ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ arrow Επιτροπή Λαγκάδας Κυριακή 28 Μάι 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑΣ Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Επιτροπή Λαγκάδας , Πέμπτη, 06 Φεβρουάριος 2003

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΑΠΟΣΕΛΕΜΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
7.02.2003

Στην πρόσφατη επίσκεψη που πραγματοποίησε η Επιτροπή μας στον Νομάρχη κ. Σαρρή, συζητήθηκε το θέμα του φράγματος στον Αποσελέμη και ζητήθηκε η παρέμβασή του ώστε να μην καταστραφεί μια ολόκληρη περιοχή και να μην δαπανηθούν τόσα χρήματα από το υστέρημα του Ελληνικού λαού για να γίνει ένα έργο μη οφέλιμο και αποδεδειγμένα αναποτελεσματικό.

Ο κ. Νομάρχης υποσχέθηκε να καλέσει την ηγεσία του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. στο Ηράκλειο και να συζητηθεί το θέμα από"μηδενική βάση" όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά. Αντ' αυτού, και σε χρόνο ρεκόρ, προγραμματίστηκε σύσκεψη στο Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. όπου προσκλήθηκε να συμμετάσχει εκτός των θιγομένων και ο δικηγόρος κ. Μαρκόπουλος.

Στις ενστάσεις της Επιτροπής προς τον κ. Σαρρή ότι δεν είναι δυνατόν να συμμετέχει στην σύσκεψη αυτή ο κ. Μαρκόπουλος, ο οποίος αυτοαποκαλείται "εκπρόσωπος των ιδιοκτητών των απαλοτριούμενων ακινήτων" χωρίς στην πραγματικότητα να είναι, και ο οποίος έχει προσωπικά συμφέροντα στην υπόθεση (σοβαρό ποσό σαν αμοιβή από τις απαλλοτριώσεις), ο κ. Νομάρχης αρνήθηκε να ανακαλέσει την πρόσκληση αυτή.

Όταν η Επιτροπή μας δήλωσε εγγράφως ότι θα καταγγείλει δημόσια την συμμετοχή αυτή, δεν θα συμπράξει σε μια "στημένη σύσκεψη" και δεν θα προσέλθει καθόλου στην σύσκεψη αυτή, ο κ. Νομάρχης υποσχέθηκε στον δήμαρχο Χερσονήσου κ. Δανέλη ότι θα ανακαλέσει την συμμετοχή του κ. Μαρκόπουλου.

Τελικά αποδείχθηκε η αναξιοπιστία της υπόσχεσης αυτής, καθώς ο κ. Μαρκόπουλος και συμμετείχε στην σύσκεψη της Αθήνας, και υπέρ της κατασκευής του φράγματος μίλησε, και υπέρ των προσωπικών του συμφερόντων ενήργησε.

Η όλη μεθόδευση είχε σαν κύριο στόχο την συμμετοχή μας σε μια σύσκεψη για τα τεχνικά μόνο χαρακτηριστικά του φράγματος χωρίς όμως να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος στην Επιτροπή για να καλέσει τιυς ειδικούς και της δικής της πλευράς.

Στη σύσκεψη που έγινε στην Αθήνα χθες Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου, η Επιτροπή μας αντέκρουσε με πολιτικό λόγο τα πολιτικά και τεχνικά επιχειρήματα της άλλης πλευράς. Οι μελετητές αναγκάστηκαν να παραδεχθούν ενώπιον όλων ότι τελικά το φράγμα δεν θα συγκεντρώνει 29 εκ. κυβικά αλλά μόνον 17 εκ. Δέχτηκαν τις δικές μας παρατηρήσεις που επανειλημμένα έχουμε εκφράσει, ότι δηλαδή κάποιες ποσότητες νερού έχουν 2 φορές υπολογιστεί από τους καταμετρητές.

Εμείς επιμείναμε ότι οι ποσότητες είναι ακόμη μικρότερες και σύμφωνα με τις επίσημες μελέτες και τις μετρήσεις του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. προσεγγίζουν μόλις τα 7 εκ. κυβικά. Όταν όμως αποδειχτεί αυτό εκ των πραγμάτων θα είναι πολύ αργά.

Η Επιτροπή μας δεν πήρε ουσιαστικές απαντήσεις για σωρεία θεμάτων όπως:

1. Πώς έχει αντιμετωπιστεί μέχρι σήμερα από την πολιτεία η υποχρεωτική μετακίνηση του οικισμού Σφενδυλίου;

2. Πώς θα λυθεί το μεγάλο πρόβλημα των κατοίκων του οικισμού που θα μείνουν χωρίς δουλειά, χωρίς περιουσίες, χωρίς έσοδα για την επιβίωσή τους και οι οποίοι θα γίνουν πρόσφυγες στον τόπο τους;

3. Πώς θα αντιμετωπιστούν οι υπερήλικες και τα άτομα με ειδικές ανάγκες οι οποίοι δεν μπορούν να διαχειριστούν τα λίγα χρήματα που θα πάρουν;

4. Σε πιό βαθμό θα επηρεαστούν οι υπόγειοι υδροφορείς των όμορων Δήμων από την κατασκευή του φράγματος;

5. Ποιό θα είναι το μέγεθος της καταστροφής της περιοχής από την κατασκεή του φράγματος και των συμπληρωματικών έργων (δρόμος παράκαμψης, αγωγοί νερού κ.α.);

6. Πως θα επιβιώσουν οι υπόλοιποι κάτοικοι της περιοχής Λαγκάδας που θα ναγκαστούν να ζήσουν σε μια περιοχή υποβαθμισμένη έχοντας χάσει σημαντικό μέρος των περιουσιών τους;

7. Γιατί δεν εξετάζονται οι υπάρχουσες εναλλακτικές λύσεις για την ύδρευση του Ηρακλείου οι οποίες αποδεδειγμένα θα έχουν πολύ μικρότερο κόστος για την εθνική οικονομία;

Η Επιτροπή της Λαγκάδας καταγγέλει δημόσια τις παραπάνω μεθοδεύσεις και καλεί τους θιγόμενους κατοίκους σε συσπείρωση για την συνέχιση του αγώνα ενάντια σ'αυτούς που μεθοδεύουν την καταστροφή της περιοχής μας.

 

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑΣ
ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΑΠΟΣΕΛΕΜΗ

.
ecocrete.gr .


ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 263 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 58155793
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.