ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Κυριακή 28 Μάι 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Εκστρατεία Εθελοντικών Καθαρισμών «ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟ Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Εθελοντισμός
Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ S.O.S , Τρίτη, 22 Φεβρουάριος 2005

Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ S.O.S
Μαμάη 3, ΑΘΗΝΑ 10440,
Τηλ/ φαξ: 210 8228795, 210 8224481
e-mail:
medsos@medsos.gr

Εκστρατεία Εθελοντικών Καθαρισμών «ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ 2005»

Φόρμα Συμμετοχής

Το διάστημα 15 έως 29 Μαΐου 2005, καλούμε τους ενεργούς πολίτες κάθε ηλικίας να συμμετάσχουν στην πανελλαδική εκστρατεία εθελοντικών καθαρισμών των ακτών, του βυθού  και άλλων φυσικών περιοχών, που συντονίζει κάθε χρόνο το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS. Η εκστρατεία είναι τμήμα της παν-μεσογειακής πρωτοβουλίας "Καθαρίστε τη Μεσόγειο" που θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε 21 χώρες το διάστημα 27-29/5/2005, με συντονιστή την ιταλική περιβαλλοντική οργάνωση Legambiente.

Γιατί μια εκστρατεία εθελοντικών καθαρισμών; Οι εθελοντικοί καθαρισμοί γίνονται για να ευαισθητοποιηθούν όλοι οι πολίτες σχετικά με τα προβλήματα που δημιουργούνται στο περιβάλλον από την παρουσία των σκουπιδιών. Με τη δραστηριότητα αυτή οι πολίτες εκφράζουν την προσωπική τους δέσμευση να αποτελέσουν μέρος της λύσης του περιβαλλοντικού προβλήματος, να συμβάλλουν στην προστασία του φυσικού και πολιτισμικού πλούτου της Μεσογείου καθώς και στη δημιουργία ενός κοινού, ειρηνικού και βιώσιμου μέλλοντος.

Οι κοινές δράσεις σε ολόκληρη τη Μεσόγειο έχουν και ένα γενικότερο συμβολικό χαρακτήρα: καλλιεργούν πνεύμα αλληλεγγύης και συνεργασίας μεταξύ κοινωνιών με διαφορετικές κουλτούρες. Θέλουμε να τονίσουμε με την κοινή μας εθελοντική συνεισφορά ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι μια προσωπικά υπεύθυνη στάση που ενδυναμώνει το ρόλο και τα δικαιώματά μας ως πολίτες.

Σε ποιους απευθύνεται αυτή η εκστρατεία; Καλούμε μαθητές και εκπαιδευτικούς, ενεργούς πολίτες, φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, τουριστικές και άλλες επιχειρήσεις, να διοργανώσουν ένα εθελοντικό καθαρισμό στην περιοχή τους. Σας προτείνουμε να μαζέψετε φωτογραφικό υλικό και στατιστικά στοιχεία από τους καθαρισμούς και να συντονιστείτε με το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, το οποίο θα προσφέρει ενημερωτικό υλικό και συμβουλές για αποτελεσματικούς και οικολογικά σωστούς καθαρισμούς, για την μέγιστη προβολή και επέκταση των δράσεων.

Παράλληλες δραστηριότητες ευαισθητοποίησης: Σας προτείνουμε παράλληλα με τις δράσεις εθελοντικών καθαρισμών να διοργανώσετε δραστηριότητες που θα συμβάλουν στην κατανόηση των τοπικών περιβαλλοντικών προβλημάτων και ιδιαιτεροτήτων (π.χ. μια Ημερίδα) αλλά και πολιτιστικές δράσεις (π.χ. μια συναυλία) που θα προβάλουν την πολιτιστική παράδοση της περιοχής σας και της Μεσογείου.

Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ S.O.S. διοργανώνει το ίδιο διάστημα με την εκστρατεία ένα πανελλαδικό διαγωνισμό καλλιτεχνικής δημιουργίας με θέμα «…Αν ήμουν ψάρι στη Μεσόγειο», για νέους, μαθητές σχολείων και συμμετέχοντες σε καλλιτεχνικά εργαστήρια. Τα έργα των νέων θα παρουσιαστούν το δεύτερο δεκαήμερο του Μαΐου σε εκθεσιακό χώρο στην Αττική και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τη Μελίττα Λαζαράτου, στα παραπάνω τηλέφωνα.

Δηλώσεις συμμετοχής για τους καθαρισμούς: Τα σχολεία, οι Δήμοι, τα ξενοδοχεία και οι άλλοι φορείς που θα διοργανώσουν ένα εθελοντικό καθαρισμό στην περιοχή τους καλούνται να στείλουν συμπληρωμένη τη φόρμα συμμετοχής μέχρι της 15 Απριλίου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: medsos@medsos.gr, ή ταχυδρομικά στη διεύθυνση Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ S.O.S., Μαμάη 3, Αθήνα 10440,  ή με FAX στα 210 8224481, 210 8228795, 2108253435.

Οι συμμετέχοντες που θα στείλουν εμπρόθεσμα τις δηλώσεις θα λάβουν ταχυδρομικώς έντυπο ενημερωτικό υλικό (φυλλάδια και αφίσες) με συμβουλές για αποτελεσματικούς και οικολογικά σωστούς καθαρισμούς.
Για να μας βοηθήσετε να καταγράψουμε με ακρίβεια το φυσικό πλούτο και τα προβλήματα των περιοχών παρέμβασης, σας παρακαλούμε να μας στείλετε συμπληρωμένο το φύλο καταγραφής ακτών που θα περιλαμβάνετε μέσα στα ενημερωτικά φυλλάδια που θα σας αποσταλούν.  

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Μιχάλη Θεοδωρόπουλο ή τη Μελίτα Λαζαράτου, στα τηλέφωνα 210 8224481, 210 8228795, 2108253435 ή στο medsos@medsos.gr 

Θα σας παρακαλούσαμε να μοιραστείτε μαζί μας φωτογραφικό ή άλλο υλικό (ζωγραφιές, φυλλάδια, εργασίες μαθητών) παραχθεί με αφορμή τους καθαρισμούς, αλλά και να μας στείλετε συμπληρωμένο το φύλο καταγραφής ακτών που θα περιλαμβάνετε μέσα στα ενημερωτικά φυλλάδια που θα σας αποσταλούν.

Ευχαριστούμε προκαταβολικά για τη συμμετοχή και το ενδιαφέρον σας
ΔΙΚΤΥΟ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS

Φόρμα Συμμετοχής

.
ecocrete.gr .

Τελευτ. ενημέρωση ( Τρίτη, 22 Φεβρουάριος 2005 )

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 363 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 58155699
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.