίνημα των Ηνωμένων Πολιτειών και που καλούμε σε μια μέρα δράσης στις 20 του προσεχούς Μαρτίου.

Για να φτάσουμε σε μιαν Ευρώπη βασισμένη στην αναγνώριση των κοινωνικών, πολιτικών, οικονομικών, πολιτιστικών και οικολογικών δικαιωμάτων, τόσο των ατομικών όσο και των συλλογικών, των γυναικών όπως και των ανδρών, δεσμευόμαστε να πάρουμε παντού πρωτοβουλίες. Πρέπει να οικοδομήσουμε βήμα προς βήμα μια διαδικασία κινητοποίησης που επιτρέπει να εμπλακούν όλοι οι λαοί της Ευρώπης. Δεσμευόμαστε να βρεθούμε στην πρώτη γραμμή όλων των δράσεων που θα οργανωθούν από τα κοινωνικά κινήματα,  ειδικά να οικοδομήσουμε μια κοινή μέρα δράσης υποστηριγμένης από τα κοινωνικά κινήματα και ειδικότερα από το ευρωπαϊκό συνδικαλιστικό κίνημα. Καλούμε όλα τα κοινωνικά κινήματα να κορυφώσουν αυτή τη δυναμική των κινητοποιήσεων σε μια μέρα δράσης για μιαν άλλη Ευρώπη των δικαιωμάτων των πολιτών και των πολίτιδων καθώς και των λαών, στις 9 του Μάη, στην ημερομηνία που έχει προβλεφθεί για την επικύρωση του Ευρωπαϊκού Συντάγματος.

.
ecocrete.gr .

Τελευτ. ενημέρωση ( Παρασκευή, 29 Απρίλιος 2005 )
Τελευταίες δημοσιεύσεις:
Δημοφιλέστερα άρθρα:

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 96 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 57605586
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.